Анджелина Джоли претърпя двойна мастектомия

• 56 324
  • 1 713
  •   1
Отговори
# 495
Не ми се чете всичко, но искам само да отбележа, че употребата на думи като "превантивна мярка" са неуместни. Нека да илюстрирам 90%те процента.

Представете си, че някой ви допре пистолет до челото и ви каже, че вътре има 10 патрона и един само е халостен, останалите 9 ще ви убият. Какво ще изберете, да се натисне спусъка при това съотношение на патроните или първо да се заменят патроните така, че само един от 10-те е истински? Това просто превантивна мярка ли е? Аз го наричам отказ да играеш с живота си като на руска рулетка.

Браво на тази жена, че в среда, където външният вид е най-важното, е решила да оповести какво й се е случило, защото има немалко жени в нейното положение, които се борят с подобна руска рулетка.
Аз ще посикам да видя дали наистина в пистолета има  9 патрона.

# 496
  • София
Не ми се чете всичко, но искам само да отбележа, че употребата на думи като "превантивна мярка" са неуместни. Нека да илюстрирам 90%те процента.

Представете си, че някой ви допре пистолет до челото и ви каже, че вътре има 10 патрона и един само е халостен, останалите 9 ще ви убият. Какво ще изберете, да се натисне спусъка при това съотношение на патроните или първо да се заменят патроните така, че само един от 10-те е истински? Това просто превантивна мярка ли е? Аз го наричам отказ да играеш с живота си като на руска рулетка.

Браво на тази жена, че в среда, където външният вид е най-важното, е решила да оповести какво й се е случило, защото има немалко жени в нейното положение, които се борят с подобна руска рулетка.

А ако нямаш такава възможност да видиш?

# 497
  • Варна
Бу,
Ако животьт след превентивна мярка като тази се срине или се получи тежка психоза - не знам каква ще е ползата за децата от един жив (труп).

Позволявам си да обърна отново внимание върху качеството на операцията, на която е подложена А.Джоли. Това не е този вид мастектомия, който се прилага масово у нас. Уточнявам, че нямам лични впечатления, изхождам от мнения на преживяли я. Но съм 100% сигурна, че това, което Джоли е претърпяла, не може да се нареже "изрязване", "осакатяване" и прочие. Запазили са зърната и кожата, премахната е само тъканта, външно никакви промени, освен няколко шева не се забелязват. За каква драма и психоза иде реч? Да, предполагам, че има риск като всяка медицинска интервенция, но в сравнение с риска от развитие на рак е нищо работа.

Ако имах възможностите на А.Джоли и такава голяма вероятност от развитие на рак, бих постъпила като нея. Ако бях в България, ще се замисля доста сериозно.... Щеше ми се да зная какво би направила тя ако не разполагаше с тези финанси и достъп до това медицинско обслужване  newsm78 Ако беше една средностатистическа американка със скромни доходи, айде да не кажа българка все пак. Mr. Green

# 498
Аз пак да кажа, освен генетиката е много важна и епигенетиката. Изследвания при близнаци дават много ясни резултати. И двамта близнака имат някакъв дефектен ген, който води до определено заболяване, но само единия го развива.

Точно източник на епигенетиката посочих и аз.Като цяло с това са се занимавали първите медицински науки(преди официалната сега известна),макар и не под това наименование.

# 499
  • София
Christian, аз винаги съм подозирала много силно, че не си лекар, за какъвто се представяш.

отношението ти към статистическите вероятности в медицината е поредното силно доказателство за верността на моето предположение. също както и отношението ти към разисквания случай.

не знам дали на оня свят ще ти простят вредителството.

# 500
Като видиш но ще е твърде късно

Оооомммммммммммммммм

ОМГ, ама вие сериозно  ooooh! Tired

Ако бях в България, ще се замисля доста сериозно.... Щеше ми се да зная какво би направила тя ако не разполагаше с тези финанси и достъп до това медицинско обслужване  newsm78 Ако беше една средностатистическа американка със скромни доходи, айде да не кажа българка все пак. Mr. Green

По-нагоре беше сметнато, че средно-статистическите американки, макар и не още утре, биха могли да планират и реализират такъв разход.

Дали правилно те разбирам тук в БГ ще се замислиш само заради естетическите пречки ли?

Christian, аз винаги съм подозирала много силно, че не си лекар, за какъвто се представяш.

Лекар ли? Та това е смешно? Очаквам всеки момент господинът да започне да проповядва лечение на рак с молитви

# 501
...
Като жена и майка, не мога да осъдя, оплюя, разкостя друга жена и майка, че е взела решение, касаещо собственото и тяло и живот. ...

Това не се и прави. Тук отговаряме дали споделяме нечие конкретно решение и защо. Така се пита още в първия пост.
Иначе ако ще се съдим- местата са други. Ако ще се плюем- има си теми бол затова.
Причините за появата на рака са наистина недоказани:
 http://problem.framar.bg/%D1%80%D0%B0%D0%BA_%D0%B3%D1%8A%D1%80%D … %D0%B4%D0%B0.html

ad absurdum, отново си в грешка. Не се изкушавам, направо предлагам. Дилема пред мен не стои.
Доста се съмнявам тук някой да приема толкоз лично решението на една чужда актриса, че да влага чак пък и такива силни емоции. Как на теб ти изглеждат хората и постовете им е една друга и лично твоя си работа.

Цитат на:  link=topic=719167.msg25168139#msg25168139 date=1368601871
....На който му е дошло до главата е намерил отговорите. Останалите просто тракат по клавиатурите в пристъп на скука.

Изтъркано е вече като нет общуването това.  Simple Smile Който мисли "иначе"- търка клавиатура. И все някой тук се вживява в ролята ако не на Господ, то поне на пророк или най- малкото на гадател и знае винаги на кой какво му е дошло или не е дошло "до главата", ползвайки тези си познания като аргумент за подкрепа на някаква теза.  Tired

Съвсем по клюкарски си се развива темата. Вече идат заплахи и от други светове, виждам...  newsm43
Може ли и един линк към "техния" форум? newsm52

Следващата подтема пък е вече дипломата на съфорумец. Кристиян, ти писал ли си в тази тема, че си лекар и че пишеш като лекар?

Бумър, не разбирам от какво бе недоволна. От това, че се съгласих тутакси с теб, че ти не можеш да сметнеш това, от което се интересувам? Сама си го пишеш, пък сега се обиждаш, че съм съгласна. Странен свят...

# 502
  • София

отношението ти към статистическите вероятности в медицината е поредното силно доказателство за верността на моето предположение. също както и отношението ти към разисквания случай.

Аз също силно се надява Christian да не е лекар, а просто от онази секта там с вътрешните конфликти. Иначе статистически попада в огромния процент "доктори" с които ми се ще никога да не се бях срещала и които носят единствено и само вреда.

# 503

За съжаление е лекар. Предполагам, на работното си място се свива като мишка, но във форум за "мами" си позволява да развива теориите си. Жалкото е, че много хора му вярват.

Кристиян, не ми говори за вредата от пушенето, защото виждам последствията му ежедневно.

За АЖ - по тукашната телевизия споменаха, че първата операция си е направила февруари.

# 504
И ще видиш 10 еднакви патрона!

На каква база ще вземеш решението тогава:
(а) слушаш най-добрите доктори, който с пари могат да се купят, крем де ла крем,
(б) слушаш, в твоя случай, вътрешните гласове, които ти нашепват, че сигурно има световна конспирация, защото така или иначе ракът е причинен от нерешени конфликти, а ти такива нямаш и следователно си безсмъртен.

Може и да не отговаряш.

# 505
  • София

Хм, значи всички хора с махнати сливици или апендикс са с осакатени тяло, личност и душа?

Ми не, аз съм с махнати сливици. И не можеш да сравняваш болни сливици със здрави гърди.

Когато се махне болен орган или превантивно здрав такъв, резултатът за човека е един и същ: органът го няма. И по твоята логика всички хора без орган са с осакатени духовно.  ooooh! Но пък при доброволно секцио много удобно проблемът с личността и душата го няма.  Laughing

Когато се премахне болен орган, резултатът е съвсем различен, отколкото, когато се премахне здрав. В първият случай се спасява здравето и живота, вторият води до физическо и психическо осакатяване. Тези, които си продават (или даряват) бъбреците, черните дробове или яйцеклетките СА осакатени физически и психически. Не виждам какви личности и душевни проблеми може да предизвика секциото по желание и изобщо каква връзка има начинът на раждане с ампутацията на здрави гърди. Тези, които виждат такава връзка, моля да обяснят.

# 506

Оооомммммммммммммммм

ОМГ, ама вие сериозно  ooooh! Tired

Ти изгледа ли го? Или нищо не разбра.Както и да е-не ти и трябва.
Какво е ОМГ?

# 507
  • Варна
Дали правилно те разбирам тук в БГ ще се замислиш само заради естетическите пречки ли?

Исках да кажа, че след като на Джоли й е било трудно да вземе решение, при такава щадяща операция и нулева козметична промяна (а сигурно и по-добре й изглежда бюста сега), то колко ли по-трудно би й било, ако трябваше да се оперира "по първобитния начин". "Замисля" не значи "отказвам се", дано не ми се налага да взема такова решение, но да, голяма душевна битка ще падне. Все пак клоня към "превантивната мярка".

# 508
Мхм.Когато черната овца излиза от стадото,вече не е овца. Wink

Алиса,
Ако мога да видя патроните и знам,че човекьт ще стреля 100% ще взема решението на А.Джоли.

# 509

За съжаление е лекар. Предполагам, на работното си място се свива като мишка, но във форум за "мами" си позволява да развива теориите си. Жалкото е, че много хора му вярват.

Кристиян, не ми говори за вредата от пушенето, защото виждам последствията му ежедневно.

За АЖ - по тукашната телевизия споменаха, че първата операция си е направила февруари.
Някьде да казах,че пушенето не вреди?
Казах,че е фактор,но не и причина.

Общи условия

Активация на акаунт