Красотата на земята сме събрали във цветята! Пролетно- цветна тема 59

• 45 257
  • 728
  •   1
Отговори
# 135
Пасифлората и кобеята мръзнат -поне така чета.Пък и много слънце искат...
Лошото е, че с моите опити за рози изпуснах сроковете, та сега май остава за следващата година. Освен ако не намеря нещо в контейнер де /клематис  или роза/.
Керията ми още стои във вода-така и не пуска корени. Абе, нещо мисията "катерливи" и "храстовидни" е невъзможна още.

# 136
Пасифлората обича студено. Зимата ако не е на течение и е на завет няма никакви проблеми да си зимува на вън. Тя точно не е привърженик на слънцето, а предпочита по - сенчести места.

# 137
Пасифлората обича студено. Зимата ако не е на течение и е на завет няма никакви проблеми да си зимува на вън. Тя точно не е привърженик на слънцето, а предпочита по - сенчести места.

А сега де-аз що статии изчетох, навсякъде пише, че пасифлората обича  слънце,от което зависи и цъфтежа и, градуси, не по-ниски от 2-3 през зимата...
Може би има значение какъв вид е пасифлората?

Че дворчето ми е заградено отвсякъде/завет ще е, но не искам да рискувам с нещо мръзнещо/

# 138
  • Бургас
Има значение вида на пасифлората.Много видове са и в някой друг форум имаше дадена таблица за всеки вид до каква температура,но аз си записах само видовете които аз имам.
Аз също знам,че обича слънчеви места.Моите са на южна тераса на преден план.
В градината имах пасифлора пет години която загина в една много тежка зима,когато температурите стигнаха до -20 но главната причина беше,че преди да хване студа беше много мокро и направо скова.Според мен е изгнил корена или замръзнал.
Въпреки това миналата есен плахо изби нова издънка от някъде.
Церулея ще издържи.За всеки случай може да покриеш основата с нещо.Аз не съм и правила защита.
Тези които гледам сега са ми от миналото лято и понеже не на всички знам вида,си ги гледам в саксии,презимуваха си на стълбите на хладничко.
agnesana ,ако искаш и когато решиш за сентполии ми пиши,мога да ти изпратя листенца ако ти се чака.
Половината не са сортови,но също са красиви.

# 139
# 140
# 141
denima благодаря ти  Hug На един малко по - късен етап изобщо няма да откажа листенца  Hug

# 142
Благодаря ви момичета за отговора.Да,изби и в другата градинка,но я измъкнахме,а тук на тази стена ми върши идеална работа.За сега не се е разпростряла толкова тази лоза.
Да се похваля имам си и бяла камбанка сред лилавите,но ще показвам снимки утре.
Лека вечер и честит празник от сега на всички празнуващи утре!

# 143
  • Бургас
denima благодаря ти  Hug На един малко по - късен етап изобщо няма да откажа листенца  Hug
Ами ,когато решиш се обади,разбирам,че сега не е момента.За една приятелка бях прихванала от всички,но нямам място вече къде да ги намествам а и не ми се занимава.Последно време гледам да разчиствам,че не мога да сваря да ги обгрижвам,особено лятото.Днес съм изпръскала 20литра препарат за въшки в двора.Хубаво ,зелено и цъфтящо ама и грижи доста иска.
А моите две кленчета от семки жълтеят пъпките и май ще са еднакви,много ми се искаше розов Sad имам и едно дребно дето още няма пъпки.Понеже поделих 10-те семки с една жена се разбрахме,да си разменяме ако ни се паднат еднакви а при другата го няма и се надявам при нея да излезе нещо интересно.
pisenxeto ,аз от тези камбанки като твоите сях семена,първо опитах на разсад и се посякоха а после директно в двора.Поникнаха ама са мънички и ако цъфнат ще е догодина.Много ми се иска да я завъдя,ама при мен все така се получава,че което най-искам то не става.От разсада имам само две ама са по пет см.

# 144
denima   - тези камбанки,които показвам цъфнали са от миналата година.Не можаха да цъфнат и сега са огромни и ще бъдат отрупани с цвят.а тези,които ги сях  август месец началото от семе и есента ги насадих на постоянните им места  пораснаха,но не знам дали ще цъфнат-ето ги колко са пораснали.
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/253280_41 … _1137379641_n.jpg   долу в дясно.За първи път ги сявам от семе и бяха едни дребни като ги засадих есента-не вярвах,че ще ги бъде,но излезнаха упорити.Някои не се хванаха и изгниха.Тези,които останаха  на местото където беше разсада и те пораснаха.

# 145
  • Русе
Привет момичета! Hug   На midkoo,добре дошъл в темата! Hug
Поздравления на всички за прекрасните снимки и красотата,която споделяте с едно скромно букетче от разноцветни алстромерии

Чаках,чаках да снимам нещо по-разцъфнало за запис,ама като гледам може от чакане да изпусна темата,та...идвам с една скромна снимка  Crazy

и с надеждата да стане пак така...ама надали

Откакто се наложи да затворя терасата толкова заобичах мушката и затова си се мъчим взаимно да се гледаме пък каквото стане.Искам отворена тераса и градинааааа и на Нези покрива искам!!!  Hug

# 146
  • на североизток от Рая
 Здравейте!

poepie, честит имен ден! Желая ти здраве и бъди все така мила!  Hug Heart Eyes

Честит имен ден и на всички, носещи красивото име Елена!   bouquet
 Аз не познавам жена, носеща това име, която да не е красива. Факт е!

Имам и снимков материал, обаче не съм качвала снимките още, а съм леееко изморена. Извинете ме, по-късно ще покажа.  Peace

*sve* , дадоха ми ческа от това мушкато, но ато гледам, май не иска да се хване. Нито расте, нито умира.
 Но то и моето е май подобно, просто подареното е няколко идеи по-тъмно.

А в алстромериите ти се влюбих.  Heart Eyes Ще трябва да си взема догодина.
 На старото ми работно място една жена често ми правеше букети от тези цветя като цъфнат.
 А вече дори не я виждам... Confused

Денима, много ми харесаха теменужките ти.  Heart Eyes Аз ви показах моята колко е окаяна.
 А онзи ден една съседка ми даде листенце от теменужка с коренчета и малки листенца. Но почти няма дръжка. Всичко е избило в основата на листото. Не бях виждала така. Засадих го внимателно, да видим дали ще се хване.

От Мариетка имам 4 листенца, пуснаха малки коренчета. Ама искам да имам много, че да е сигурно, че поне няколко ще се хванат.

Хубав следобед!   bouquet

# 147
  • Бургас
poepie,честито и от мен  bouquetмного здраве,щастие,късмет и каквото ти е на сърце да ти бъде в ръце newsm51
Честито и на всички празнуващи днес!
Нели ако искаш теменужки да ти пратя.Тези които съм показала са по-големички."Марковите" от скоро  купувам и повечето са бебета,но пак може листенце да се чупне.Те сега започват да цъфтят големите,има и още напъпили.
Червения ми хипеаструм много скоро ще цъфне,ще изчакам хубаво а се отвори и ще снимам,този път май ще си отговори на сорта Simple Smile

# 148
Здравейте момичета.
Не съм писала от доста време, но ме връхлетя голяма промяна. Надявам да е за добро. Praynig
Маце, благодаря, че си сложила и мои снимки на първа страничка. Hug
Връщам се да ви чета. Моите цветя се развиват чудесно. Сакъзите нацъфтяха, калибрахоето расте и прочие...Ще показвам снимки.

# 149
  • Варна - Черна гора
Поздравления за всички, които поствате снимки на нацъфтелите си красоти  Hug.
За съжаление моите все още не са цъфнали. Миналогодишните сакъзчета не можаха да презимуват. Поради липса на място ги бях прибрала в мазата, но там светлина не влиза и на пролет бяха жалка картинка.
Можете ли да ми кажете как се работи с такава пръскачка. Следвам инструкциите от картинките, но не иска да пръска. Дали пък не е дефектна  ooooh! ?

Общи условия

Активация на акаунт