Отговори
# 225
  • София
Привет момичета  Hug
Не ми остава много време нещо тея дни и се включвам само да се включа и аз в събирането на рецепти за бебетата  Mr. Green Тея дни почти едно и също ядеше,утре преди срещата,ако ще има такава пак трябва да й сготвя нещо ама не се сещам какво...Днес беше на готово пюре на Бейбивита,че бях на кормуване от 8 сутринта,после бяхме на консултация и стана време за обяд...
Иначе да кажа за консултацията,че е наддала с 1.5см и сега вече е 72см. и не е наддала на кг,дори смъкна малко,като се има в предвид,че беше излапала цяло пюре от 190гр преди прегледа  hahaha Ама нали беше болничка и доктора ме успокои,че е от това.Сега е 9.380гр и каза,че хич не е зле ако до годинката се върти в този диапазон  Blush Само толкова от мен,утре ако смогна повече  Whistling

# 226
Фери, според мен поне от кърмещите никой не е заместил хранене!  newsm78 Аз пък, по-специално, даже май много кърмя ...  hahaha Твърдо изяжда всичко, което му дам и след това и суче. Като почнем от сутринта към 6 в спалнята, после към 9 пак, след което ставаме и му давам попара, към 12-1 зеленчуково/месно пюре и след това кърмя (понякога заспива докато му измия чиниите, но като се събуди цока), към 5 яде каша с кърма и плодово пюре и след нея пак го кърмя, после към 23 е вечерното кърмене и като се събуди към 3 пак замезва за приспиване! Направо е чудо голямо - цицоман!  hahaha

# 227
Хайде един лек преглед на печата да направим и да се хоризонтираме  sleepuu smile3524
Фери,аз не съм заместила хранене  Peace Винаги след каша/пюре давам АМ.Но ние нали сме на лечебно,та не държа да го заместваме Hug
Айде сега да си призная,че съм Рак.Не си харесвам зодията,прекалено емоционални сме.За мрънкането за здравето,аз не се оплаквам.Виж за други неща,сигурно побърквам околните да мрънкам,но нещо като ме боли не мрънкам newsm78 newsm78 newsm78
Месечинка,аз готвя и смесвам с купешки пюрета  Hug Например месните са на Хип,аз правя картоф,комбинирам с тиквички,които съм направила и замразила преди това.Комбинирам картофа още с тиква,но тя е от пюре на Хип пак,броколи пак на Хип...Абе като гледам май само един картоф и тиквички правя Joy Joy Joy Joy Joy Joy Решила съм и морков да варя на пара Mr. Green А на Бебевита съм взимала май тиква с картоф,или морков,не помня,но си беше ок пюрето  Peace
Миланова,не съм съгласна,че на 9-месечно дете,което за мен е още бебе,е подходящо да се дава кисело мляко newsm78 И не го разбирам това
 Доста дълго време ги натискахме да пият млеко.
 Ами нали са бебета,какво да пият?Но иначе си права,човек може да пробва кухнята и ако не е доволен,да готви сам на детето си  Peace
Блонди,чакам да покажеш обувките  Hug

Рош е много крив  af Не знам зъби ли е,що ли,ама на мен бивни ще ми поникнат докато на него му избият зъбите  newsm29 Гледам да сме все навън,последните дни си прецаквам режима,но в неделя ми стана много лошо след 2 дни зумба и ограничено количество храна Sick
На кратко туй от нас и за вас  smile3540 После пак  Hug

# 228
  • София
Bon Jovi... Heart Eyes

# 229
добро утро Simple Smile

направо съммммм скапандряки Simple Smile
бяхме вчера на бон джоуви... и на мен не ми хареса особено  Rolling Eyes не си бяха настроили нещо уредбите и звука леко ме дразнеше, почти не се чуваше текста. Отделно от това си тръгнахме рано рано, защото Бон Джоувито му падна гласа, но това няма как да го предвидиш или избегнеш, а и след 2 часа пеене да ти падне гласа - простено му е Simple Smile Като не се вземат предвид горните ми оплаквания - концерта беше много як и Тефи е права като казва че никъде другад няма такава яка атмосфера като на концерт, независимо от изпълнителя Simple Smile
На мен ми се ходи на концерт на Клайдерман или Кени Джи примерно, малко да послушам музика, но ще видим кога ще ме огрее Simple Smile

ние малко по малко изместихме две млечни хранения - той се отказа сам да пие мляко след тях.

искам дребчо да заспи отново поне за 1 час да си се донаспя Simple Smile

# 230
  • Варна
Прави сте, много се втелясвам сигурно. Бобо не е проявявал алергии досега, но точно като се замисля да започна да вземам зеленчуци от пазара примерно и като ми мине някоя мисъл "ами сега ако направи проблем" и се отказвам ooooh! Иначе и аз съм готвила и замразила само тиквички и броколи (и то био засега, не смея точно такива несезонни неща да взема от пазара Rolling Eyes ), преди му правех и картофи, но скоро не съм готвила. Морков пробвах, той остана един твърд... Май ще почвам да варя вече, това готвене на пара... сто години се варят нещата.
Аз не съм замествала хранене - нали не трябва newsm78 Иначе ми се ще да му дам пюрето някъде навън и да се приключи, но нали трябва да яде мляко? Умишлено не давам повече от 130-140-150 гр. пюре максимум, той ако му хареса би изял и повече. Не че понякога не го дохранвам след половин час примерно, той си търпи милият Embarassed Но като почна - купичките да измия, лигавника да изпера, пък това да направя, онова да свърша и по някое време се присещам, че не съм го дохранила детето Embarassed
Мама на Рош,
и Бобо особено вечер е нетърпим. ОТ 2-3 дни започва да реве истерично от нищото, просто ей така реве, дере се 1-2 минути и после започва през плач да бъррр-ка, пърррр-ка и т.н., с ММ се шегуваме, че кой знае как ни нарежда в момента Joy Яко нервен, не иска друг освен мен, съответно и аз изтрещявам. Дали са зъбки, дали е период, нямам идея.
Момичета,
хепатитната ваксина нали беше лека? Как понесоха децата ви последния прием?

Последна редакция: ср, 15 май 2013, 08:06 от Месечинка виторога

# 231
  • Враца
Месечинка, хепатитанта е лека, да, добре я понесе Криско, ама той добре понесе всичките до сега де Wink

Криско беше потресен от попарата...  Sad Като лапне лъжичката и почва да я плюе и да се втриса.  Mr. Green Ама на майка му й хареса попарата - изядох я!  Wink Сега кога да му предложа пак? Утре, или след няколко дни?

# 232
  • Варна
Ferriy,
все едно реакцията на Бобо описваш Joy Ако намериш начин Криско да си яде попарата, моля те, сподели го Crazy

# 233
Добро утро Simple Smile
Моето диване от 3 до 5 реши, че трябва да си играем  ooooh! Изправя се на кошарата и ни гледа и крещи  ooooh! И май я разболях Sad Постоянно иска на земята, а вчера беше по-хладно, и май стоя повечко, тази сутрин имаше суполчета, а през нощта кашляше, сега само веднъж се изкашля. Дано да ни се размине  Praynig И реве от мен Sad Като съм при нея и не спира да ме мамосва, постоянно иска мааам. ММ като е с нея си мълчи, играе си, а мен ме побърква цял ден  #Cussing out

За кухните, няма лошо да се пробва, всеки родител сам може да прецени дали храната е добра за детето му. На мен не ми пречи да и готвя, честно казано ми е по-лесно аз да и наготвя, отколкото всеки ден да ходя да взимам храната, но ще я запиша заради разнообразието, което аз не мога да осигуря. Лично мен мисля, че ще ме устройва, защото с ММ не ядем качествена храна, винаги купуваме от най-евтиното. Сега за Ина всичко се купува отделно, по малко, колкото за нея.

Месечинке, аз готвя за 1 порция, всеки ден  Mr. Green Ти май ще ме надминеш по втелясване  hahaha На мен вече ми писна и започнах да го давам по-смело. Не са толкова малки вече. Вече и не гледам много коя храна кога се дава, повечето неща след 8м. вече могат да се дават. А забранените си ги знаем кои са  Wink
Заместено хранене май вече имаме. Различно е, един ден пие мляко след пюрето, друг не. Суче само вечер и през нощта. Гледам да има повече млечни в менюто и след хранене и давам 50мл. мляко. Менюто ни е:
7ч. - зърнена каша, кус кус или попара с масло и сирене + 50мл. мляко;
10ч. - плод;
12ч. - зеленчуково или меснозеленчуково пюре + 50мл. мляко;
16ч. - плодов дует, плодова зърнена каша (млечна) или плод;
20ч. - мляко;
3ч. - мляко.
Как мислите, малко ли е млякото?  newsm78
Месечинке, навън можеш да му даваш млечна каша и ето ти едно млечно хранене.

Васето, и Ина беше така с кърменето.  Laughing За това още не мога да проумея как от толкова пристрастено кърмаче изведнъж отказа  ooooh! Както си сучеше по 100 пъти на ден и на следващия ден чаак вечерта  ooooh!

Вие кога мислите да давате риба? Аз вече се чудя какво да въвеждам  Rolling Eyes

# 234
  • Варна
Dafi',
аз днес щях да въвеждам пилешко, но бях забравила, че сме на ваксини. Ще го оставя за петък, днес и утре ще маха пуешко. После мисля да го въведа тоз домат дето толкова му се чудех, а то се оказа, че вече може да се въвежда hahaha, после си мисля малко плодове - грозде, дюля, слива, дуетите, авокадо също ми се мержелее на хоризонта... След това карфиол, зелен боб евентуално... леле, колко неща имам за въвеждане. Рибата май е след 10-ти месец, като гледам докато изредим всички набелязани неща тъкмо ще и дойде времето Joy

# 235
Добро утро момичета,

Да попитам софийските мами къде ще е срещата, че не мога да намеря другата тема?

За националната среща не се включвам, на ММ графика събота и неделя му е запълнен до юли и въобще нямам представа къде ще сме.

За кухня мисля и аз да пробвам - държавна, пункта е до блока ми, ужасно удобно. С Емма съм взимала, супата и второто бяха много добре, недостатък - десерта винаги е крем и порциите са малки.

Фери, Марто има 3 или 4 хранения твърди, както дойде, но винаги след това го кърмя и през нощта също ..... и няма край .... искам да намаля малко кърменията, но пък се притеснявам, че не пие никакви други течности .... и така не ми се получава.

Мама на Рош, аз давам кисело мляко, не виждам проблем, пробвах с адаптирано, но Мартин целия се изрива,става на огромни червени плюски, така че, имам едно наум какво точно съдържа АМ.

# 236
Съчувствам за мрънкащите бебета  Hug Анди е по-добре, пу-пу, ама няма зъб та така и не разбрах от кво бяха тия истерии предните дни  Joy дали пък не  е нещо от баща му  Mr. Green че беше баш уикенда истерията  Mr. Green
Искам да ви похваля ръжено-овесените бисквити, ама много са хубави, тая сутрин си излапа попарата с тях, общо взето ще редувам все домашни бисквити с полезни нещица  Twisted Evil
Къде са ваште кухни, че толкова много ще ходите, нашата е на 2 минути път  Heart Eyes
Аз кисело мляко още не съм давала, май чак като го запиша на кухня ще пробва, пък още не знам кога ще е това, дали на 11 месеца или след годинката  newsm78 а може и на 10 месеца за потрес на всички в темата  Joy
Вик, ти и уикендите ли ще работиш, предполагам, че националната среща ще е уикенда, все пак трябва някой да ни докара, демек мъжете  Mr. Green
Месечинке, лека е да, и Анди добре я прие ваксината  Flutter
А как ме дразни рекламата на синфлорикса, гледахте ли, пфуууууууууу и ваксини почнаха да рекламират  #2gunfire

# 237
Ами тогава и аз да въвеждам домат. Нали уж беше след годинката  newsm78 Явно е ставало въпрос за пресен.
Месечинке, от изброените само грозде не съм въвела  Mr. Green Ти по колко дни въвеждаш? Аз вече по 2-3 дни и за това май съм напред с материала  Mr. Green Blush От дуетите въведох тези с извара, днес почвам йогурта.
Бюти, нашата кухня е на 10мин. път, а магазинчето е на партера, до асансьора  hahaha
На мен пък ми се въртеше вече да въвеждам кисело мляко  Mr. Green Но да го давам за разнообразие с бисквитки примерно, но ще изчакам още малко.

# 238
Бютка, аз ще потреса темата, защото вече давам  Joy кисело мляко. А за рекламите на ваксини по телевизията - опитват се да ни промият мозъците. Точна тази Синфлорикса е много спорна. Моята педиатърка казва, че ако зависи от нея няма да я слага, дава много странични реакции. Не знам дали е съвпадение или по скоро не, но Емма след нея ми направи такъв отит, че месеци не можах да я оправя.

За попарата забравих да пиша, Марто също не я харесва, но затова пък хапва варена киноа или макарони или елда със сирене и масълце.

# 239
  • Варна
Дафи,
ми и аз по 2-3 дни, но в началото давах по-бавно и явно затова много се забавих, не знам Confused Сега с тези глутени, масла и сирена също загубих много време, чак се плаша колко са напред вашите деца. Но пък хайде, няма да остане незахранен Embarassed
Бюти,
значи тези бисквитки общо взето смесваш каши/брашна каквито ти кефне, добавяш малко мазнинка и вода, за да стане тесто и евентуално плод и печеш, нали така? Ще спретна и аз мъничко за проба, дано ги хареса Борката.
Този синфлорикс нали е задължителен, кво ми го рекламират и аз не разбрах. Абе аз като цяло съм ЗА ваксините, но чак пък реклами да им правят... По-скоро някаква кампания, която да разсее истериите и страховете покрай тях, това е нужно според мен.

Общи условия

Активация на акаунт