Отговори
# 210
Почнах да му давам Осанит за зъбите, да видим дали ще има ефект и как ще спи

# 211
Шех  Hug всеки си знае за неговото семейство кое, как, защо - така или иначе и ние с ММ не мога да кажа, че купуваме качествена храна, често взимаме каквото е на промоция и все гледаме по-евтинкото, така че мен кухнята в това отношение ме устройва, надали ще дават нещо по-зле от това, което ние така или иначе ядем  Whistling а време да ти кажа нямам много с това мрънкащо дете, а хич да не е 500 гр храна не е малко  Whistling а за храненето си е така - аз никога не съм яла  или пък ще ям киноа, елда, спелта, лимец и прочие, ама му ги давам  Flutter но е нормално всеки си защитава неговата позиция..аз и сега му готвя и виждам, че не е сложно, ама на мен не ми пречи да пробвам и да говоря от опит после, а не наизуст, че кухнята е такава и такава  Party

# 212
  • софия
Аз също ще го записвам на кухня. Само се чудя дали от юни или по-натам. Не мисля, че мога да осигуря такова разнообразие каквото има на кухнята. А време да готвя отделно за него и за нас в топлото време не мисля, че ще имам. Мои приятелки с по-големи деца взимат и са доволни, децата си хапват с удоволствие.

# 213
Всъщност, освен в България, някой знае ли в кои други държави има такива детски кухни?  Thinking

На наш близък приятел е близък приятел  Laughing Ганчев и беше дошъл тук, искаше да отваря завод или да внася пюрета, правихме проучване, разпитвахме и се оказа, че няма шанс. То затова няма и избор и разнообразие тук. Белгийците са на мнение, че майката е длъжна да готви за детето си и от немай къде допускат на пазара има няма няколко пюрета. Има маааалко повече избор за готови менюта за деца от 1-3г, но пак не е кой знае колко.
Но пък фирмите излизат със становище, че детските бурканчета са по-качествени, защото има огромен контрол на хигиената, продуктите, обработката, съхранението. Всичко. Лабораториите и заводите блестят от чистота, продуктите са абсолютно контролирани и качествени. Да, не е прясно и току що сготвено, но не е полуфабрикат, просто е затворено и няма достъп до кислород, който скапва нещата.  Simple Smile

Аз така или иначе не съм по никои крайности. Така че за мен и готвенето, и бурканчетата са си съвместими. Виж, за нашите детски кухни съм скептична донякъде. Смятам, че са им хубави супите. Десертите са гавра, що се касае те винаги да са нишестени, друсащи се кремчета. А основното - понякога има нелоши.  Simple Smile Зависи предполагам и от самата лухня, нашата на Тича доста я хвалят, взимала съм за Криско, и той беше доволен, и баба ми също  Mr. Green

# 214
Блонди не знам, не съм се интересувала  Flutter иначе да верно е, не са полуфабрикати, ама аз въпреки това съдя и по себе си предпочитам да си купя някакво измислено сирене за 4 лв, да си пръжна едни мазни яйца и да си го изям с кеф, отколкото да ям всеки ден манджа от консерва или буркан  Blush аз точно, защото не съм по крайностите нямам против сутрин детето ми да яде киноа с хубаво масло и козе сирене, а на обяд и вечер гнусните неща от кухнята  Twisted Evil а кремчетата няма да ги давам със сигурност  Naughty иначе и тази кухня, където ще го записвам много я хвалят, нова е, отпреди 3 години, та ще видим

# 215
  • Варна
Васе,
права си, не ми харесва Embarassed Заради това
Цитат
*може да съдържа остатъци от мляко и сусам
Доколкото съм запозната това означава, че възможността е абсолютно реална, а сусамът е силен алерген Rolling Eyes

# 216
Месечинке, не се втелясвай  Hug Това са длъжни да го слагат на етикета, когато по поточните линии минават понякога и други продукти, които са алергени. Евентуално да не попадне нещо някъде. Но то първо, че не е задължително и обикновено не попада, второ, то ще е някакво хипер миниатюрничко съдържимо за цялото количество, изобщо не виждам за какво има да се притесняваш. Пюрето не съдържа някакви проблемни количества сусам, а 99.99 процента - никакви  Simple Smile

# 217
 Бюти, аз съм за кухните, мисля и аз ктао теб да го запиша сега на 10 месеца и на обед да хапва манджарето и супичката, а десертчето мама ще си го хапне, през другото време млекце, кус-кус, елда и такива. С двете ръце съм за кухните, има контрол, разнообразно е, та и аз ще пробвам тази схема, ако не станат нещата здраве да е. Някои мои познати познати като кажат, уу кухнята, това, кухнята онова, ми ще ме извиняваш, ама е по-добре според мен от пюретата, да се учат да хапват вече манджи, не са малки. Доста дълго време ги натискахме да пият млеко, оюе давам следобед безмлечна каша с АМ, а сутрин и вечер пак Ам, стига толкова, да хапват и други неща, следобед кисел, кисело млеко с бисквити, плод с нещо, сухарчета с нещо, общо взето не са вече бебешорите, които бяха и колкото по-бързо свикнат с храната толкова по-добре. Да знаят кога се хапва манджа, кога нещо друго.

# 218
А докато тръгнем на кухня  Mr. Green тези, които готвите айде да си споделяме рецепти, че и аз вече се изчерпах, а купени пюрета давам рядко..сега му правих едни други бисквити - ръжено-овесени, много хубави станаха, аз въпреки че съм на плодов омаах една  Blush направих му и супа - картофи, батат, морков, лук, магданоз, кус-кус, зелена чушка и малко зехтин .. после пасирах  Blush щях да сложа и някакво месо, ама два дни подред яде ориз с месо и затуй постно..ще се радвам, ако споделяте вие какво им готвите  Hug

# 219
  • Варна
Добре де, какво количество готвите, или ядете и вие? Много мне мързи да готвя, страшно мразя, но май трябва и аз да почвам, тези пюрета много бъркат в джоба.

# 220
Аз готвя на дъното на една малка тенджерка и пълня 2-3 бурканчета.  Peace Ама до сега не готвих много - само зеленчукови, месните ги купувах, обаче вече имам домашно месце и се заемам сериозно!  ooooh!

# 221
Личи си кой го мързи да учи и само пише в бг мама  Mr. Green Помеждудругото Муки сега уча по антропология и видях, че на 2 януари е Муковден  Mr. Green Mr. Green и се сетих за теб  Blush аз го знаех само като св. Силвестър, че имам един съученик, който се казва така  Blush
Аз различно, обикновено някак си успявам да сметна и за 2 пъти имам манджа..сега обаче супата ми стана за 6 порции, та ще замразя квото остане  Crazy иначе оня ден като си правихме ориз за нас, просто отделихме на Анди малко преди да сложим подправките и гъбите и го доварихме отделно  Peace

# 222
Здравейте, момичета!
Ама много пишете. Докато изчета и става сто часа.

Месечинка, и аз избухвам. Добре, че напоследък е по-нарядко. Понякога стресът идва в повече  Hug

И аз съм от тези, които обичат да ходят на зъболекар. Сега нещо се мотая, но здравната ми книжка се запълни и трябва да ходя да я сменям, пък това вече не обичам да го правя. Усещам поне един кариес и май трябва да побързам.

Домат съм давала и с готово пюре, и с домашно. Не сме имали проблеми досега.

За националната среща - на датите, които споменавате най-вероятно вече ще съм на работа  Cry. Така, че оставам пас. Като решите кога и къде ще се срещате, ако мога ще дойда.

Изобщо кой дава толкова пари за слънчеви очила  Crazy Laughing

Аз. За друго може да не ми е толкова важно, но за очила умирам и мога да дам всякаква сума. Нямам сто чифта очила, а само един, но като хората. И на ММ бях взела преди време едни /като на Хорейшио/. Бяха около 600лв., ама той им видя сметката /с титаниеви рамки, ноооо рамката дето ги държи на носа - не/ и сега не мога да го навия да си вземе нови.

Вкъщи ММ е Рак, а също и Виктор, и Дея, и брат ми. Виктор си мие ръцете през пет минути, че да не хване някой вирус, за ММ вече писах, пък Дейката ще я видим.

Днес наготвих пиле с ориз без сол и черен пипер за ужас на всички, за да мога да дам на Дея. Този път не го пасирах, за да я пробвам, а тя взе че си изяде всичко и при това без да се задави - явно и хареса консистенцията  newsm78.

А сега малко отчет от нас - Дея тежи 7900гр./+400/ и е висока 71см./+2/. Педката каза, че е готова да се учи да ходи, защото стъпвала там по някакъв си начин  newsm78. Ходихме на коремен ехограф - всичко си имаме и си ни е наред.

Ааааааа, и не на последно място - Елмаз, добре дошла и честито Ви християнче Георги!

# 223
Дзякиииии wavey Ама и на мен си ми е хубавко да си ви чета  Hug
Елмаз, добре завърнала се Hug Честито християнче:) Аз да ти кажа се посмях много на поста ти, ама не на вас, а си представих моя Гоги как ще го кръщаваме и ме изби един смях.... Гаранция докато попа го потапя във водата, той ще му одърпа брадата, защото е вманиачен да дърпа коси и като е на ръце, все дърпа ли дърпа..... Полсе си представих каквъв рев ще е когато го вадят от водата  hahaha Joy и двамата ми диваци са същински жабоци и плачат когато трябва да спираме с къпането... а да не говоря, че аз ставам вир вода  hahaha Joy Та така..... весело ми е много с тях. Сега са на тема ходене.... не ги насилвам.. сами си се изправят и си се държат за нещо и искат да ходят... ама и аз рано съм проходила... на 10м.. Rolling Eyes Laughing Mr. Green и баща им и той на 1гидинка:)
О и да ви се похваля, ще си имам фитболисти, ритат тока с крак и то съвсем осъзнато и с едни чупки, ще им направя аз някой клип да видите, голям майтап е:)))
Охх още щях да пиша на някой и забравих  Blush
Ами ако се сетя ще пиша пак, за сега целувки и ще гледам да съм по-редовна..... Mr. Green
Ааааа сетих се, за зъбите:) Аз от напрежение за сватбата ни, бях с много чувствителни венци и болката беше ужаснаааааа, ПАРАДОНТАКС=а е супер паста за зъби и четките им също Peace
Хайде, лека, мека и безаварийна от нас:)

# 224
  • Враца
Кой друг не е заместил още хранене? Аз все си докърмвам след твърдата храна. Ама моя хайван не ще да изяжда голямо пюре на обяд. Айде каша след обяд някой път я докарва до към 200 гр, ама и след това пак си цоцка. И нощем си яде като ядното нищо. Какво ще правя с това кърмене не знам. Искам към годинката да спирам вече. Дано прояде по-големи количества, че да започна и аз да замествам хранения едно по едно.  Wink Утре сутринта за сефте ще му направя попара да видим дали ще се хареса. Simple Smile Ще пиша после.  Peace

Аз искам такива бисквитки като на Женя, ама те са 3-4 лева, аз ако поръчам само тях ще ми дойдат за още толкова, а във Враца май няма къде да си ги намеря.  Crossing Arms

Месечко, писах по-назад рецепта  Hug иначе съм му давала веднъж два пъти от обикновените бисквити, че нямах нищо, ама после като видях бебешките разлики нямат, все пълни с кво ли не  Whistling

Аз затова вече чета през пръсти, че то ако се зачитааааам, ще се хвана за главата и нищо няма да му давам.  Crazy

Леле, Шехи, и теб те е хванало някакво "форумско разстройство", ти толкова често не си писала от Втората световна война сигурно.  hahaha  Hug

Месечинка
, и аз мисля като Блонди, те са длъжни да го напишат, но в повечето случаи нищо такова няма. Както и със сроковете на годност на хранителните продукти, ако например едно пюре реално се разваля на 10 март, те са длъжни да напишат 5 март за всеки случай, особено пък когато се касае за детски храни. Не се вглеждай толкова и знаеш ли колко по-лесно ще ти е. Пък и Бобо май няма никакви алергии и прочие.  Peace Hug

Бютка (и другите готвещи), от някакъв вестник свеки ми даде една страница с рецепти за бебета. Утре ще го разгледам и ако си заслужава някоя ще ви я напиша.  Hug

Елмаз, честито християнче и от мен!  Hug Пиши по-често.

Общи условия

Активация на акаунт