ОКТОМВРИЙКИ - Тема 9

• 26 709
  • 746
  •   1
Отговори
# 645
Дара спеше през нощта с пижамка и чувалче през зимата, а през по-топлите месеци с боди и тънко чувалче, понеже нощем се отвиваше, ако е със завивка. Температура над 18-20 градуса никога не сме поддържали в спалнята. Това всъщност е и оптималната температура за сън.

# 646
  • София
toni_dimova, Lady ice, благодаря ви  Hug Аз имам ПИК и си следя всичко on-lina, така ми е най-лесно, просто се притесних, че не съм си направила правилно бюджета Simple Smile но сега всичко е наред. Lady ice, май и аз като теб трябва да отида по-рано за болничния, че да не стане някой гаф и да се получи прекъсване...

# 647
Много ми става мило като чета питанките на момичетата, които ще стават мами за първи път. Напомнят ми как се чувствах и аз преди  Wink

Мнения различни, ще си кажа и моето. Може да е от полза за някои  Hug
Обиколник ползвах. Леглото е с решетки от всички страни и в началото го ползвах, за да е по-топло и уютно за зимно бебе. В последствие предпазва от удар, когато бебетатат започват да се изправят  Peace
Температура на въздуха беше между 18 - 21 градуса, като на 24 затоплях при къпане.
Олекотени завивки, ползвах на късен етап. Идеята е че бебето може да се задуши. Поради същата причина не се ползва и възглавница, както и разни плюшени играчки при спящо бебе. Ползвах одеялца, а бебето подпирах на една страна, като при кърмене сменях страните, за да не се деформира още меката главичка.
В този ред на мисли одеалца - едно две тънки и поне две дебели ще са нужни  Peace
Спален чувал също ползвах. Има много хубави и топли такива в ИКЕА.

# 648
  • София
Благодаря ти, на мен всичко ми е полезно като за първи път  Mr. Green Мисля, че споделям мнението ти за всичко, което си написала, да видим дали "на живо" ще е така хаха   bouquet

# 649
Здравейте и от мен!
Да споделя и моят скорошен опит с новородени. Обиколник не съм ползвала, защото кошарата ни е с решетка само отпред. Чувала съм, че ако е цялата с решетки, ще е полезен. Температурата в стаята през нощта не е била повече от 20 градуса. Дори знам, че е по-опасно бебчето да се прегрее, от колкото да е малко по-хладно. Понеже Виктория нон стоп е отвита редовно съм си ползвала спален чувал. Одеялото го използваме само за смукане и прегръщане Simple Smile

# 650
  • София
  Добро утро на всички ви.Не знам дали ще ви се стори безотговорно,но все още не сме купили нищичко даже не знам от къде да почна.Засега мисля да изчакам феталната,за да разберем пола.Също се чудя да оправям ли детската стая,т.е.бебето там ли да спи при нас ли -не съм наясно как е правилно и по-добре.Радвам се за тези,които са направили първите си покупки-лек ден на всички.

# 651
Моята кошара беше с решетка само отпред,но пак ползвах обиколник.Целия комплект включваше обиколник,много малка и тънка олекотена завивка,възглавничка и едно като дюшече,което се слага под бебето(като парче олекотена завивка,но мъничко,подходящо за малко бебе.Възглавницата не съм я ползвала,но малката олекотена завивчица ми беше супер удобна.Сега ще съм със сгъваема кошара и от обиколници няма да има нужда,но всичко останало ще си ползвам.Спален чувал никога не съм ползвала,малката беше много шуглава и беше абсурд да я навра в нещо,което ще я ограничава(това към 3 месец),отначало както ги сложим,така ще ги намираме  Simple Smile.Намирала съм я в кошарата във всякакви пози,но никога както съм я сложила и редовно си изритваше всичко облечено на крачетата и я намирах по памперс  CrazyВ един момент реши да се бори с обиколниците,имам страхотни клипчета от тези моменти, и започна да им вади пълнежа и се принудих да ги махна  CrazyЛятото я завивах с пеленка,чаршафче. Одеало съм ползвала само поларено за навън  от онези тип портбебе,вкъщи не съм ползвала одеало.
За болничния,викат ме да си оставя амбулаторната карта в деня,в който изтича.Това с комисията го свършиха без мен и не съм давала никакви пари.
Вчера бяха на ФМ при доц.Балев,всичко с бебчо е наред.Каза ми,че амниоцентеза се прави при повишен риск,а при мен резултатите са добри и не вижда причина да правя.Вика ме 28-30 г.с.

Последна редакция: вт, 28 май 2013, 09:57 от cosmopolitan

# 652
Еми, аз мисля, че бебето е абсолютно задължително да спи при вас. Няма как да го оставиш новородено само в другата стая Simple Smile

# 653
Емли,изобщо не е безотговорно,според мен тези покупки се правят рано не заради повишена отговорност,а от мерак  Grinning
На мен този комплект,обиколници и т.н.,за който споменах ми го купи баба ми и го подари като ни изписаха от болницата  Simple Smile
Сега имам всичко,ще купя само шише,козметика,залъгалка и разни такива дребни неща.Разбира се ще си начеша и крастата да купя някоя дрешка в синьо,нищо че имам няколко торби от кръсницата ми и братовчедка ми (и двете имат по две момчета) Simple Smile

П.С. Аз новородено бебе не бих оставила в друга стая,кошарата и беше близо до спалнята ни и с протягане на ръка я стигах и завивах и галех  Heart Eyes

# 654
Хубав и слънчев ден   Nature Sun With Face
и аз още нищичко не съм взела, но и още не знаем пола. Мисля да изчакам до след сватбата, тъкмо тогава съм на ФМ и се надявам да разберем, а и да намекна на роднините, че може да подаряват дрешки и други неща Laughing то май няма много желаещи да дават, пораснали са им бебчетата, но си мисля, че дрехи поне ще се намерят, то е грехота да се купуват много дрешки за носене по 2-4 седмици.
Количка ще си купим и ако сме още в тази квартира като се роди беби, мисля да ползвам зимния кош за креватче месец - два, че няма място  Thinking
чувала съм, че до 5-6 месец е добре бебето да е близо при мама, а после е момента да се отдели безболезнено /6-9 месец/ в собствена стая по възможност.

# 655
Здравейте, да споделя и нашия опит.

Аз с покупките още не съм започнала, но вече набелязвам някои неща, който ще са ми нужни. ММ този път го избива малко на суеверие / а по принцип не е такъв/, заради преждевременното раждане миналия път, аз обаче на подобни суеверия не се връзвам. Смятам да си купя хубаво хасе за чаршафчета и да си му направя сама на малчо, нали така и така съм си в къщи. Дрешки имаме в нследсво от други бебета, но все ще му взема нещичко на бебчо, ще ми е нужно и по дебеличко чувалче за количката и разни други дребни и не толкова дребни неща.

За самостоятелността. Дъщеря ни я оставихме да спи сама в стаята си два дни след като се прибрахме в къщи. Ползвах бебефон и все още го ползвам. В спалнята ни няма много място и няма как да сложим креватче за бебе. Не съм имала никакви проблеми и по никакъв начин не е повлияло на взаимоотношенията ни. Спазвах стриктно режима, който тя сама си избра, заспиваше сама, държеше много да се спазват часовете за хранене /не можех да я нахраня 5 мин. по рано/. Заспиваше в 9 вечерта и се събуждаше в 9 сутринта. Сега проблема ще е, че с бебчо вероятно ще спят в една стая и ако той се буди нощно време, вероятно ще буди и нея. Ще видим как щем е.

Хубав ден на всички

# 656
За спането: бях много убедена, че ще оставя бебето да спи само в стаята си от първия месец. Обаче не се получи, беше ме шубе Simple Smile Тя се будеше често и я  кърмех през нощта, така че ми беше по-удобно и лесно да спи до нас на спалнята. 8-9 месец пробно я оставихме в стаята и това съвпадна с периода, когато вече не се будеше през нощта. Оттогава си спи сама.

Според мен колкото по-рано се отдели детето в самостоятелна стая, толкова по-добре, имаме приятели, чиито деца са първи клас и все още спят с родителите си Tired

Последна редакция: вт, 28 май 2013, 11:04 от sol y arena

# 657
Здравейте, майчета.
Ние сме започнали лека полека с покупките, така че да не усещаме финансово затруднения.
За завивки и чаршафчета ние сме поръчали това и чакам да дойде другата седмица:
http://www.ebay.com/itm/8pcs-Luxury-Nursery-baby-Bedding-Set-Bab … per-/261207078522

Купила съм и едно одеалце от био памук, както съм взела и едно поларено, но тънко. Ще трябва да взема още един комплект чаршафчета, обиколник и едно одеалце. И аз няма да ползвам възглавница, знам, че не е хубаво в началото. С дрешките сме почти готови. Накупили сме много и страшно им се радвам. Може би ще взема някакви бодита още. Не смятам да навличам детето си много и да го претоплям, че брат ми така си отгледа децата и сега са постоянно болни.
Смятам да го обличам с боди с късо ръкавче, чорапки и отгоре с цял гащеризон(пижамка) олекотената завивка от линка ще си я ползвам от самото начало и може би ако е много студено отгоре тънко одеалце.

Какво мислите за шапчицте? Мамите със зимни бебета-слагали ли сте в къщи на бебо шапчица(памучна-тънка) и до кога се слагат?

# 658

Какво мислите за шапчицте? Мамите със зимни бебета-слагали ли сте в къщи на бебо шапчица(памучна-тънка) и до кога се слагат?

Никога не съм ползвала. Дъщеря ми е родена в края на ноември, имахме 10-ина, подарени и купени, така си стояха. Вкъщи ползвах най-много плюшени и памучни гащеризони с дълъг ръкав и бодита с предно или задно закопчаване (не през главата). Бях накупила и сума ти обувки, които бяха абсолютно ненужни, ама пусти мерак Mr. Green Laughing

# 659
frosted определено няма да имаш нужда от шапка за бебето за вкъщи  Peace За какво ти е ?? Моето дете е родено м. Декември и съм го обличала с боди и гащеризонче, отгоре съм го завивала с по-дебело одеалце. Шапка само за навън съм ползвала  Hug
За обиколниците никога не съм ползвала.
За температурата на стаята - вечер около 20-21 градуса, през деня до към 24 някъде мисля беше- това за много зимно бебе  Crazy
За чувал за спане -винаги съм ползвала само одеало ( по-дебело за зимата), а за лятото чаршафче. Отвиват се наистина, но никога не се е разболявал от това, че е спал развит  Crazy
За спането при мама и татко - винаги си е спял малкия в стаята с нас. Много ме беше страх в началото да го оставя  сам, а и като се кърми на поискване ми беше удобно. Спеше с нас на спалнята , а по нататък си спеше в кошарата сам самичък. Имам приятелка, на която детенцето от първия ден си спеше отделно в неговата стая  Peace Според мен си е въпрос на личен избор от страна на родителите  Hug

Общи условия

Активация на акаунт