Арабски мами ~ лятото ни зове захаросани и сиропирани в 136 тема

• 105 907
  • 736
  •   1
Отговори
# 255
  • по пътеката
ясминке, на патерици вси4ко най-добро на детето! голям мъж да стане, във всеки смисъл!  bouquet  bouquet
в4ера приклю4ихме изпитите!ску4но лято ще е ,освен ,4е пак ще имам племенница, тук арабите са като пе4атарски машини за деца!за  по-малко от две години 2 деца! ама  пък мойта кака се занимава и си играе прекрасно с бебоци!
арте, да изядеш една цаца  заради мене на кръ4мата!
биби, мойта племенница е с твоето иване, много бъбриво е! папа, мама, таяра, да, мис, ме,папати! повтаря доста съзнателно! а как пее и се радва на  детсктие френски песни4ки!  Crazy
икси, ако видиш някои стари дружки ,да ги поздравиш! Peace  bouquet

# 256
  • сред маслини и портокалов цвят
Благодаря още веднъж за милите пожелания за Карумче!
Аз нямам много време за писане напоследък. Гледам съм повече време с децата, че  си търся работа и ако успея да си намеря почвам веднага и много ще ми липсват. Sad

ИКСИ, мисля те всеки ден- дано, дано, дано! Hug Hug Hug

Арти, весело прекарване в БГ и успех с документите. Ако имаш нужда от помощ, питай. Дано бързо успееш да се пребориш. Само като си представя гишетата на "Мария Луиза" и тръпки ме побиват. Добре, че до 2018г. няма да имам работа натам. Mr. Green

Биби, пожелавам ви отлични резултати и после ви чакаме по българско.  bouquet

Амал, беж на зъболекар. Казва ти го човек, на който му е падал зъб, и то по време на сън. Паднал всъщност не, ама счупен почти до венец. За капак беше преден, а аз бях комплексиран тинейджър по това време. Mr. Green Та беше кошмар, още ми се изправя косата като си спомня. От тогава ми е навика да се усмихвам със затворена уста. Grinning
Относно протестите у нас. И да спрат, и да не спрат все тая. Няма достоен политик на хоризонта. Така е за мен, за някой друг не е така, гледни точки и желания колкото щеш. За мен положителният край не включва БСП, Атака, ДПС, но не включва и Герб. Но при всички случаи се надявам от  протестите да се получи и нещо добро-сплотяването ни, съпричастността, превръщането ни в гражданско общество. Да си дадем сметка, че можем да променим нещо, ако сме заедно. Поне в искането на промяна. Пък и ако от нищото се материализира и някой читав политик още по-добре. Но съм песимист за това последното.

Чарли, къде ще ходите на море?

Ягодке, честито!  bouquet

Пакистанките, добре дошли! Пишете, разказвайте, тук се радваме на всяка нова история.  bouquet

Айче, успешно завръщане към рутината.

Прегръдки на всички, споменати и неспоменати! Hug

П.П. "Целта оправдава средствата", "Врагът на моя враг е мой приятел", "Който не е с мен е против мен" и т.н. В 21 век все още има хора, които приемат тези "мъдростти" за актуални... Човешките същества са уникални, никога няма да им увре главата, повтарят едни и същи грешки до безкрай. Безнадеждни сме.

Последна редакция: нд, 16 юни 2013, 18:00 от jasmin

# 257
Софиянки, трябва да преведем един документ от арабски на български. Бихте ли препоръчали някой преводач?

Бибито, ако решите да се разходите из западните Родопи, пиши на лични. С удоволствие ще ви помогна с пресни впечатления.  Peace Честити първи думи на Иването Heart Eyes

Амалче, и аз все отлагам срещите със зъболекари, но ти по-добре да спреш с отлгането.  Naughty
Пробва ли да направиш фунийките? На следващата среща ще чакам да ни почерпиш.  Hug

Ясминка, успех с търсенето на работа.  Praynig Пък за децата след един период от време е хубаво да прекарват по няколко часа и далеч от полите на мама.

Марси, и в йорданско са като “печатарски машини за деца“  Crazy Имаме си и ние от две седмици племеник (поредният  Twisted Evil). Всички очакваха, че ще е момиче, та изненадата бе голяма, десетина дни не можеха да решат какво име да му дадат.  Crazy

Икси, и от мен имаш постоянно стиснати пръсти.  Praynig
Май забравих предния път да ти благодаря за музикалния поздрав. Много ми хареса.  Hug

Норче, и теб те мисля.  Praynig Намерихте ли работа? Има ли развитие с родителите на съпруга ти?

Успешна нова седмица от мен  Hug

# 258
Zdraveite  ,mili  momi4eta  ot  arabskia  sviat...Shte  se  radvam  da  me  priemete    v  grypata...Edno  turseh,drygo  namerih...  Simple Smile..Pro4etoh   malko  ot    minalite  stranizi..Mnogo  e  interesno   pri   vas..AZ  sum  helun..
   Iskam  da   vi  popitam  slednoto.   ako  ste  se   sbluskali  s  tozi   problem...Kak  moga  da   izvadia   bulgarski   dokymenti(Li4na  karta)   za  prestoi    v  Bulgaria..   na  moia   supryg.Toi  ne  e   jivee  postoianno   v  Bg  i  e  ot  Egipet..Dosega   ima  niakolko   vizi  za  Bg   I  evropeiska   karta.. .Imame  grajdanski   brak  nad     2godini   vpisan  v  Bg..Znae  li  niakoi  prozedyrata..?
  Pitah  nasam  ,natam  i  mi   kazvat   4e  triabva da  ima   prestoi  nad  4,5  meseza   i  togava  moje  da  kandidastva  za  tezi  dokymenti.  Shte  vi  buda  blagodarna   za  pomoshta...
      Pozdravi  na  vsi4ki  arabski  mami   na  po4ivka  v  Bg Simple Smile Confused Simple Smile Grinning

# 259
Добро утро, девойки!  Hug

Моя учебен семестър свърши и сега съм ваканция до септември  Sunglasses  bowuu

ИКСИ, и от мен много силно стиснати пръсти  Praynig Peace Успех!

Марси, честита ваканция  Hug

Успех на всички правещи бг документите  Praynig  Арте,  Hug

Хелун, на бг, ако може следващия път  Peace Не съм запозната с документи, ама някой ще ти отговори скоро

На всички много  Hug и на който отива към Бг - весело изкарване  Heart Eyes

И весела и успешна седмица, както каза Айа вече  Heart Eyes

# 260
Добро утро,момичета Hug
Хелун,можеш да прочетеш тук горе-долу какви са изискванията и документите :
 http://foreigner.bgvhod.com/2012/05/26/разрешение-за-продължително-пребива-3/ 
Не знам каква е тая европейска карта  Thinking най-добре е да попиташ в служба миграция към полицията където се подават всички документи свързани с чужденци,те ще ти дадат най-точна инфо.Аз доколкото знам,влиза с виза 'Д' и минимум две седмици преди да изтече срока подавате за продължително пребиваване,за постоянно може след като е бил в страната не по-малко от 5год.Законите доста са се изменили откакто бях там,така че за някои неща не съм в час,за първи път чувам за тия 4 месеца и половина Shocked Когато е трябвало да подавам документи винаги са ме ориентирали в службите,които споменах.
Любси,честит ти завършен семестър и приятна ваканция Heart Eyes
Марси,искрено ти съчувствам представям си какво ти е,дано поне ви е спокойна ваканцията..
Икси,палците не съм ги опускала,моля се тоя път да стане Praynig Praynig Hug
Айче,ама мнооого ми се иска,единственото което ме разколебава все още е дългият път с Ивана,но в крайна сметка ще се прежаля Crazy а също и нямам претенции за толкова добър шофьор на извънградско и планински преходи,та признавам си шубе ме е малко.Оглеждам къщите за гости сега пък ще видим.. Grinning
Ясминка,идем идем Flutter Да ти кажа и аз съм намислила да си търся работа като се върна,че е в тая криза взехме да закъсваме с един източник на финанси,направо не ми се мисли как ще оставям Иването..оставила съм си го тоя тормоз за когато му дойде времето.
Лек ден и седмица на всички  bouquet

Последна редакция: пн, 17 юни 2013, 12:23 от Бибито

# 261
Добър ден момичета. Как сте?
 Нещо темата е в застой.Каде изчезнаха и новите момичета?
jasmin честит рожден ден на Карумчо и от мен, с  малко закъснение, да е много здрав и много ,много щастлив.А на море сме на Слънчев бряг , в хотел Странджа, ние и миналата година бяхме на Сланчев бряг и много ни хареса, та затова и тази година сме там.
helun , добре дошла и от мен. И аз като бибито знам право на престой след като получи виза д, .
Bibito, amal , незнам защо спорите, всеки си има гледна точка и мисля, че е безсмислен този спор.
Оф ставам вече, да ходим с Марти навън. Той като се събуди и почва : мамо айде вън и аз нон стоп съм по площадки, но на есен с песен в детската. Айде хубава вечер.  bouquet

# 262
helun добре дошла и от мен  Hug

Не пиша защотото не мога да дам мнение по тези политически теми

Момичета желая ви хубав и усмихнат ден
Целувки на всички

# 263
   Zdraveite,  mami  ot  arabskia  sviat Simple Smile
   Blagodaria   4e  me  priehte  v  grypata.Shte  mi bude  priatno  da  si  obshtyvame..
   :)Bibito,mersi  za  informaziata..i  za  linka..Pomogna  mi da  se  naso4a  kum  virnata  posoka... Joy   Pri edno  moe  obajdane  do   emigrazionnite    slyjbi  v  provinziata  mi  kazaha  za  nad    4  i  4,5  meseza  prestoi..No  nishto  drygo..Obshto  vzeto  triabva  na  miasto   nehstata  da  se  dvijat .
   Jasmin   4estiti   rojden  den   na  malkia  ,na  paterizi..  bouquet
  4arli  ,priatno izkarvane   na  Slun4ev  briag  i  na  men   mnogo   mi  haresva  tam  i    na    Nesebur Sunglasses
  Pozdravi   i  na  vsi4ki  stari  i  novi,poznati  i  nepoznati  momi4eta Simple Smile
   Leka  ve4er Laughing Laughing Laughing Grinning

# 264
Здравейте момичета  Hug
Какво става с вас ,какво е това затишие ?
Знам че съм от скоро тук , но бих искала да помоля всички момичета да заровим томахавките и да продължим с нашата арабска тема.Тази тема е 136 и след толкова изписани страници не позволявайте да се прекъсне тази прекрасна връзка .
Малко сме българките омъжени за чужденци и то мюсюлмани.Всяка една от нас е преодоляла много трудности и този форум е помощ и утеха за нас .
Живота е тежък ,всеки има нещо което му тежи ,но когато чуем една блага дума усмивката се връща на лицата ни .
Моля да ме извините ако съм обидила някои ,това не е целта ми.
Аз съм на 25 години ,но живота ми до тук протече много тежко сякаш съм живяла 100 години .Въпреки младостта ми моля ви  приемете съвета ми .Не позволявайте нещо което се е градило толкова дълго да бъде загубено,не позволявайте приятелството да бъде забравено .

# 265
Здравейте момичета.Сьгласна сьм с Anabel.Нали все пак този форум е направен с идеята да си помагаме,подкрепяме и споделяме а не да се караме и обиждаме.Надявам се да сте приключили сьс споровете.   bouquet  Hug

# 266
  • по пътеката
спокойно! просто народа е по плажовете или готвят багажите! някои са в постмеден месец, другите са по градинките и на някое питие! ех, бг лято си е рай за деца и големи! затуй вси4ко се хуква към самолетите! хахаха! едини4ки сме ,които сме си по домовете и киби4им в нета! Sick
 моми4етата са кримки тук, трудно да се нащърбяват ,то ина4е в арабско как ще се оцелее, бре? така,4е нищо лошо няма в спора или дискусията, а тя  е назад ве4е! просто не искат да  кажат колко коли или сок4ета са изпили по кафенецата да не ме дразнят, 4е така ми се пийва едно приятелско кафенце с много лаф4е! Laughing  може и на пасти4ка, цаца, мин.вода, само д а е приятелско, хахаха! Hug

# 267
Тук сме  Hug

Няма сърдити  Mr. Green само заети... приготвят се за ваканция момичетата, блазя им, ама и аз ще ги настигна август  Sunglasses а някой вече са там  Peace

Фиййлке, още ли е валидна офертата за билетите? Hug

Марсиянке, и аз ще ударя една цаца за теб, ама малко по-късно живот и здраве, няма да е на летния, ама обещавам  Hug Heart Eyes

Бибсито, стягате ли куфарите... малко остана   bouquet

На всички много  Hug и лека вечер   bouquet

# 268
Ами marsy чувствай се поканена в грьцко и кафенце ще пийнем и сладичко ще хапнем.А на всички които се приготвят за ваканция лек пьт и приятно прекарване.  Hug

# 269
  • София
Любсиии, с каквото мога ще помогна  Hug Само казвай бързо, че утре заминавам на море и мисля да оставя лаптопа. Пък телефонът не го ползвам много за форумски приключения.

Май сега е точният момент да поразкажа малко за Шри Ланка.

Започвам с първата ни спирка - люпилнята за костенурки в Косгода. Беше на един прекрасен плаж, където нощем идвали костенурките да снасят яйца. Но поради голямата бедност, хората ги изравяли и ядяли или изчаквали да се излюпят и тогава ги ядат (вече във вид на месо, а не яйца). Та собстевеникът на люпилнята плаща на хората по 10 рупии за всяко яйце, което му донесат. За да добието представата - 10 рупии се равняват на 10 стотинки. За вход платихме 300 рупии на човек, значи стигат за 30 яйца, а една костенурка снася средно по 120. Абе, сложно излизат сметките. Продават и доста сувенири, дадохме му и бакшиш. Нали е с добра цел Wink

Иначе яйцата на костенурките са като топче за пинг-понг, но меко и нечупливо. Като падне, само си променя формата, но остава цяло. Спасените яйца ги заравя в едно оградено пространство на плажа, като записва вида, бройката и датата.

Най-често срещаните са Зелена и Маслинова костенурки. От тези два вида имаха и много малки костенурчета. След като се излюпят, ги задържат за 3 дни докато заякнат малко и след това ги пускат. По-тъмните са Зелените, по-светлите (сивите) са Маслиновите. Много рядко, но все пак се случвало, да се излюпи и костенурче албинос. Тези ги задържали, защото много бързо умирали в природата. Белият цвят не им позволява да се слеят с цветовете на окена и ставали лесна плячка за хищниците. Освен това, като стоели близо до повърхността, бързо изгаряли. Каква е причината не знам, но също така живеят доста по-кратко от другите костенурки - само до 50г (за сравнение - 300г за другите).

Другите 2 вида костенурки са с по-големи размери. Едните са хищни, тоест хранят се с месо. Но за съжаление не им запомних името. Много интересни - кафеникави с жълто коремче, с остри ръбове по черупката и с остър ръб на муцуната. В момента, в който си пъхнеш пръста при тях, нападат. Нищо, че са малки. Имаха само 2 от тях, толкова им донесли селяните последните дни. Бяха си в отделен басейн, далеч от другите. Най-големият вид (и на рядък) не го видяхме. Нямаха нито малки, нито големи. Казва се Кожен гръб (Leatherback), защото имат като кожа по черупките, като рогата на елените. Много били редки, ама такъв ни бил късметът. В люпилнята има и много пострадали от цунамите костенурки - без плавници, слепи, с повредени черупки. Хората са ги спасили и си ги гледат. Градът, в който ни беше хотелът, както и Косгода, са по най-засегнатото крайбрежие - южното. Точно там е ударила вълната. Показваха ни и до къде е стигала водата - над човешки ръст е. Пътят до съседния хотел не е ремонтиран оттогава - на вълни е, като изкопан от багер. На никой не му се разказва за случая. Много бързо отговарят каквото ги питаш и сменят темата. Ние, естествено, спряхме да питаме.

Засякохме се и с една група ученики. При нас ги водят на зоопарк, в Шри Ланка - в люпилнята. Много бяха готини - всички в чисто бели униформи, а пред тях върви госпожата с чадър в ръка. Между другото, към края на почивката разбрахме, че всички местни смятат белите хора за малко луди. Причината - разхождат се насам-натам в най-големия пек. На никой местен такова нещо не би му хрумнало  Joy

Общи условия

Активация на акаунт