Анджелина Джоли претърпя двойна мастектомия

• 56 324
  • 1 713
  •   1
Отговори
# 270
Последното предложение ме умилява тук- редовно се дава от хора, които не могат да обосноват отговор на ясно зададен въпрос. Най- лесно е да се каже просто "Не знам." или да се подмине, когато отговор не може да се даде. Приемам, че не сте наясно и не се сърдя.

Ама разбира се, че не съм наясно, що за въпрос?

Може пък да е наясно някой друг. Ти не си- това се разбра. Очевидно не ти ще отговориш.
Що се ядосваш, че се задава въпрос, който е по- важен от това дали нещото си го решила Анджелина или леля Гина? Аз ако знам, няма да питам. Но и няма на отговарям врели- некипели, когато друг пита нещо конкретно и не съм наясно и бъкел с отговора.
Мен тук ме питат що не подкрепям нечие решение, аз тук питам що да го подкрепя. Логично. Мотивация изисква по- скоро положителното отношение и тоз, който е готов да си осакати здравото тяло, би било по- редно да знае и защо.

# 271
  • Варна
Излиза, че повечето от вас смятат, че Джолито, при все цялата си известност и финансови възможности е попаднала на лекари шарлатани, които са решили да я оперират без да има обективна необходимост от това. Един вид, не са били достатъчно информирани и компетентни когато си и предложили това осакатяващо решение.

# 272
  • София

Джоли си е направила генетично изследване, на базата на което е изчислен рискът й от заболяване. Може ли някой да ми каже правят ли го у нас въпросното изследване и колко струва? Щото така напразно да си чешаме езиците няма смисъл. Да говорим в цифри!

Да, в България се правят генетични изследвания за предразположение към рак предаван по наследство. Цените не ги знам, но едва ли са непосилни за обикновените хора.

# 273
Излиза, че повечето от вас смятат, че Джолито, при все цялата си известност и финансови възможности е попаднала на лекари шарлатани, които са решили да я оперират без да има обективна необходимост от това. Един вид, не са били достатъчно информирани и компетентни когато си и предложили това осакатяващо решение.

Не всички, някои смятат, че вече е била болна и затова се е решила. Няма угодия. Пуснете анкета да видим, кой ще надделее.

# 274
  • На земята, която е всъщност звезда.
Може би ще се изненадаш, но много жени /дори в тази тема/ не знаят какво точно и защо се прави с тази операция. Смятат, че едно чакане, преглед на 6 месеца и последвала химиотерапия в ранен стадий на болестта са много по- добра ситуация, отколкото изобщо да няма опасност от болестта.
Не знаех, че непременно една жена трябва да е запозната с мастектомията.
Редно е да знае например, че ако има генетична обремененост, следва да спазва препоръките на докторите, които са еди-какви-си. А всяка редова жена трябва да ходи редовно на профилактика на гърдата.

Според мен нещо се объркваш в твърденията си. Първо казваш: Да, добре, че е Джолито да просветли всички що е то мастектомия. Laughing После: Не знаех, че непременно една жена трябва да е запозната с мастектомията.

Една жена, която не трябва непременно да е запозната с мастектомията, ето сега, след публичното изявление на Джолито, ще разбере по- подробно за какво иде реч. Особено жена с тежка фамилна обремененост, която трепери на всеки шест месеца. И ще отчита и тази възможност.

Последна редакция: вт, 14 май 2013, 17:17 от Вселена

# 275
  • Варна
Пуснете анкета да видим, кой ще надделее.

А, анкета! Темата е достатъчно цинична и без нея.

Разбрах, че не е насериозно. Wink

# 276

Откъде мога да знам дали е наистина попаднала, на какво е попаднала, какви и защо ги е вършила конкретно тази дама и хората около нея?
Точно финансовите възможности най- често привличат и шарлатаните, да речем. Не твърдя това за конкретния случай- знам за него толкоз, колкото и вие. По никой начин не изключвам проява на поредното модно течение в медицината. Защо да го изключвам точно за този случай?
...................
Цинизъм не значи точно скептицизъм, нека сме точни в изразяването поне, като не сме осведомени за същността на проблема, по който си говорим.
http://rechnik.info/%D1%86%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D1%8A%D0%BC

Цитат на:  link=topic=719167.msg25162444#msg25162444 date=1368538981

Не всички, някои смятат, че вече е била болна и затова се е решила.
....Пуснете анкета да видим, кой ще надделее.

Разбира се, аз, да речем, не съм смятала, че жената е била болна и това е наложило да се оперира. Не ми е и хрумвало.

Предлагам анкетата да е в типичен клюкарски стил- правилно ли е човек да оперира здрав орган поради наличието на заплаха от бъдеща болест.

Такъв пак, практическо- анкетен въпрос имам: като се изреже даден орган/ телесна част, каква е гаранцията, че околната тъкан няма да даде брак?

Последна редакция: вт, 14 май 2013, 16:58 от Judy

# 277
# 278
Да ви кажа за алтернативата по света (у нас, имам опит и у нас, ама не ми се говори хич).
Намират на моя позната клетки, които потенциално могат да станат ракови -> операция /изрязват само клетките и ги проверяват дали са злокачествени/, лъчетерапия (локална) и два пъти годишно пак на преглед.
Всеки път е голям стрес с този преглед, въпреки, че практически не е имало рак.

За подбудите на Джоли, те са друга тема. Аз не се наемам да коментирам, освен, че с известността идва и известна власт над другите, а с нея, според мен и отговорност. Разбирайте го както искате Simple Smile.

# 279
# 280
  • София
А що се отнася до подбудите на лекарите...
Аз съм много по-сигурна в тамошните лекари и ако са направили тази интервенция, значи наистина е имало нужда.
При мой много близък човек, я рязаха и зашиха като не знам какво и съм чела епикризата и изследването след това /как се казваше/ и май хич не беше сигурно имало ли е злокачествени клетки, нямало ли е...

# 281
  • София
Тук накрая казват, че тестовете в САЩ са над 3000 долара и много жени не могат да си ги позволят.

http://www.dnevnik.bg/sviat/2013/05/14/2060327_andjelina_djoli_o … napravila_dvoina/

# 282
  • Варна
Джуди, точно цинизъм е, тъй като се развяват мнения на хора, които си говорят просто хипотетично и които нямат реална представа какво значи да живееш с рак и да водиш битка за живота си. Тук писаха и момичета с точно такава диагноза и тяхното мнение по въпроса е точно като на Анджелина. Обаче "висшите експерти" косвено ги определиха като недостатъчно осведомени и дори страхливи, без дори да са прочели и един ред по темата. Да не говорим, че имаше и възмутени, защо изобщо е оповестявала тази си операция, а не си е премълчала. Това пък защо, така и не проумях.
За да стане една интервенция модна, предполага някой да я наложи и то някой, който има изгода от нея. Какво печелят хирурзите от една такава пропаганда? Ако говорим за евентулната световна конспирация срещу здравето, то тя е в точно обратната посока.

# 283
Странно е как хора, които не познават лицето Анджелина Джоли, дават категорични мнения.  newsm78

Всеки един човек има свои виждания и приоритети за собствената си съдба. Джоли явно е решила, че така ще е по-щастлива със себе си и със семейството си. Кои сме ние да го оспорваме. Не знаем как живее.

Не вярвам да се превърне в мода. Няма как да стане "докторе, айде да ми отрежете циците".  ooooh!  Определено ще има доста сериозни изследвания от страна на медицинските лица и доста сериозно обмисляне от страна на пациента преди да се постъпи по този начин.

А защо го е споделила публично? Ами защо не? Със сигурност има много жени в нейното положение. Може би ставащи и лягащи в страх, че утре няма да са до децата си, така като са нямали родител до себе си... В такава ситуация явно човек е по-склонен да се раздели с част от себе си, отколкото ....  знам ли.... не изглежда лесно.  Sad

За себе си не знам дали бих постъпила така. Аз съм от по-страхливите. За щастие нямам преки роднини минали през този ад (пожелавам си и да нямам, както и вие) и може би затова не бих отстранила нещо от тялото си на този етап. Но ако съм загубила майка, баба, сестра и изследванията показват, че има сериозен риск да...... тогава със сигурност бих се замислила дали да обрека децата си на сълзи и празнота заради една гърда.

Имам непряка роднина (братовчедка на баща ми) на 55г й откриха рак на гърдата. Колко дърпане и отказване беше с оправданието "ама с тази гърда съм откърмила децата си".  ooooh! Именно децата й я убедиха, че за тях е повече от едно тяло и искат и внуците й да я опознаят. Та тогава се реши на по-смела постъпка и до днес (7г по-късно) си е жива и здрава, посещава редовно доктора и внуците са вече тинейджъри, ядосващи баба си.  Twisted Evil Heart Eyes

# 284
  • София
дефектът в повечето изказвания тук е, че хората не са наясно какво е това мутация на BRCA1 и 2, какви са прогнозите за оцеляване при рак на гърдата и яйчниците, предизвикани точно от тази мутация, и какви са прогнозите за носителите на тази мутация.

не става дума да се осакатим, за да не се разболеем от рак "изобщо", нито от рак на гърдата "изобщо".

някой знае ли дали и къде в България се прави такова изследване? преди година бях го намерила някъде, видях, че струваше 1000 лв, но сега с Гугъл нищо не намирам.

Общи условия

Активация на акаунт