Анджелина Джоли претърпя двойна мастектомия

• 56 326
  • 1 713
  •   1
Отговори
# 1 230
  • Canada
Естествено, че е смехотворно. Една главоблъсканица - кое в тялото е носител на гените и различно ли то за различните части на тялото?  Joy

И как гените се премахват оперативно преди да ги предадеш на поколението си. Съжалявам, но такава крайна неграмотност не може да се пренебрегне. Току-виж някой решил да почете учебник по биология, поне.

Така като гледам вероятността клони към нула. В бг-мамма няма учебници по биология  Joy

# 1 231
Крисчъне, ако си успял да се свържеш с хирурга на АДж ще споделиш какво ти каза по-точно за детайлите по операцията, че е важно, по две БГ телевизии казаха различни неща...

Цитат
Мастектомията представлява хирургична процедура за отстраняване на гърдата. Мастектомията бива:

- тоталната мастектомия — отстранява се цялата гърда, без подмишничните лимфни възли и подлежащи мускули на гръдната стена
- модифицираната радикална мастектомия — отстранява се цялата гърда заедно с подмишнични лимфни възли, без подлежащи мускули на гръдната стена
- частичната мастектомия - нарича се още лъмпектомия или секторална резекция, представлява отстраняване на туморно променената част от гърдата заедно с част от здравата тъкан около нея
- радикалната мастектомия - отстранява се цялата гърда заедно с подмишнични лимфни възли и подлежащите гръдни мускули

Особено сериозно ме тревожи, махнала ли си е зърната или не  Thinking
да знам колко е наранена женствеността и и колко да съчувствам на бедния Брад  Tired

Да чакам ли скоро и голи снимки с реклама на пластичния и хирург и да си знам още отсега дали нататък ще ползва дубльорки във филмите си

# 1 232
Стелт води класацията с последния хит - по-големите цици имат ли мат'рЯл за повече рак или не? Laughing
Както и - всеки лекар ти казва различно, кой да слушаш Joy

Ограничените възможности са такива, само и единствено поради ограничената ти мисъл...  Laughing

# 1 233
  • София

Особено сериозно ме тревожи, махнала ли си е зърната или не  Thinking
да знам колко е наранена женствеността и и колко да съчувствам на бедния Брад  Tired

Не ги е махнала.

# 1 234
  • София
Стелт води класацията с последния хит - по-големите цици имат ли мат'рЯл за повече рак или не? Laughing

Ограничените възможности са такива, само и единствено поради ограничената ти мисъл...  Laughing

Тя само коментира моята чуденка как преди операцията рискът е бил .85, а след нея е паднал до .05, нали е останала тъкан! Излиза, че колкото по-малко тъкан има, толкова по-малка е вероятността. Оттук Стелт правилно предположи, че в такъв случай жените с по-големи гърди са по-застрашени.

# 1 235
  • София

Тя само коментира моята чуденка как преди операцията рискът е бил .85, а след нея е паднал до .05, нали е останала тъкан! Излиза, че колкото по-малко тъкан има, толкова по-малка е вероятността. Оттук Стелт правилно предположи, че в такъв случай жените с по-големи гърди са по-застрашени.
Има различни типове гърди, с различен вид фибромастопатийност ( лекарите да не ми се смеят ако нещо не преразказвам точно) и прочее, размера не знам да има отношение към рака.

# 1 236
Не е предположила правилно Стелт, а се надявам да се е пошегувала, защото иначе съвсем ще спра да вярвам в здравия разум. Някъде в темата Бу обясни за какво става въпрос.

# 1 237
  • София
Ако правилно съм разбрала, би трябвало да се оставя тъкан, която е с по-нисък риск, но дали е така? Изобщо, толкова много неясноти и толкова оскъдна информация, че всичко се свежда единствено до лично решение и липса на точни критерии и рамки.  Накрая пак ще се окажат компони, а не компютри.

# 1 238
  • София
Ако правилно съм разбрала, би трябвало да се оставя тъкан, която е с по-нисък риск, но дали е така? Изобщо, толкова много неясноти и толкова оскъдна информация, че всичко се свежда единствено до лично решение и липса на точни критерии и рамки.  Накрая пак ще се окажат компони, а не компютри.
То на нас не ни е ясно и няма как, колкото и да искаме да обсъждаме темата, съгласете се, че има огромна разлика между хора изкарали тежко 6 годишно следване и тежка 6 годишна специализация в областта и нас. За далеч по- елементарна специалност като моята ми е адски трудно да обясня някои неща на хора, които са в друга област, а за медицината е абсурд. То иначе излиза, че всеки, който общува е социолог, всеки, който има психика психолог и всеки, който има тяло лекар.

# 1 239
Ами, Андариел, така е. Гаранция няма, това, което правят лекарите, е да ти кажат точно изводите от някоя мед. статистика, които между другото и в интернет можеш да си намериш. После ти разказват за случаите от практиката си и накрая ти препоръчват да направиш така, пък ти си чукай главата, колкото щеш. Сам решаваш много ясно, може да решиш да не стъпваш повече на лекар, разни хора.

# 1 240
  • най-шареното място
Още една гледна точка. Има логика в нея:
http://www.naturalnews.com/040365_Angelina_Jolie_gene_patents_Su … urt_decision.html

# 1 241
  • София
Ако правилно съм разбрала, би трябвало да се оставя тъкан, която е с по-нисък риск, но дали е така? Изобщо, толкова много неясноти и толкова оскъдна информация, че всичко се свежда единствено до лично решение и липса на точни критерии и рамки.  Накрая пак ще се окажат компони, а не компютри.
То на нас не ни е ясно и няма как, колкото и да искаме да обсъждаме темата, съгласете се, че има огромна разлика между хора изкарали тежко 6 годишно следване и тежка 6 годишна специализация в областта и нас.

И на специалистите с дългогодишно обучение и стаж също не им е много ясно, даже в много отношения им е по-неясно, отколкото на необременен със "знание" и опит лаик. Все пак, когато става въпрос за чужди органи и здраве са една идея по-наясно.  Sunglasses Отношението им към собственото тяло и здраве е много по-лично и по-малко научно.
Аз вече съм почти напълно сигурна, че не си е направила мастектомия и това е една вулгарна манипулация. Не мога да допусна, че е толкова тъпа и малоумна. Използват я само за рекламно лице на кампанията си.

Последна редакция: пт, 17 май 2013, 22:28 от Alexandria37

# 1 242
  • Boston, MA

Всъщност, точно обратното, поне засега, изглежда, че ще лобира Анджелина. В писмото в НЙТ тя казва, че би трябвало повече жени да имат достъп до това тестване, това би означавало да падне патента.

# 1 243
  • най-шареното място
Не съм чела NYT. Корицата ми се видя добър довод. И съвпаденията доста.

# 1 244
  • София
а защо панентът да пада заради това?

Общи условия

Активация на акаунт