Анджелина Джоли претърпя двойна мастектомия

• 56 321
  • 1 713
  •   1
Отговори
# 30
При носителките на този маркер рискът от развитие на РМЖ е многократно по - висок, отколкото на тези без този маркер. Не сте знаели за съществуването на този маркер и риск, и затова ви е странно и шокиращо направеното от Анджелина. Не е новост в медицината.

# 31
Остеосаркомът не се открива с туморни маркери като този на гърдата и се явява в млада възраст, за разлика от този. Сравнението е неуместно.

Визирах ампутацията като превантивно средство. Хайде да си представим, че някой ден се появи технология за изчисляване на риска от поява на остеосаркома. Ще предприемете ли ампутация?

Няма как да заменя цялата костна система, така, че не на този етап.

# 32
Именно това е, което ме плаши, Бум. Ще обясня с въпрос: дали щеше да вземе същото решение, ако имплантите не съществуваха?

Не осъждам личните решения на никого, особено когато са взети под влияние на сериозна психическа травма. Не ми харесва обаче превръщането на радикални хирургически манипулации в превантивни.

# 33
Наистина ли толкова се страхувате от бъдещето и това, което може да има или да няма в него? Shocked
 Не съм чак толкова наясно, но с редовни прегледи и консултации, и всичките милиони, когато се забележи вече развитият рак на яйчниците или гърдите, в началния стадии, то тогава ходи отстранявай.

# 34
Не сте знаели за съществуването на този маркер и риск, и затова ви е странно и шокиращо направеното от Анджелина. Не е новост в медицината.

Нищо подобно.

# 35
  • Ænima/Albuquerque
Говорим за различни неща. Мастектомията не минава в графата козметична операция.
Може би си права, че вероятно има и такива лекари.
Някак си ми е трудно да повярвам, че ще се създаде  нова "мода".

Е, не казах, че ще стане мода.

И все пак, не забравяйте, че има не малко хора, които са избрали доброволна ампутация на крайник, примерно, щото имали разстройство на себевъзприятието. Не се чувства човек с два крака и това си е.
Кой знае колко болни Джоли-фенки ще се затичат към операционните.

# 36
Остеосаркомът не се открива с туморни маркери като този на гърдата и се явява в млада възраст, за разлика от този. Сравнението е неуместно.

Визирах ампутацията като превантивно средство. Хайде да си представим, че някой ден се появи технология за изчисляване на риска от поява на остеосаркома. Ще предприемете ли ампутация?

И да се открие такъв маркер няма как да се приложи превантивно ампутация, защото остеосаркомът не се развива на точно определена кост. А тук говорим за точно определен орган.

# 37
Не съм чак толкова наясно, но с редовни прегледи и консултации, и всичките милиони, когато се забележи вече развитият рак на яйчниците или гърдите, в началния стадии, то тогава ходи отстранявай.

Да, Силве, хваща се, но не всяка форма на рак на гърдата е 100% лечима, освен това има и риск от рецидив.

Колко от списващите тук ходят редовно, всяка година на мамолог за да се прегледат???

# 38
  • Ænima/Albuquerque

И да се открие такъв маркер няма как да се приложи превантивно ампутация, защото остеосаркомът не се развива на точно определена кост. А тук говорим за точно определен орган.

Добре де, защо си такава буквалистка?!

# 39
  • В Космоса
Не мога да кажа дали одобрявам постъпката на Джоли, след като тя засяга лично нея, а не мен. Може би, единствено леко пропагандното ѝ изявление не ми харесва. Специално за себе си, ако имах финансова възможност, също не бих могла да кажа дали бих предприела подобни мерки.

# 40
Не сте знаели за съществуването на този маркер и риск, и затова ви е странно и шокиращо направеното от Анджелина. Не е новост в медицината.

Нищо подобно.

Точно така си е! Сега тук форумките ще се разровят да видят що за маркер е това и започнаха да питат прави ли се в Бг.

# 41

Колко от списващите тук ходят редовно, всяка година на мамолог за да се прегледат???

Аз си признавам, че не ходя. Ходила съм 1 път през живота си. Но си се препипвам сама. Безотговорна съм. Признавам.

# 42
Именно това е, което ме плаши, Бум. Ще обясня с въпрос: дали щеше да вземе същото решение, ако имплантите не съществуваха?

Не ми е за естетиката, а за намаляването на определен риск,
в единия случай шансът пада от 87 на 5%, в твоя пример упражнението е безсмислено  Peace

# 43
  • Варна
Естествено, че не одобрявам. Всъщност, май не одобрявам факта, че го споделя. Да си го беше задържала за себе си. Сега цялото американско войнство ще хукнат да се подлагат на подобни операции. Заради евентуалност!

И какво от това, че n-броя жени ще останат без естествен бюст? Голяма драма. няма що!?  Stop

Подкрепям едно такова решение и съм твърдо убедена, че бих си  жертвала гърдите, ако това ще ми помогне да остана повече години на този свят с любимите хора. Да живееш в страх като нейният е един малък ад! Кой би се осмелил да я осъди!?

# 44
  • София
При носителките на този маркер рискът от развитие на РМЖ е многократно по - висок, отколкото на тези без този маркер. Не сте знаели за съществуването на този маркер и риск, и затова ви е странно и шокиращо направеното от Анджелина. Не е новост в медицината.
Това първо и второ ме учудва потреса на съфорумките, които иначе спокойно приемат поставянето на импланти при звездите от уж естетически съображения.

Такива неща се правят и при доказано висок риск от рак на кожата, както и хората в рискови групи за други онкозаболявания правят гостроскопии, колоноскопии, фиброскопии, понякога и през 6 месеца, което не е нито безболезнено, нито приятно.

Общи условия

Активация на акаунт