Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! ! Тема 28

• 92 185
  • 947
  •   1
Отговори
# 225
Димяни,честито и от мен мила  bouquet само хубави резултати от тук нататък Peace Hug

# 226
♥ Димяни ♥ , Kиkи дано всичко е минало и оттук нататък да имате само хубави емоции! Hug

# 227
Ехааа,Димяни,страхотна новина,много се радвам! HugСега отпусни душата и се наслаждавай на идващото лято...
Кики,бързо възстановяване и скоро да се похвалиш с добра хистология! Hug

# 228
Здравейте, момичета,
С натежало сърце се присъединявам към вашия отбор. Моята история?
Осми месец от  бременността ми правиха цитонамазка (като част от изледванията в болницата поради прокървяване) и излезе IIIA група. Гледаха шийката на колпоскоп - виждаше се раничка, както и белезникав налеп до нея. От Шейново казаха биопсия! Отказах, защото бях осми месец, а бебето и без това ми даваше зор, защото беше много голям. Страхувах се да не тръгне от цялото това "бърникане". Роди се жив и здрав моя син, когато си му дойде времето Grinning
Преди 2 месеца пак поднових изледванията - микробиология чиста, цитонамазка IIIA. Назначиха ми терапия с Полижинакс и Фарматекс. За съжаление без никакъв ефект - групата остана IIIA. Сега чакам да ми свърши цикъла и ще ми вземат биопсия Cry Доста съм се стреснала, защото никога не съм имала такива проблеми. Ходя на цитонамазка 1-2 пъти годишно и досега не е била лоша (след раждането на първото ми дете минах във II група, но ми казаха, че било нормално). II месец от бременността бях PAP II. И изведнъж....
Гинеколожката ми каза, че може би е полип някакъв.... Не съм много наясно, но си мисля, че полипът трябва да се вижда на УЗ, а и май не се отразяваше на PAP... 
Много ми е криво Cry

# 229
  • София
Миличка и аз съм в същата ситуация...в момента пия кориолус и слагам Бетадин,ще повторя цитото средата на юли месец и ако отново е 3а ще ми вземат биопсия.Аз съм с раничка,на колпоскопа няма йод негативни участъци и теста за hpv( от миналата година) е отрицателен...Чудя се,този вирус ако е бил заспал,пък сега се е активирал...май трябва всяка година да се прави hpv тест newsm78
Ти правила ли си си?
Много се радвам за Димяни Hug
а на Кики,пожелавам всичко да приключи до тук Peace

# 230
k@li, според мен е хубаво да се направи и биопсия, а да не се чака. Все пак резултата от това изследване най-точно определя характера на изменените участъци.

Относно тестването за HPV четох, че изследванията е препоръчително да се правят през поне 3 години.

# 231
И аз това щях да попитам, какъв е проблема да се вземе биопсия сега, вместо да се губи (понякога ценно) време Thinking

# 232
Мисля че приемът на каквито и да било имуностимуланти ил вагинални свещички по никакъв начин не помагат особено ако цитонамазката е с по висока от 2 група какт е писала Nale. Бях пила Криолус 6 месеца с цел вируса - бях с тип 16 положителен да се преодолее със засилване на имунната ми система. За съжаление стигнах до Цин 3, и си мясле че задължително ако имаш пап 3 се прави бипсия и колпоскопия и след резултатите се предприема лечение но със свещички да ви намалее групата -  малко налудничево е. Съжелявам че го казвам но и други ще потвърдят това сигурна съм както иче при пап 3 се прави задължително биопсия.

# 233
 Приемът на каквито и да било лекарства при ПАП 3 е чиста загуба на ценно време. Това от личен опит! Само замаскирват същинския проблем и забавят и усложняват лечението. Биопсия е най-адекватното решение след колпоскопа.

Димяни, радвам се за добрите резултати   bouquet Дано ти предстоят само хубави дни  Simple Smile
 Кики, скорошно възстановяване и отлична хистология и на теб  Grinning

# 234
Приемът на каквито и да било лекарства при ПАП 3 е чиста загуба на ценно време. Това от личен опит! Само замаскирват същинския проблем и забавят и усложняват лечението. Биопсия е най-адекватното решение след колпоскопа.

Благодаря че ме подкрепяш, аз съм на същото мнение!   bouquet

# 235
Надявам се всичко от тук нататък с Димяни и Кики да е добре!!!!

ПАП 3 не е диагноза, така че не бързайте да я поставяте.
За едни приемът на лекарства и имуностимуланти е губене на време, за други е довело до ПАП 2 след 3 месеца, нека не сме крайни.
Подкрепям за биопсията обаче - щом има раничка, от която да се вземе материал, няма защо да се чака.

# 236
 Ами подкрепям, защото за съжаление си изпатих от такова "лечение". Въпреки, че аз и биопсия правих. Което ме подсеща - биопсия само при наистина читав специалист  Naughty На мен след направена биопсия тук в Бургас ми изписаха един куп глупости - свещички, имуностимуланти и бла, бла, направиха ми контролна цитонамазка с резултат ПАП 2 и само след няколко месеца след нова цитонамазка, колпоскоп и биопсия, но вече при специалист онко-гинеколог в София, бях с карцином ин ситу. Лекарят, който ме оперира, каза, че е абсурдно да се стигне до тези резултати само за период от 8-10 месеца. Засегнатия участък не беше никак малък. Така че не виждам смисъл от удължаване на този кошмар и излишно приемане на каквито и да било медикаменти. Към лечение се пристъпва едва след сигурна диагноза. Поне моето мнение и логика са такива  Peace

Asinka, именно защото ПАП 3 не е диагноза не бива и да се предписва лечение. Първо се прави пълен курс изследвания, после да вземат мерки. А ако може да мине само с имуностимуланти и свещички, какво по-добро от това Simple Smile

# 237
  • София
Към лечение се пристъпва едва след сигурна диагноза. Поне моето мнение и логика са такива  Peace

Asinka, именно защото ПАП 3 не е диагноза не бива и да се предписва лечение. Първо се прави пълен курс изследвания, после да вземат мерки.

Peace  А  сигурна  диагноза  не се поставя  само от  една цитонамазка  ,била тя  и дори РАР І гр.  (Има  не един  и  два  случая  на карциноми  с перфектни  цитонамазки !)

А  що се отнася  до биопсия ,такава  може да бъде взета  и без наличие на раничка , т.е.  от  цервикалния канал , а  там видимост няма дори на колпоскоп.

И не  на последно място , при  положение  ,че  повече от  един път си бил  РАР  ІІІ , носител си на  високорисков тип  НРV , последващ  резултат  РАР  ІІ , не  значи  ,че  изобщо нямаш проблем ! Peace

Кики  , бързо и  успешно възстановяване и добра хистология  ти желая ! Hug

Димяни , -вече  ти казах в другата тема ,за да не се повтарям ......  От  тук нататък само  спокойствие  и хубави  емоции  ти желая!  Hug

# 238

Peace  А  сигурна  диагноза  не се поставя  само от  една цитонамазка  ,била тя  и дори РАР І гр.  (Има  не един  и  два  случая  на карциноми  с перфектни  цитонамазки !)

Е, тогава за какво са контролните цитонамазки след конизация или друго, като на тях не може да се разчита? Едва ли HPV изчезват винаги 100% при тези интервенции.

Сигурна бях, че няма да пропуснеш да ми кажеш да си направя пробно абразио (щото биопсия от цервикален канал не знам как се взима другояче), след като съм била при 3-ма различни онко-гинеколози и нито един от тях не спомена необходимост от такова след 2 пъти потвърден резултат ПАП 2 в рамките на 3 месеца.... Отивам пак да си заровя главата в пясъка и да се надявам..............

# 239
Сигурна бях, че няма да пропуснеш да ми кажеш да си направя пробно абразио (щото биопсия от цервикален канал не знам как се взима другояче), след като съм била при 3-ма различни онко-гинеколози и нито един от тях не спомена необходимост от такова след 2 пъти потвърден резултат ПАП 2 в рамките на 3 месеца.... Отивам пак да си заровя главата в пясъка и да се надявам..............

Аз пък се радвам, че направих пробно абразио, дори се ядосвам, че го отлагах. Оттърва ме от едни проблеми и спомогна за преценката на това дали имам или нямам и други. Та понякога си трябва да се направи. А ако е с хубава упойка и кадърен доктор, направо си отиваш на работа после, не е толкова страшно.

Последна редакция: пт, 31 май 2013, 19:48 от Lemy

Общи условия

Активация на акаунт