ОКТОМВРИЙКИ - Тема 9

• 26 710
  • 746
  •   1
Отговори
# 660
Сега като си спомня гладенето на малките кукленски дрешки преди раждането и ми става толкова мило Heart Eyes

# 661
Хи-хи, Slynchitse, и аз си мислех така за спането на бебето, но всъщност при нас стана точно обратното. Simple Smile До към 5-6 месец си спеше без проблем в нейното легло, но когато почнаха да я тормозят никнещите зъби и увеличи нощното сукане, се пресели трайно при нас на спалнята.

frosted, шапка за вкъщи никога не сме ползвали.

# 662
Здравейте, изписаха ми Нутри-Маг да пия ни като си ги купих видях че са много големи капсули.Как да ги пия цялата капсула или да исипвам прахчето.Пише че се приемат едновременно  с храната?

# 663
Здравейте момичета! Simple Smile
Вече все повече започвам да усещам гъделичкането на бебето.Много е приятно усещането.
Дрешките ми започват да умаляват,но важното е че коремчето расте. Simple Smile
За жалост и този месец не  ми казаха пола на бебето.
Другия път когато съм на лекар ще ме видят най-после на 4D и тогава ще разберем.
Ще си го имам и на диск-да си го гледам...
Приятен ден ви желая!

# 664
  • София
Здравейте и от мен Simple Smile
frosted, много ми хареса комплекта - любимото ми бежово  Peace
Аз също съм взела няколко шапки и то от незнание, ако потрябват Simple Smile А за обувчиците - хем знам, че са ненужни, хем са уникално сладки Simple Smile Взела съм едни черни лачени балеринки, едни текстилни маратонки и едни бежови еспадрили хаха Simple Smile Ще ги слагам като идват гости и така Simple Smile
За спането - при нас детската стая е обзаведена точно с тази цел - бебето да си спи в нея, но умишлено купихме една кушетка от икеа, която става на двойно легло. Така през седмицата, когато таткото е на работа, аз ще спя при бебето, за да не го будим, а в петък и събота той ще спи там, за да мога аз поне малко да си почивам (поне такъв е плана засега - ние ще спим при бебето, а не то при нас)  Peace

# 665
Да се включа и аз по темите,

и нашите обиколкоци събираха прах само и ги махнах. Малката не спеше в нейното легло, чак се чудих, за какво го купихме  Joy Сложи ли я човек вътре ставаше страшно, пък и вечер се будеше всеки час да цока, имаше и ужасни колики. Спеше до мен на спалнята, само вадех да подам млечния бар и си продължавах да си спя. Ами да, не ми стигаха силите да не спя по цяла нощ, а само да будувам, а и честно казано не виждам все още смисъл, но всеки трябва да намери за себе си според бебето най-удобния вариант. Малката винаги е била в чувалче, защото е шугава.
Искам да посъветвам мамите, на които ще им е първо дете най-приятелски да не се вманиачават в съветите на всеки, който дава акъл. Мен всички ме бяха убедили, как бебето трябвало да си спи в кошарата, ама ако ще и да се засини от рев, щото иначе тежко ни. Голяма простотия!!! Няколко пъти към годинката, когато взех да я отбивам и започна да спи вечер, я пробвахме в леглото и, което е в нашата спалня. Единият път влезе сама през дупката - махнали сме 3 пръчки - и оттогава си спи там и то с кеф. На едни деца им трябва повече време на други по-малко, затова просто бъдете спокойни и наблюдателни, когато детето е готово, ще познаете момента. Никой по-добре от вас няма да познава детето и да усеща, кога за какво е дошъл моментът   Wink И не забравйте, че организмът в заслабен, кърменето е изключително трудоемък процес и ви трябва и почивка след раждането  Hug
Иначе за доста покупки и аз бих изчакала, защото се оказват ненужни. Нищо не съм купила, защото не знам пола. За мома имам всичко, за момък нищо  Joy Обаче точно за 2-3 часа мога да набавя всичко необходимо, така че имам време.
Мисля да се запиша на аква гимнастика за бременни, много примамливо ми звучи, пък и се надявам да помогне за раждането.

# 666
  • Варна
Гледам за бебешки дрехи и аксесоари си говорите. Аз още нищо не съм взела, но и не бързам. В момента финансово ми е доста напечено докато не мине сватбата и всичко се върти малко или много около нея. След по-малко от 3 седмици е и усещам как почвам да се побърквам.Не ми се говори за какви обирджии става въпрос като чуят думичката "Сватба". Доколкото си спомням имаше доста бъдещи мами, на които също им предстои. Днес успяхме да си направим мед. свидетелства за брак ако някой го интересува ще споделя, за да не разводнявам сега. Само да кажа, че от ритуална зала нарочно препращат в лаборатория Надежда (Варна) защото от там искат 112 лв и за двамата!!! Лудост!!!. Нашите излязоха 56,50 лв.

# 667
Да, това със сватбите се оказа доста голямо ръсене за всяко нещо. Ние само ще подпишем, така че почти безплатно ще ни излезе начинанието. Единствено медицинските ни излязоха към 90 лв. общо. Аз нищо не купувам за бебето, нямам и намерение скоро да почна. Мисля да купувам в движение, каквото потрябва. Количка и кошче за кола са ни обещани, имаме сгъваема кошара, това май е всичко което ни трябва. Одеяла и чаршафи също имаме от каката. По някое време ще прегледам с какви бебешки дрешки разполагам и ако трябва ще купя още нещо, но надали ще е преди септември. Сигурно и 1 шише ще купя за всеки случай, въпреки че се надявам да кърмя. С каката не съм използвала нито шишета, нито биберони залъгалки. Не ги искаше. Към 6-7 месец направо почна да пие от шише  с накрайник.

# 668
Привет, привет  Grinning
хубави темички сте захванали, сега успях да ви изчета. Ние бяхме малко на бабиндом.
Хубаво си похапнахме и поспахме с малкия, който по принцип не яде, но при баба е друго Simple Smile
За спането на дребните смятам, че е хубаво да си спят в леглата, дали в стаята при мама и татко или в отделна е въпрос на личен избор. Няма да спите цял живот заедно, така че спокойно.
При нас се получи така, че малкия спи при нас, но той има много неспокоен сън. В момента е на 2г.и4м. и все още няма нощ, в която да е спал през цялото време. А първата година беше ад, беше буден на всеки час, ставане, кърмене, разходки. Пълен кошмар. Но ако детето е спокойно, няма нищо по-хубаво от това да си спи в леглото Simple Smile
Синът ми е зимно бебе(януари) шапка не съм ползвала вкъщи. Държиме около 23-24градуса, но пък си ходиме разсъблечени. Аз обичам да ми е топло. Бебето беше облечено с боди с къс ръкав и гащеризонче или панталон и блуза. Ползвала съм памучни гащеризони и ми бяха най-удобни.
Спален чувал сме ползвали много малко. Детето много се върти и това не му беше удобно определено.
Но пък ги намирам за много практични, дечицата са винаги завити  Wink
Леглото ни е дървено и цялото с решетки, имаме обиколници. С тях е по уютно и приятно. Плюшени играчки и възглавници никога не съм слагала вътре.
Толкова по спящата/неспящата тема от мен. Първите месеци са кофти, на теб ти се спи, а пък на бебетата не  Hug

# 669
Здравейте и от мен, ние също държим детето да си има от началото своя бебешка стая. Тя си е готова, но няма никакво обзавеждане, ще има, когато му дойде времето Simple Smile И също там ще има една леженка, която си е от дивана в хола и ще е много удобна за мен. Не искам да местя бебето, по-добре ще е аз да се преместя, а то да си знае къде спи, така си мисля сега :hug . Шапка няма да купувам изобщо, не разбирам за какво  ми е, обувки за новородено също, ще видя от тези неща изобщо какво може да ми трябва. Обиколник няма да взимам, защото не искам легло изцяло с решетки, та мисля, че няма да ми трябва.

# 670
Моята дъщеря си спеше до 9-ти месец в кошара в нашата стая,но умората си каза думата,като започна никненето на зъбките шестия месец,започна да се буди много често,не смучеше залъгалка и ползваше мен  Tired,цокваше колкото да се успокои и заспиваше,така безброй пъти през нощта,взех я при нас на спалнята и се родих,така сме си все още... тримката  Whistling
Иначе и аз бях категорична,че бебето трябва да си знае леглото и имах план до годинката да я местя в отделна стая...

Шапка не съм ползвала вкъщи.Ние вкъщи държим по-топло,обичам да ми е топло и да съм леко облечена,затова мисля и бебето да е по-леко облечено на по- висока стайна температура(24-25 градуса).

# 671
Знаете ли, възползвайте се от близостта до децата си. Всеки казва - "отдели го от самото начало". За мен най-хубавите и мили моменти са вечерно време близостта с детето ми - да се гушкаме, целуваме ............ нали знаете, че порастват и когато станат да речем на 10г. или на 15г. - със сигурност няма да спят при нас. Да не говорим, че кърмещите мами, ще им е далеч по-трудно да препускат от стая в стая по няколко пъти на нощ - така че само ще си покаже.
Според мен си има време за всичко, и всеки го усеща по различен начин.
Няма правило как трябва да стане - всеки си го начертава правилото.

# 672
моите винаги са си спали в тяхната стая, всяка в отделно легло. така е и до днес

аз по цял ден си ги гушкам, а нощем иска и аз да спя спокойно, когато ми позволят разбира се  Whistling иначе цяла нощ се въртя и гледам да не ударя някое. така не се наспивам качествено

# 673
Според мен темата за самостоятелността на децата си е въпрос на личен избор и ско се впуснем в дискусии няма да я докараме до никъде, така че който както си го реши и направи Peace

Лично за себе си мога да кажа, че просто не можех да оставя новородено бебе само било със било без бебефон. В началото новороденото може да се задуши, да се задави ако върне мляко и т.н. така че кошарата беше до мен.
Кърмех на поискване (още една причина да ми е на една ръка разстояние), водех се по детето и всичко си мина плавно, включително и самото отбиване. Единственото на което държах и държа е да не се научава да спи на нашата спалня. Заспива в нейното креватче и толкова  Wink

За покупките
Основно купувах последните месеци, като преди това си бях направила списък и набелязала кое, къде и т.н. Обиколките на магазини ги препоръчвам преди да ни натежат коремите, че тогава шопинга не е с кеф тъй да се каже  Mr. Green

# 674
А мен ме притеснява това, че познавам много хора, които спят с децата си на по 8 години, защото децата не искат сами. Мисля си, че това има връзка с родителите, децата както свикнат така си им е добре. А според мен не е много полезно за децата такова нещо, аз мисля, че е хубаво да са самостоятелни, да не се страхуват и така...ама то само така си го мисля. Какво ще стане не знам ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт