На море в Гърция 2013 - IV

• 74 047
  • 738
  •   1
Отговори
# 690
Ние резервирахме тук Simple Smile http://www.feelgreece.com/bg/hotel-angela
поне сега съм спокойна, че сме резервирали, но другата година живи и здрави по от рано ще си идем където бяхме запланували. Виждам пишете за застраховки, аз вече 5-та година ще ходя но до сега не съм правила застраховка, общо взето си нося с меннкаквото трябва там разни лекарства и така, а иначе даже втората година като бяхме на  Ставрос бях настъпила таралеж, е боцкаше ме няколко дни амам мина Simple Smile
За ставрос плажа до кея е страхотен ситен пясък голям плаж от дясната страна на кея, другия преди него по в началото е каменист и има таралежчета, но на този до кея няма Simple Smile Много харесвам Ставрос, ceci.d пожелавам ви много хубаво да си изкарате Simple Smile Ако не е тайна къде сте резервирали, аз все още търся нещо на 1-ва линия до хубавия плаж на ставрос, но още не мога да намеря, а като бяхем там се опитах да питам едно местенце си харесах, но грам не знаят английски, аз пък гръцки не знам и не стана работата.
Иначе там има масово сърби та в магазините си се разбирахме идеално Simple Smile

# 691
  • Пловдив
bonbonnin, благодаря за пожеланията. Ние резервирахме в Alexander Inn. Не е първа линия, но като гледам картата не е далече от плажа /в стайта на хотела пише 100 м./ Надявам се на една хубава почивка, въпреки че в момента съм притеснена, защото е първото ни море извън България и имам хиляди неясноти. Темата ми е много полезна като информация, не само за Ставрос, а като цяло за Гърция. Благодаря на всички отзивчиви дами и господа, които пишат тук, отговарят на въпроси и споделят мнения! Hug

# 692
  • София

Идеята на застраховката не е ли да ти върнат парите, които ти плащаш. Няма как да я дадеш и да не платиш нищо както е с ЕЗК.

Не, с някои застраховки нищо не плащаш.
Може ли информация с кои видове е така и в кои компании. Идеалният вариант, според мен е това. Но да не се налага да го ползваш, де Simple Smile

Ами аз 5 години ги продавам и си правя, миналата - септември за 1ви път ми се наложи да ползвам. Влизайки при първия частен лекар, извърши манипулацията /вади игли от таралеж на син ми/, не сме платили лев. После видях документите - струвало е на застрахователя 130 евро. А застраховката ни за 7 дни, за 4 чв беше около 25 лв.
Някъде по форума бях мернала коментар  с насоки за конкретни компании, с които се работело по-лесно в Гърция. За съжаление, не се сещам в коя от темите беше  newsm78и не мога да я намеря. Embarassed Embarassed Embarassed
Определено ще направя застраховки, особено на детето, но ми се иска да е с читава компания, с която няма да имаме проблем (да не ни се случва де  Simple Smile) .

# 693
  • София
И аз се интересувам по подробно от застраховките Rolling Eyes

# 694
Здравейте, знаете ли дали превода на акта за раждане има някаква давност? Правих превод миналата есен и се чудя дали сега мога да мина със същия. Благодаря предварително.

# 695
# 696
parcalesa, преводът на акт за раждане няма давност, спокойно можете да го използвате:)

# 697
Здравейте, знаете ли дали превода на акта за раждане има някаква давност? Правих превод миналата есен и се чудя дали сега мога да мина със същия. Благодаря предварително.

Доколкото актът за раждане като такъв няма давност, не би трябвало и преводът да има. Но можеш да попиташ в консулския отдел на нашето Външно министерство. Спомням си, че има телефони, на които дават всякаква информация от този род.

# 698
 Здравейте почитатели на Гърция. Благодаря за отзивите, супер полезна тема. Наскоро имах питания за Керамоти и не знам дали благодарих, ако не съм   bouquet
 Ние си направихме кратка разходка след 6 май до Керамоти и единия ден обиколихме Тасос като спирахме на почти всяко заливче... такова спокойствие, красота, а въздуха ухаеше страхотно. Не зная как е в сезона, но сега беше приказно. Керамоти има огромен плаж тип Камчия, на плажа работеха 2 заведения с шезлонги. Точно до плажа има един ресторант "Сто кума" много любезни българи го държат и храната е страхотна, да не говорим колко "комплименти" от заведението получихме, точно по гръцки тертип - вода, хляб, сладкиши, кафе. Не знам защо, но Неа Ира.лица и съседното село не ми харесаха. То вярно, че не беше сезон, но плажа беше неподържан.
 И понеже чета темата отгоре отгоре, сега се връщам да чета отзиви за Ормос панагиас.  Интересуват ме например таверните и кой плаж е на-хубав наоколо.

# 699
  • София
Амаретка, ако имаш предвид Ормос Панагиас на Ситония, то най-близкия хубав плаж там е Трани Амуда, или както още му казват, Ливрохио. Прекрасен е  Heart Eyes

Други сравнително близки плажове - Лагониси, плажа във Вурвуру, както и Кариди. Фава също. А, и Никити, което е на няколко км от Ормос Панагиас.

Освен това там са и Кортири (любим плаж  Heart Eyes), Салоникю - на този не сме ходили. Всъщност ето снимки на някои от тях:

http://agiosnikolaos.gohalkidiki.com/en/photos2.html#

# 700
За плажове и всичко останало на източното крайбрежие препоръчвам ето тази карта, която неслучайно е на 1-ва страница Simple Smile
Най-най-подробно е картиран районът на Вурвуру, но всъщност и за Агиос Николаос-Ормос Панагиас е доста изчерпателна, а са показани и много от по-далечните плажове.

Искам да отбележа, че съм откривала и някои грешки на нея (последно една къща във Вурвуру я видях мапната към Пиргос чак), но въпреки това остава доста добър ориентир.

# 701
 Тайс, много благодаря!
 Параход, картата наистина е много добра, но попитах, защото времето няма да стигне да изследваме всички плажчета, които са посочени. Както каза мъжа ми "Ти искаш за 1 седмица всички острови и плажчета на Гърция да обиколиш, е не става!"  По принцип резервирахме в Ханиоти и решихме да добавим няколко дни на Ситония. Сега ми идва да откажа 1-то.
 Edit: Били сме за 3-4 дни в Пефкохори и се разходихме и до Ханиоти, там на децата определено им хареса. Затова се отказахме от Керамоти, защото ни се стори, че ще им е скучно.

Последна редакция: вт, 28 май 2013, 18:47 от Amaretka

# 702
Всички - много са.
Но и 4-5 да си избереш, и да изследваш само един район - добре е Simple Smile Знаеш ли колко съм ги "обикаляла" в гугъл ърт и в нета тия плажове, преди да има тема, и преди да ги видя на живо (все още не съм успяла да се отчета на всичките, щот наистина са много) Grinning
Не бързай да се отказваш от Ханиоти, особено ако ще е свързано с неустойки и нежелани промени в плановете - и в Касандра има какво да се види/прави, макар откъм природни дадености да е чувствително по-тъпо.

# 703
  • Варна
Edit: Били сме за 3-4 дни в Пефкохори и се разходихме и до Ханиоти, там на децата определено им хареса. Затова се отказахме от Керамоти, защото ни се стори, че ще им е скучно.

Скоро се върнахме от седмица в Ханиоти и са прави децата,градчето е по- голямо с повече джунджурийки и ще им хареса повече.Параход не разкандардисваи жената , Касандра не е чак толкова по тъпа от останалата част на Халкидики.Наистина плажа на Ханиоти и Полихроно е тесничък и в тарапаната е пренаселен.Има места които са супер- на всяка цена идете на плажа след  хотел Hrousso Village преди Палиури , на плажовете на върха на Касандра по пътчето между бензиностанцията и магазинчето след Палиури и на плажа в Неа Скиони.Друго интересно място е таверна Захос в Касандрино.Вторник предиобед има пазар в Касандрия-пресни зеленчуци,риба ,маслини........В Ханиоти ,интернет кафето вляво от църквата , на дъното на площадчето работи рускинята Ксения,продава невероятни мед и домашен студено пресован зехтин , жълто зелен , за две седмици омахахме повече от литър Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 704
  • София
Снимките от Mediterranean village, не са много сполучливи, защото са правени с телефон:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт