Фраксипарин, Клексан и Аспирин протект - тема 7

• 118 438
  • 1 017
  •   1
Отговори
# 30
Клексан и Фракси са все нискомелекулярен хепарин, Клексана е малко по-пречистен и по-скъп, но вършат едно и също нещо.

# 31
  • София
Здравейте,

Искам да ви попитам кой показател гледате за това как ви влияе фраксипарин и аспирин и дали дозата е достатъчна или трябва да се дорегулира?

Аз изследвах протромбиново време преди и след прием на фраксипарин и разлика няма :/ Значи ли това, че дозата не е достатъчна. Чувала съм, че стойността на протромбимовото време (INR) трябва да се покачи до 2. При мен със и без терапия си седи на 1.

Терапията ми е редуване на аспирин протект и фраксипарин 0.4 през ден.

# 32
  • гр. София
Вече няколко пъти сме го коментирали, но в старата тема. На мен са ми казвали, че във връзка с инжекциите се прави единствено изследването за Анти Ха в Трета Градска Болница в София. Други неща не са ми изследвани, от рода на протромбиново време и т.н. Да речем мнението на sigma е същото. Копирам ти какво написах в предната тема на въпрос за това изследване:

"Понеже виждам, че sigma не се включва още, да кажа аз каквото знам.  Анти Ха е изследване, което се прави в Трета Градска Болница в София (МБАЛ "Национална кардиологична болница"). Кръвно изследване е, взима се венозна кръв. Изследването е свързано с прилагането на инжекциите и определяне на тяхната доза. В зависимост от стойностите на изследването могат да ви намалят или увеличат дозата на инжекциите. Важно е да знаете, че изследването се прави 4 часа след поставяне на инжекцията. По принцип вторник е денят, който е определен за изследване на бременни. Самото изследване струва 25 лв + 3 лв. взимане на кръв. За разчитане на стойностите обаче се прави консултация с Проф. Паскалева, която струва 30 лв. Така изследването ви излиза 58 лв. Може да не ходите на гладно. Когато попитах ми казаха само да не ям някакви мазни неща преди това. Май е това. 
sigma ако има да добави нещо."

# 33
  • София
Мерси много irri,

Анти Ха Анти 10а ли се чете?
Знаете ли дали в интернет има повече информация относно този показател?
Аз не успях да намеря.

Относно мазното, щом влияе, в този ред на мисли се чудя дали не би трябвало да го ограничаваме. Аз консумирам големи количества масло и зехтин.

# 34
  • гр. София
Да, Анти 10 а се чете. Ами никой не ми е казал да не ям мазно. Само когато попитах дали на изследването се ходи на гладно, ми се отговори не, само да не ядеш преди това някакви мазни храни.  Grinning

# 35
  • София
намерих малко и информация
http://labtestsonline.org/understanding/analytes/heparin/tab/test

оказа се, че има и нов вид тест, който е възможен във всяка лаборатория, но явно не е актуален все още в БГ: Heptest-STAT http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19888540

Последна редакция: сб, 11 май 2013, 23:11 от kpucu

# 36
     Bonbon333 Честито бебче! Много да ви радва, малко да плаче и много да слуша!  bouquet
    От моичетата тук знам, че  Анти 10 а е най- точното изследване. Аз не съм си го правила, защото тук няма къде. В Плевен където ме следят и ми назначиха терапията два пъти ми пускаха PLA /тромбоцитно - левкоцитни агрегати / А в моя град само пълна хемостаза могат да ми изследват и това пускам на всеки 2-3 седмици, като най-голямо внимане се обръща на фибриногена и протромбилновото време. Моята доза Фраксипарин 0.4 през ден и Аспирин Протект всяка вечер е профилактична, защото нямам мутации и установена тромбофилия и съответно точна причина за случилата се прееклампсия сега трябва да се застраховам до колкото мога. Дори фраксито го слагам от 6 месец, защото с напредването на бременността риска в моя случай се увеличава. А лечението с АП беше назначено след като излязоха резултатите от всички генетични и имунологични изследвание в 3 месец. До момента не съм имала никакви главоболия от терапията.

# 37
  • София
artemida1606 и аз съм точно като теб профилактично на Фраксипарин 0.4 през ден и Аспирин Протект. Аз също нямам тромбофилия. Чудя се какъв резултат на протробиновото време се гони.

# 38
пиша за десети и последен път за инр-то.
Това е показател само на индиректините орални антикоагуланти- демек синтром.
Когато сте на фракси, то показателя който трябва да се проследява е анти 10 а. Нищо друго.
Допреди три седмици бях едновременно на синтром и фракси. Понеже получих силен кръвоизлив и ми спряха синтрома за два дни. Следващата контрола на инр-то беше паднала от 5.6 на 1.4.
Какво повече да напиша за да ви убедя, че само анти 10 а е правилното изследване newsm78 Всичко друго е пари на вятъра.

# 39
пиша за десети и последен път за инр-то.
Това е показател само на индиректините орални антикоагуланти- демек синтром.
Когато сте на фракси, то показателя който трябва да се проследява е анти 10 а. Нищо друго.
Допреди три седмици бях едновременно на синтром и фракси. Понеже получих силен кръвоизлив и ми спряха синтрома за два дни. Следващата контрола на инр-то беше паднала от 5.6 на 1.4.
Какво повече да напиша за да ви убедя, че само анти 10 а е правилното изследване newsm78 Всичко друго е пари на вятъра.

Точно така Сигма!Ама и на мен вече ми омръзна от едни и същи въпроси! #CrazyПита се едно и също ,а  отговора го пише на предната страница!Чете бе хора!

# 40
Здравейте  Rolling Eyes Записвам се и аз в темата.
Все още не съм започнала приема на аспирин/фраксипирин, но лекаря ме предупреди, че при следваща бременност ще се наложи прием
Имам една неуспешна бременност приключила в 8г.с. Мисля, че намерих проблема. Изследването за тромбофилии показа : хетерозиготен генотип за PAI 4G/5G и хетерозиготен генотип за АСЕ I/D Rolling Eyes

# 41
Bonbon333 Честито бебче!   bouquet

Аз ви следя сравнително редовно  и се надявам да не задавам въпроси, обсъждани вече. Имам 2 въпроса, единият е бил обсъждан вече, но не от тази гледна точка или ако да, аз съм го пропуснала, за което ви моля да ме извините  Rolling Eyes

Аз съм с тромбофилия 4G/4G, неусвояване на фолиева киселина и 2 пъти прекъсване на бременноста заради голямо изоставане на плода в късни седмици Cry. Та това накратко за предисторията, а сега с настоящата ми бременност доплера е в норма, бебето върви даже мъничко напред и сега вече обсъждаме начина на раждане и моята лекарка твърди, че не може да носи отговорност за нормално раждане с моята предистория и моите проблеми и чак ми се обиди, че я попитах за нормално раждане.

При вас как е - всички ли с подобни на моите проблеми и терапия (фраксипарин, асппирин до 27г.с., фебодия и всички "екстри") ще раждате или сте родили секцио?

И втория въпрос е относно това до кога се продължава с инжекциите - В смисъл вчера един доцент от МД ми обчсни, че имали някакви наблюдения, за това, че когато се слагат инжекции до края, бебечетата имали някакви проблеми с белите дробчета и трчбвало да ги спра 20 дни преди секцио. Вие чували ли сте го това?

Хубав ден на всички  Hug

Последна редакция: ср, 15 май 2013, 14:03 от TINN

# 42
  • София
Категорично ''За" секциото при нашите проблеми.Ще спреш фраксито по план,няма да има излишни рискове за теб и бебо.

# 43
Терапията с фракси изобщо не предполага раждане със секцио и не знам защо някои доктори си измислят точно обратното. За раждане с операция си има други причини, но не и терапията.

# 44
Тромбофилията не е причина за раждане със секцио. Аз също родих секцио и се убедих, че за мен е по-добрият вариант, защото съм рискова бременност и терминът ми беше 4-ти май Великден и не ми се искаше да импровизирам с дежурни лекари. Иначе има и доста случаи за нормално раждане и после се получават усложнения и пак се стига до секцио. Не агитирам никой за раждане секцио, темата не е за това. Просто искам да кажа, че в нашия случай е добре да се доверим и да родим при лекар, който ни е наблюдавал.

Последна редакция: ср, 15 май 2013, 16:17 от BonBon333

Общи условия

Активация на акаунт