На море в Гърция 2013 - IV

• 74 034
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
  • Пловдив
Момичета, моля помагайте! За първи път смятаме да излизаме извън България на море и избрахме Гърция. Направихме и резервация вече. Искам да ви питам: при подаване на заявление за издаване на европейска здравноосигурителна карта, искат ли  снимка?

# 676
  • софия
Момичета, моля помагайте! За първи път смятаме да излизаме извън България на море и избрахме Гърция. Направихме и резервация вече. Искам да ви питам: при подаване на заявление за издаване на европейска здравноосигурителна карта, искат ли  снимка?
Не. Но моят съвет е да си направите здравни застраховки за периода, за който ще бъдете там. Или поне за детето. ЕЗК нищо особено не дава като услуга.

# 677
Аз направих здравни застраховки на цялото семейство за периода, в който ще сме в Гърция. Сумата е символична, а ще се чувствам далеч по-спокойна, като знам, че ако стане нещо, има към кого да се обърна.  Simple Smile

# 678
  • Пловдив
 zvanche, благодаря за отговора! Да ще направим здравни застраховки за цялото семейство, аз поразпитах и наистина цените са символични, но заедно с тях мислим да подадем и заявления за ЕЗК.

Сетих се да питам и друго: има ли таралежковци на Ставрос и ще ни бъдат ли нужни аква обувки?

# 679
ceci.d, не искат снимка, само лична карта.

# 680
  • София
Аз направих здравни застраховки на цялото семейство за периода, в който ще сме в Гърция. Сумата е символична, а ще се чувствам далеч по-спокойна, като знам, че ако стане нещо, има към кого да се обърна.  Simple Smile
Здравейте, ние имаме европейски здравни карти (не искат снимка, само заявления). Но питането ми е: моля да ме ориентирате къде е най-подходящо да направя здравна застраховка - в смисъл има и някаква значение дружеството, с някои по-лесно ли се работи в Гърция и каква е приблизителната сума?

# 681
Сетих се да питам и друго: има ли таралежковци на Ставрос и ще ни бъдат ли нужни аква обувки?
Не.

# 682
Здравейте, ние имаме европейски здравни карти (не искат снимка, само заявления). Но питането ми е: моля да ме ориентирате къде е най-подходящо да направя здравна застраховка - в смисъл има и някаква значение дружеството, с някои по-лесно ли се работи в Гърция и каква е приблизителната сума?

Ами нямам никаква представа дали има значение дружеството, аз я направих в Алианц, защото ми беше най-удобно, не съм правила предварителни проучвания.

# 683
На мен пък точно ЕЗК ми поискаха в Солун. Застраховката само я погледваха и ми я върнаха.

# 684
Идеята на застраховката не е ли да ти върнат парите, които ти плащаш. Няма как да я дадеш и да не платиш нищо както е с ЕЗК.

# 685
  • София
моля да ме ориентирате къде е най-подходящо да направя здравна застраховка - в смисъл има и някаква значение дружеството, с някои по-лесно ли се работи в Гърция и каква е приблизителната сума?

Гледайте само да имат денонощен асистанс, коя компанията на асистанса и да не искат предварително плащане от ваша страна. Цените са под евро на ден на човек.

Идеята на застраховката не е ли да ти върнат парите, които ти плащаш. Няма как да я дадеш и да не платиш нищо както е с ЕЗК.

Не, с някои застраховки нищо не плащаш.

# 686

Може ли информация с кои видове е така и в кои компании. Идеалният вариант, според мен е това. Но да не се налага да го ползваш, де Simple Smile

# 687
  • София

Може ли информация с кои видове е така и в кои компании. Идеалният вариант, според мен е това. Но да не се налага да го ползваш, де Simple Smile

Ами аз 5 години ги продавам и си правя, миналата - септември за 1ви път ми се наложи да ползвам. Влизайки при първия частен лекар, извърши манипулацията /вади игли от таралеж на син ми/, не сме платили лев. После видях документите - струвало е на застрахователя 130 евро. А застраховката ни за 7 дни, за 4 чв беше около 25 лв.

# 688
Мен от Алианц изрично ме предупредиха, че не трябва да плащам нищо. И че ако се случи нещо, директно да им звъня на телефона, който е на картата, за да ми обяснят какво да правя.

# 689
  • София
Хммм.. как така прашно? Мръсно ли беше?

Аз от бързане да напиша нещо, почти нищо не съм написалa  Laughing.
За пясъка – може би защото е много ситен и ми се струваше все едно че е прашен, мръсен - не биха казала, не знам как да го обясня по-добре. А във водата пък беше по-едър. Ние пристигнахме на 29.04 - на 29 и на 30 имаше доста клечки и клони по брега, но на 01.05 вече беше по - различно – всичко беше изчистено, че даже и кошчета се появиха на плажа, а аз два дена си носех боклуците до стаята. Ако не забравя довечера мога да пусна снимка, да добиеш някаква минимална представа. В интерес на истината ми се стори че бяхме от по-лошата страна на комплекса от страната на Коринос (дали така се пише, не съм много сигурна) – там, където условно свършваше плажа на хотела, имаше едни треви и храсти, а в от другата страна -  към Паралия - плажът си продължаваше.
Стаята ми хареса, въпреки че бяхме предпоследна къщичка, беше по-спокойно; гледахме директно към плажа. На практика всичкии стаи гледат към плажа – фронтално или странично - морето се вижда. На първия етаж, терасите са на полянката пред къщичките - ей това не ми харесва – поне един парапет да сложат от двете страни да прилича на тераса, а то едно бетонно квадратче излято за тераса ииии .... все едно вратата на терасата ти е входна врата, както и да е, ние бяхме на втория етаж.
Храната – малко еднообразна (но пък аз сравнявам храната, с храната в хотелите в Турция), бяхме със закуска и вечеря, но гладни не сме останали.
Има вътрешен басейн, деца могат да го ползват само сутрин от 10:00 до 12:00.
Басейна пред рецепцията не бих ползвала – беше доста мътен, не знам  в разгара на сезона може да го чистят по - старателно, за другите два нямам впечатления, все пак съм на море  Wink.
За 5 звезди още може да се желае, но като цяло съм доволна, защото бях решила, че ще мързелувам тези 5 дни и да не се впечатлявам от нищо; плажът беше на една ръка разстояние, дори и като се напълни с българи пак беше спокойно.
Друго не се сещам, така че ако някой се интересува от нещо конкретно, да пита.

Общи условия

Активация на акаунт