Арабски мами ~ лятото ни зове захаросани и сиропирани в 136 тема

• 105 173
  • 736
  •   1
Отговори
# 180

От тук мога да преценя, че си тук и пишеш само да се заяждаш  Peace

Информирай модератор , ако имаш проблем с това  Peace.
Права си , не сме при Асад и ще си изказвам мнението , както и когато преценя за нужно . Ти може да продължиш да наричаш черното - бяло , инфантилно ми идва , но ще го преживея  Peace . За две години "разговори" с поддръжници съм се наслушала и нагледала на метаморфози и лъжи .
Заяждането го практикувам само очи в очи , нямам нерви да се обяснявам писмено , но ти няма как да знаеш това , Lubs .

Аз пък така и не разбрах навремето какъв беше този интерес към подполието на президеншата. Ми тя толкоз клющава, кво има да се види. Mr. Green

Ще ми се да ти отговоря , но ще се самоцензурирам  Mr. Green После ще взема да обяснявам , че не  съм вулгарна , но и тези , които ме познават няма да ми повярват  Crazy .

# 181
 newsm10 smile3501 newsm62

Браво! Браво! Браво! Ама ударението на О-то, както казва Рагеб Алама  Joy

Честно да ти кажа нямам и капка интерес за очи в очи... Убедена съм в това от доста години  Peace

Казахме, че спираме, ама някой хора нямат интерес в това явно  Mr. Green

Манелке, продължавай да пишеш в същия дух, тамън изписваме темата по-бързо, на хора без работа си им интересна със сигурност  Laughing

# 182
Ааа, дружина, мога да ви гарантирам, че така рейтингът е много, много по-висок, отколкото със злободневните неща само.  Mr. Green Чакай да стана злободневна, че някои хора и идея си нямат колко сме "работили" заедно с други да пишем информативни неща за арабския свят. Mr. Green

Аз диети не пазя, даже си направих домашен дебелариум и засега мисля има маааааааалък ефект. Ще следвам стриктно системата с тъпченето докато не сработи. Rolling Eyes

Малката е вече добре, последната докторка се оказа май най-в час, та утре ще я пращам при себеподобните й, че у нас милата издивя и ние с нея.  Tired Mr. Green

Друго, друго...а сетих се - Айче, раздвам се, че си грабнала половинката с нашенската красота. Пък и другата рода да дойде, да изплакне очи.  Mr. Green

Любе, то и да си носил дълга коса едно време е било наказуемо. Rolling Eyes Не става дума за криминалните случаи, а политическите затворници и понеже както каза Манеле най-вече им лепват обвиненията за пред обществото, че са от братята, а всъщност хората са опоненти на режима. Пък и да си религиозен всъщност лошо ли е след като Асад така настройва обшеството според рел. принадлежност????

Има десетки актьори, художници, писатели - публични списъци има, че и християни, алевити и т.н. Сирия се води втората в света държава в момента по брой на политическите затворници - 180 000, първата е била Чили по времето на Пиночет, размислите са за Вас.  Hug

Биби, понеже стана по-сериозен разговора - да кажа, че аз не съм с розови очила и че много добре ми е ясно, че в МОМЕНТА в Сирия всеки гледа собствения си интерес, но ако както каза Сема се бяха намесили много по-рано, щеше да се пресече това. Но сирийският народ, оставен сам, търси помощ от всекиго. Извинете, но само снощи докато хората са спели, режимът е изстрелял 2 ракети СКЪД (имате ли идея какво е то и каква е главата на една такава ракета, какви щети причинява и че всъщност не е много точна по радиус на действие, та да е оправдано изстреляна по военна цел) по град до Халеб, 64 души са убити и между тях ПАК, ПАК, по дяволите, деца. Embarassed

А, и забравих - заради това деяние само Асма заслужава да я разкарват по гол задник из цяла Сирия като мечка на панаир. Какво доживяхме, боже, гащите на една самозванка да са по-ценни от живота на едно дете. За някои...

Последна редакция: пн, 03 юни 2013, 21:20 от amal

# 183
  • сред маслини и портокалов цвят
Дааам, а едно време в тая тема за Асма (и съпружие) кви хвалебствени песни се пееха...

Ох, извинете, ама днес нещо не ми върви творчеството.

Амалче, радвам се за Лидето. Душицата сигурно се е измъчила. Знам какъв кошмар са разните алергични реакции. При нас се проявяват с псевдокрупове и е страшно. Добре е, че уж се израствало.

# 184
Ееех, Асма, Асма. Ми какво съм й виновна аз за сриването на рейтинга.  Mr. Green

Да ти кажа не знам какво е псевдокруп, при нас тръгна с ужасна червенинан по откритите части, после се поду, кожата й се набръчка и излязоха мехури на някои места, а сега откакто я мажем  с локален кортикостероид и разни омекотяващи, взе да се бели като на змия, все едно е изгоряла от слънцето, ама не е. Нали ти казвам, така и никой не каза какво й е точно, тоест кой е агента, щото не сме правли тестове, а и никой не ни прати да правим.  Shocked И милата яде сега само картофи, ориз, бисквити и хляб. А и никой не каза до кога да е на диета.  newsm78 Аз мисля, че приличат на баща си, майка му има астма, а той като яде много яйца и се обрива. Виж, аз съм друго нещо - нямам пу пу ни алергия, ни чудо.  Mr. Green

# 185
  • сред маслини и портокалов цвят
Ами страшничък е псевдокрупа-задушава се, не може да диша. За щастие аз имам опит, защото брат ми ги правеше същите работи и знам горе-долу какво да правя. Досега 3 пъти се е случвало.
Иначе и на нея и излизат червени петна главно по краката и след това стават на малки мехурчета. Досега личната не е изписвала кортикостероид, караме на фенистил за мазане и пиене, за да не я сърби, и на диета като вашата. За няколко дни отшумява до следващия път. В момента пак е с червени петна и похърква, та спрях яйцата, млякото и разни др. дразнители. Да видим кога ще отшуми.
Ако продължава така явно ще трябва да и правят някакви тестове. А може и да отшуми около 5-тата година. При брат ми така стана.

# 186
Амал, ако видиш, че не се подобрява със стандартните кортикостероиди, би могла да потърсиш съвет от Петко. Не е лекар човекът, фармацевт е по професия, но му се носи славата на невероятно добър диагностик. Не съм привърженик и на боаронските илачи, но на него, предвид добрите отзиви, май бих се доверила.

Марси, и ние сме през Турция, но аз грам не съм се притеснила, защото не се налага да напускаме летището. Транзитът  ни е само 2 часа и буквално търчим от единия самолет за другия.  Simple Smile
Ти кога ще пътуваш ? Имаме приятел, който на 13 юни ще минава през Истанбул и ако ти пътуваш по-късно, мога да ти пиша как е минало. Силно се надявам, все пак, поне там нещата бързо да се успокоят.

# 187
  • по пътеката
гарге, няма да се  прибирам, отказах се -прекалено голяма е кризата в двете страни и ще съм като разцепена палма, хем няма да мога да си видя близките, както ми се иска, хем ще го мисля моя! мислех за целия рамадан да се спасим, 4е тук сме като в затвор по време на рамадан! карай ,живи и здрави да сме !  Tired
 атопи4ните  дермати не са ли с подобни симптоми?амал, ясминке? за ангините  просто са  навсякъде, имам 4увството ,4е няккой ходи по небето и ръси зарази, вируси, разни ракове и тн!
днес се покрих за сефте,, 4е кожата става на вълни4ки и сърби ,а още няма  30 градуса! явно слънцето си действа и то срещу здравето ни!хем ветрецът беше приятен!народа тръгна да търси тънки ръкавици ве4е!
белбейке, запиши се от заминаващите ,бре! то само аз ли се оказах оставаща, хахаха!
файма съм я отписала ,тя много медено го дава! Laughing

# 188
Добро утро Hug
Сутринта ми почва с шок,но все пак приятен.Викам да пийнем по едно кафе за случая,носете си банските  Party

Амалка,радвам се,че се подобрява дъщеря ти.Аз в началото като каза,че не са установили какво е,разни ужасии ми минаха през главата.Алергичните реакции са толкова трудни за диагностика,даже и да правите изследвания ще ви излезе един дълъг списък с неща,които трябва да избягва,няма да са две-три.Ясмина един път ме докара почти до инфаркт с едни огромни червени мехури и подуване,включително на лицето и опасност от задушаване,тогава по спешност и слагаха кортикостероиди мускулно,после не знам колко време се тъпка с едни сиропи ooooh! Не сме правили тестове поради споменатата причина,решихме че е от едни дървета тук,защото нищо друго особено или различно не беше яла,но в дърветат се завира точно на предния ден.И така де,няма общо много с вашето,но за тестовете настоявах аз пък после се отказах.
Ясминка,много гяднярски тоя псевдокруп,дано наистина изчезне сам като стане на 5,дотогава искрено ти съчувствам. Hug Praynig
Гарги,Алисамер каза,че е през Турция,така че може все пак да кажеш как е минало пътуването на вашият приятел.
Марсита,жалко че няма да се видим,поне не тази година.Едно време се пържех безскрупулно на слънце и нищо не ми ставаше,освен че изгарях де Mr. Green сега и 10 мин да постоя се обривам..ще си седя бяла като гларус няма начин.
Манел,толкова пъти го помена тоя мод за толкова краткото си включване та за момент си помислих,че ти самата ще го викаш Laughing
Любе,като каза Рагеб,какво стана с Айдъла,вече тотално му опуснах края Rolling Eyes
Тук след има няма две седмици започва фестивала в двореца Бейтеддин,хвърлих един поглед на програмата,ще има много танци,някаква китайска акробатична група,джаз,Казим Ал Сахер ще пее и сигурно много други не се задълбах много щото няма да съм тук и така или иначе ще го опусна,няма смисъл да се дразня само.
Приятен ден,момичета  bouquet

# 189
Добро утро,

Бибс докато напиша коментара, ти взе да ме изпревариш с кафенцето Simple Smile. Така най обичам, кафенце(капучино) и гледка към морето. Аххххх, мечти, мечти.

Амал - за малката може и без да би се каже да изисквате тестове за алергии. Аз така си направих тест към какво ли не и за жалост се оказа, че имам алергии към нещата, които най много обичам. Извинявай, но съм забравила, ти къде си в момента? Защото ако си в София, майка ми знае една клиника, в коиято тестовете са много добри и мога да я попитам и да ти дам координатите.

Артемис, много хубави шоколадчета.

Извините за въпроса, но какво е "мод"?

Хубав и усмихнат ден на всички! Hug

# 190
Аз като един потърпевш от алергии да си кажа мнението.Тук ми направиха алергичен паспорт,който нося непрекъснато в дам.си чанта в случай,че ми стане лошо да може да реагират не дай си Боже лекарите от спешна помощ правилно.
Най-сигурното нещо е да си направите тест,така ще се почувствате по-спокойни и ще знаете за какво иде реч.
Аз съм рисков пациент с алергии към различните антибиотици/пеницилинови и гентамоцинови/от тази група,както и към различните наркози,както и към силните миризми.
След едно приключение с един зъб се оказах в бърза помощ с алергичен шок,цялата кожа червана като домат,мехури все едно с вряла вода някой ме е залял.подута и сърбежи колкото искаш.Ако съпругът ми в този момент не ми беше дал противоалергично лекарство до думите на доктора да съм заминала,защтото в такива случаи хората за секунди са при св.Петър.В болницата стоях с часове на системи,а на другия ден започнаха тестовете,които продължиха 6 месеца.Едва след тези изследвания започнах да си правя зъбите,докторът се оказа в приключение с мен,бая зор видя.Имам предвид от страх нещо да не стане с мен докато ми правеше зъбите.Беше взел телефона на съпруга ми за всеки случай.Ситуацията наистина е много неприятна и за жалост и опасна,ако не вземеш мерки навреме.
Надявам се при вас нещата да са ок,но си тествайте децата,не е болка за умиране,но пък е една сигурност,която не е за пренебрегване.

# 191
Добро утро !!!  wavey

Дайте ако ще викаме "модове", поне да са такива, които могат да пеят:  Mr. Green

Марси, аз като те чета, оставам с впечатлението, че и при вас летните стойности са горе-долу като нашите. Живо наказание си е това - и за малки и за големи. Голяма жертва правиш, не ти завиждам хич, душата.  Hug

Любси, у дома "БравО"-то също доби неочаквана популярност. Да сме и ние в крак с "мод"ата.  Mr. Green

Сега се сетих, по повод "Ум Али"-то. Оная вечер щерката вика: "Мамо, много ми се ядат таткото на Гануш и майката на Али."  Laughing Озверял народът, ви казвам.  Mr. Green

Айде, хубав ден и се радвайте на всеки миг от живота !!!   bouquet

# 192
Добро утро и от мен!  Crazy

За малко да изпусна каЙвето на плажа  Hug

Амалке, Ясмин и другите, които се включиха за алергиите няма ли нещо от хомеопатията  newsm78 може би не за лекуване, а за поддържане на ниски нива и за да не се появява често... Не знам, аз имам една сезонна алергия, която се обърна на целогодишна, ама май вашите са много по-сериозни  Hug

Криси, твоето наистина е много опасно. Мъж ми я има същата към пенецелин. Докторът му даде лекарство, което казваше, че няма такава съставка и накрая завършихме в бърза помощ, с подувания и почти задушен  Sick добре, че се размина тогава, казвам му, че втори живот живее  Heart Eyes

Гарги, БравОто е популярно вече навсякъде, всички сме по последна мод-а, поне кат' ще идват да сме готови  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Бибсита, опуснах му и аз края и не знам кой си замина в събота. Покрай тоя Ролан Гарос в Париж друго не гледам  Mr. Green Някой гледа ли съботната серия на Араб-а да ни светне?

Хайде лек ден на всички ви!   bouquet

# 193
Крисе,тестовете за алергия към определена група антиботик поне дават някакъв по-точен отговор,не като при хранителните примерно дето в крайна сметка излиза,че трябва да фотосинтезираш.Иначе,да,не е излишно да се изследва човек,особено тези с по-рискова симптоматика,поне половината от списъка може да се избягва.И аз съм за Петко и хомеопатията,поне да се пробва.БравО на мъжа ти,повечето се паникьосват в такива ситуации,добре че той в решаващият момент си е запазил разума.
Гарги такива веселашки модове бих привиквала всеки ден и все ще пея 'I just can't get enough'  Mr. Green Party Канибализмът идва на мод-а викаш hahaha hahaha
Любсе,ще му хванем края тая събота,то ще се види кой липсва.Ако си приключила с кафето,хайде цопвай се,че бая напече...ех,верно ми се доходи на море..или река,а бе нещо прохладно водно да е,нямам претенции.

# 194
Нали учи медицина,имах си аз да не си запази ума.Виж,ако става въпрос обаче за детето губи говор и картина.Тогава ни чул,ни видял.Не го разбирам това,може би си има някакво обяснение.Когато  есента оперираха малката,анестезиологът каза,че никога на роднини не слага той упойките,това било практика,да не се учудвам,че мъжът ми реагира по този начин когато детето е болно.

Общи условия

Активация на акаунт