Любители на Котки Тема 73

• 34 673
  • 754
  •   1
Отговори
# 645
Имам проблем със съседските котки ( които реално са по-скоро махленски).
Явно използват двора на къщата, в която ще се местим за тоалетна и редовно намираме дрискано там. Продължават с изпълненията и след като циментирахме, което никак не ми е приятно. Как да ги отуча от този навик?

# 646
  • Пловдив
buttinsky чувала съм за някакви спрейове за отблъскване - където напръскаш, котката не стъпва вече. Потърси във зоомагазин.

# 647
... има голяма разлика между това да имаш една или две котки вкъщи. В смисъл, че двете котки заедно са много по-щастливи, а грижите ти не се увеличават.

По-щастливи са, повече играят и се забавляват, никога не са самотни, дори спят заедно навити на кравайчета. Аз съм напълно разлюбена, никой не се сеща да ми се гуши. Големият - вглъбен интелектуалец до флегма, се разигра, разяде се, но и стана по-непослушен.
Аксиома, разходът си е сериозна сума, особено ако се опре до ветеринари, но пък удоволствието и радостта са несравними. Дано четвъртото коте е прибрано, че като се сетя децата какво правят малките котета, като ги напипат... после от това коте не става.  Cry

# 648
Днес по случай празника във Фейсбук на страницата на Всичко за котките има конкурс "Котките и малките деца" пращайте снимки  на вашите дечица и човешки и котешки Simple Smile https://www.facebook.com/media/set/?set=a.525979890773186.107374 … 272380&type=1

# 649
buttinsky чувала съм за някакви спрейове за отблъскване - където напръскаш, котката не стъпва вече. Потърси във зоомагазин.

Аз пък се замислих дали няма да стане, ако разлее/напръска с някакъв силен парфюм, даже ако е някакъв стар, руски одеколон на дядо ѝ, още по- добре. Laughing
Хем няма да е вредно и опасно за котките, хем ще ѝ ухае приятно дворът, хем ще се отърве от нахалниците. Wink Peace

# 650
  • Sofia
Днес плащах нета и послучай празника раздаваха балони. Попитаха ме има ли на кой да го дам и ми дадоха един. И аз имах - на един котарак на 2 години Simple Smile , че то другото дете е вече на 24.
Като се прибрах  му го дадохме на Мъро. Балонът издържа да го търкалят и подмятат с лапичка около 10 мин. После гръмна и беше до там. Ама Мариан не се уплаши, беше в акция. Дойде да се закача и да играе с нас. Дали да не купя още няколко балона? Simple Smile

# 651
  • Пловдив
Купи му на адаша  Laughing

Моите малките пък видяха батко им, че пие вода от аквариума и се научиха и те. Много смешно кихат, като си топнат нослетата и им влезе вода. И се заглеждат по рибката и се опитват да я хванат, даже се опитват да ровят с лапички под аквариума, та дано от там да я докопат.

# 652
Сега нов проблем - големият котарак не е ходил по голяма нужда два дни или направо три дни от последното. Мисля си, че причината е косми, тъй като той се скуби плюс че постоянно ближе малкото коте.
Дадох му малко прясно мляко, размесено със зехтин, масажирах коремчето, потърках дупето и чакам. Нещо друго мога ли да направя в събота вечер?

# 653
 Simple Smile И ние имаме котешко събитие. Най якият пич в групичката, Слънчо Sunglasses, днес за пръв път пи водичка от купичката на майка си, после кихна и пак пи. Grinning Събитието е документирано и утре ще кача снимки. Растат като гъбки и всяко вече има изявен характер, но утре ще разкажа подробно, заедно с илюстрации. Wink Laughing

# 654
Снощи много се смях с този текст. Приятно четене Simple Smile
Как да претеглим котка

# 655
Как да претеглим котка
Simple Smile
Посмях се с този Радо.
Само едно ме учуди, а именно нежеланието на котарака да влезе в торбата.
Първия ни котарак именно по този начин го теглихме- в торба и кантарче с кука, защото нямаме от онези кантари, на които можеш да стъпиш. Котаракът обожаваше да се вре във всякакви торби. Дажед с мъжа ми си имаха такава игра, в която той го слагаше в торбата и го разнасяше из стаята. Laughing
Но този сиамец се е оказал доста опърничав.

# 656
Много готина статийката с Радо  Laughing

Поздрави цветни от наша Сушона.

Голяма ми е позьорка  hahaha

# 657
  • на село
Как да претеглим котка
Хех, тъкмо мислех да отговоря - много лесно, но се зачетох в текста. Само мъж може да усложни една, иначе, толкова проста дейност  Laughing

# 658
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
А наша Сушона няма ли да вземе участие в посочения по-горе конкурс?  Grinning Тя сигурно щото майка ѝ не е фотограф, с деца, та няма кой една подходяща снимка да му направи на дятиту. Joy  Hug

И аз се посмях на Радо. hahaha

Джуличка, как се развиват нещата при вас?

buttinsky, ако няма опасност да съсипеш нещо опитай да напръскаш с разредена белина! Не искам да те отчайвам, но не вярвам да се справите. Другият вариант е да пуснеш новият ти кот да си маркира територията. Но го пази от битки! Peace

# 659
А, загледах аз още вчера конкурса, ама крайния срок бил до 31 май и сме го пропуснали.

Общи условия

Активация на акаунт