Любители на Котки Тема 73

• 34 662
  • 754
  •   1
Отговори
# 675
  • София и Морето от време на време
... Имам злоядо дете, как можа да ми се падне и злояда котка,незнам Simple Smile

Това ми звучи познато ... Още една котешка мама беше написала същото - май на Триона майката?

# 676
За злояда котка ветеринарът каза да сменяме храната докато намерим нещо, което много да хареса. Препоръча да опитаме с пауч. На Фъндъски явно като не му се яде, прави номера. Ако иска манджата, едва ли ще чака някой да му я подава. Успех  Hug 

Звезден прах, то изводът е очевиден, проблемът е дали ще успееш да настаниш писанка някъде. Стискам ти палци.

# 677
  • Пловдив
Ох момичета, стискайте палци. В 10 ч ще кастрираме Зарчо, а на мен ми се е свило сърцето...

Звезден прах, сигурно ли е, че алергията е от котьо? В момента цъфтят липи, сахарски пясъци се носят из въздуха и кой знае какви още гадории. Дали доктора не се презастрахова. То най-лесно е, като знае, че имаш котка и да каже, че тя е алергена.

# 678
  • varna
Като говорим за злояди  и капризни котки да се оплача и аз.Някога имах капризно ,но пък дебело дете ,сега имам изключително капризен и много дебел котарак.  Simple Smile Яде само гранули на роял канин и пауч кит-кат.В състояние е да гладува цял ден ,но няма дя яде нещо което не му харесва.Вече съм се примирила.Ето и една снимка на която се е кротнал.

# 679
И мен това ме претеснява, никога не съм имала алергия към котки, а винаги съм живяла с тях, много ме съмнява  Tired  Иначе, мама винаги ще я вземе, но не ми се иска да я давам аз  Wink Чудя се има ли някой със сходен синдром или проблоем, да му се е появила алергия на късен етап.

То , че бременността е особен период и пада имунната система и всякакви гадости се появяват е ясно, ама не ми се вярва чак пък толкова да е точно това, аз си мисля, да не е някаква реакция на организма към самата бременност и котанка да няма нищо общо  Tired Лекарят е убеден , че е от котката, но и аз си мисля, че просто е най лесно да се постави такава диагноза

# 680
За злояда котка ветеринарът каза да сменяме храната докато намерим нещо, което много да хареса. Препоръча да опитаме с пауч. На Фъндъски явно като не му се яде, прави номера. Ако иска манджата, едва ли ще чака някой да му я подава. Успех  Hug  

Той точно пауча отказа- уж хапваше само РК пауч и гранули,харесваше ги,изведнъж отказа изцяло пауча,гранулите ги яде от време на време. Варя му месо-това му хавам в устата,дори като панде от ръката ми и не си прави труда да го вземе ,чака аз да му го дам.
Ами,как може да не е гладен,като не яде нищо,ей това не го разбирам..

Да,"майката" на Триончето се беше оплакала от същото.
Звезден прах, щом има на кого да дадеш котето,лесно можеш да провериш дали алергията е от нея.За няколко дни ще си проличи. А по време на бременността наистина се отключват и доста неприятни неща,аз също имам опит с това

Последна редакция: пн, 03 юни 2013, 10:05 от *Black cat*

# 681
  • София - Рим и обратно

Имам злоядо дете, как можа да ми се падне и злояда котка,незнам Simple Smile
Laughing миличката.. стана ми смешно, но знам, че на теб не ти е до смях. Имала съм само залоядо дете и знам какъв кошмар е, най-вече психологически. Може би е добре, все пак да си настояваш с гранулите,че после да не се научи на мекичко и да откаже съвсем сухата храна? Знам, че не е добре за зъбите...

# 682
По-скоро смени вида на гранулите, според мен. Моят някои гранули ги отказва изцяло, други просто ги яде, а към трети е настървен. В момента хит са му гранули за малко коте на Пурина, които взимаме за бебчо. Бебчо пък предпочита Пурина за уринарния тракт, които взимаме за големия.

Бляк кет, не се тревожи, котенцето ти е здраво и добре огладено  Heart Eyes

# 683
  • София - Рим и обратно
Ох, и за Пурина ветката ми наприказва страшни неща... За насипен вариант на РК изобщо пък да не мисля, не се знаело какво има вътре.. Вчера гледах гранули на Еукануба, ма те по-скъпи от РК, егати.
Да се втелясвам ли, или всичко е въпрос на маркетинг, ето това не мога да разбера, а и няма кой да ми каже.

# 684
За Триончето съм споделяла вече - след кастрацията ИМА апетит. Но пак не яде какво да е. След стотици проби тя показа интерес към гранулите за особено капризни котки на Роял канин и сурово свинско месо /телешко и пилешно не обича много, но хапва поне по малко/. Ако й предложа друга храна или само я опитва и след това започва яростно да рови с лапичка около купичката, или дори не я помирисва. Сега се е окръглила, даже ме плаши, защото е игрива и иска да скача, ама килцата й правят лоши шеги.
Нямам представа колко трябва да яде едно коте. Моето е вече 3.3 кг. и хапва по около 100 г месо на ден и 50 г гранули.

# 685
... друга храна или само я опитва и след това започва яростно да рови с лапичка около купичката...

Винаги съм се чудила какво означава това, но ми беше неудобно да питам. Помирисва храната и следва "ровене" по теракота наоколо или нещо като мазане с една лапа.

Ох, и за Пурина ветката ми наприказва страшни неща... Да се втелясвам ли, или всичко е въпрос на маркетинг...

Според мен не се втелясвай, ако не е само на гранули. Ако това е единствена храна, не знам. Еличка Вангелова каза, че плащат на ветовете луди пари да рекламират РК и че когато става дума за храна, не може да им се има доверие, и мисля, че момичето е право.

ПС: Нямам много опит с котките, мнението ми е от човешка гледна точка. Смятам, че цената на РК е безобразна и не е по джоба на хората със средни доходи. Дори Пурината не е евтина. Ако ветът е прав, значи средният българин не трябва да гледа котки, защото не може да ги храни правилно.

# 686
  • София - Рим и обратно
... друга храна или само я опитва и след това започва яростно да рови с лапичка около купичката...

Винаги съм се чудила какво означава това, но ми беше неудобно да питам. Помирисва храната и следва "ровене" по теракота наоколо или нещо като мазане с една лапа.

Може да се опитват да си го заровят за по-късно Simple Smile..

Иначе - само на гранули е. Смятам да започна да му варя и месо.
Вчера получих един що годе задоволителен отговор в един магазин, относно храната - ако акото му е твърдо, нормално на цвят и в малко количество, значи храната му действа добре и я усвоява максимално. С РК реално, постигнахме това.

# 687
изпуснаааахме тематааа...
да не е спам, да се похваля, че си взехме фурминатор ( каааак може да е толкова скъпо това чудо  ooooh! - още ме боли сърцето...)- е, страшно съм доволна... 3 дни се решим с него- супер е!

поздрави на всички и усмихнат ден!   bouquet 

# 688
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Звезден^Прах, попаднала са някой от докторите дето най ги обичам! Mr. Green Как пък един път не се замислиха колко много други алергени има наоколо  #Cussing out! Mariankova много точно ти го е казала - в момента периодът е такъв. И аз до миналата седмица бях добре, ама откакто зацъфтя една гадна жълтеникава акация, и от 3-4 дни и липите, ела да видиш как не мога да стигна до кварталното магазинче за хляб  ooooh!! И да, от опит - при мен голяма част от алергиите се отключиха с раждането на второто ми детете. *Black cat* ти е дала добър съвет, изолирай се от котката за няколко дни и всичко ще стане ясно. Ако алергията не е от него ще трябва да помислиш какво да правиш - консултации с алерголог, тестове, може и хомеопатия. Стискам палци първо да установиш проблема и после да се справиш с него, та с бебко всичко да е наред! Hug fingerscrossed

Mariankova, и на теб едни стиснати палци! fingerscrossed

Росченка, що влизаш без молинозавърски данък? Hug

# 689
  • Пловдив
Вече сме си в къщи. Младежа обикаля наоколо, малко е замаян, но не залита. Надявам се, че до довечера ще е в пълна кондиция (доктора каза 2 часа).

Общи условия

Активация на акаунт