Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Варна
 • Мнения: 24
Започвам тази тема отново, защото смятам че е Важна и дано по-вече хора четат предварително, а не след това!!!
Здравейте, тъй като старата тема за измамите от фирма Солеос Виа е заключена поради някаква причина, си позволявам да повдигна същата.
Та ... презентациите продължават с пълна сила. На 29.11.2015г. същите лица, които сте упоменали преди това бяха ни поканили на "проучване" в хотел Голден Тилюп Варна. За съжаление едва след това се запознах с написаното по темата, дори и с репортажите за тези измамници по господари-те на ефира

и Бтв. http://www.btv.bg/video/shows/hratkite/videos-arhiv/tsenata-na-m … ata-pochivka.html
Та след така наречената презентация, "любезните домакини" ни каниха по двойки във фоайето на хотела, като явно всеки печелеше "промоционална почивка" на цена от 760лв., като за да се възползваш от Офертата, трябва да реагираш веднага с пари или да отидеш до банкомат. Е и аз избързах с решението си и платих авансово 380лв. по касов бон и така започна всичко. Още на третия ден се наложи да се откажа, и им изпратих отказа си по email:, но от там нататък отговор от тях няма. Изпратих и по Еконт същото писмо и след няколко разговора по телефона решиха, че им дължа неустойка в размер на 300лв., тъй като цитирам разговора " нашите шефове не са Българи и не толерират откази от страна на клиента"  което по договор го няма (по-късно ще кача и моите записи на телефонните разговори с тях) Дори последния път т.е. днес, Ани Димитрова ми прозвъня вече и от друг номер. След като се поразрових малко, се оказа според националният туристически регистър, дори задължителната застрахователна полица им е с вече изтекъл срок до 23.10.2015 г. и има вече няколко заведени дела (което смятам да направя и аз). В същото време някой от тези тарикатчета дето е цитирал ЗЗП, може да вземе и да си го ..... отзад. Дори само за неравноправните и недописани неща в договорите на Солеос виа, пак ще има за какво да им се състави акт за поне 2 хиляди лева.
Аз тепърва започвам борбата, но ще ви държа в течение на нещата и техния развой Grinning

# 1
 • Мнения: 7
Здравейте !!!!
И при нас се случва почти същото.Последно изпратих писмо на 23.12  и сега чакам реакция от фирмата.Адвоката с който разговарях прегледа договора  и ми даде да разбера, че имам право да получа парите си обратното.Въпросната Анна Димитрова ми каза в телефонен разговор, че голяма част от сумата ще ми бъде удържана за административни такси..................така и не разбрах за какво точно.Платихме първоначално 350,00 лв. и след два дена уведомих за отказ от договора.
Не смятам да оставя нещата така, за съжаление офиса се намира в София което малко усложнява посещението на офиса, но нищо все ще се измисли нещо.Все още не са изтекли 14 дена от подписването на договора.

# 2
 • Варна
 • Мнения: 24
Здравейте !!!!
И при нас се случва почти същото.Последно изпратих писмо на 23.12  и сега чакам реакция от фирмата.Адвоката с който разговарях прегледа договора  и ми даде да разбера, че имам право да получа парите си обратното.Въпросната Анна Димитрова ми каза в телефонен разговор, че голяма част от сумата ще ми бъде удържана за административни такси..................така и не разбрах за какво точно.Платихме първоначално 350,00 лв. и след два дена уведомих за отказ от договора.
Не смятам да оставя нещата така, за съжаление офиса се намира в София което малко усложнява посещението на офиса, но нищо все ще се измисли нещо.Все още не са изтекли 14 дена от подписването на договора.
Здравейте, писмен отговор от тях няма да получите, защото тогава черно на бяло ще трябва да Ви обяснят че " дължите" неустойка или т.н. техни административни такси, а това е в разрез със законите както ЗЗП така и закона за туризма и Европейското законодателство за организирани пътувания.
Аз вече съм изпратил жалба до комисията за защита на потребителите https://www.kzp.bg/elektronna-forma-za-podavane-na-zhalba-signal с копия от договора и др. документи и електронна поща, тъй като тя също е валидно уведомление, не е нужно само да се хабят нерви с ходене по офиси и т.н. ( затова е кореспонденцията) и след празниците ще заведа и гражданско дело срещу тях , както правилно Ви е насочил адвоката, и също отново и до Господарите на Ефира. А след като разбраха за отказа ми, същата Анна Димитрова https://www.facebook.com/dimitrova.ann?ref=ts&fref=ts вече не ми прозваня от служебния номер +359885281501, а от друг +359897938636 най-вероятно за да не запиша всички разговори, но и него съм записал. Както казва още една от опарените - НЕ СПИРАЙТЕ ДА СИ ТЪРСИТЕ ПРАВАТА. А ето го и водещият на презентациите Минчо Минчев https://www.facebook.com/mincho.i.minchev?fref=ts, а това е друг от групата Георги Маринов https://www.facebook.com/georgi.marinov.3551, има и други описани в предната тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=683055.825;;20.

# 3
 • Мнения: 7
Здравейте и ЧНГ!
Днес получих писмото си обратно, тъй като получателя се е преместил на друг адрес.Сега ще се опитам да звънна на двата телефона които имам, въпреки , че се съмнявам да открия някого.Лицата които присъстваха на въпросната презентация са точно тези които посочвате във фейсбук.Опитах да се свържа с "Господари на ефира" още след първият разговор с фирмата, но така и не успях.
Има ли резултат от подадената жалба до Комисията ? Ще Ви държа в течение на нашият случай.
Хубав ден !

# 4
 • Варна
 • Мнения: 24
Аз още нямам отговор от КЗП, но го очаквам скоро. По принцип от КЗП становищата се бавят около месец, а все още не е минал. Няма място за притеснение, въпреки нервите които ще Ви "образуват" тези мошенници от Солеос Виа.
Ето и какво представлява самият договор, ако случайно някой му предстои да подписва или да ходи на "ПРЕЗЕНТАЦИЯ".
https://www.mediafire.com/folder/25ktc934j171i/soleosvia

# 5
 • Мнения: 7
Така и предполагах..........никой не вдига телефоните в тази фирма.Адреса е сменен.
Сега се появява предизвикателството да открия адреса на въпросната компания, за да изпратя писмото.Някаква идея за новия адрес?!

# 6
 • Мнения: 1
До кога ще ги търпим такива тънки измами и обиди. Когато котката е няма мишките пируват

# 7
 • Варна
 • Мнения: 24
Ето го и следващият репортаж на Господарите за въпросната фирма и главните действащи лица
<iframe width="640" height="512" class="novatvplay" src="http://play.novatv.bg/embed?id=695215" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
http://play.novatv.bg/programi/gospodari-na-efira

# 8
 • Мнения: 7
Да,да.........имахме честта да го гледаме и последният епизод (((

# 9
 • Монтана
 • Мнения: 454
Здравейте,
искам да попитам:Каква е причината ,за да се откажете от пътуването?

# 10
 • Мнения: 7
Здравейте! Причините са много, и ще започна със следното....Наши близки пътуваха преди година и половина и на пръв поглед бяха останали много доволни, но защо не о-в Тенерифе е прекрасно място, но що се отнася до организацията се оказа , че са имали доста проблеми и до последно не са знаели дали наистина ще тръгнат и така в невидение и огромно притеснение 7-8 месеца.След което се оказа, че пътуването им е излезнало около 3000 лв.Самолетни билети са успели да купят за около 800 лв. на човек с прикачване от Мадрит.Цената се оказа доста не изгодна.Туристическите агенции предлагат за 1100-1200 лв. на човек 7 дневен престой с изхранване , директен полет, трансфер , такси и прочие.Така, че никак не излиза изгодно подобно предложение.Оказа се че въпросното настаняване се предлага безплатно, за желаещите да присъстват на презентацията, за това "ваканционно настаняване" на самия остров.И това им е било обяснено на Тенерифе с думите " не е трябвало да плащате" а само да се свържете с нас ...........
От тук ни стана ясно , че е по-добре да анулираме нещата и да не се забъркваме в този филм.Тоест, да избегнем по-нататъшни проблеми и обвързаност.Още на вторият ден им се обадих да им кажа , че сме променили решението си и не желаем да пътуваме и си искаме капарото от 350 лв.Отговориха ми , че нямам право да получа парите си обратно и че ще ни удържат 300 лв. за административни такси, които така и не разбрах какви са  и за какво са .Резервация не сме правили и не сме ангажирали по никакъв начин и повод фирмата, просто решихме да се откажем и да се обърнем към туристическа фирма с добра репутация и с осъществени пътувания.За капак изгледахме 6 серии на "Господари на ефира" и успяхме да разпознаем целият екип на Солеос Виа и въпросната дама която пише фактурите и прибира парите.Репертуара беше добре познат и всичко се случваше както описваха и останалите опарени хора.Като цяло се обадихме и в НАП София от където ни казаха , че фирмата е добре позната и в момента е дерегистрирана поради многобройни съдебни искове.И така какво друго да ви кажа ...........една от репликите на служителката Анна Димитрова беше , е ама то тая серия на "Господарите ...." е от месец Май 2015...........Категорично няма да поверя толкова скъпо пътуване на тази фирма "Фантом".Плюс това фирмата сменя името си 5 пъти през последните 3-4 години както и адреси, телефони и прочие.Това е за сега ще пиша отново когато имам възможност.Лека вечер!!

# 11
 • Монтана
 • Мнения: 454
Здравейте,
просто искам да споделя и да успокоя тези от вас който наистина са решили да пътуват до Тенерифе чрез Солеос .Прибрахме се на 18.02.2016г като всички който са си закупили тази почивка 4 месеца бях страшно притеснена.Но взехме решение ,че няма да ги притесняваме да си търсим парите обратно и каквото и да се случи ние заминаваме.Още в първите дни на избраните от нас дати получихме потвърждение от хотела за настаняването.Заминахме,бяхме посрещнати на летището.Настаниха ни.Там има българка ,която отговаря и се занимава с българите който са изпратени от Солеос.Всичко беше истинско ,реално и красиво.Тенерифе е невероятно място, което на всеки пожелавам да го посети . Солеос доста са се изложили и там и тук,но моето мнение е  ,че всеки който наистина желае да замине те го изпращат.Няма такъв случай някой да иска да замине ,да е платил и да не е заминал.Всичко е въпрос на гледна точка.Когато пристигнахме имаше други българи.По време на нашето пристигане пристигнахме с още 4ри семейства.След нас пристигаха още българи.
Ще се радвам ако поне малко съм успокоила тези на който им предстой това преживяване да не се отказват и да не се притесняват от нищо.Плащаш си-заминаваш,безплатен обяд няма.
Ако някой иска още инфо съм отворена да му  отговоря.
Не се отказвайте,ТЕНЕРИФЕ е рай

# 12
 • Варна
 • Мнения: 24
Здравейте,
искам да попитам:Каква е причината ,за да се откажете от пътуването?
За тези които не искат да пътуват и искат да прекратят договора си, отговорът е тук:Изслушайте част от телефонните разговори с "Голямата" фирма за почивки

# 13
 • Мнения: 516
Вчера успяха да ни излъжат и нас. Върнахме се след час в хотела, където беше презентацията да попълним споразумение за отказ и съответно да си искаме част от парите.След час и половина спорове с 9 месечно бебе на ръце си тръгнахме. Сега ще чакам уж обаждане и превод. Ясно ми е,че няма да има такива. Има ли някой,който успе но е възстановил парите си?

# 14
 • Варна
 • Мнения: 24
Ако искате да спасите други семейства от това ужилване с пари - МОЛЯ СПОДЕЛЯЙТЕ ПУБЛИКАЦИЯТА

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww … 3D3&width=500" width="500" height="646" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true"></iframe>

Общи условия

Активация на акаунт