Анджелина Джоли претърпя двойна мастектомия

• 56 324
  • 1 713
  •   2
Отговори
# 510
Jam, аз винаги съм подозирал много силно, че не си тази,за която се представяш.

отношението ти към статистическите вероятности в медицината е поредното силно доказателство за верността на моето предположение. също както и отношението ти към разисквания случай.

не знам дали на оня свят ще ти простят вредителството.

Christian, аз винаги съм подозирала много силно, че не си лекар, за какъвто се представяш.

отношението ти към статистическите вероятности в медицината е поредното силно доказателство за верността на моето предположение. също както и отношението ти към разисквания случай.

не знам дали на оня свят ще ти простят вредителството.

Последна редакция: ср, 15 май 2013, 11:14 от Christian

# 511
Дали правилно те разбирам тук в БГ ще се замислиш само заради естетическите пречки ли?

Исках да кажа, че след като на Джоли й е било трудно да вземе решение, при такава щадяща операция и нулева козметична промяна (а сигурно и по-добре й изглежда бюста сега), то колко ли по-трудно би й било, ако трябваше да се оперира "по първобитния начин". "Замисля" не значи "отказвам се", дано не ми се налага да взема такова решение, но да, голяма душевна битка ще падне. Все пак клоня към "превантивната мярка".

ОК разбрахме се  Peace

ОооооооооооМммммммммммммммм
ОМГ значи O My God!

а за клипчето - поредната теория, отхвърлена от сериозните научни среди, чакам да видя дали ще събере сили Д-р Липтън да направи религия или ще си остане в Нова Зеландия на заплата.
Мога да ти го анализирам, теза по теза, но не това ни е темата тук  Peace
Ако държиш има ЛС

Ооооооо вече намесихме и Оня свят, Крисчън аргументите ти стават все по-нАучни!

# 512
Цитирал сьм Джемката.Това са нейни думи.
Значи по нея злословиш Grinning

Дали правилно те разбирам тук в БГ ще се замислиш само заради естетическите пречки ли?

Ооооооо вече намесихме и Оня свят, Крисчън аргументите ти стават все по-нАучни!

# 513
Да, и аз щях да замоля да не си раздаваме къде индулгенции, къде заплахи от "оня свят".
Да се фокусираме поне на този свят, ако не на темата.

# 514
а за клипчето - поредната теория, отхвърлена от сериозните научни среди, чакам да видя дали ще събере сили Д-р Липтън да направи религия или ще си остане в Нова Зеландия на заплата.
Мога да ти го анализирам, теза по теза, но не това ни е темата тук  Peace
Ако държиш има ЛС

Не мерси,не ми пълни кутията с глупости.
Ще си сменя ника на ОМГ. Laughing

# 515
Хахаха  hahaha

Отново моля, ако нямате какво съществено да допълните,
или нямате какво да правите, моля не го правете тук

# 516
  • Варна
Наистина не схващам какъв дебат тече в темата.
Нима се опитвате да кажете, че превантивното отстраняване на гърдите при висок риск от развитие на рак е недостатъчно обосновано от медицинска гледна точка? Или оспорвате методите за определяне на този процент риск?
И ако е така, то от каква база данни изхождате, интересно ми е? Имате достъп до изследвания, до които водещите медицински центрове нямат?
Споделете, ограмотете ближните, моля!

# 517
# 518
А,темата съществена ли беше?  newsm78 Ок,разкарвам се тогава и я оставям на вещите.

# 519
За БумЪр да анализира... Laughing

Просто чудно,
предполагам, че от http://www.vitality-living.com/ може да докажат и, че динозаврите са измрели не преди 67 млн., а преди 6000 години

Малко повече, този път истинска научна информация за BRCA гените http://www.cancer.gov/cancertopics/factsheet/Risk/BRCA

Джуди има отговори на твои въпроси

# 520

Малко повече, този път истинска научна информация за BRCA гените http://www.cancer.gov/cancertopics/factsheet/Risk/BRCA

хахаха...научна информация... Joy
Водата или кипва на 100 градуса или има вероятност 100% да кипне ?

Mutation of these genes has been linked to the development of hereditary breast.
 and ovarian cancer

Думичката в червено трябва да бьде друга : proved

Не случайно са подбрани типичните псевдонаучни словоизлияния,които предпазват от всякакви бьдещи грешки.

# 521
Няма да чета повече разсъждения и да се включвам по темата, защото си казах мнението. Само един пример ще ви дам. На мои близки детенцето на 1 годинка беше диагностицирано с ретинобластом. Тук, в България, директно казаха, че ще вадят окото на бебето, за да не  стане нещо по-сериозно. Хората бяха в шок. Не им предлагаха изобщо никаква алтернатива с опит за лечение. Само и единствено изваждане на окото. С всички възможни начини и с организиране на събиране на средства, включително и тук, семейството реши да не прибягва до тази драстична мярка и да направи опит за лечение. Две години по-късно, 6 месеца престой в клиника в Израел, лечение и последваща профилактика, малката вече е на 3 години и 6 месеца и има две красиви оченца! Ракът е овладян, слава на Бога! Остава още година и половина сериозен рисков период, в който ще остане в режим на засилена профилактика и да се надяваме след това всичко да бъде забравено завинаги. Не се знае още какъв процент от зрението на детето ще бъде запазен, но тя ще има две очи!

Въпросът ми (на който не очаквам адекватни отговори от тези, които си пишат просто ей така за героизъм и защото така трябвало, честно казано), е АКО вие сте реално човешко същество и си направите генетични изследвания, които показват, че имате 87% риск от образуване на ретинобластом, който е доста агресивен вид рак, ще си извадите ли превантивно очите, за да не изяде ракът мозъка ви, превземайки го през засегнатите очи( в случая първоизточник на този рак)!

ПП. А даже в случая, който описах, става въпрос за реално наличие на рак, а не за предположения за такъв!

И приятен ден на всички възмутени и стресирани!  bouquet
Както и на всички здраво мислещи хора! Hug

Последна редакция: ср, 15 май 2013, 11:43 от Бижy

# 522

хахаха...научна информация... Joy
Водата или кипва на 100 градуса или има вероятност 100% да кипне ?

Крисчън не винаги кипва на 100 градуса, в София кипва на 97-98 по Целзий!!!
Да си чувал?

Ще те помоля още веднъж най-учтиво да спреш да спамиш повече  Peace

# 523
  • София
Бижу, много се радвам за малката!  Heart Eyes Браво на родителите, които са имали волята и силите да се борят за детето, вместо да се поддадат на предложението на родните специалисти.

Питам аз тук някои в темата, ако това беше вашето дете, щяхте ли толкова лесно да се поддадете и да разрешите да извадят окото на собственото ви дете... Нямаше ли цял живот да ви измъчват съмнения, че сте могли да направите нещо повече, за да не се стигне до тази крайна мярка?

Та не ми разправяйте, че лесно ще си прежалите циците...

# 524
Няма да чета повече разсъждения и да се включвам по темата, защото си казах мнението. Само един пример ще ви дам. На мои близки детенцето на 1 годинка беше диагностицирано с ретинобластом. Тук, в България, директно казаха, че ще вадят окото на бебето, за да не  стане нещо по-сериозно. Хората бяха в шок. Не им предлагаха изобщо никаква алтернатива с опит за лечение. Само и единствено изваждане на окото. С всички възможни начини и с организиране на събиране на средства, включително и тук, семейството реши да не прибягва до тази драстична мярка и да направи опит за лечение. Две години по-късно, 6 месеца престой в клиника в Израел, лечение и последваща профилактика, малката вече е на 3 години и 6 месеца и има две красиви оченца! Ракът е овладян, слава на Бога! Остава още година и половина сериозен рисков период, в който ще остане в режим на засилена профилактика и да се надяваме след това всичко да бъде забравено завинаги. Не се знае още какъв процент от зрението на детето ще бъде запазен, но тя ще има две очи!

Въпросът ми (на който не очаквам адекватни отговори от тези, които си пишат просто ей така за героизъм и защото така трябвало, честно казано), е АКО вие сте реално човешко същество и си направите генетични изследвания, които показват, че имате 87% риск от образуване на ретинобластом, който е доста агресивен вид рак, ще си извадите ли превантивно очите, за да не изяде ракът мозъка ви, превземайки го през засегнатите очи( в случая първоизточник на този рак)!

И приятен ден на всички възмутени и стресирани!  bouquet
Както и на всички здраво мислещи хора! Hug
Ще знам,че в Израел не вадят очи.

Общи условия

Активация на акаунт