(Био)зеленчукова градина - тема 22

• 83 745
  • 735
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте Simple Smile присъединявам се към вас, тази година за първи път насадихме картофи и до тях домати, тези дни ще ги снимам. Освен вода, слънце и малко дървесна пепел, друго не ползвам.

# 211
Имахме буря, даже няколко, валя два пъти град  Cry Пораженията, обаче, са доста по-малко от очакваното. Имам си вече доматчета, нямам търпение да станат за ядене. Почти обрах граха, странно, миналата година брах, брах, а сега с едно минаване в лехата и свършил... Нищо, доволна съм.
МХ, много ти обичам цветната градина  Hug

# 212
За феновете на щъркелите - излюпиха се пиленцата! Simple Smile http://pontu.eenet.ee/player/kurg.html

# 213
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
За феновете на щъркелите - излюпиха се пиленцата! Simple Smile http://pontu.eenet.ee/player/kurg.html

благодаря ти Simple Smile бях изгубила линка и все ги мислих. и рошльото орел също

# 214
И при моите краставички не всичко е мед и масло...  Laughing   Клюмне някоя шумка и се оказва, че половината от нея е станала ронлива, при все, че е била на стръкчето и няма как да е изсъхнала от липса на вода...  newsm78

И въпрос, относно пръскането с тютюн - как би се отразило на лози, пипер, лук, бостан, картофи?   Всичко това е под и около черешата ми... Да вардя ли нещо или няма проблем за горните?

Въшки са плъзнали навсякъде, но всеки ден вали... И все пак довечера ще пробваме едно пръскане из цялата градина със зехтинено-сапунената... Пипера се гърчи - акари... На този етап дори не се опитвам да го запазя био - направо го започвам с Ектомин...

Според календара на сина ми, щръклетата трябваше да се излюпят след 5 дни... Недоносени са...  Laughing
В първия пост има линкове към 4-те птици... Едната уж беше снесла яйце, а никаква я няма...  Thinking

# 215
  • Варна-София
Внимание за тютюна - тютюнева мозайка по картофи, домати, пипер и патладжан се пренася не само с пръскане с настойка от фасове, а  опасност представлява и съхранената инфекция по пръстите и дрехите на пушещия, кутийката с цигари и табакерата.
http://urozhayna-gryadka.narod.ru/ap1.htm

Настойката от фасове я препоръчвам за черна бобова листна въшка по зеления боб (още даже не е цъфнал), за въшки (розови и зелени) по розата и за черната черешова въшка по късните череши (казвам късни от обща предпазливост, все има шанс да мине един дъжд, докато узреят, че да измие тютюна). В момента проверявам действието й върху щитоносните въшки по прасковите, зелените и галообразуващите въшки по ябълките. Ще кажа допълнително за резултата.

Аз съм непушач, обаче като добавя течния сапун към настойката от фасове, много хубаво замирисва градината след пръскането, с една такава нотка ... абе на мъж мирише!

Стелт, жалко, че не си направила цитрусова настойка. Щеше да ги пребориш паяжинообразуващите акари по пипера безпроблемно. Само 5 дена са нужни за да стане готова, после седи с месеци на тъмно.

Последна редакция: пн, 27 май 2013, 15:10 от amica1

# 216
Внимание за тютюна - тютюнева мозайка по картофи, домати, пипер и патладжан се пренася не само с пръскане с настойка от фасове, а  опасност представлява и съхранената инфекция по пръстите и дрехите на пушещия, кутийката с цигари и табакерата.
http://urozhayna-gryadka.narod.ru/ap1.htm

Тъкмо милУто ще има оправдание да гледа градината само отстрани...  Crazy

# 217
...Има и такива мъже,Стелт! Rolling Eyes
А миризмата на къпан мъж в Градината ми харесва,Амико! Joy
...Значи тези краставици много ме измъчиха преди 2 години.
Точно,описано от Стелт.Хем валеше всеки ден,след това слънце напече,вдигне влагата,появят се бели петна невинно и на другия ден пипнеш листата и те се ронят.
Късах,късах докато останаха само лиянките.
Дойдоха щипалките и изядоха каквото остана.
Забравих да питам "втрънчването" на краставиците какво точно означава-добре развита краставица отпред,закривена и прещипана отзад като  царевична баберка? Thinking

# 218
втрънчване звучи като краставичката да стане като кактус  Thinking ама знам ли

ако някой подскаже защо краставиците горчат ще съм му благодарна. миналата година бяха подминали хинина с две-три дължини  Tired надявам се тази да не са такива. смених и сорта  Hug

# 219
втрънчване звучи като краставичката да стане като кактус  Thinking ама знам ли

ако някой подскаже защо краставиците горчат ще съм му благодарна. миналата година бяха подминали хинина с две-три дължини  Tired надявам се тази да не са такива. смених и сорта  Hug
Аз дочух, че заради неполиване. Поради горчивината и аз се отказах от краставиците тази година. Хубаво, че на доматите не им се отразява така Simple Smile)

# 220
 Hug поливани бяха, корнишони, почти нямаха бодли и даже формата им не беше топчеста - краставици за пример. докато не ги опиташ  Rolling Eyes

# 221
  • София/Варна
Здравейте,
направих си тор от коприва, кисне вече 48 часа. Въпросът ми е с тази течност разредена 1/10 с вода, се пръскат листата на растенията или се поливат корените. И другия въпрос е как да съхраня това което стане, че е 10 литрова кофа с коприва и вода.
Благодаря предварително за отговорите

# 222
Здравейте градинарки   bouquet
Ние тази година засяхме за първи път -краставици ,домати ,патладжан,пипери ,тиквиЧки  ,моркови и репи4ки ,и 4убрица  Peace .Много съм щастлива ,като ги гледам как растат  Grinning Heart Eyes.Само се притеснявам за краставиците , 4е ще нагар4ат , 4е май не ги поливаме достатъ4но .А тикви4ките растат ,като луди ....  Laughing Laughing  

# 223
Горчивината на краставиците не зависи от поливането - поне такъв е моят опит - често поливани краставици горчат или поливани веднъж седмично не горчат...

# 224
Здравейте, аз пак при вас Simple Smile И аз за краставичките да попитам, имам две коренчета в саксия, които оцеляха, даже краставичка имам, но спря да расте, колкото кутрето ми е голяма, слагах тор, поливам редовно, ама  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт