екскурзия в планина Странджа

• 4 435
  • 11
  •   1
Отговори
Пуснах в търсене, но нищо не излезе и затова се осмелявам да отворя нова тема.
С братовчедка ми сме решили да отидем на екскурзионно летуване за 3-4 дни в Странжда. Чета насам-натам, но освен едни, дето се карат за чистотата на манастир, ловно стопанство някое си /не щем да ловуваме/, гробницата на Бастет  /обявена за затрупана и в гранична зона/ и тракийска гробница в местността Мишкова нива друго не открих. Някой ходил ли е, има ли някакви впечатления от определени места и изобщо какво трябва да се види?
Благодаря предварително за внимението към темата и отговорите.

# 1
Миналото лято след морето решихме да се приберем през Странджа (от Пловдив сме).
Бяхме се запътили към село Бръшлян, но по пътя имахме огромния късмет да се запознаем с г-н Петко Нанчев, който ни откри магическата Странджа планина.
Посетихме село Граматикова, там има музейна сбирка, в строеж беше амфитеатър(който надявам се тази година ще видим готов), водопад Докузака, светилище Камъка,Индипасха,множество параклиси,музея в Малко Търново, село Бръшлян.Не ни остана време за Мишкова нива, за посещения трябва предварително да се запишеш,меандрите на река Велека, пещерата Св. Марина.
Природата там е изключително красива и различна(поне за мен).Единственото неприятно нещо са мухите, толкова са много, но си заслужава и те няма да ме спрат да посетя и тази година Любимата Странджа!
П.П.Има още доста места които могат да се посетят, светилищата там са навсякъде около теб.

# 2
# 3
Благодаря за идеите, ще огледам по-подробно маршрутите и всички споменати местности.

# 4
Здравей,
Тази пролет решихме да отделим няколко дни из Странджа прибирайки се от Родопите. За съжаление случихме ужасно време, не видяхме и 30 % от заплануваните места и се прибрахме преждевременно. Имахме късмет да отседнем в къщата на г-н Петко Нанчев в Граматиково, за когото nel-di споменава. Наистина забележителен човек. Амфитеатъра в Граматиково е вече построен и е минало мероприятието , за което е бил предназначен. Сега пустее. Общо взето посетихме местата, за които nel-di говори с изключение на Индипасха, пак заради времето. Ужасна кал беше. Както г-н Нанчев каза, през лятото Странджа гъмжи от мушици и буболечки, та вземете мерки непременно. В един файл съм синтезирала цялата информация, която изрових за Странджа преди да тръгнем. Ако искаш, мога да ти го изпратя, пиши на ЛС.

# 5
Аз се завърнах от екскурзия в Странджа -    има много места за разглеждане и едновременно си почиваш, защото Странджа не е точно планина... Ниска е...

# 6
Аз се завърнах от екскурзия в Странджа -    има много места за разглеждане и едновременно си почиваш, защото Странджа не е точно планина... Ниска е...
Спахте ли някъде?А какви места има за хапване?

# 7
Чуден пътепис за Странджа - на наша съфорумка е, но е пуснат в готварски форум незнайно защо Grinning

# 8
Чуден пътепис за Странджа - на наша съфорумка е, но е пуснат в готварски форум незнайно защо Grinning
Заради тематичният подфорум  Wink
http://sladkahapka.blogspot.nl/p/blog-page.html
ей тук са подредени тематично и снимките са по-големи.

# 9
10x,
много са хубави всички, които съм чела (доколкото виждам от списъка, далеч не са всички).

# 10
Благодаря за отговорите.
Как става предварителното записване за Мишкова нива?
Някакви препоръки за нощувка? За предпочитане ако предлагат и храна, защото ще сме с деца и няма кога да се готви, пък да се влачи в жегата готова храна или сухоежбина е рисковано, .

# 11
В центъра на Малко Търново има един туристичски информационен център, там се записва. При нас стана от единия ден за другия. Имай предвид, че ТИЦ са два - единият е за природен парк Странджа, той е леко по-встрани от т.нар център и сам по себе си е много интересен за посещение, но на вас ви трябва централният - ето този http://www.malkotarnovo.org/tic.html

Общи условия

Активация на акаунт