Конкуренцията е голяма, коя ще стане следващата ЮНСКА мама?

• 25 462
  • 768
  •   1
Отговори
# 645
Ок, ще изчакам да видя дали още мами искат да се включат до вторник, сряда. Ще помоля всички, които искат нощници да ми пишат на лични размерите на нощниците и пола на бебетата, които чакат, защото по принцип ги има с розово или синъо по врата. Не обещавам да има и двата варианта, но може да сме късметлийки. Иначе нощницата е същата като от снимката на деми_м, но е с къси ръкави (летния вариант) и непрекъснато сменят картинките, такаче какво ще уцеля не мога да кажа със сигурност.

За дрехите - нищо не купувам поне месец след раждането. Имам две три ефирни рокли, които мисля да завъртя докато ми се прибере корема и после ще го мисля според килограмите, които съм възвърнала. Сега не виждам смисъл, а и като се погледна в огледалото нямам и желание Sad

# 646
peperudka1
1. Докато ми мереха тоновете, акушерката се опитваше да убеди доки да родя нормално дори при седалищно положение на бебето, при което аз изтръпнах и казах, че не бих се подложила на това!!! Вие какво мислите по този въпрос? Мъжа ми е роден седалищно и майка му след 10 години се е навила да роди пак. Изводите вие си ги правете
2. Другото нещо, което се зачудих е: Как мислите - при случай като моя, дали е по-добре да се определи дата за секцио преди термин или да си стоя и да си чакам само да тръгне бебето и да правим спешно секцио? При втория вариант, имало малка вероятност бебето да се обърне в последния момент и в крайна сметка да си родя нормално. Може би бих си чакала да тръгне детето и да се види, при положение, че ти казват за шанс само да се обърне, но пък лекаря ти би ли откликнал толкова бързо, навит ли е и т.н. Мен единствено и преди и сега ме притесняваше, че няма да си се родят като те са готови, а датата е определена от доктора.
3. И още един въпрос имам към мамите, които вече са минали през секцио-то: Вярно ли е, че след като извадят бебето така чистят и изсмукват всичко, че след това нямало никакво течение почти, да не говорим за лохии и т.н. ...а може би е индивидуално? Аз нямах почти никакви. Писах скоро, че на 10-тия ден нищо не течеше и ходих да ме видят, но при мен имаше задържана течност заради шийката. Биха ми една инжекция и всичко се отече ... Иначе пак почти никакви нямах.

Ivvangeline пожелавам ти да си много спокойна и всичко да мине много леко  Hug

Аделина как си?

Нощница за кърмене си взех от един магазин beautymama, с къс ръкав на мен много ми харесва, не е някаква бабешка. Беше 20 лв. българска е.
Скрит текст:
само, че е с къс ръкав

Росица Петрова при моите няма болка, дори доста намаляха в последно време Simple Smile Явно момата си чака и тя секциото  Mr. Green

DramaQueen такъв терм не съм ползвала. Провери си на коритото нямаш ли. Нашето е на OK Baby  и имаше една лента, която отчита темп. Реално ще ти трябва първия месец макс терм за вода, после вече и бебето си показва и вие свиквате.

alex__n важното е, че след това всичко е било наред с тоновете. Иначе май прекалено много се беше успокоила и виж веднага как са те нервирали. Не се връзвай, като ви изписват и акушерките ще кажат как е добре да се облече детето. Тънка пелена е ок. Аз съм с такава. За сърдитите няма нужда да споменаваш, но хич да не ти пука. Аз смятам, че който го е грижа за мен и ме познава, би разбрал и без да му казвам, че е време да си ходи.

Гладя от външна страна. Това, че се дезинфекцират дрехите при гладене според мен не е вярно. След час вече дрешката е имала достатъчно контакт с всичко, че да им микроорганизми по нея. Гладя заради праха за пране и за да няма ръбове, които могат да направят поразии на тънката кожичка.

# 647
  • София
Много се радвам, че във Втора градска дават техни нощници, защото такова чудо няма в моя гардерод и щеше да ме е яд да купувам 2 само за болницата. Иначе мисля да си купя две пижамки с копченца отпред, ако случайно ни потръгне кърменето. Ако ли не, пак ще си спя с тях.  Hug
Стискам палци и аз на Иванджелин всичко да е наред.   bouquet
Аз бебешките дрешки ще ги гладя за красота и известно омекотяване, че не ползвам омекотител, а не за дезинфекция.
За изписването съм приготвила боди с къс ръкав, цяло гащеризонче и пеленка, всичките памучни. Все си мисля, че ще е топло, а и да не е от вратата на болницата до колата е 20 метра, толкова и от паркинга пред блока до входа. Иначе и аз съм от майките, които малко прекаляват с навличането, все ме е страх, че ще простудя детето, но всичко си има граници. Чак пък плюшена дебела пелена юни месец. То каката я изписахме с такава и с космонавт, ама беше -20 градуса януари месец.
  bouquet
Тая луда акушерка дето навива да се ражда нормално при седалищно да вземе да роди тя така. Да, едно време така са раждали и бблизнаци са раждали нормално, ама колко е била смъртността при родилките и бебетата, аре нема нужда. Аз от зор да раждам нормално първия път без да се напъвам заради очите съм цялата разцепена, рязана и шита и още не може да ми мине. Като клекна и почва да ме опъва и боли.  Confused

Последна редакция: сб, 18 май 2013, 17:29 от Дидка-бандитка

# 648
peperudka1
1. Докато ми мереха тоновете, акушерката се опитваше да убеди доки да родя нормално дори при седалищно положение на бебето, при което аз изтръпнах и казах, че не бих се подложила на това!!! Вие какво мислите по този въпрос?
Аз се молех на лекарката да родя нормално (седалище) и след секциото думите й бяха: ние едвам със секцио я извадихме, какво оставаше ако те бях послушала и се бях навила за нормално

2. Другото нещо, което се зачудих е: Как мислите - при случай като моя, дали е по-добре да се определи дата за секцио преди термин или да си стоя и да си чакам само да тръгне бебето и да правим спешно секцио?
Много искам бебето само да си определи датата, терминът винаги може да е грешно сметнат (освен ако както в моя случай не си знаеш датата на зачеване), но и тогава пак бебето може да избърза, а то ще избърза когато е готово/узряло, лекарите каквито и богове да са преценяват готовността му по разни показатели, които може да ги излъжат. За жалост обаче не мога да рискувам, тъй като ще раждам в друг град.

3. И още един въпрос имам към мамите, които вече са минали през секцио-то: Вярно ли е, че след като извадят бебето така чистят и изсмукват всичко, че след това нямало никакво течение почти, да не говорим за лохии и т.н. ...а може би е индивидуално? Много, ама много е индивидуално - казвала съм вече - кървях 63 дни

# 649
Ivvangeline, стискам палци и аз за утре  Praynig Hug
За нощниците,мойта е такава :
http://www.vienettasecret.bg/%D0%9A%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B … amp;category_id=3
хубавка е,мекичка
vilito, гледам че може и онлайн да се поръчва,ако ти е по-лесно така пробвай:)))какво решихте с докторите за операцията, според мен ако споменават варианта 2 в 1 май най-добре, на мен на секциото (което ще е средата на юни в Надежда),ща ми отстранят живи и здрави една миома, която си отглеждам,и пак всичко зависи от деня на операцията и какво ще стане тогава.
 ето за канарчето една специално с котки Simple Smile))))))
http://www.vienettasecret.bg/%D0%9A%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B … amp;category_id=7
Ами в понеделник в 11ч ми е срещата с тримата лекари и тогава ще решим. Но като цяло и аз доста се замислих за варианта две в едно. Само че това означава да ме приспят на цяло, а ако съм секцио искам да съм с такава упойка дето да съм будна! Тоест искам да вида бебо в първия му миг. Нямам угодия, а Simple Smile

А иначе относно нощниците, в интернет има много, ама как да знам какъв размер ми трябва  newsm78

# 650
Аз си купих две нощници с къс ръкав и след това се замислих какво ще правя ако ми е студено. Ако да речем се случи да раждам през нощта или юни се случи по-студен от май  newsm78 ей няма угодия  Rolling Eyes

Пеперудка1, аз не бих се навила да раждам седалищно. Но ако лекарят ти е навит, бих изчакала бебето да тръгне само. Вярно, че в противния случай ти ще си по-спокойна, но това пък е по-добрият вариант за бебчо

Вилито86, май всички момичета са за 2 в 1. Но това не означава ли още месец да се мъчиш с тези възпалени жлези? Ако сега ги махнеш, до раждането ще си ги забравила.

# 651
  • Paris, France
Иванджелин, и аз ти стискам палци за утре, сигурно си страшно развълнувана.

Аз днес правя 38 седмици, йей! Ама някак си не мога да проумея, че остава толкова малко време до СРЕЩАТА и не мога да се развълнувам като хората.

Днес правих голямо почистване, възползвах се, че е събота и милото спи до обяд и пооправих кочината, дори си подгънах едни пердета, които отлагам от сума ти време. Сготвих, кекс опекох, направих се красива доколкото можах, много съм доволна от себе си. Даже така като ви чета, си мисля и аз да си направя някой подарък, ама то дрехи няма как да са, обувки - с тия подути глезени не става. И без това предпочитам да дойдат разпродажбите в края на юни и тогава да сменя гардероба. Тъкмо ще имам стимул за отслабване. Освен и аз като Пух да ида на фризьор да ме подравнят малко, че после кой знае кога ще ми се отвори такава възможност. Сега остава да ме изведат на вечерно социализиране някъде и денят ми ще е минал прекалено добре Simple Smile

# 652
Аз си купих две нощници с къс ръкав и след това се замислих какво ще правя ако ми е студено. Ако да речем се случи да раждам през нощта или юни се случи по-студен от май  newsm78 ей няма угодия  Rolling Eyes

Пеперудка1, аз не бих се навила да раждам седалищно. Но ако лекарят ти е навит, бих изчакала бебето да тръгне само. Вярно, че в противния случай ти ще си по-спокойна, но това пък е по-добрият вариант за бебчо

Вилито86, май всички момичета са за 2 в 1. Но това не означава ли още месец да се мъчиш с тези възпалени жлези? Ако сега ги махнеш, до раждането ще си ги забравила.

Ами аз реално не се мъча, защото то не ме боли. Но е дискомфорт, защото е точно отдолу, пък и нали е надуто... Ако в понеделник ми кажат, че има и минимален шанс нещо да му стане на бебо, ще избера варианта две в едно. Ако ли не във вторник лягам под ножа!

# 653
Привет момичета и от мен!!!
Отдавна не съм писала, дори видях че сте ме заподозрели за родилата мама  Grinning Не съм още .
Всичко е наред  при мен- беба е 2500 месец и половина преди термин и има гънки по дупата  Grinning Мислих че малко бебенце ще да е , но..... Иначе и тазът ми е тесен, почти не се разшири през бременността и клоня към секцио. 
Трябва да се избере дата, пък ми е една мътна тая астрология и нумерология и фън шуита  Laughing Клоня към 21.06.
За мамите от Варна  избрахте ли си педиатър, видях че сте в чуденка. Аз още не съм  Sad Трябва да се разровя из темите. Скоро има ли някъде лекции? Аз да се похваля вече съм в майчинство и ще ходя най-после, само да има де  Grinning
За нощниците- емиии търсих търсих и всичко ми е едно огромно и бабешко  Sad пък колко ще го нося. Та както се разхождах в Карфур и попаднах на едни летни роклички с копченца отпред и си реших проблема  Laughing
Някоя от вас има ли представа как се мери таз? измериха го отвън, гледаха ми отзад кръста, някакви формули изчисляваха ама така и не разбрах как точно се определя.
Пожелавам на мамите с болежки да се облекчат. На Ади- аз карах херпес Зостер в 5 месец, стискам палци всичко бързо да минава и заминава и да забравяш!!!!

# 654
  • София
Момичета, да ви питам за боядисването на косата по време на бременност - нали няма причина да не се прави?

# 655
  • София
Не,няма.

# 656
  • София
mgamisheva ама вярно мила- е не няма спокойствие просто  hahaha одеве имаше забележки защо не гладя кърпите и чершафите /наште ,не на бебо  Naughty / и аз така с нервирах че се изпотих от зор... офф няма да се ядосвам повече ОБЕЩАВАМ

mariana__m
аз лично не съм спряла да се боядисвам ,но моята е безамонячна - не знам обаче как стои въпроса с изрусяването  newsm78 че нали там нещата са по-серизни

fashionmama честити 38 седмици  Heart Eyes и аз в понеделник ги правя, въпреки че док иднес каза че отговаряме на 38 и 2 дни  newsm78 и сме бая бузанчести - 3 кг  Mr. Green

petrohanka да вземем да се организираме тумбачетата мераклийки за родилното и да ти дойдем на едно гости  hahaha незнам за лютата храна, че имам проблем и без това с Д-то, но ще се възползвам от етажите  hahaha

# 657
Здравейте момичета,
отдавна не съм писала, но следя редовно  Mr. Green

На мен ми назначиха дата за секцио на 3 юни, поради много намалени води
и док каза, че не можем да чакаме да почнат контракциите, можело бебето
да почне да страда и т.н., дано няма за цел само да ме отметне...

Искам да ви питам дали е вредно за новореденото да се занесе в току-що
основно ремонтиран апртамент, ние се нанасяме там в края на другата седмица
и ще сме живяли само 1 седмица преди да дойде бебето ???
Знам, че много хора правят ремонти преди раждане, но ако си е в твоя си
апартамент - са си твоите микроби  Blush Не знам, ще проветряваме всеки ден
и дано всичко е наред  Crazy

Лека вечер на всички  Hug

ПС. Видях, че перете облицовките на кошчетата за кола и новоредено, това задължително ли
е при нова количка ?

# 658
Момичета, да ви питам за боядисването на косата по време на бременност - нали няма причина да не се прави?
Никаква  Wink

Йе йе, аз днес ходих във Вита да се разбера със Славкова за раждането, тя ми каза да стискам до 37ма седмица и после можем да се раждаме, а и тя излиза в отпуск от 23ти юни, а моя термин е 25ти, та бебинка да не си въобразява че ще седи до края  Laughing Това в кръга на шегата де, да си стои мишлето колкото може повече на топло, но с тази моя плацента 3та степен няма как да стане да издържим до 40та седмица  Thinking Днес бях и на запис на тонове за пръв път и понеже бях неподготвена, голямо скучане падна, само седях и зяпах апарата  Tired  Grinning
Иванджелин  fingerscrossed за утре, всичко да мине по мед и масло, дет се вика  Hug

# 659
  • София
Споре мен не е оки за бебчето ако е мазано с блажна боя скоро.... и въобще някакви бои
Иначе аз чисто новите неща като количка и столче за кола не съм прала - минах една вода на нещата, които ми дадоха мои приятелки защото са ползвани по-отдавна и са събирали доста дълго плашуляка- особено кошарката - детенцето си складираше играчките в нея  Mr. Green

Nagaina не искам да ти казвам нищо, ама на мен доки ми каза същото за след 36  hahaha а в понеделник навършвам 38 и почвам 39  Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт