Анджелина Джоли претърпя двойна мастектомия

• 56 326
  • 1 713
  •   1
Отговори
# 465
Това, че някой е преболедувал или има близък, болен от рак /кой ли няма такъв, за жалост/, каква връзка има с въпросите по темата?
Какъв аргумент е това?
Всеки болен смята, че би направил всичко, за да не се разболее- това е ясно. Но от кое има смисъл и защо- за мен това е интересно.

Бумър- пак не разбра- не ме интересуват "всички рискови фактори"- чела съм ги и то не сега и не във връзка с тази баш тема в клюкарника. Медицината още не ги знае нито "всичките", нито дори кой повече надделява.
Препратка "гугъл" няма. Нямаш отговор и ти, като Северина- добре, не се мъчете, не ви карам. Питам- който може да отговори ще го направи. Не те карам ти да смяташ, знам, че не можеш, то това не е като задачка от ІV клас по математика. Питам кой и как е сметнал.

Фри, моля те, това, че за мен актрисите са актриси, лекарите- лекари, хората- хора- си остава така и при Анджелина и при леля Гина. Вече го писах. Не съм от въздишащите по разни знаменитости. Който си има това хоби- има си купчини теми по въпросите.
Сега каква била едната и каква другата няма наистина абсолютно никакво значение ни за мен, ни за медицината.
Пък вие ако щете и Листопад обсъждайте и се аргументирайте с речите на някой даровит актьор.
Ако ви вълнува силикон- и затова има теми!

Последна редакция: ср, 15 май 2013, 09:56 от Judy

# 466

...............
Ванеса, когато отговарям на въпрос просто отговарям, не минава ни от мен, ни от другиго.
Освен това аз не питам какво е казала някаква актриса и какво й споделят други жени. Друго питах. Иначе благодаря най- възпитано.

"някаква актриса" ли  Shocked не говорим за Албена или Мара отварачката, говорим все пак за звезда от световна величина.
По-доволни ли щяхте да сте ако не си беше сложила силикон?

При мен не грее тази звезда.Вечер гледам луната.

# 467
Това, че някой е преболедувал или има близък, болен от рак /кой ли няма такъв, за жалост/, каква връзка има с въпросите по темата?
Какъв аргумент е това?
Всеки болен смята, че би направил всичко, за да не се разболее- това е ясно. Но от кое има смисъл и защо- за мен това е интересно.

Бумър- пак не разбра- не ме интересуват "всички рискови фактори"- чела съм ги и то не сега и не във връзка с тази баш тема в клюкарника. Медицината още не ги знае нито "всичките", нито дори кой повече надделява.
Препратка "гугъл" няма. Нямаш отговор и ти, като Северина- добре, не се мъчете, не ви карам. Питам- който може да отговори ще го направи. Не те карам ти да смяташ, знам, че не можеш, то това не е като задачка от ІV клас по математика. Питам кой и как е сметнал.

Фри, моля те, това, че за мен актрисите са актриси, лекарите- лекари, хората- хора- си остава така и при Анджелина и при леля Гина. Вече го писах. Не съм от въздишащите по разни знаменитости. Който си има това хоби- има си купчини теми по въпросите.
Сега каква била едната и каква другата няма наистина абсолютно никакво значение ни за мен, ни за медицината.
Пък вие ако щете и Листопад обсъждайте и се аргументирайте с речите на някой даровит актьор.
Задаваш логични вьпроси на грешното място.Не се учудвай,че отговорите са едни и сьщи. Wink

# 468
О, какво е мястото знам, Кристиян.
 Laughing
По темата отговорих кратко и ясно на въпросите и веднага лавнаха хората ма защо, ма ние не сме били знаели. Не че имам нужда някой да ме убеждава. Но и таз тема- като останалите подобни- който мисле иначе, що мисли тъй и е задължително в грешка. Понеже те много знаят- затова ги питам.
Знам, че не знаят, иначе. Поне не знаят това, което попитах. Наясно съм. За някои изборът на отговор зависи, очевидно, от това, кой води в идеята. Звезда ли е, луна ли е или човек на два крака.

# 469
Ако си беше направила труда да прочетеш няколко страници назад, информацията от линковете от Ню Йорк таймс и от Таймс нямаше да питаш
Те пишат кой и как определя процент вероятност от заболяване? Прочетох отдавна какъв е този процент. И за да не пишем сто пъти едно и също- ако имаш отговор просто го отрази, вместо нескончаемо да ми се отговарят неща, които не ме интересуват, като напр. какво казала/ написала Х.

Judy,

Ето

http://www.ems-trials.org/riskevaluator/

http://ccge.medschl.cam.ac.uk/boadicea/web-application/

http://www.cancer.gov/bcrisktool/

http://canceraustralia.gov.au/affected-cancer/cancer-types/breas … ur-risk/calculate

Да уточня, че някои от тези калкулатори са за жени, които не са боледували от рак на мл. Жлеза и/или овариален Са.

http://www.cancer.gov/cancertopics/factsheet/Risk/BRCA

# 470
"някаква актриса" ли  Shocked не говорим за Албена или Мара отварачката, говорим все пак за звезда от световна величина.
По-доволни ли щяхте да сте ако не си беше сложила силикон?

Ох, много интересно ще стане щом и "творчеството" на АДж ще нищим. Великата актриса... с безбройните превъплъщения и запомнящи се роли - или на луда к**ва или на супергерой. Макар това да няма никакво отношение към изрезките и.

# 471
ТПрепратка "гугъл" няма. Нямаш отговор и ти, като Северина- добре, не се мъчете, не ви карам. Питам- който може да отговори ще го направи. Не те карам ти да смяташ, знам, че не можеш, то
това не е като задачка от ІV клас по математика.
Питам кой и как е сметнал.

Още една в групата на възпитаните юзърки виждам  #Silly
компетентна по онкология, задаваща въпроси на които простосмъртните, не само, че не отговарят но и не разбират.
За специалиста по генетика да не почвам  Hug

Темата се превръща във фарс, отново предупреждавам

Ако не престанете с личните заяждания и обиди, модераторът е на един клик, благодаря за разбирането  Hug

Тони знаменитост и добър актьор са много различни неща.

Бижу ще те замоля да се ограничаваш със спама вчера достатъчно те триха

# 472
  • София
Да не ви прекъсвам, само се включвам да нанеса корекция на нещо, което писах вчера, че в Италия е задължителна амниоцинтезата за жени над 35- не е така, подвели са ме. Безплатна е, но не е задължителна, като у нас е. Моя грешка! Peace

Не, че съм очаквала друго, но вие сте разкрили нови висини в изпростяването. Жалко.

# 473
На мен на Джуди въпросите и останалите коментари си ми изглеждат по темата. И А. Дж., е писала статията като известна актриса, а не като анонимна жена. Така, че всичко е важно в случая.

Ето, някой назад спомена, че приятелката и ще се подложи на процедурата след като е прочела ТОЧНО тази статия.

# 474
Не, че съм очаквала друго, но вие сте разкрили нови висини в изпростяването. Жалко.

Tired Аз пък не очаквах, честно казано. Чета някои постове, и се връщам по няколко пъти да видя ника  и да се уверя, че определени хора пишат с толкова жлъч и грозна ирония... Дано е някакво колективно ПМС или да са пръскали с кемтрейлс, иначе не мога да си обясня масовото опростачване...

Извинявам се за отклонението.

# 475
Сьздават се калкулатори за риск защото причината за появата на рака на гьрдата е неизвестна!

# 476
Разбирам, че взетото решение предизвиква силни емоции, шок, потрес, особено като се има предвид, че подобна практика е непозната в България. От къде обаче тази злоба - пръкнала била не-знам-колко деца, увиснали и циците и затова ги била напълнила със силикон, ама решила да измисли цялата история с мастектомията?!

Ами, чак пък таквиз чувства за някаква актриса... Бъркаш доста за чуждите емжции.  Laughing

Не бъркам, позовавам се на мнения, писани преди моето.
Не се изкушавай да ми препоръчваш четене с разбиране, владея го отлично Mr. Green

# 477
Сьздават се калкулатори за риск защото причината за появата на рака на гьрдата е неизвестна!

С изключение на носителите на BRCA 1 и 2 гена.

# 478
  • До хладилника, който обичам
Много си обичам гърдите. Но повече обичам живота.

Ако имах такава лоша процентна вероятност, бих. Доколкото знам обаче нямам, превенция доколкото ми е по силите, правя. Надявам се да не ми се наложи да взимам такова решение никога.
Разбирам мотивите на Джоли. Пред огромната вероятност да остави шестте си малки деца, които да я гледат как се бори с рак, тя избира да махне причината. Още повече, че според Станфордския университет (линк по-назад), не само имат носителките на BRCA1 60-90% вероятност да развият рак на млечната жлеза, а имат и последващ 40-60% риск да развият отново рак (не рецидив на предния тумор) на гърдата. При такива съотношения на риск-без риск изобщо не е чудно решението (взето впрочем след съвет с лекари, не със ССФ след информация от ЕЖК). Не е била направена козметична операция просто така.

Много жени, включително в България, живеят след мастектомия, често и превантивна (например на незасегнатата гърда). Да, има период на трудна адаптация и животът вероятно не е същият. Но са живи. Не мисля, че мастектомията е по-драстична от смъртта.

# 479
  • Насред хаоса

Ето, някой назад спомена, че приятелката и ще се подложи на процедурата след като е прочела ТОЧНО тази статия.
За да се подложи на процедурата, значи има сериозни основания, както и Джоли. И ако това ще й помогне, какво е лошото? Никоя жена няма да тръгне да си маха гърдите, защото така й скимнало. Обаче жени, които зорлем да си навлекат риска, натъпквайки се с какви ли не боклуци, бол.

Общи условия

Активация на акаунт