Арабски мами ~ лятото ни зове захаросани и сиропирани в 136 тема

• 105 144
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
Привет,

Алвера, сладоледите са много изкушаващи  Heart Eyes

Колко е горещо там където сте? Свекърва ми (която живее в Ирак) се оплаква напоследък, че са ужасни горещини, но то и в Бг напоследък е много топло... майка ми също се оплакваше  Shocked
А аз тук на север цяло лято подгизнах от дъжд  Mr. Green

ٍСъс съпруга ми се смяхме на тази снимка, която получих по фейсбук:

Най-горещата точка се оказаха Ирак и Кувейт (оцветени в най-тъмен цвят)... Сахара и цяла Африка са прохладни в сравнение с тях  Wink

# 646
  • по пътеката
хич не е прохладно на 47 гр на сянка! изобщо не знам как  циркулират местните в тази жега, че и много пожари има! аха  сутрин набирам кураж да излезна до пазара и като видя каква е жега и пак си се отказвам!само бедуински бели дрехи от индийски памук може да  спасият човека от топлината и от изгаряне! даже на плаж се замислям да се топим с ризи с дълги ръкави и кърпи на главата,ако се ходи! но ужасно е да се  къпеш с дрехи в морето, от личен опит, това си е самоубийство, по скоро да те удавят дрехите!последно като ходихме,заради вълните и мъртвото въленние ни бяха сгъчкали всички в 50 кв метра пространство и постоянно някой те бута,дърпа, хваща се за тебе, нали ми се вее като знаме тениската!!не е  приятно ,но поне ни опазиха! Peace

# 647
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Тук вчера и днес е по-поносимо. Но като гледам прогнозата, пак ни чакат горещини.Но 47 на сянка едва ли ще стане.
marsy, по-добре не излизайте на това слънце.
Така ми се излиза отпуск най-накрая, обаче ще трябва да потърпя още една седмица и после   grinning039

mama_novobranka,    bouquet

# 648
Marsy , хахаха разсмях се като си представих развятата бяла тениска и бутащите се и дърпащи хора, трябва да е било гледка  Grinning Следващия път си потърсете бански за мюсулманки и околните няма да има за какво да се захващат, много по-удобни са от веещи се тениски  Joy

# 649
  • по пътеката
новобранка, аз с 4ервена  тениска, да се виждам и от хеликоптер! моят негодува,4е не си остана по банските само! определено, по бански е голям кеф да се топкам във водата, накрая си навих кра4олите на по-дълбокото и като се поопразни ареала! но с неопренов костюм на плаж не знам как би се издържало , то от водораслите и пясъка, които влизат в пролуките, направо 4овек може да се побърка!имаше едни дами с едни бански като пингвини , а малката се успокои ,като установи ,4е арабките не знаят да плуват, но как да плуват, като вси4ките дрехи те дърпат надолу!ина4е гледайки с колко багажи идват, вкл. и ние -една кола багаж и на плаж , доказахме ,4е опъването на  тенти и 4адъри от които се правят завеси си е изкуство!  един 4адър ни го строши вятъра тутакси и мъжо ходи да търси заместител!
като каза няма за какво да се захващат , 4е се сетих как моето хлапе кацна на една забрадена на главата при бухването на вълната и си помислих : леле ,ако й отнесе фулара ще ни се карат яко! извинихме се целосемейно! когато на мене ми се наложи да подпра един мъжага, целеустремено запокитен върху ми, направо изтръпнах- то вълните не знам ,но хората ще се утрепем взаимно и все пак се разминахме тогава само в болки тук и там!в4ера следобяда беше суперско , малката само във водата стоя и което е интересно няма умора, прибрахме се с луната ,приспа ни и  леко сутринта едва я строих да ляга!големи бухали стават децата тук през ваканциите!

# 650
  • София
Здравейте и от мен Simple Smile
И аз много отдавна не съм се разписвала тук,но ви следа отвреме на време и се зарадвах като видях раздвижване в темичката ни Simple Smile Може и да сте ме позабравили, иначе при нас новото е че три месеца бях на гости в Саудитска Арабия,е все още съм тук но другата седмица си заминавам за вкъщи та съвсем съм арабска мама,с абаята и кърпата на главата..Иначе деетце ще е първи клас тази година,ние сме добре:) Само че е много горещо и за разходки дори и с колата не става през деня,нощно време е почти същото положението към 12 вечерта е 40 градуса.. Та освен в някой мол..Ще се радвам да се завърнем пак на линия Simple Smile Поздрави момичета

# 651
ELIDNA, здравей отново   bouquet То май всички сме се позабравили, за съжаление. Наистина доста време се проточи тази тема, щом детенцето вече е за първи клас  ooooh!

Продължавам с опитите да привлека повечко арабелки  Laughing

Може ли някой да устои на такова изкушение ?

# 652
Алвера,  форума стана много калоричен с всички тези вкуснотии  Flutter

Нека споделя и аз какво обичам от арабските изкушения   Heart Eyes

иракско клйече
 и
маамул Simple Smile

Много са вкусни, но тук не ги оцениха  #Crazy предложих ги на шведско гости, всички опитаха само по една хапка и казаха любезно, че е вкусно, но твърде сладко

Приятна ваканция Алвера   Party Time!

И привет  Елидна   bouquet

Марси, май много се забавлявате на плажа  Sunglasses а те че всички деца са бухали през ваканцията, такива са. Моите заспиват с триста зора и се събуждат с първи петли.

# 653
  • София
Здравейте петъчно и от мен Simple Smile Кой почива, на кой му е последен работен ден Simple Smile)
Аз съм от почиващите вкъщи.. Днес много мързеливо,определено. Мойте двамцата станали рано,рано в 7 направили си закуска,за мен оставили само чиниите в мивката:) Ама то аз съм и на диета от две седмици, на плод и чай само. Стискайте палци да издържа до 20 дена плюс захранването след това.. Малко да си прочистя отганизма пък и да поотслабна,че с тези вкусотии около чен човек само хапва.
Мама новобранка добре дошла и на теб,приятно ми е да се запознаем дори и виртуално.
Алверче приятна почивка на теб Simple Smile
Аз това лято не го усетих.. Съпругът ми го пратиха по работа в Рияд, та дойдохме при него,вместо в Бг, но другата седмица пътуваме с детенце към Ерихон, че те от края на август почват училище Simple Smile
Та това са новостите около мен.
А иначе от сладкишите им най много обичам кнафе Simple Smile))
Поздрави момичета и хубав и слънчев ден

# 654
 ELIDNA, благодаря!

На мен ми е последен работен ден, още 45 минути до края на работното време, вече нямам търпение.

Аз през следващите две седмици няма да имам възможност да ви пиша, затова сега ви желая хубави дни, много целувки за дечицата ( малки и големи ) и повече живот в темичката.

Като се върна да намеря нова тема на арабските мами. Hug

# 655
Алверка, приятна почивка Hug. Нова тема едва ли ще намериш, нека бъдем реалисти Simple Smile  Wink

Добре дошла на мама новобранка. Клечето са едни от любимите ми сладки (и моят мъж е иракчанин). Не се изненадвам, че шведите не са ги харесали предвид тяхната странна кухня. Преди шест години прекарахме няколко месеца в Швеция и така и не успях да хапна нещо, което да ми хареса Simple Smile

Еди, с интерес разглеждам снимките ти от Рияд. Айа е много пораснала и е станала истинска красавица  Heart

Фийл, и за мен никой не вярваше, че третото дете ще е момиче. Повечето ми приятелки злорадо коментираха, че пак ще имам момче. И аз също не вярвах. До такава степен, че четири лекари ми потвърдиха и аз пак се съмнявах. Така че никога не се знае Simple Smile. Пиша ти го това, в случай че се престрашиш за трето Simple Smile.

При нас нищо ново няма. Затова и не се включвам.

Последна редакция: пт, 07 авг 2015, 17:23 от Сема

# 656
  • София
Алверче, определено и аз се съмнявам да стигнем до нова тема в скоро време, ама а данооо:)))
Натали, благодаря ти Simple Smile Ами какво да ти кажа за Рияд.. Според мен за по-краткотрайно пребиваване става, ама за по-дълъг период. Трябва да се въоръжиш с много здрави нерви. Сам не можеш да излизаш от вкъщи, никой няма да ходи пеша по улицат, задължително със слизането си от самолета трябва да им спазваш дрес кода на обличане,офф неща на които не сме свикнали...
Иначе и Лейла е голяма сладуранка и аз и се радвам на снимките Simple Smile да са ти живи и здрави и ти покрай тях, че да ги гледаш Simple Smile) Това сладко, което го споменавате(от Ирак) забравих му името, с фурми ли се прави от вътре? Ако е с фурми и при нас го прават в Палестина, само че овалват в сусам и се казва Маарута Simple Smile
Хайде очакваме включване и от другите забравени и не толкова мами:)
Лека вечер

# 657
Еди, има варианти с фурми, има и с орехи или с кокосови стърготини. Аз поне по тези три начина приготвени съм ги яла. Тестото е маслено, с много олио и масло. Забравих точната рецепта. Опитвала съм се да ги правя, но при мен не става. Много ми се ронят и чупят.

П. П. Интересно ми е да разказваш впечатленията си от СА. Иначе съм сигурна, че не ти е лесно. Добре, че е за кратко Simple Smile

Давали по новините на нова тв за фалшивата фатуа, в която уж се разрешава на мъжете да ядат от жените си, ако са много гладни. Естествено, нашите журналисти не са си направили труда да си проверят информацията, но сега половината ми приятелки коментират и се чудят как саудитците може да са толкова примитивни. И не ми вярват като им казвам, че каквито и да са, чак канибали не са станали  Joy

# 658
Здравейте на всички! И на мен ми е приятно да се запознаем и благодаря за приветствията Simple Smile

Ето, че форума се оживи и ми е много интересно да слушам, когато разказвате за различните страни, в които живеете или сте посетили. И аз съм си една пътешественичка...

Елидна, и аз много обичам кунафе... или поне така го произнасят в Йордания, където го опитах. Поръчах си двойна порция тогава и всеки път като отиваме там, това е първото нещо, което си поръчвам.. след менсеф.

Клйечето, сигурно се различава от вашето в Палестина, защото тестото е малко специфично, много е маслено, както каза Сема и има леко солен привкус, а пък отвътре ги пълнят с фурми, или орехи със захар, сусам със захар, кокосови стърготини, а съм опитвала даже и с локум. Мога да публикувам домашната рецепта на свекърва ми, ако някой има желание Simple Smile

Трябва да прекъсна писането, защото очакваме гости. До скоро!

# 659
Да взема и аз да се разпиша в африканския подфорум.  Mr. Green

Алвера, май те изпуснах, но се надявам да имаш много приятна, релаксираща и пълна с хубави изживявания заслужена почивка. Не разбрах къде ще е, но важното е ти да си прекараш добре.

Елидна, аз пък мислех, че за постоянно ще живеете в Рияд и чак се бях притеснила за теб. 3 месеца се издържат, но за повече дори не искам да си представя колко ще е скучно - затворена вкъщи или мола. Айа толкова е пораснала на снимките, истинска госпожица.  Heart Eyes
А за диетите - аз никак не харесвам толкова ограничаващи режими, опасността от йойо ефекта след това е голяма. Защо не включиш тренировки? Има много добри тренировки за в домашни условия, коит осе гелдат онлайн или се свалят през торент сайтове - мога да ти препоръчам няколко.
И моят мъж днес прави закуска, но запази и за мен (тоест ядохем заедно) - много вкусни гофрети по негова рецепта без млечни продукти.

Сема, вече не сте само мъжко царство. Много се радвам за Лейла - толкова е красива, добре че пускаш снимки често във Фейса, че да ѝ се радваме.  Heart Eyes Батковците как са? Помагат ли ти? Още ли имат афинитет към рисуването?

Мама новобранка
, добре дошла! Аз пък в Аман чувам и казвам кнафе и мансаф, кунафе и менсеф не са ли турското произношение на думите? Важното обаче е, че и двете храни са много много вкусни, особено мансафът, който моят мъж готви. chef
Ти къде си в Швеция? Най-младият брат на мъжа ми ще идва за един семестър в тамошен университет (близо до Малмьо). Мен ме притеснява да не е много студено и тъмно през зимата, но се надявам да му хареса. Мислехме да го посетим, но май е по-добре той да ни идва на гости, защото ще е по-удобно, а може и да му покажем района, в който живеем.

Марси, честито на твоята пораснала госпожица за приемането в желаното училище. bouquet
Вие тази година няма ли да се прибирате в България?

Любс, изглежда толкова много работи, че дори не се е разписвала последните дни.  Naughty

Иначе ние сме добре. Последно бяхме края на март в Йордания, участвахме на едно 10-км бягане, част от Маратона на Мъртво море, аз бях по-бърза от половинката са няколо минути  Whistling но жегата доста ни озори и оплезих език бързо. Запомних престоя ни с много трафик, хора, лудница, прах, стрес (е и вкусна храна). Не е моят град Аман, но ето че септември пак плануваме да идем за седмица. Сега гледаме билети, но или цените са високи, или полетите неудобни. Гръцката авиокомпания има добри цени, но каца и излита от Аман в 2 и 4 през нощта. Та се чудим още.

Приятни почивни дни на всички   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт