Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! ! Тема 28

• 92 222
  • 947
  •   1
Отговори
# 870
змия, след моята конизация имах зацапване докато ми дойде регулярния цикъл. Точно на десетия ден след конизацията, получих обилно според мен кървене. В последствие след консултация с личния ми лекар, ми се обясни, че е нормално и ми препоръча да пия няколко дни хомеопатични лекарства - арника и витамин С. След около 30 часа кървенето спря, но зацапването продължи както казах до началото на първия цикъл.
Лекуващия ми гинеколог ми обясни после, че след като кървенето не е по-силно от месечният цикъл не е притеснително, т.к. не е кръвоизлив. Според мен трябва да почиваш колкото можеш след операцията.
В първия месец след моята конизация колкото повече се движех, толко повече се увеличаваше зацапващото течение.
Успех, и опитай да не се притесняваш толкова  Hug

# 871
*style* а след първия ти регулярен цикъл имаше ли зацапване? аз това се чудя дали да тормозя доктора и да го питам , че не пише за това в брошурата дето ми дадоха... Thinking Май вече е 7ми ден от цикъла ми и сутрин и вечер имам леко кафеникакво цапване по ежедневката- капка две или следа някаква..Иначе за преглед доктора ме вика чак след втория ми цикъл , не сега като приключи този , някои момичета казват, че тогава мож да се каже как зараства и тогава доктора евентуално да разреши секс. Ами аз да чакам още един месец ли значи Embarassed ooooh!

# 872
  • София
Кървенето не ме притеснява особено, защото е наистина много леко в сравнение с нормален мой цикъл.
Хистологията започва да ме притеснява. И не толкова резултатът, защото в най-лошия случай ще приключа драмата с хистеректомия, което за мен не е проблем, защото не смятам да раждам отново, а яйчниците ми са здрави и няма да вляза в менопауза по никое време.
Притеснявам се да не се е затрил някъде материалът за хистологията, защото днес е 15-ти ден от конизацията, а още няма нищо.

# 873
kremika, , след първия цикъл нямах зацапване, но бях чела някъде, че течението след конизация е много индивидуално и може да продължи дори до 3 месеца ...

змия , аз научих моите резултати от хистологията едва на 30-тия ден след операцията на първия ми контролен преглед. Ако толкова се притесняваш дали не е станало някакво объркване, можеш да се обадиш и да попиташ.

# 874
Здравейте мили дами Simple Smile Чета ви много честно, но за съжаление съм писала само веднъж.... Както виждам, тук повечето се познавате и най-важното се подкрепяте. Искрените ми адмирации към това!  smile3501 Тъй като прочетох почти цялата тема, искам и аз пожелая успех и положителни резултати на всички ви  Heart Eyes

Благодарение на мненията във форума, си записах час за преглед при д-р Ганчева (явно вече не е в чужбина). Досега не съм правила цитонамазка, а само профилактичен преглед. И за да съм и аз полезна с нещо, мога да споделя, че "пълния пакет", както се изрази сестрата, която ми вдигна телефона, т.е. преглед+цитонамазка+колпоскопия и ехограф, е 60лв. и има свободни часове след 09.10.

# 875
  • София
Кремикa,моятa конизaция скaлпелнa бешенa 17 aприл и имaх постоянно зaцaпвaне постоянно,когa кaфяво,ко кръв ,жълтеникaво.....товa продължи до 10 мaй когaто ми нaпрaвихa Хистеректомиятa.След конизaциятa докторa ми кaзa,че aко имaм кървене но  по слaбо от цикълa ми дa не се притеснявaм.

# 876
 ♥ Димяни ♥ - мерси! Просто се зачудих колко сте ми се точи цикъла. Май днес спря да ми цапа като че ли  Praynig Sunglasses Сега само обичайното след цикъл полупрозрачно течение. Олекна ми  newsm44

# 877
  • София
Всичко ще е ок   Peace

# 878
Здравейте момичета!

Реших и аз да споделя това, което изживявам. Януари месец ми правиха биопсия от която резултата беше Cin 2 и ми препоръчаха лазер. Ходих при доктор Карагьозов в Токуда. Той ми препоръча да се направи лека конизация, защото от колпоскопа вижда, че леко навлиза навътре и е опасно да не се тушира само външно проблема. Така след хистологията излезе, че има участък и с Cin 3. Доктора ми каза, че е толкова малко изрязаното, че ако отида на друг лекар, няма да разбере, че ми е правена конизация. Забравих да кажа, че цитонамаската ми винаги е била пап 1. Преди конизацията, както и сега на последващите цитонамаски. Пуснахме изследване и се установи, че нямам наличие на чпв 16 и 18. Сега ходя през три месеца. Всичко е наред по думите на доктора - и от колпоскопа и цитонамаската. Проблема е, че оттогава се страхувам да имам сексуални контакти. Много се притеснявам. Постоянно гледам да няма кръв и мин месец имаше 2 капки. Но не съм сигурна откъде е дори. Поросто беше на хартията. И това ме притесни много. Селдващия ми преглед е ноември месец. Аз никога не съм има такова нещо, дори и преди конизацията. Възможно ли е да е от евентуална овулация или нещо друго?
Другото е, че вече искам дете. Но и от това ме е страх. По принцип доктора ми каза, че е хубаво да поизчакам до края на годината. Но вече не ми се чака, то и не остана много. Но как да стане, като мен ме е страх дори да имам сексуални контакти и гледам да са по-нарядко. Sad

# 879
  summer_york здравей newsm10!
И аз бях при Карагьозов много щадащо ги прави конизациите. Щом конуса е изрязан до чисто и нямаш вирус това е най-важното според мен, а цитонамазките са ти добри и нямаш изменения- това е повече от добре. Защо се притесняваш, не знам  Hug Не знам за тези капки, и аз съм чувала , че при някои момичета от овулация се получават. Ако те те притесняват много- защо не се обадиш по телефона да запиташ жените там или ако хванеш доктора да е на място може и с него да говориш?
Всичко звучи чудесно според мен  bouquet

# 880
Кремика, благодаря много за отговора!

Наистина като цяло би трябвало да е добре, но все имам някакви притеснения:( ако се случи пак с кръвта, ще се обадя със сигурност. Ще се радвам и ти да споделиш за твоите проблеми и как е минало при Карагьозов. Аз лично мисля, че е добър и внимателен лекар.

# 881
Здравейте момичета. На 10-ти септември ми направиха биопсия и цервикално абразио. Казаха ми след 2 седмици да се обадя за резултатите. Тъй като изследванията бяха направени с пълна упойка, нямах възможност да говоря с лекаря , който ги направи.  Въпроса ми е колко време след самата процедура, и съответно спиране на кървенето, трябва да се въздържам от сексуални контакти? И друго - за колко време по принцип излизат резултатите от такива изследвания?

# 882
  • София
Резултатите излизат за около 10 работни дни.

# 883
Момичета, имам статиите от Ally_t.   bouquet
Приемам идеи как да конвертирам 2 файла от pdf в word файл.  Embarassed

Пускам в спойлер единия материал

Скрит текст:
КЛАСИФИКАЦИЯ И ДИАГНОСТИЧНА ТЕРМИНОЛОГИЯ
Цитологична лаборатория, Krebsliga, St. Gallen, Швейцария, версия 1990

ПЛОСЪК ЕПИТЕЛ
РАР ¬І Негативна (не се откриват атипични клетки)
1.   Бацили на Дьодерлайн, Leptothrix
2.   Леко възпаление, макрофаги
3.   Атрофична намазка
4.   Post partum
PAP ІІ  Минимални клетъчни промени
РАР ІІА Без препоръки
1.   Зряла и незряла метаплазия
2.   Регенераторни клетки; Резервни клетки
3.   Единични клетки с хипер- и паракератоза при тежко възпаление
4.   Herpes simplex, трихомони, гъби
5.   Фоликуларен цервицит
6.   Хламидия
РАР ІІВ Препоръчва се рутинен контрол
1.   Минимална атипична метаплазия
2.   Минимални атипични регенераторни клетки
3.   Единични клетки с хипер- и паракератоза у жени над 30 г.
4.   Вероятен кондилом без дисплазия
5.   Множество регенераторни и резервни клетки
РАР ІІС Промени или атипия за проследяване
1.   Атрофични промени с вероятна дисплазия
2.   Промени след химио и лъчетерапия
3.   Промени след раждане
4.   При изразено възпаление
5.   Хормонално обусловени клетъчни промени

РАР ІІІА Лекостепенна дисплазия / СIN І /
1.   Лекостепенна дисплазия
-   От метапластичен тип
-   От некератинизиращ тип
-   От кератинизиращ тип
2.   Атипични регенераторни клетки
3.   Атипични резервни клетки
4.   Дисплазия след лъчетерапия
5.   Клетъчни промени при кондилом
6.   Атрофична намазка с клетки, подозрителни за  CIS  или карцином
 / пролиферативен тест/
РАР ІІІВ Умерена дисплазия / CIN ІІ/
1   Умерена дисплазия
-   От метапластичен тип – едроклетъчен или дребноклетъчен
-   От дребноклетъчен тип с резервноклетъчен произход
-   От некератинизиращ тип / едроклетъчен /
-   От кератинизиращ тип
2.   Атипичен кондилом
РАР ІV Тежка дисплазия и/ или Carcinoma in situ / CIN ІІІ /
1.   Тежка дисплазия или CIS
-   От некератинизиращ тип
-   От кератинизиращ тип
-   От дребноклетъчен тип / резервноклетъчен/
2.   Вероятно плоскоклетъчен карцином
РАР V Плоскоклетъчен карцином

# 884
  • София
Здравейте момичета. На 10-ти септември ми направиха биопсия и цервикално абразио. Казаха ми след 2 седмици да се обадя за резултатите. Тъй като изследванията бяха направени с пълна упойка, нямах възможност да говоря с лекаря , който ги направи.  Въпроса ми е колко време след самата процедура, и съответно спиране на кървенето, трябва да се въздържам от сексуални контакти? И друго - за колко време по принцип излизат резултатите от такива изследвания?
На мен при биопсията ми казаха да се въздържам от секс, вани, басейни, тампони и т.н 20 дни.

Общи условия

Активация на акаунт