ДЕКУПАЖ_46

• 74 068
  • 746
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте ! Опитах се да направя декупаж с яйчени черупки https://picasaweb.google.com/114782526643063931156/MyHobbyDecoup … 48629664067340194
Идеята ми беше да боядисам черупките с фона на салфетката, нещо в кафяво-червеникаво, обаче дъщеря ми настоява да оставя така. Не знам дали само ми се струва, но така сякаш нещо липсва на картината. Фона на салфетката изпъква прекалено, ако знаех, че няма да боядисвам черупките щях да изрежа само готвача без рамката. Вие какво мислите ?
А тук сложих безцветен 3Д гел на розичката и на някои плодове и парченца шоколад, но почти не се вижда https://picasaweb.google.com/114782526643063931156/MyHobbyDecoup … 48629666652919010  Гледах този метод в едно видео и изглеждаше много ефектно. Може би, защото там мотива беше от декупажна хартия и по-голям и изпъкваше повече. Ако искате може да догледате албума до края.

Последна редакция: пт, 22 ное 2013, 10:22 от Di_Mer

# 601
MAMA POLI чудесно си се справила с бутилката и картинката ,калъвчето е чудесно ,да ти е честито !
didi_168  за матиране на стъкло има фрост който се продава в маг за худ материали,но можеш да пробваш и с т.нар. псевдо-врост - в акрилен лак капваш акрилна боичка в цвета който искаш да е матирано и си определяш колко да е наситено добавяйки боя и с гъбичка с потупване минаваш стъклото - поне 2 пъти зашото се получават леки балончета първия път но с почти суха гъбичка внимателно потупваш и като изсъхне изчезват
Di_Mer рамката на готвача на мен лично ми стои много бледа ,според мен трябва да е в цвят от фона на салфетката и в пукнатините между черупките да се втрие по тъмен нюанс и така ще изглежда съвсем като кракле - но ти си решаваш . Може би е по добре да пускаш по отделно снимката за която говориш защото така гледайки целия албум по трудно се намира точно тази .Иначе ми харесват нещата ти ,само имам забележка към едно бурканче с дядо Коледа - стои много бледичко с този светъл цвят само - можеш да тонираш малко фона в цвят ,може нещо украсително - като контурче да добавиш - но пак казвам не е задължително да се съобразиш - само мнение - надявам се да не се обидиш

# 602
Много благодаря GenovevaG
Тъкмо бях решила и аз днес да пробвам псевдо-фрост. Супер че си го обяснила така подробно- спести ми едно ровене из страниците на форума.   bouquet

# 603
Благодаря ти, Геновева, разбра се, че не се обиждам !
На мен линка, който съм дала в началото ми отваря само въпросната снимка с яйчените черупки, не целия албум. Значи за фона не само на мен ми се струва блед.

# 604
  • Варна
Здравейте всички Simple Smile Искам да споделя какво открих току що. Е не е топлата вода, може би не съм и първата и вие вече го знаете сигурно, но все пак ... Прииска ми се  да направя едно стъклено бурканче. Реших да го грундирам както четох тук на предната страница в темата. Е, но не си спомних правилно съвета за ц200 + акрилна боя  newsm78 . Смесих акрилен лак и акрилна боя. Намазах си бурканчето. Обаче не ми се чакаше. Хванах сешоара и пуснах максималната степен... И се получи кракъл ефект Simple Smile Пукнатините бяха доста интересни   Rolling Eyes

# 605
Боядисах си яйчените черупки и реших по съвета на Геновева да направя фона по тъмен, обаче трябваше да го направя преди да залепя черупките, защото сега те се изцапаха и не ми хареса. И тъй като зпочнах вече някакъв фон и нямаше как да го махна, дъщеря ми предложи да направя тъмни ъгли като в скицник. В крайна сметка се получи това https://picasaweb.google.com/114782526643063931156/MyHobbyDecoup … 48995250632893074  и от по-близо https://picasaweb.google.com/114782526643063931156/MyHobbyDecoup … 48995252462422594   
По-добре е от бледия фон, не можеше да стане и още по-добре.

# 606
Di_Mer много ми харесва сегашния вариант,браво и на щерката за добрия съвет. Хубаво е да се вслушваме в съветите които ни дават децата   bouquet

# 607
antom, с риск да досадя, но нали съм начинаеща... направи ми впечатление, че си писала "лакираш, правиш фон" и т.н. Мислих фона да го направя преди да лакирам?? Всъщност как се прави?

# 608
  • пловдив
shosh не си досадна миличка  Laughing ако знаеш аз какво чудо бях в началото  Wink
Виж сега, преди правих първо фона и след това лакирах, но често ми се случваше да не ми хареса преливане и... поправяне няма, затова и започнах след всяка стъпка да лакирам. Когато си лакирала и започнеш са нанасяш фон, дори и нещо да се получи много ярко, можеш лесно да го изтриеш, защото не попива и не съхне толкова бързо. Пък и по този начин си спестявам една ръка лакиране на финала   Mr. Green
Di_Mer и при теб лакирането би помогнало. След залепването на черупките- лак, после тъмния цвят, после с мокра кърпичка леко изтриваш само черупките и ако искаш те да са с по светъл нюанс на цвета, след като отново лакираш и изсъхне, с гъбичка топваш в по светлата боя, леко присушаваш примерно на вестник и с нежни потупвания минаваш черупките. Казвам леко, за да не навлиза боичката в процепите. Много ми харесва полученото с тип скицник , просто обяснявам за следващия опит с черупки  Wink
audace понякога грешките могат да доведат до голям купон  Laughing имаш си вече евтино кракле, я кажи с кой лак марка и с коя акрилна боя го получи, защото обичам да ползвам нестандартни неща  Peace

# 609
Геновева, Антом, благодаря   bouquet
Аз направих една дъска с коледен мотив, но пак не съм доволна от резултата, не трябваше да правя фона с кракле, защото така изпъква повече салфетката. Трябваше да тампонирам фон със златното и червеното. Иначе си поиграх с безцветен лак за лек 3Д ефект, премених фона на салфетката да прилича на основния фон и оцветих звездите със златното - https://picasaweb.google.com/114782526643063931156/MyHobbyDecoup … 50128223598558242  (2 снимки)

# 610
  • Варна
 Joy antom лакът ми е на Sokrates , а боичката е на  Daler Rowney  - бяла.
  Между другото искам да споделя , че бях в магазинчето на MiraGe  във Варна и съм направо очарована. Очите ми станаха не на 4, а направо на 16  Shocked Тооолкова много салфетки и разни други работи има там.... Благодаря за съвета да го посетя Simple Smile Мен тези дни ме мързи нещо и нищичко не съм правила, но ако направя ще покажа Simple Smile
   Може ли да ми кажете ако някой има впечатления какво е качеството на краклето на Лорка ? Стори ми се странно, че на Marabou  е 50 мл. за 6 лева, а на Лорка 250 мл. за 3 лева... Съмнително ми е нещо. Колкото до Лорка.... имат ужасно сърдита продавачка - само дето не ме наби, че задавам въпроси.

# 611
  • Варна
Аз се включвам и с още един въпрос. Попаднах в интернет на следната снимка ( предварително се извинявам, ако е на някоя от вас и я публикувам тук) :
http://tania1704.snimka.bg/hobby/dekupaj.575644.23108867
 Ако може да ми обясните как се прави това. Ясно ми е , че е с кракле, но до там. Как точно се процедира, за да може да има пукнатини и на картинката, и то цветни. Изобщо - кое след кое се слага ? Много ми харесаха тези гъбки Simple Smile

# 612
audace, според мен ако пукнатините са големи и картинката е от салфетка, пукнатините просто прозират през нея, защото е много тънка. Поне при мен така се получи с първия ми опит - една дъскичка. Първо нанесох тъмна основа, после кракле, отгоре светла боя, салфетка и накрая лак. Нямам много опит и не знам как се прави с хартия..

# 613
audace за да се получат пукнатини и на салфетката се работи така - първо си залепваш мотива,правиш си фона изсъхва и работиш с  двуфазно кракле - има на много фирми краклета ,аз специално съм най доволна от CREAL , черната кутия на Каденс ,последно пробвах на Пентарт и също е много добро.Но има и още други .
Първо се нанася 1-ва стъпка,изчаква се да изсъхне,след това втора стъпка - и духаш със сешоара ,започва да се напуква.Като изсъхне добре и се появят пукнатини ,проявяват се с маслена боичка,,антична паста ,някои използват сенки за очи
Обикновено 1 и 2 стъпка се нанасят в различни посоки много внимателно с широка мека четка  .Аз специално нанасям с пръсти и се получават чудесни пукнатини защото когато нанасям с четка не винаги получавам пукнатините
Но черното на КАденс изисква лакиране с яхтен лак ! А другите могат и с акрилен !

# 614
  • Варна
А с еднофазно кракле  някаква идея как да го получа този ефект ?

Общи условия

Активация на акаунт