Peg-Perego - колички, столчета за кола, столчета за хранене, играчки...

• 111 939
  • 901
  •   1
Отговори
# 600
  • Пловдив
Нищо не им става от пералнята. А в сушилнята зависи на коя програма.

# 601
Абе в сушилня по—добре не ги пускай, по принцип на 20 или 30 градуса могат да се перат, но много внимавай с центрофугата. Или я изключи напълно, или я пусни на най—ниските обороти. Те съхнат много бързо, обаче ги простри така, че да не се измачкат, защото иначе стават на гънки и петна, там, където се е събирала водата и ще теябва пак да ги переш. Аз не се престраших в сушилня, на моите си пишеше да не се слагат, но моят модел е 2016.

# 602
  • София
Абе в сушилня по—добре не ги пускай, по принцип на 20 или 30 градуса могат да се перат, но много внимавай с центрофугата. Или я изключи напълно, или я пусни на най—ниските обороти. Те съхнат много бързо, обаче ги простри така, че да не се измачкат, защото иначе стават на гънки и петна, там, където се е събирала водата и ще теябва пак да ги переш. Аз не се престраших в сушилня, на моите си пишеше да не се слагат, но моят модел е 2016.

Пак да повторим, става въпрос за покривалото на двата коша, тапицерията + меките подложки от кошницата за кола, бялата вътрешна облицовка с "матрака" + външната тапицерия на коша за новородено и тапицерията на лятната седалка. Всичко това става за пране в пералня на нисък градус без центрофуга и не се препоръчва за сушилня? Simple Smile

# 603
Ставаше при мен, но наистина много трябва да се внимава, защото всичко се щраква с копченца и ако се свие няма да можеш да го закопчееш. Затова и офоициалният им вносител ми препоръчаха да не ги пера в пералня. Аз стисхнах очи и ги изпрах без центрофуга на 30 градуса, после ги суших на простира и нищо им нямаше. Това материите на модел 2016.  Само да допълня, че матрак не съм прала, както и облицовката на коша за новородено— купих си специални подложки и ги слагах на матрака, за да изолира. Кои меки подложки имаш точно предвид за кошницата за кола— тази черната за новороденото ли?
Не търкай с мокри кърпи или препарат, че остават петна.

# 604
  • София
Ставаше при мен, но наистина много трябва да се внимава, защото всичко се щраква с копченца и ако се свие няма да можеш да го закопчееш. Затова и офоициалният им вносител ми препоръчаха да не ги пера в пералня. Аз стисхнах очи и ги изпрах без центрофуга на 30 градуса, после ги суших на простира и нищо им нямаше. Това материите на модел 2016.  Само да допълня, че матрак не съм прала, както и облицовката на коша за новородено— купих си специални подложки и ги слагах на матрака, за да изолира. Кои меки подложки имаш точно предвид за кошницата за кола— тази черната за новороденото ли?
Не търкай с мокри кърпи или препарат, че остават петна.

На 2016 не знам как са конфигурирани текстилните елементи, но при мен е следното:
- кошница за кола - мека материя за облицовка, по етикет става за пералня на 30°, едни дунапренови черни възглавнички за дупе и глава. Цялата конфигурация вече прах в пералня и нямаше проблем.
- кош за новородено - от две текстилни части: външната облицовка на коша, материята е леко брезентова, не е мека като кошницата за кола, и бялата вътрешна част (с двете вътрешни странични джобчета), на която е пришит "матрак" от капитонирани възглавнички пълни с нещо като вълнени нишки, по дължината на дъното - по етикет и двете не стават за пералня.
- лятна седалка - отново текстилна част подобна на брезент, същата като на коша за новородено, отново по етикет не става за пералня.

Като цяло гореизброените елементи от кошницата за кола цялата я изпрах в пералнята без проблем. Въпроса ми е за елементите на останалите два коша- за новородено и лятната седалка. Но вече те разбрах кое си прала, къде и как Simple Smile
Освен на ръка в един леген под течаща вода да ги изплакна и да простра на простора, пък каквото стане. Simple Smile
Благодаря за всичко! Hug

# 605
Значи няма промяна в текстилите отпреди, и моите са същите. Ами успех ти пожелавам, съжалявам,че не можах да помогна повече. Като цяло и като се роди бебето е хубаво да си имаш всякакви подложки и протектори, че това с прането е голям филм.

# 606
  • Пловдив
И на двете ви са първи деца, нали?

# 607
  • София
И на двете ви са първи деца, нали?
Толкова ли ми личи на мене Joy

# 608
  • Пловдив
Мхм. И още как. Аре спри да переш, остави ги, преди да сложиш бебето постилаш една пелена и толкоз. Уверявам те, след като съм изпрала, стерилизирала и спиртосала всичко за първото си дете, а третото горкото от както се роди всичко беше в общото пране, не съм изгладила и едно негово нещо, не съм стерилизирала и един биберон, само ги миех преди да му ги дам, пък ей на - и трите деца оцеляха и пораснаха.

# 609
А и аз съм с първо, ама да не мислиш, че ще му пера тапицерията и ще я гладя за стерилизация на новата количка... да, да.

# 610
То не е за стерилизация първото пране, а заради обработката на плата с химикали в комбинация с многото прах, която е събрала.

# 611
Моята количка пристигна запечатана в нови кашони, няма как да е събрала прах. За химикалите не мисля, че ще се отрази, първо не знам колко пък са тия химикали, второ тя ще е постлана отвсякъде - то пелени, чаршафчета, одеяла, детето с дрехи. Пропускам Wink.

# 612
И моята беше запечатана в кашони, ама аз си прах. После като хвана конюнктивит в родилното пак прах, гладих, и после пъпчаса от лиги при зъбоникнене, възпаление, хайде пак пране. И така.

# 613
Е, за конюктивит вече е друго.

# 614
  • Пловдив
И моята беше запечатана в кашони, ама аз си прах. После като хвана конюнктивит в родилното пак прах, гладих, и после пъпчаса от лиги при зъбоникнене, възпаление, хайде пак пране. И така.
Именно де, хвана конюнктивит в родилното, не в количката. И то при вагинално раждане си е доста често срещано. И пъпчаса не от количката, а от лигите, които точи докато вади зъби. Ама к'во да спорим. Няма да ме разберете. Личи ви. Като ви станат повечко децата ще си говорим пак. Мхм.

Общи условия

Активация на акаунт