Фраксипарин, Клексан и Аспирин протект - тема 7

• 118 430
  • 1 017
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Момичета,по време на бременност стойностите на всички изследвания,не са като за небременни хора, т.е в посочените референтни стойности от съответната лаборатория.

# 616
rayahrр завишените нива на фибриногена и протромбина са нормално състояние при бременност. Самата бременност предразполага към повишена съсирваемост на кръвта през първия триместър.

# 617
  • София
Всеки ден в един и същи час (+/- 10 мин.разлика) ли си биете инжекциите?
Или разликата е по-голяма?

# 618
  • София
Всеки ден в един и същи час (+/- 10 мин.разлика) ли си биете инжекциите?
Или разликата е по-голяма?

Може +/-  1-2 часа, повече не е желателно. Така ми каза лаборантката, която ми би първата инжекция. Иначе действието на инжекцията е 24 часа, затова е добре горе-долу да се спазва времето.
И по принцип било по-добре сутрин да се бие.

# 619
Действието е 12 часа на инжекциите, затова хората с терапевтични дози бият по 2 пъти на ден. Хората с профилактични дози слагат 1 път на ден, няма значение кога, но е добре в рамките на +/- 30 минути - 1 час.

# 620
  • Пловдив
Момичета,а има ли сред вас такива,които приемат и Омега-3 някакъв препарат.Когато е в комбинация с Фраксипарин има ли значение в каква доза се пие,т.е колко мг на ден?

# 621
Момичета,а има ли сред вас такива,които приемат и Омега-3 някакъв препарат.Когато е в комбинация с Фраксипарин има ли значение в каква доза се пие,т.е колко мг на ден?

Аз го бях спряла през бременността, защото също като хепарина разрежда кръвта, макар и леко. Иначе взимам редовно, особено през зимата. Помисли дали да не го заместиш с редовен прием на храни, богати на Омега 3 - мазна риба например.

# 622
  • Пловдив
Fatoumata,благодаря за споделения опит! Аз точно сега съм станала доста недисциплинирана по отношение на храненето, но трябва да се стегна:)

# 623
  • София
Здравейте,
ако случайно някой от вас си е мерил протромбиновото време при фраксипарин всеки ден, какви са ви стойностите?  Rolling Eyes

# 624
  • София
Здравейте,
ако случайно някой от вас си е мерил протромбиновото време при фраксипарин всеки ден, какви са ви стойностите?  Rolling Eyes

Моето стои в референтните стойности

# 625
  • София
И моето в % и INR е в реф. стойности, но в секунди е 15.1 и докторът ми каза, че не е ок. Вече и аз не знам какво да мисля... Sad

# 626
  Запис !  smile3535

# 627
  • София
Момичета,по време на бременност стойностите на всички изследвания,не са като за небременни хора, т.е в посочените референтни стойности от съответната лаборатория.
ooooh! каква глупост съм написала Mr. Green искам да кажа, че посочените референтни стойности от дадена лаборатория за са небременни хора, при бременни стойностите са други,но не се посочват.

Цитат
Здравейте,
ако случайно някой от вас си е мерил протромбиновото време при фраксипарин всеки ден, какви са ви стойностите? 

винаги ми е било в космоса

# 628
  • гр. София

Аз пиех всеки ден Омега 3 по време на бременността. Бях на Фраксипарин 0,4 всеки ден. Само не помня от кой месец я започнах Омега 3.

# 629
  • Пловдив
Благодаря,irri!Моят гинеколог също каза,че няма проблем.Аз съм на Фраксипарин 0,3.

Общи условия

Активация на акаунт