Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

12 годишни момичета

 • 2 114
 • 16
 •   1
Отговори
 • Мнения: 10
Здравейте! Напоследък забелязвам, че е малко тъжна. Попринцип е доста лъчезарна, а сега стана една унила. Питах я какво става и тя ми каза, че от уроците и по български има едно момче което много харесвала. Питала го някакви неща, като кога е роден каква музика слуша и подобни и той ѝ отговарял с ,,Ок” или само ,,к” или съвсем кратко. Изпращал и линк към албума, казвал само ,,ти” и не се водел разговор, а в клас казва, че постоянно я гледа. Всъщност те не са един клас, а ходят заедно на уроци. Има още 2 момичета тя и той. Та казва, че постоянно я гледа, както и тя него, госпожата говорила нещо и казала думата ,,любов” и тя го погледнала, а в същия момент и той я погледнал. Бил си забравил таблицата и гледали от една съответно били много близо един до друг, а после учителката намерила таблицата, но той продължил да гледа от нея. Според мен нито едно от всичките неща не е нищо толкова, но тя е много тъжна и незнам как да ѝ помогна. Казвах и, че може да му се е спало понеже беше 21:20, но тя казва, че надали е това. Казах и, че може да не умее да говори онлайн, но тя пак не е съгласна. Направо е като влюбена в любовта и винаги и е било много тъпо за такива неща, ако не я харесват, но е и много взискателна. Няма да харесва просто някой и иска първата и връска да бъдела истинска, а не детска игра. Разбирам я и аз бях така, но как да и помогна?

# 1
 • Мнения: 5 576
На теб някой успял ли е да помогне, когато сърцето ти е било влюбено и разбито? Едва ли. Ще мине време, ще го преживее. И после ще го преживее още много пъти в живота си, всеки път с еднаква сила. Това е несподелената любов.

# 2
 • Мнения: 6 981
Няма какда й помогнеш, през някои неща човек преминава сам. Много са сладки на тази възраст! Не че и на всяка друга не са.

# 3
 • Мнения: 850
На мен ми се вижда, че я харесва, може би го е страх, че ще се изложи.

# 4
 • Мнения: 6 981
Те са толкова малки още...

# 5
 • Мнения: 10
Ох, незнам какво да я правя. Просто ще изчакам малко. Uncommon така е, но днешните деца наистина се развиват по-бързо. На все повече момичета им идва по-рано цикъл и стават по-женствени по-рано. Нямам нищо против да харесва когото пожелае, но ми е много гадно, че е само шести клас, а вече тъжи за такива неща. Щеше ми се поне от осми клас да е, а сега пак ми се обади майката на най-добрата к приятелка и ми казва ,,какво и е на (дъщеря ми) днес (приятелката и) ми каза, че е била много тъжна и унила в училище?” Направо незнам.

# 6
 • Мнения: 20 818
Направо е като влюбена в любовта и винаги и е било много тъпо за такива неща, ако не я харесват, но е и много взискателна. Няма да харесва просто някой и иска първата и връска да бъдела истинска, а не детска игра. Разбирам я и аз бях така, но как да и помогна?

На 12 е твърде малка, за да е „влюбена в любовта“ и да иска „истинска връска“. Няма как да не е детска игра, когато е още дете.
Затова да остави любовта за по-нататък, когато порасне. Сега да наблегне на уроците и особено на тези по БЕЛ. Повече спорт и хобита, за да не ѝ остава време за глупости.
Като влезе в гимназия, вече може и за любов да започне да се оглежда. Simple Smile

# 7
 • Пловдив
 • Мнения: 1 967
Аз мисля, че е ужасно на някой на 12 да кажеш "гледай си уроците, не ти е време за любов". После на 17 е "гледай си подготовката за матури и кандидатстване, не ти е време за любов". После на 21 "гледай си следването и изпитите, не ти е време за любов". После на 24-25 "гледай да си намериш работа и да изградиш име в професията, не ти е време за любов". И после и после... и т.н. Изобщо това "време ти е...", "не ти е време...". Е гадно и неуважително все едно "ти не си личност и нямаш право на мисли и чувства извън тази времева схема".
Детето ми е още доста по-малко от момичето от поста, освен това и мен изобщо ме няма, като разбиране в тинейджърските любовни драми и изобщо в любовните истории, защото нямам добри случки със себе си.
Все пак.
Можеш да и кажеш, че е възможно той да я харесва или да не я харесва.
Тя навярно е тъжна, защото мисли, че той не я харесва, защото не й е отговорил или не е отговорил, както тя е очаквала. Все пак обаче тук е момента да се обясни, че хората са различни и тя съди по това как тя би отговорила, когато някой харесван от нея и пише. Не всички хора пишат или обичат да пишат много. Възможно е той да се притеснява. Има все пак и тенденция в една такава възраст, като пишеш нещо на някого, той да тръгне да го показва на приятели и т.н.
Трябва също така да помисли, доколко добре го познава и как може да е убедена, че той не е ангажиран с нещо друго, което да попречи да си пише с нея или дори например дали негови братя/сестри или родители нямат достъп до телефона му, което би направило неудобно да й пише.

Накрая и възможността да не я харесва. Да има такава и не е малка. Ако той не я харесва е важно тя да знае, че това е нормално, защото например и тя самата не би харесвала всеки. Ако той не я харесва макар и тъжно, в един момент ще се появи друг, когото тя ще харесва и който ще я харесва нея .

Такива неща.

Последното и на мен ми е трудно да го вярвам.

оооо и накрая да не чете разни излияния по форуми и популярна психология "ако някой ви харесва истински той винаги ще намира време за вас и винаги ще ви търси и намира..." според мен това само кара хората да се чувстват зле. Може пък и да има свой живот и не малко грижи, лесно ни е да съдим, ама как така не ми писа, не ми отговори, не ме потърси... Ами ей така... Няколкократно ми се случи да попадна в ситуации от живота на друг човек, в които ми става ясно, защо има дни и седмици, в които той не би писал и не би си дрънкал ала бала с мен. Преди това имах навика да обвинявам себе си и него, че не съм достатъчно харесвана и за това съм пренебрегвана. Сега все още ми е трудно просто да предполагам каква е причината в конкретния момент, но на 70% някога по-късно се оказва, че е имало истинска причина.

# 8
 • Мнения: 10
Говорихме си като се върна от училище к тя ми каза, че е разсъждавала и може да му се е спало понеже незнам дали казах че беше малко след девет вечерта, че може родителите му да са го викали да си ляга или подобни неща, а и много момчета не Аа фенове на писането. Много ти благодаря poohito! Сийка, само да кажа, че разбирам какво имаш предвид, но тя сама каза, че според нея учителите и по български и математика не са достатъчно добри и ме помоли още тази година да ходи на уроци. Иска да учи и е много отговорна, но все пак не мога да и кажа ,,не мисли за него и за останалите момчета, не ти е време за любов сега”. Това от влюбването в любовта идва от там, че първо тя е везни и Венера също и е във везни, а тяхна типична черта е любовта, а втората причина е, че аз съм много близка с племенниците ми и тя също е много близка с тях и неведнъж ги е виждала с гаджетата си даже най-малката ми племеница нейната братовчетка с която са с няколко години разлика много и е разказвала и тя просто си е мечтател и стане ли дума за любов отива в облаците. Не се притеснявам за ученето и тъй като ми каза, че за нея има две възможности. По български и математика да има или 6.00 или 5.50, а по останалите предмети си е казала, че най-ниската и оценка ще бъде 5.00 и засега се справя. Само малко входните нива кривна, но никога не е имала 2 или 3. Иска да влезе в Испанската гимназия и знае че там трябва да имаш висок бал, така че пак казвам не се притеснявам за ученето. Притеснявам се да не се разстрои понеже е много чувствителна личност. А това по форомите където пише, че ако някой те обича винаги ще има време за теб дори с баща и с когото сме заедно вече повече от 15 години ми се беше случило в началото бяхме гаджето около 6-7 месеца к аз му пиша той не ми отговаря, звъня му не вдига. Накрая се оказа, че сестра му му е изпуснала телефона и е трябвало да ходи да му сменят екрана. Всичко винаги е възможно.


За спорта ходи на танци, а в дните в които не ходи си прави тренировки вкъщи и всеки ден разхожда кучето за поне 30 минути.

# 9
 • Мнения: 20 818
Продължаваш обаче да се преструваш на майка и дори не се усещаш колко фалшиво звучиш. Simple Smile
Съвсем сериозно те съветвам, наблегни на БЕЛ, иначе ще гледаш Испанската само през оградата.

# 10
 • Пловдив
 • Мнения: 1 967
Е за преструвката Сийка е вероятно права. Още в първия пост ми звучи много преструвско написано.
И аз имам дете /момиче/, но няма точно така да пиша за нея във форума.
А малко ще разширя темата за "малка си, гледай си твоите грижи". Вчера 6 годишната ми дъщеря ме попита "какво е менструация?", защото го чу в реклама и може би трябваше така да и отговоря "малка си гледай си там рисунката и оцветявай внимателно." Е, както казах такъв разговор някак не е моя вид общуване с детето, за това реших просто да и кажа, какво е.

# 11
 • Мнения: 20 818
Напротив, длъжна си да ѝ обясниш, щом пита. Синът ми също беше в предучилищната, когато говорихме на тази тема.
Нормално е децата в предпубертета да се интересуват от другия пол, да се влюбват (по детски), да си изживяват първите трепети, но не е нормално да искат истинска връзка. Иначе някои и секс правят на тази възраст, но не мисля, че един родител, особено майка, може да го приеме за нормално, освен ако не е от един определен етнос с известни „културни особености“.

# 12
 • Мнения: 4 029
Какво значи истинска връзка на 12?! Естествено, че ще е детска, нима едно дете знае или може да има реални представи за истинска връзка. Говорете с нея като с възрастен. Да, нормално е да бъдеш увлечен по някой. Може чувствата да са споделени, може и да не са. Ако е втория вариант, не е приятно, но живота е пред нея и ще среща много нови хора. Не е срамно, не е нещо необичайно. Случва се на всеки, както на момичета, така и на момчета. Това е. Няма как да й помогнете, освен чрез обяснения и време да премине през емоцията сама.

# 13
 • Мнения: 10
Ще говоря направо. Всъщност преди почти две години баща ѝ почина. Редовно говоря с нея като с възрастен, но тук идват нейните проблеми. Тя вече навлиза в пубертета и изживява нещата много по-тежко от преди една година. Притеснявам се ако момчето ѝ каже в прав текст, че не я харесва да не се отврати от мъжете тъй, като малко или много знам, че се чувства изоставена. Под истинска връска имам предвид не да правят секс и да се натискат, а емоционално истинска. Някой на който да разчита. За нея ,,истинска връска” е да може да разчита на някой без да се притеснява, че ще го разстрои с проблемите си. Иска разбиране. Не веднъж съм и предлагала да говори с мене, предлагах и да я заведа на психолог, но тя не иска. Веднъж в прав текст ми каза, че иска просто да говори с гаджето си както правят братовчедите ѝ, но тя няма такова и не знаела как да процедира. Самият факт, че е писала на момчето толкова късно е в последствие, че учи много. Това беше денят в който свърши най-рано, а часът на свършването ѝ беше 21:20. Не се притеснявам за нея от тази гледна точка, а както споделих се притеснявам да не ѝ е по-тежко от колкото ми казва.

# 14
 • Мнения: 20 818
Чакай сега, ти каква ѝ се падаш? Че не си ѝ майка, е ясно.

Общи условия

Активация на акаунт