Конкуренцията е голяма, коя ще стане следващата ЮНСКА мама?

• 25 540
  • 768
  •   1
Отговори
# 585
Фешънмама, тая не ми е попаднала, та да види! Simple Smile
Алекс, има време, има! Като гледам може и да преносиш!  Mr. Green
Драмакуин, какви майки, то аз си събирах поредицата на Арлекин. Whistling
Петроханче, има я още, мда! При първото ми изписване ММ беше помъкнал две пълни торби с почерпка и много ме стана яд, че не му казах да се ограничи, защото
торбите ги взеха акушерките, а те много ме ядосваха с тъпите си забележки. Трябваше да ги дам на сестрите в Патологията и на
лекарите, но в суматохата останаха за акушерките!
За праховете: държах да е на прах, а не течен заради многократните пелени. Някъде бях чела, че е хубаво да е на прах, ама дали беше така, не гарантирам на 100%
Ползвала съм Персил сензитив и Тео бебе с първото дете. Сега реших да пробвам Сано максима, но още не съм изпрала дрешките.
Омекотител няма да ползвам пак заради пелените. Сушилнята ги омекотява достатъчно.

Как беше срещичката?

# 586
Много сте готини на снимките от срещата, жалко, че не успях да дойда Sad моите едностранни болки по кожата на корема така и не се установи от какво са, доста са мъчителни на моменти. Бебето се шири и опъва само в дясно и болките и паренето са само в дясно, не мога да разбера имат ли връзка двете неща и опъването, но не се издържа... И аз мислех за херпес зостер, но до сега да е избил, ако беше, отгвърлиха го Sad както и да е, да не ви занимавам Sad
fashionmama не и се ядосвай на тази, сигурно е стара мома Wink Дано наистина не я виждаш повече, малко ти остава да гушкаш бебче  Wink
alex_n Големи преходи наистина, айде дано бебо излиза вече, макар че имаш време, но аз го усещам, че тази седмица ще стане Wink стискам палци хихи
Ади Съчувствам ти, дано скоро започне повяхването.. Аз с тези пронизващи болки по кожата си представям какво ти е на теб навсякъде , дано да облекчат скоро
mgamisheva Надявам се и Тео бързо да оздравее и дано другата седмица се запознаем на някаква срещичка Wink
на всички мами, на които предстои раждане стискам палци, някои сте съвсем на финалната права Praynig

# 587
За праха - Сано Максима ни го препоръчаха, когато имаше съмнение за атопичен дерматит, от тогава не съм поглеждала друг, освен БИОто на промоции в БАЛЕВ и ДМ. Тео БЕБЕ аз за моето дете категорично не бих взела, но си е до личен избор.

За почерпката - както някой преди мен беше казал - ако ми я искат никога няма да им дам, както и ако наистина не съм доволна, но ако си доволен от отношение, грижи и т.н. вярно че това им е работата, но защо пък да не почерпиш "За здраве". Аз по-скоро съм фен на по-интерсните подаръци и бих организирала всичко в една хубаво декорирана кошница

Същото е и с каненето на роднини и приятели на изписването - има хора, които освен съпруга и родителите други не канят на изписването, а когато нашата кака си я прибрахме от болницата у дома бяха сигурно 20 човека, толкова щастлива бях че сме си двете вкъщи и всички е наред, а не сме в болница, че исках да го изкрещя на целия свят. Сега живот и здраве пак ще е така.

И със сигурност сте го обсъждали, но аз съм пропуснала, обаче ще ми е интересно да разбера дали има мами тук, които да спазват следните "поверия" и ако "Да" защо (пояснявам, че скоро роди наша близка, интелигентно 27годишно момиче, а ме изуми със суеверия)

1. Не се излиза от дома до 40тия ден (това и майката, и бебето  #Crazy )
2. Не се оставя пране след като се стъмни навън
3. Не се излиза вечер след като се стъмни (било то и до магазина, виж не питах ако се наложи до спешното да отидеш как ще спази поверието)
4. Ако ти дойде някой на гости и "замръкне" трябва да остави конец
5. Във водата, с която се къпе бебето се слага сол  #Crazy #Crazy Ей това някой ако ми обясни логично защо е, ще го почерпя - и моля не с обяснението "да не му миреше потта" , защото няма ама грам логика в това

# 588
3. Не се излиза вечер след като се стъмни (било то и до магазина, виж не питах ако се наложи до спешното да отидеш как ще спази поверието)
5. Във водата, с която се къпе бебето се слага сол  #Crazy #Crazy Ей това някой ако ми обясни логично защо е, ще го почерпя - и моля не с обяснението "да не му миреше потта" , защото няма ама грам логика в това
Съжалявам за твоята близка, че е толкова млада, а робува на подобни измишльотини (като някой от тях дори са опасни за бебчето)  Confused
Аз на изписването не ща никой, нито пък като се приберем с бебчето вкъщи, с ММ сме си достатъчни, бабите и дядовците ще им кажа да дойдат по-късно или на другия ден и то не заедно, че да не правят панаир около бебчето.. За мен спокойствието и уединението са много важни, не мога да си представя някой да ми се суети, докато аз самата се опитвам да възприема факта, че започва нов момент от живота ми.. А и това с някаква питка на 40тия ден 100% няма да го правя, даже не ми е интересно да разбера, за какво става въпрос.. Да събирам 300 човека вкъщи - не, мерси, който иска да види бебка, ще я види рано или късно и ще й подари каквото иска  Wink
Днес май съм станала с Д-то нагоре  Laughing
Да ви е много хубава съботата, малко е работна, ама ние май вече всички сме айлячета, и не ни касае този факт Simple Smile  Hug  bouquet

# 589
Добро утро!  bouquet
Аз снощи пак откарах до 3:30ч.без сън. Сега като "свястна" майка направих закуска на децата,пращам ги на училище и лягам да спя...обърнах деня и нощта  ooooh!
Относно   
1. Не се излиза от дома до 40тия ден (това и майката, и бебето  #Crazy )
5. Във водата, с която се къпе бебето се слага сол  #Crazy #Crazy Ей това някой ако ми обясни логично защо е, ще го почерпя - и моля не с обяснението "да не му миреше потта" , защото няма ама грам логика в това
  - хайде няма нужда.... и двете си деца ги изкарах навън още на 10-я ден - едното дете е родено юли,а другото март. Никой не може да ме убеди,че тези неща имат някаква логика.

# 590
Добро утро  Hug

Аз също не робувам на поверия.
На изписването дойдоха само родителите ни, на мъжа сестрата и дядо му. С уговорката, че стигаме в къщи и след малко кой от къде е ... само мама остана, но плана беше за 2 седмици тя да седи.

Питка само правих, но защото ми е беше приятно. Но не съм канила баби и лели, които я ми видят детето веднъж в годината я не. Поканих си приятелки, които през деня е трудно да видя. А и след 40 дни ритъма вече е изграден свикнал си с детето и едно социално мероприятие за мен беше добре дошло  Mr. Green
Но я правих в едно кафе, в къщи по-скоро не бих се навила.

Днес пак програмата ми е пълна. И съм на тонове.

Хубав ден   bouquet

Последна редакция: сб, 18 май 2013, 09:17 от mgamisheva

# 591
  • София
На изписването дойдоха бабите, дядовците, брат ми и зълва ми, но на мен ми беше приятно. Те бяха подготвили трапеза, хапнахме, пийнахме и ни оставиха насаме с бебка. А за погачата си поканих всички приятелки и колежки, беше супер весело и бебка получи супер много подаръци.
Мойто бебе го изкарахме на 10тия ден, при все чее родена януари, майка ми щеше да получи инфаркт.  Mr. Green
Не сме черпили сестри и акушерки, защото бях ядски недоволна от тяхното отнощение. След това само си почерпих доктора и сестрата, които ме израждаха, защото им бях много благодарна.  Peace

# 592
  • София
Здравейте мами,

Видях снимките от  срещата...всички сте страхотни. Аз много съжалявам, че не можах да се включа, но бях на тонове и преглед, който се проточи доста...първо записахме тоновете, но после док влезе в спешно секцио и трябваше да го чакам 2 часа. Както и да е бебо е около 2600, води и плацента ок.

Ако другата седмица се организира друга среща, задължително ще се включа, стига да не е в четвъртък, че тогава пак съм на запис и преглед Simple Smile

Ади, дано бързо минава тази варицела и вече да се чувстваш по-добре.

Вилито, надявам се и при теб всичко да е ок. Аз бих избрала варианта 2в1 стига да има такава възможност, но все пак докторите ще преценят.

Ivvangeline, стискам палци за неделя. Пожелавам ти бързо и леко раждане.

Канари, теб кога те приемат? Успех и на теб.

Родилите вече мами, как сте?  Как са бебоците?

Случайно попаднах на този сайт докато търсех сутиени за кърмачки: http://bstyle.bg/bg/product.php?id=185 Поръчах си  сутиен и разни други неща в четвъртък и в петък бяха при мен Доволна съм. Мисля, че и цените са супер. Simple Smile

Относно суеверията...за някой неща съм суеверна за други не /малко избирателно действам Simple Smile/. От изброените не мисля, че има логика в което и да било и не мисля да се съобразявам Simple Smile

От днес съм в 9-ти месец  newsm44

Хубав ден от мен   bouquet

Последна редакция: сб, 18 май 2013, 09:27 от d o v e

# 593
dove благодарско за сайта, аз бях в егати чуденката за тези нощници за кърмачки, на всякъде по най-малко 20 лв, а аз лично не обичам нощници, така че най-вероятно ще я ползвам само в болницата Simple Smile Хубав и слънчев ден на всички пупанки Simple Smile

# 594
За праха -
И със сигурност сте го обсъждали, но аз съм пропуснала, обаче ще ми е интересно да разбера дали има мами тук, които да спазват следните "поверия" и ако "Да" защо (пояснявам, че скоро роди наша близка, интелигентно 27годишно момиче, а ме изуми със суеверия)

Добро утро момичета Hug

това със суеверията е голяма глупост и за мен в контекста на днешното ни ежедневие,като се загледах обаче то сигурно е имало смисъл едно време... да не се пере вечер понеже през деня има слънце и как да изсъхнат дрехите,за излизането сигурно е било страшно,за солта във водата понеже не са имали толкова мазила като нас,но да има хора които робуват все още на неща от едно време си е малко странно,но пък като ги влече...по цял ден да го мислят Party

За изписването и аз мисля само родителите и сестрите да поканим с половиниките и две приятелки ,вкъщи майка ще наготви нещо за обяд и после кой от къде е... чак като мине време тогава може да идват малко по малко да ми помагат,не че сигурно ще имам нужда,ами щото няма да имат търпение Laughingно в началото и аз като нагайна имам нужда да свикна с бебето и с новия начин на живот,да имам време да го организирам и да си настроя ритъма,без да се налага да обръщам внимание на никой друг освен на ММ и бебето.

Днес пак ще ходя на преглед,и просто не знам как ще се дотътря просто,ноо се успокоявам че малко остава Mr. Green

И аз се чудя нямаше ли вече родили мами newsm78 дано всичко е минало добре и сокро да се похвалят Grinning

Хубав ден и от мен  bouquet

Последна редакция: сб, 18 май 2013, 10:06 от *petrohanka*

# 595
Хайде и аз да се запиша Simple Smile
Срещичката вчера беше много приятна Simple Smile Много сладки всички  Hug Имаше и доста липсващи, но ще наваксат Simple Smile
Аз след нея бях на тонове - перфектни Simple Smile С доки даже определихме датата за секцио (10-ти юни), а ние с ММ пък я бяхме съгласували и с астроложка. Та така, за сега съм на варианта секцио тъй като бебка е застанала седалищно и не ще да мърда, а ми остава точно 1 месец до термина, който е на 18 юни. Естествено, ако реши да се обърне (което е много малко вероятно), ще я чакаме сама да си излезе Simple Smile. Сега да ви питам няколко неща:
1. Докато ми мереха тоновете, акушерката се опитваше да убеди доки да родя нормално дори при седалищно положение на бебето, при което аз изтръпнах и казах, че не бих се подложила на това!!! Вие какво мислите по този въпрос?
2. Другото нещо, което се зачудих е: Как мислите - при случай като моя, дали е по-добре да се определи дата за секцио преди термин или да си стоя и да си чакам само да тръгне бебето и да правим спешно секцио? При втория вариант, имало малка вероятност бебето да се обърне в последния момент и в крайна сметка да си родя нормално.
3. И още един въпрос имам към мамите, които вече са минали през секцио-то: Вярно ли е, че след като извадят бебето така чистят и изсмукват всичко, че след това нямало никакво течение почти, да не говорим за лохии и т.н. ...а може би е индивидуално?А пък аз си взех едни огромно превръзки, специални за такива големи "изтичания"
http://us.hartmann.info/MoliMed_Premium.php

# 596
  • София
Здравейте сладки мами  Hug

За разните бабини деветини не мисля да ги сразвам..на изписването само родителите и сестрите ни иначе друг не искам пък и не мисля, че е нужно такава суматоха..пък най-вероятно на мен ще ми е напрегнато тъй като с бебка още ще се опознаваме и напасваме една към друга така да се каже  Naughty

peperudka1 да ти кажа ако не се обърне бебока аз не бих се навила на нормално раждане, защото поне според мен ще е много тежко самото раждане....а иначе според мен ако бебто си се развива добре можеш и преди термин да насочиш дата за секцио..някак си си мисля, че ако съм аз и знам, че всичко е планирано повече ще се подготвя психически...че аз съм си паника и спешното секцио ми се вижда по страшно отколкото ако съм се нагласила психически за определена дата  Hug

Айде спирам да философствам и ви пожелавам хубав и както се очертава слънчев ден  Hug Hug Hug

# 597
Добро утро!

Друго си е да се наспи човек Simple Smile

Суеверия не спазвам. Погачата е единственият ритуал, който уважавам и го правя, това е нашенският вариант на baby shower-a според мен. Нито ходя да ме пречистват с молитви, нито разни други подобни глупости. Навън бях на 3 тия ден след изписването на баткото, сега в зависимост от физическото ми състояние пак така- колкото се може по-скоро.
За секциото съм повече за предварително определена дата, не за спешно, но всеки сам си решава.

Не помня моите лохии колко време продължиха първият път, но определено не бяха много силни, така, че най-вероятно се прави такова почистване на матката преди затваряне.
Сайта с бельото е интересен, но този сутиен за кърмене( само един  видях) не ми допада нещо като идея: иска ми се да е от тези с откачаща се чашка, а не да трябва да го дърпам под гърдата. Данетските ме устройваха идеално, обаче нещо никакви ги няма Crossing Arms

# 598
Дилянка и аз не съм специалист,но сигурно доста ще се поизмъчиш пък и до колкото знам вече масово никой не изражда седалищно освен по изключение.А иначе ти нямаше ли нещо и с плацентата за нея също се гледа за начина на раждане newsm78
Аз сама си избрах датата за секциото понеже ММ го нямаше в кабинета,но той хареса датата и все още се надявам бебка по това време сама да даде знак,че иска да се появява,за да не ми е гузно за този избор.Интересно ми стана за астроложката Hug как точно съветват за дати?

# 599
  • София
Dove, не казвам Wink предният път бях казала на всички и ми го отложиха-сега очаквам куп обаждания утре с въпрос кво става Grinning
Като има новина, ще се разбере Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт