АКНЕ И РОАКУТАН - 2 тема

• 139 089
  • 748
  •   1
Отговори
# 45
На мен моят лекар ми каза, че трябва да се изчакат 6 месеца след приключване на лечението и едва тогава да се правят каквито и да е процедури за премахване на белезите! Чела съм и други мнения и това е общоприетото мнение.

# 46
ми незнам дали да му се доверя да не стане по зле

# 47
От 1 месец пия роакутан -един ден 2 капсули по 20 мг ,на другия 1 - 20мг ,65 кг съм.След първите 2 седмици забелязах леко подобрение ,а в момента положението е трагично,плаша се като се погледна в огледалото .. вчера си направих изследвания холестерол,триглицериди,АСАТ и АЛАТ,всичко е ОК.Спазвам диета : не ям сладко,не пия газирано,пържени храни ,пици,дюнери и т.н. не ям.От време на време си позволявам по една малка водка или някой коктейл,казаха ми,че е позволено. За мен лично е доста трудно да се лишавам от всичко това.От страничните ефекти - честа смяна на настроението,устните ми са ужасно сухи,светлината ми дразни очите,събуждам се сутрин ии след 2 часа вече съм страшно уморен,без да съм правил кой знае какво,а пък изляза ли навън след 10 минути ходене вече съм труп.
Вече 2 дни се чудя дали да не го спра това лекарство.. но доста четох ии май само то помага,пък и толкова други хапчета ,кремове ,лосиони и т.н. съм ползвал без ефект .. много съм объркан ..  Close

# 48
Нормално е в началото да се влоши положението,постепенно ще се оправи.Аз до последно си имах единични пъпки. Лично аз съм разочарована,защото дерматологът,който ми го изписа ми обещаваше невероятни резултати,не че няма подобрение ,но все още има какво да се желае. Но трябва да проявиш воля ,доста е трудно особено като ти се изсуши кожата и е постоянно червена ,но няма начин.Поне за сега това е единственото средство ...  Thinking Thinking

# 49
crazy93 Аз пия лекарството вече почти 8 месеца - 65 кг., 30 мг. на ден! Първите месеци е съвсем нормално да се получи ужасно влошаване, при мен дори продължи до към 4 месец и тотално се бях отчаяла. Не се притеснявай, това ще отмине, но лошото е, че поне при мен останаха белези, които зимата ще видя как ще махам. На мен толкова ужасни пъпки ми излизаха в началния период, каквито НИКОГА преди не бях имала. Сухотата в устата също ще я преживееш, това е показател, че лекарството действа. Аз използвам вазелин с прополис и гледам постоянно да го нанасям. Постоянно съм и с капките за очи. Разбирам те, че началото е много трудно и много отчайващо, но трябва постоянство и не се отказвай щом си взел решение да го започнеш! С времето се свиква да се контролират всички странични ефекти. Аз също изпитвам страшна умора, дори ми се наруши и ски-сезона, но не съжалявам. Вече почти два месеца и половина не ми е излязла нито една пъпка и скоро ще решаваме дали да го спирам или да изкарам 9 месеца. Надявам се само, ефектът да е за постоянно и да няма рецидиви, т.к. няма да правя повторен курс (на 30 години съм). Както каза моят лекар, това лекарство ако не помогне, няма нищо по-добро на този етап от развитие на медицината.
Позволих си да изпиша толкова много, т.к. знам колко пъти аз съм искала да се откажа, а и при мен като жена на 30 години, беше много трудно да взема решение да го започна! Не се предавай, страничните ефекти, както ти казах се контролират ... продължавай напред и не се отказвай! Резултатът идва изведнъж! Успех!

# 50
crazy93, спокойно  Stop. Съвсем нормални са нещата, които описваш. За твое успокоение и аз ще кажа, че без балсам за устни немога-имам по 1 във всяка дамска чанта, че и във всяка стая на дома ми /да ми е винаги под ръка/. Сухотата в очите при мен беше първите 2 мес. -най-вероятно свикнах и не слагам вече капки. През месец правя кръвни изследвания, но не пазя диета никаква/алкохол не пия по принцип/.
Приемам Роакутан от 7 ноември 2012 по 30 мг. дневно-58 кг. и съм на 36 години  Embarassed .Хората на моята възраст третират бръчки, а аз акне  ooooh! .
Съветът ми е не спирай лекарството-съвсем скоро ще видиш красивия резултат, към който всички се стремим. А и не отдавай умората на Роакутана-може би си в такъв период....
Дано съм ти била полезна!

# 51
Забравих да допълня, че аз през първите месеци имах и болки в гърба и кръста, които след това изчезнаха, а и светлината до ден днешен ме дразни и съм непрекъснато със слънчеви очила. Алкохол не пия, но не пазя диети. Изследвам се през месец и последния път всичко си беше ОК! Simple Smile

valia77 Искам да те попитам ,т.к. видях, че почти по едно и също време сме започнали приема, кога се очаква да приключиш с лечението и как се чувстваш сега през лятото?
Благодаря и поздрави!

# 52
Да ви питам , сега през лятото , не ви ли се зачервява лицето , не ви ли обливат топли вълни и не се ли потите повече по лицето ?

# 53
Kiro11 Виж си листовката от Роакутан. Там изрично пише, че към процедури за премахване на белези, трябва да се премине след изтичане на 6 месеца от прекратяване на приема!

Crosser Моето лице се зачервява, да и е доста неприятно, а потене има много голямо, но когато е горещо и не мога да разбера дали е от лекарството или от жегата ...

# 54
Аз съм старо куче .... минаха 9 месеца от роакутана , пъпки и мазна кожа има , но това не е най-големият пролбем. Остана ми зачервяването , топлите вълни , и изпотяването по лицето . Преди никога не се бях потил по "мустака" над горната устна , сега се потя Sad

# 55
Silvi_G, на 19.07. съм на контролен преглед и лекарят ще прецени. Обясни ми, че така приемано в оптимална доза може да се пие по-продължително време, а и това е целта за да настъпи тотална смърт на мастните жлези и съответно да няма рецидиви.
Потене на лицето и при мен се наблюдава, особено сега лятото. Зная, че не тр да се излагаме на слънце, но с 50 фактор на цялото тяло и под чадъра/често и с туника облечена+очила/ надявам се да не е проблем/сега съм на море/. Дали ще съм на плажа под чадъра за 2-3 часа или в парка да играе детето мисля, че е все едно.
crosser, как така има пак пъпки  Shocked, че и мазна кожа?! Колко време си пил лекарство и в каква доза/кг?

# 56
Доста време ..... 8 месеца (65кг съм)
40 , 40 , 40 , 40 , 60 , 60 , 40 , 30 , за всеки месец , и пак настъпи рецидив за съжаление , но в момента , не използвам изсушаващи препарати и г/д е добре положението (по 2-3 пъпки да излизат)

# 57
искам да попитам дали сладкото пре4и на ле4ението ми с роакутан

# 58
# 59
Zdraveite.,izviniavam se za latinicata iskam samo da popitam ,lekarstvoto po evtino li e v Garcia,zaslujava li si da se kupuva ot tam I sa6toto ka4estvo li e kato balgarskiat roaccutan.

Общи условия

Активация на акаунт