Конкуренцията е голяма, коя ще стане следващата ЮНСКА мама?

• 25 469
  • 768
  •   1
Отговори
# 600
Kanari, не знаех, че първата дата ти е била за утре - ето, и аз съм утре. От вчера се въртят едни перални, лепят се стикери в стаята на бебчо, корнизи се закачат ... голяма дейност кипи, но все пак има и престой в болницата - пак ще посвършат нещо тук. Много помагат всички, аз почти нищо не съм правила досега, де. От вчера се занимавам с чаршафчетата и дрешките на бебо. Днес сваляхме з а пране гарнитурите на столчето за кола и количката - е със столчето голям зор видяхме - Chicco Eletta -  мисля, че още 2 мами го имат - просто не знам как и дали сте сваляли за пране тапицерията, подвижна е, но е такава играчка с освобождаването от коланите .... а не е обяснено.
Та така - утре сутринта в 7 трябва да съм в болницата и почва шоуто. През няколко часа ще ме стимулират с четвъртинка простагландин, а една моя колежка изстреля като тапа бебчо около половин час след първата четвъртинка:)
Не съм уплашена, но имам чувството, че всичко се случва като на филм - минута за минута ... Спах си нормално през нощта, въпреки че от около седмица си лягаме към 1-2 през нощта и ставаме в 7 заради приготовленията.

# 601
Аз и друг път съм казвала, че това със суеверията ми е много чуждо и хич даже не се вълнувам да ги знам.
За погачата - мисля да организирам, самият ритуал ми е забавен, а и съм сигурна, че след повече от месец сама ще имам желание да приготвя сладички неща и да събера приятелки да се видим.

peperudka1, аз също не бих се навила на варианта спешно секцио, предвид, че имам възможност да го планирам и да се настроя. Знам, че има такива, които са родили седалищно разположени деца нормално, но и доста трудно. Ама, ако все пак имаш съмнения, защо не се консултираш с още някой лекар, ей така за твое успокоение.

Всички с болежки, оздравявате ли?

# 602
Petrohanka, за плацентата не е ставало въпрос, даже се беше пооправила на последния ехограф (преди един месец). Иначе и на мен ми стана странно тази акушерка какво толкова се напъваше да ме убеди, че мога да родя нормално при седалищно...още повече, че ми е първо нраждане  #Crazy Аз и доки, така или иначе не се "навихме", но реших да ви попитам и вас какво мислите по този въпрос Simple Smile
За астроложката, ходихме при Оксана и просто тя изчисли някакви неща - дата, месец, година, погледна и луната в кой дом щяла да бъде и ни обясни за няколко дни примерно 8, 9, 10 и 11 юни коя дата според нея е най-добре според нумерологията. Да не ме помислите сега за някаква смахната дето ходи по врачки и астроложки само...просто ми се стори интересни, при положение, че бебето няма да си избере само кога ще излезе, поне нещо друго да ми подскаже. Пък се надявам да се роди живо и здраво и с късмет Simple Smile

Относно суеверията, и аз не мисля да спазвам никое от изброените от маринелс. За изписването, вероятно няма да мога да спра бабите и дядовците да дойдат, но да се надяваме да сме дотам.
Може би ще дадем някакви пари в плик допълнително на доки, което хем ми се струва малко излишно, при положение че си плащам избор на екип, хем и аз незнам  newsm78

Погачка и аз мисля да правя...до сега съм била на поне 10 такива (вчера си ги броих) и на моето дете точно няма да я пропусна Simple Smile

# 603
E, погачка ще направим - и аз съм била в главната роля на разчупващата погачата над главите на мама и бебчо: на същата колежка с простагландина:)
Иначе дрешките снощи по тъмно ги прибирах, въпреки че се сетих за това суеверие:)
А и как да стоиш 40 дни с лятно бебе вкъщи!!! На 4-5 ден на терасата малко по малко и после навън с количката - на летните бебета едва ли се дава и витамин D на капки Thinking

# 604
Ivvangeline, успех утре. Сигурна съм, че ще се справиш и всичко ще е наред Simple Smile

peperudka1, аз бих изчакала детето да тръгне само. Така твърдят, че стресът за него ще е по-малък (вероятно малко по-голям за тебе обаче). От друга страна пък колко ли по-подготвена може да се чувстваш дори да знаеш точната дата. Освен това може да се опиташ да му помогнеш да се обърне - с фенерче, което насочваш отгоре-надолу, така че бебето да проследи светлината, с музика, която да пуснеш най-отдолу и то да отиде да я слуша, и с полюшване на коремчето, докато лазиш на "4 крака". Знам, че това би могло да помогне. Не съм чела статистики за това в какъв процент от случаите е било от полза обаче. Иначе моят термин е на 11 юни, да видиш като вземем да се засечем в Майчин дом, ако остане там да раждам Simple Smile

Аз вчера изпрах и шарените дрешки, заедно с многократните пелени. Днес ще доизгладя каквото е останало, ръкавичката, загубена в пералнята, се намери Simple Smile Нищо не съм успяла да повредя засега.

Разглеждам сайтове, за да си харесам нощничка за кърмачки (за болницата) и евентуално едно памучно халатче, ама в българските магазини и сайтове моделите са супер бабешки, а в Mothercare са ми малко скъпи (аз също иначе нощници не нося и не ми се ще да харча много пари за това). Вие избрали ли сте някакви нощнички и халат или мислите да минете с каквото си имате?

# 605
Аз както по принцип обожавам да съм навън, ако трябва точно лятото 40 дни да се затворя, гарантирано ще имам не следродилна депресия, а много други тежки психични отклонения  Laughing

Ivvangeline, успех утре и ще чакаме хубавите новини Simple Smile

Аз си купих нощница от тези с копчета от двете страни с едни жирафи на нея Simple Smile То няма особено богат избор по магазините, а и честно казано за болницата точно не ми пука за модела на нощницата.

# 606
Канарче, можеш ли да кажеш какви изследвания ти искат в Надежда за секциото и къде ги прави, колко струват?

# 607
  • София
мими,никакви-всичко е вкл в цената-спин васерман си имам от жк,кръвна група си имам от жк (и с приемат),затова се постъпва ден по-рано-за среща с екипа и за кръвни,урина и вливания(че нали съм с ниско кръвно и анемия,ще ме надупчат цялата..да е ташков не ми пусна последните кръвни защото каза че там не ги приемат и така или иначе ще ми направят нови..
Иванджелин,стискам палци...аз точно по тази причина се подготвих отрано. Сегаоправям крака,ръце,коси мяникюри и т н и дебя преди постъпването ще си измисля нещо само за себе си,ще се поглезя,ще ида в любимото ми заведение, ще си купя нещичко....че ще е за последно...

# 608
Срещата вчера наистина беше много приятна, много са сладки всички мами  Hug Ако не съм родила до другата седмица и се организираме пак бих се включила. Този път за повече, че сега с Канарчето малко бързахме Simple Smile
На суеверия не робувам - ако всичко е наред с бебето ще сме навън най-много седмица след изписването.
Погача, със сигурност ще правя, била съм на две и ми харесва ритуала. Единствено не ми допадат някой поверия към нея и мисля да ги пропусна (като например, че погачата се правела от мома и жени в цикъл не можело да присъстват ако не си обяват на входа, че са нераположени  Shocked ).
peperudka1, И аз много съм мислила по въпроса дали да чакаме да тръгне сам бебка и после да правим секцио, но той ме убеди, че това не е по-добрия вариант. По-добре да е планирано, за да може да си с празен стомах и да те хване упойка, отделно да ти пуснат изследвания ден преди това и да се настроиш ти самата за срещата с най-желаното човече  Hug
Ivangeline, Много стиснати палци от мен за утре, ще чакаме да се похвалиш с добри новини, когато се почувстваш добре и имаш сили  Hug
Хубави сутиени за кърмене има в H&M.
Вилито, и аз съм за варианта 2в1 щом има такава възможност  Hug
Хубав слънчев ден на всички, аз днес ще мързелувам вкъщи, че вчера доста се поизморих и ме заболя много кръста вечерта.

# 609
Аз както по принцип обожавам да съм навън, ако трябва точно лятото 40 дни да се затворя, гарантирано ще имам не следродилна депресия, а много други тежки психични отклонения  Laughing

Ivvangeline, успех утре и ще чакаме хубавите новини Simple Smile

Аз си купих нощница от тези с копчета от двете страни с едни жирафи на нея Simple Smile То няма особено богат избор по магазините, а и честно казано за болницата точно не ми пука за модела на нощницата.
От къде я купи, мила? Аз такива виждам само по сайтовете, а там не знам какъв размер да избера  newsm78

# 610
  • София
Мойта е с мечоци-мн ме кефи-във всеки мормален магазин за бельо има-аз моята я взех от малкия цум на пиротска,в кварталните също има-в красна поляна още преди месеци гледах но бяха с дълъг ръкав,сега сиг са заредили къс,до на нас на ъгъла на раковска и дондуков също има. Аз си взех м и ми беше екстра преди месец,а имаше мегдан и за още.
Мен усилено ми тече мляко от едната гърда Grinning дано не се окаже че само от нея ще тече Grinning

# 611

От къде я купи, мила? Аз такива виждам само по сайтовете, а там не знам какъв размер да избера  newsm78

При нас ги има във всички магазини за бельо.

# 612
Вилито, взех я случайно от магазин за бельо в един безистен на Витошка, после гледах същите на пазара Красна поляна, по Пиротска. Общо взето май навсякъде ги има.

Kanari, ти да не си също от Красна поляна, че гледам си запозната с асортимента?

# 613
Момичета, благодаря ви за мненията Simple Smile mimson, да ти кажа не мисля да търся второ мнение от лекар - така или иначе няма кой да ме убеди да раждам нормално при седалищно положение на бебето. Относно упражненията за обръщане и светенето, за съжаление съм супер несериозна и ако го направя един ден, после цяла седмица ще пропусна. Така е и с упражненията за перинеума - започнах ги и дотам, сигурно от един месец не съм се сещала да ги правя. Ще помисля с това да си изчакам за спешно секцио, но сякаш клоня повече към планираното  Thinking Bflm, наистина има вероятност да се засечем в МД около 10-ти юни Simple Smile Аз не съм забравила да попитам за отворените врати - в сряда съм на ЖК и ще питам.

За нощничките, тези които са на сайта, дето dove беше пуснала са доста добре - 14 лв., но аз искам розова, а като гледам има само синички Sad. Халатче си имам, но незнам дали изобщо ще ми е нужно в тия жеги  newsm78

Иванджелин, стискам палци всичко да мине супер!

# 614
здравейте мами ! Гледам вече в седмицата поне една от нас е станала мама, което е чудесно !
Ivvangeline , успех уттре и да разкажеш как е минало всичко, когато се възстановиш  Hug
искам да ви попитам дали е нормално при контракция ( понеже аз си имам от 6ти месец такива, но сега са по чести) да има и някакви болки в корема. то даже не е точно болка ами някакви боцкания ниско долу ии ме обливат едни горещи вълни... за 5-10 сек имам чувството че всеки момент ще започна да раждам ... а ми се ще бебко да изчака поне още 20тина дена... ;х

хубав и усмихнат ден и късмет на всички с болежки - да се оправят по-бързо  Hug

Общи условия

Активация на акаунт