Арабски мами ~ лятото ни зове захаросани и сиропирани в 136 тема

• 105 178
  • 736
  •   1
Отговори
# 165
Да бе аз съвсем се отплеснах като не съм в бг..честит празник и поклон пред всички дали живота си за свобода!
Ясминка,много приятен глас и много тъжна мелодия,отнася ме някъде..от текста не разбрах много Rolling Eyes Права си,каквото е писано ще стане,даже няма значение кой е бил прав и кой крив.
Алисамер,докато тръгнеш дано не се задълбочи проблема там..план Б за износ към бг имате ли за всеки случай?Иначе можем да се видим където пожелаеш,защо не и на двете места,да се приберем един път живи и здрави ще се уговорим Hug Ти как си,дано си прескочила дупката.Напазарува ли за бг,аз тепърва трябва да обикалям за подаръци и в тая връзка да те питам,че имаш момчета-какво мога да взема за момченце на 2г.?С подаръци за момченца съм много зле ooooh! Това омали за първи път го чувам newsm78
Любси сега разбирам,че си живяла в Сирия Shocked Значи имаш по-ясен поглед над живота там преди отколкото ние.После ще ми разправяш какви си ги търсила там Mr. Green hahaha Лината тепърва почва,утре е теста по математика и с баща си решават задачи та пушек се вдига.Твоят компютър сигурно и той е прегрял,бутай,бутай,че малко остава Praynig
Сема,няма проблем,сърдити няма Hug ако не беше я повдигнала ти,някой друг щеше няма начин да се заобикаля наистина.
Арти,също толкова приятно да си прекараш и в бг и всичко с документите да мине безпроблемно Praynig Да не ме забравиш в калабалъка Hug
Изчезвам да оправям,че ще идват зълвата и мъжа й на гости.До скоро девойки Heart Eyes

Последна редакция: нд, 02 юни 2013, 16:58 от Бибито

# 166
Амалче, Манеле, радвам се, че сте писали да представите и друга гледна точка, че написаното от Бибито леко ме шокира и мен. Надявам се да се включвате и по други теми и поводи!  Hug

Иначе напълно подкрепям написаното от Ясминка. Но явно засега някои нямат интерес насилието в Сирия да свършва.  Confused

Амалче, дано се оправите скоро. Сигурно е някаква алергична реакция. Моят половин само кихаше и подсмърчаше в София от алергия към тамошните дървета!

Любс, от няколко дни все забравям да те питам ти за пръв път ли беше в Ливан?
Успех с маркетинга!  Peace

Ние вчера бяхме сватбари в Благоевград, хабибито за пръв път бе на бъгларска сватба. но добре се представи - и вратата буташе, за да не дадем лесно булката, и хора неспирно игра!  Sunglasses
Много ни харесва тук, днес времето ссе развали и поваля, но е приятен пролетен дъжд, нищо общо с мрачния и студен немски дъжд. Така че се наслаждаваме на почивката - обикаляме много нагоре-надолу, ах-каме и ох-каме от красотата на родината. Пратихме и снимки на йорданската рода, така че май скоро ще искат да дойдат и те тук на гости. В райски кът живеем Simple Smile А и черешите, ягодите и доматите са най-вкусни тук!

Честит празник на дечицата в темата със закъснение! Дано всички деца имат възможността за безгрижно детство!  Praynig

# 167
Добро утро!!!!

Включвам се за бързо и аз с поздрави от България:)Simple Smile написах си реферата и както и си бях планувала използвам няколко дни да се видя с моите хора, че по-късно лятото може и да нямам възможност.. Вчера си дойдох, след почти 3 часа закъснение на полета заради развалена радио-станция в самолета, но слава Богу всичко се оправи:) Половинката започна докторантура и не можа да дойде с мен...бях с нашите и брат ми в София на хапване и на разходка, ту дъжд, ту слънце:) Посетихме за бързо Панаира на книгата и успях да се видя и с най-добрите ми приятелки, които следват там, беше страхотен ден, прибрахме се късно вечерта. Днес ще правя тутманик с баба, дано да се науча!:) не е толкова горещо, колкото е било, но така ми е супер. Жалко, че след 3 дни си тръгвам, но не мога да отсъствам от курса..Sad
И на вас приятно пътуване и прекрасни дни ви желая! Поздрави на всички дечица!
А, да, за малко да забравя! Преди да си дойда, имах радостта да се запозная на живо с Айчето, нали сме в един град( ние обаче се местим скоро) Айче, страхотно да си изкарате и тази седмица!:)Simple Smile

# 168
Добро утро,захарчета Hug Да пийнем по едно виртуално кафе

Със малко закъснение разбрах,че някой е имал рожден ден..Честит рожден ден,Айче!Да си здрава,щастлива,обичана и много успешна в живота си!  bouquet
Слънчо,приятно прекарване в бг Hug може да е за малко,но със сигурност ще ти се отрази добре и ще отпуснеш напрежението.
Слънчев и лек ден на всички Heart Eyes

# 169
Добро утро,

Алисамер, аз като видях как е подхаваната темата, честно казано се отказах да пиша докато не се промени малко, че първо не съм много наясно и не мога да взема страна. Не съм и привърженик на войните и не обичам до коменитирам, защото всеки си има собствени виждания.

Слънчогледи, браво за реферата, и честно казано и на мен ми се ходеше на базара на книгата, но май съм го изпуснала вече. Ужасно е това закъснение на полети, особено ако трябва да се прехвърляш и на друг самолет. Но по-важното е всичко да приключи добре.

Бибито, тези кроасанчета изглеждат много апетитно и като прибавя и аромата, който се носи из сградата, в която работя (на пръвия етаж пекът точно кроасани и аромата се носи чак до 9 етаж), едвам се въздържам да не си купя един.

Любс какво стана с реферата?

Сега и аз видях от Бибито, Честит Рожден Ден със закъснение, Айа! Да си жива и здрава.  bouquet

Хубав и усмихнат ден на всички! Hug

# 170
Добро утро и от мен!!

И на мен ми замириса и миризмата ме доведе до тук  Hug

Честит Рожден Ден на Айа! Много радост и безгрижен живот  Heart Eyes

Флоу, написах и пратих вчера, поне съм на време  Mr. Green

Айа, не ми е за първи път, ама последния път беше преди войната 2006 т.е. доста години минаха от тогава.

Слънчогледи, приятно изкарване и на последните 3 дни. Колкото и малко да е, по-добре е без нищо  Peace

Лек и спокоен ден на всички!

# 171
Айа Честит Рожден Ден и от мен   bouquet Hug
Желая ти цялото щастие на света

# 172

Амалче, аз съм живяла в Сирия по времето на Хафез и няколко години след неговата смърт и мога да кажа, че се живееше в мир и сплотено. Нямаше разделения по религия и подрелигии, дори никой не се интересуваше кой какъв е. А за тези дето са изчезвали има една поговорка - Да бе мирно стояло, не бе чудо видяло  Peace Няма такива работи като фалшиви доноси и погледи  Peace

Имам още един въпрос, на който никой не отговори вчера: Вие искате падането на Асад или мир? Ха уточнете, кое от двете? Защото, ако е мир, което и би трябвало да е, няма да е много важно, кой и как ще го постигне, важното ще е мира  Peace

Искам падането на Асад и мир , защо да избирам едното само ooooh! .

За доносите има и още как  Whistling

Двамата християни , които бяха осъдени на години затвор с обвинение , че са от мюсюлмански братя е един достатъчно ярък пример за това .

Арестуваха и пребиха от бой дете защото гледало клип с Асма , чиято пола се вдигнала от вятъра по време на официално посещение( преди революцията ). Мда, да бе мирно седяло не .....
 Айа , Честит Рожден Ден     bouquet Весело посрещане   bouquet
  Радвам се , че темата не е замряла и пишещите в нея сте добре , поне живи  Mr. Green

На който не му харесва , кога и за какво се включвам , да ме прескача   Hug Може и мод да викате  Hug

# 173
О, не, извинете, обаче темата си е важна и винаги ще се връаме към нея.  Rolling Eyes криси, не се притеснявай, и да се получи конфликт, който аз не виждам, въпреки всичко казано - такъв е животът.

Любе, едно е да живееш в Сирия за краткo, друго да си чужденка там и съвсем трето натурален сириец, а пък 4-то - да имаш късмета да си от нарочените. Не искам да влизам в подробности за фалшивите доноси, казах, че съм лично засегната и знам какво говоря.  Whistling

Ясминке, права си, съгласна съм с теб за механизма за опазване, но тук да си доразвия тезите (не лично към теб):

Значи, искаме мир. Е как да стане този мир с хората, избрали военното решение? Възмущават се, че в Турция разпръсквали тълпата с газ, а в Сирия стреляха от първия ден. Мир може да има само ако причината за кризата бъде така добра (ако изобщо й пука за Сирия) да се оттегли. Има иделистичен модел - нека да се включат в управлението всички групи - както е било преди гладните вълци да заграбят властта, говоря за Сирия през 50-те. Тогава премиерът на страната е бил християнин. Но да смятаме, че ще цъфне Сирия ако заменим само Асад, а партията остане на власт - как да стане? Каква промяна ще е то реално?

Биби, хич не ми и пука за Хизбулла (които сега изгубиха да не кажа 50 % от рейтинга си на доверие, кото всички араби и в мюсюлмани хранеха към нея) стига да не се намесва където не й е мястото. Уж Израел им беше големия варг, що не изнесат фронта си там?  Rolling Eyes

Колкото до Кусайр, караш ме да говоря като военен експерт.  Mr. Green Това може да е тактическа победа, но не и стратегическа, режимът и Хизбулла никога няма да си върнат огромните територии на Сирия, които не са под тяхна власт. Така че единственото, което вижда е възможност да зацепят Кусайр към Бекаа и тогава реално ще се види кой иска да разцепи Сирия. Дали имало дезертьори -  Mr. Green Не знам, аз смятам, че когато идеологът на една партия критикува сегашното й ръководство - това е много, много силен сигнал за грешка.  Rolling Eyes Между другото Хизбулла да вземе да се погрижи за протеста в неделя в Бейрут, както си знае.  Mr. Green

Сема,  Peace

Айче, след цялата пледоария, да ти честитя празника и да ти пожелая най-безоблачното бъдеще.  Heart Eyes

# 174
Амал,това което е ме притеснява и заради което няма лично да повдигам тази щекотлива тема е,че съм чужденка и неомъжена за арабин.Само по себе си това означава,че  не познавам така добре араб.свят,нрави и народопсихолигия.Темата е достатъчно неприятна и не желая да ставам причина за конфликти,мразя да бъркам в раните на хората,но ако съм го направила то не е било нарочно, а защото този регионален конфликт скоро няма да е само регионален,а много повече.Това по себе си ще засегане много хора извън региона.
Надявам се,че си ме разбрала правилно.

# 175
Амалка,на мен ми пука за Хизбулла до толкова доколкото се намесва и успешно засега запазва свободата и мирът в Ливан,където все пак живеем и нядявам се ще продължим да живеем.Затова и границата с Израел е на момента спокойна и няма нужда от фронт там.Явно според тях заплахата идва от Сирия и по-точно от бунтовниците,не тези които ти посочи като учители,лекари и т.н.,а от ислямистите,фанатиците,за които всъщност ми се струва,че не е толкова важно да свалят Башар,колкото да наложат радикалният си ислям в държавата,те всъщност не знам изобщо представляват ли сирийският народ или са мост за прокарване на нечии други интереси.Същите тези открито заплашиха,че следващата им цел е Хизбулла,не знам по-чия гайда играят,но заклещването на Ливан между тях и Израел би било много опасна ситуация,така че не смятам Хизбулла да имат териториални или каквито и да било други интереси в Сирия.То не е толкова просто,разбира се,но политиката ми е сложна и неясна в повечето случаи,пък като гледам колко други държави са се намесили вече хептен не мога да му хвана края.Тези им действия са нож с две остриета,така че нищо чудно,че ще има протести и недоволство,да не споменавам че и тук има поддръжници на ислямистите.Между другото не знам за какъв идеолог говориш,знам някакъв който е бил изгонен отдавна,името му не знам,може би него визираш.Няма нужда да се заяждаш,Амал,не взимам ничия страна,просто изказах надеждите си за скорошен изход от конфликта,който разбира се,няма да е угоден на всички.Аз не знам какъв мир ще бъде,при положение,че алтернативата е диктаторски режим или радикален ислямизъм,дирижиран от някой си..дано да се появи трета по-добра опция.Аз казах вече,каквото има да става,ще стане,колкото и да си напъваме ясновидските способности тука с теб,нищо няма да променим.
Извинявам се на всички,че изтрих и чертата и точката Blush темата и мен ме вълнува много,все пак искам не искам е част от ежедневието ми.Амал,на ясно сме,че на теб ти е основна част от ежедневието,но можеш някой път да се включиш не толкова тенденциозно и на други теми свързани с арабският свят или нещо по-обикновено дори,аз лично ще бъда шокирана,ако го направиш,но кой знае Mr. Green

# 176
Айче честит рожден ден,бъди здрава и много щастлива Hug

Биби страхотна закуска си предложила днес,сега мога да кажа че тези дни и аз пия от любимите ми кафета newsm44

Слънчо ,много кофти работа с тези самолети като се получи така,важното е че сте кацнали и всичко е наред Hug,приятно изкарване и на останалите ти дни в бг,дано и времето се пооправи Praynig

Момичета предлагам наистина да се спре темата,която сте захванали,тя край няма болна е за всички,но тук сме се събрали и да си изкарваме приятно и да избягаме от ежедневието,а сега с тези големи спорове дори и новите момичета не могат да се включат да се опознаем Peace

Предлагам ви по една сладка почерпка за всички и да забравим поне за малко неприятностите Praynig

е имаме си и рожденичка ,нека бъде и за нейно здраве Hug

# 177
Амалке, живях в Сирия за малко повече от 7 години, не знам това за кратко ли се смята  Rolling Eyes
Видях и такива дето ги бяха нарочили и такива, които бяха излезли от затворите след повече от 10 години. Вярвай ми, никой от тях не беше невинен  Peace

На който не му харесва , кога и за какво се включвам , да ме прескача   Hug Може и мод да викате  Hug

От тук мога да преценя, че си тук и пишеш само да се заяждаш  Peace

Всички изказваме своите гледни точки, не знам все още режима на Асад да се е пренесъл тук и да не можем да си кажем каквото мислим  Mr. Green        Е, под поли на президентши все още не гледаме  Peace

Момичета, пийс  Peace

Арте, тези, в кутийката са точно по моя вкус   Heart Eyes

# 178
  • сред маслини и портокалов цвят
Аз пък така и не разбрах навремето какъв беше този интерес към подполието на президеншата. Ми тя толкоз клющава, кво има да се види. Mr. Green

Арти, недей така с тез шоколадчета, че аз от 45 дни шоколад не съм вкусвала. А преди  шоколада ми беше почти основната храна. Laughing

# 179
Еее, Ясминке, трябва да развалиш диетата през август  Mr. Green Heart Eyes

Бибсита, ти доста хора шокира, така че сега е време ти да си шокираната  Peace Гледай от твоя ъгъл  Hug пък аз от моя  Laughing после ще сравняваме  Sunglasses какво виждаме  Peace

Общи условия

Активация на акаунт