Родих сина си на 30.04. със секцио и поради зелени околоплодни води (казаха, че е показател за инфекция) бях на антибиотици, от които Флажил, който е противопоказен при кърмене. И така 5 дни в болницата бебчо беше хранен на режим през 3 часа без нощно хранене, а съответно гърдите ми станаха ужасно твърди и болезнени. Помпа изобщо не помогна, а с горещите компреси и зверско цедене на ръка имаше кратко облекчение, но не повече от 40-50 мл. от двете гърди.
Изчаках 24 часа от последния прием на лекарствата и веднага сложих бебо на гърда и мога да кажа, че суче добре, но доста продължително(може и час да откара) и почти веднага търси отново да суче. Гърдите ми омекнаха още с първото сукане на бебето и са сравнително напрегнати сутрин, а следобяд са напълно меки, а с помпата отново не мога да изкарам повече от 30 мл.
Педиатърката каза да продължа с АМ, което е 60мл. през 3 часа, понеже се роди 4 кг. и е едро бебе и не му стига кърмата. Слагам го и на двете гърди и после давам добавката, случва се да си изпие цялата или половината от нея и вече съвсем се ще откача. И през нощта го слагам да суче, ако се събуди, но съм вече в омагьосан кръг и като, че ли съм пред провал

Има ли шанс да спра съвсем с АМ?

Имаме колики вече и ни изписаха Инфакол, но сукането май повече успокоява Деян. Почива си по малко и търси пак, но пълни добре памперсите и с гърдите нямам никави оплаквания, тъй че и да ме ползва като биберон няма проблеми стига ми, че суче. В болницата редовно им даваха залъгалка, но явно и тя изпадна от класацията и вече не я иска.
Кърмата е налице, което значи, че вече ще изникват други неща за "оправяне"