Анджелина Джоли претърпя двойна мастектомия

• 56 329
  • 1 713
  •   1
Отговори
# 720
Подкрепям превантивна операция при изчислен риск. Дори и без да изчислявам риска, още щом родих последното си дете попитах доктора дали не може да ми премахне матката, защото не искам да имам рак някой ден. /Разбира се че ме е страх - страх ме е от болката и от това да завися от поколението си - не съм ги раждала, за да ме гледат безпомощна и да ми робуват. Кой не го е страх? Именно човек, който работи по страховете си е силен./ За съжаление, той ме уведоми, че здрави органи не реже. Но и не ми предложи да изчисли риска или нещо подобно. Самото изчисляване на риска е превантивната медицина, която тук дори не практикуват. Нямат ресурс. Предпочитат да си клатят краката, щото така им е по-лесно. Но предполагам навсякъде е така, щом не си плащаш големи хонорари, а минаваш през здравната каса.

Превенцията е много важна, но е въпрос на държавна воля, култура, знание и най-вече желание. Някой ден....
 Peace

# 721
  • София
чела съм за други такива случаи , спомням си за едно семейство с рак на стомаха ,
цялата рода ( десетина и или повече човека ) се бяха изследвали кой носи въпросния ген ,
само липсваше мелодрамата и патетиката на Джоли ...

Бе не си я видяла, като има опасност от рак или наличен такъв мелодрама, патетика, цинизъм, психопатия дори, всичко има, съвсем нормална е всяка една реакция на опасност от смърт, предстояща смърт или вече случила се такава. Всяка психика си реагира както си може, за да оцелее.

# 722
Въздържах се да кажа някои неща, но след патетиката, която се сипе на талази вече втори ден тук, не мога повече Mr. Green
Анджелина Джоли е актриса, чиято кариера буксува вече доста дълго време. Преди няколко години, когато прословутият и външен вид започна да вехне, тя много правилно се ориентира, че е време да изостави имиджа на скандална бунтарка, и прегърна образа на многодетна майка, посланничка на добра воля, и т.н., и т.н. Създаде връзка със суперзвезда, и то такава, която ще е вечна, за разлика от нея, и известно време се носи на вълната "Брад+УНИЦЕФ" доста успешно. Но дълготрайни дивиденти за кариерата всъщност нямаше. Вярно няма какви филми да рекламира в момента- понеже за сериозни роли никой не я иска, а още някоя боза от типа на "Туристът" окончателно ще загроби това, което вече доста дълго бере душа. Та реклама на Джоли в момента и е безкрайно необходима, излъскване на медийния образ до диамантен блясък поне.
И понеже нейните ПР-и са със сигурност много добри, те знаят, че корица на "Пийпъл" със заглавие "Направих си двойна мастектомия" би предизвикало съмнения точно за рекламна стратегия, я съветват да се изповяда на 24-та страница на NYT. Така хем всички активистки и радетелки ще и се прекланят на смелостта, хем корицата на "Пийпъл" няма да закъснее- но ще бъде допълнена и с тирада за скромността на суперзвездата, нейната искреност и безкористното желание да помогне....

Умното си е умно, много добре облече в думи това, което мисля. Особено последната част. Сега, живот и здраве, ще почакаме да последват поне 5 корици, едната на 100 ще е ПП.

# 723
и това съм го чела преди години , поне преди 5 ....

Но и не ми предложи да изчисли риска или нещо подобно.

ти как мислиш , че се ''изчислява'' , не се смятат уравнения , а се изследва някакъв ген ...

# 724
Подкрепям превантивна операция при изчислен риск. Дори и без да изчислявам риска, още щом родих последното си дете попитах доктора дали не може да ми премахне матката, защото не искам да имам рак някой ден. /Разбира се че ме е страх - страх ме е от болката и от това да завися от поколението си - не съм ги раждала, за да ме гледат безпомощна и да ми робуват. Кой не го е страх? Именно човек, който работи по страховете си е силен./ За съжаление, той ме уведоми, че здрави органи не реже. Но и не ми предложи да изчисли риска или нещо подобно. Самото изчисляване на риска е превантивната медицина, която тук дори не практикуват. Нямат ресурс. Предпочитат да си клатят краката, щото така им е по-лесно. Но предполагам навсякъде е така, щом не си плащаш големи хонорари, а минаваш през здравната каса.

Превенцията е много важна, но е въпрос на държавна воля, култура, знание и най-вече желание. Някой ден....
 Peace

Ммм, прекрасно изказване, супер мисъл. Пожелавам ти да си махнеш превантивно каквото пожелаеш, нали си с желания. Ай, ето до това също води анджиманията, не са само умните хора, които четат и чуват и гледат, и всичко....

# 725
Въздържах се да кажа някои неща, но след патетиката, която се сипе на талази вече втори ден тук, не мога повече Mr. Green
............................................................................
Умното си е умно, много добре облече в думи това, което мисля. Особено последната част. Сега, живот и здраве, ще почакаме да последват поне 5 корици, едната на 100 ще е ПП.
Мен пък сън не ме хваща от злоба, защо одеве като беше публикувано това, не изпълзяха да оглозгат и joy_r задето си позволява да пише такива неща?! Mr. Green Сега ще трябва да оглавя някоя престижна класация на Великите форумски номинации сам самичка... Tired

# 726
Въздържах се да кажа някои неща, но след патетиката, която се сипе на талази вече втори ден  Twisted Evil
...
Всичко това само по линията "реклама", за другото не мисля да раздавам мнения, след като тук има много по-запознати от мен с въпросните изследвания и интервенции.

да ти кажа и аз си мисля неща от този род ,
особено след фиаското с голия й крак , който предизвика толкова насмешка и ирония , особено след другия пол , пак иска да се качи на гребена на вълната ...
има много позьорщина при нея , винаги , някак си и сега е така ...

# 727
Подкрепям превантивна ... Някой ден....
 Peace

Ммм, прекрасно изказване, супер мисъл. Пожелавам ти да си махнеш превантивно каквото пожелаеш, нали си с желания. Ай, ето до това също води анджиманията, не са само умните хора, които четат и чуват и гледат, и всичко....

анджимания? на колко години си? и за какво се заяждате? обсъждаме нещо важно или поне такава е темата... ти нямаш ли желания?

и това съм го чела преди години , поне преди 5 ....

Но и не ми предложи да изчисли риска или нещо подобно.

ти как мислиш , че се ''изчислява'' , не се смятат уравнения , а се изследва някакъв ген ...

Не знам как се прави, но явно има начин. Може би е скъп.. но има...

# 728
извинявам се за невежеството, но яйчниците не могат ли да се стимулират хормонално да произвеждат яйцеклетки и без наличие на млечни жлези? Ако съвсем съм пропуснала важни детайли и не ти се обяснява, ок, просто ми стана интересно извън темата
Яйчниците си произвеждат яйцеклетки и без млечни жлези. Но тъй като заради BRCA1 Джоли има и 50% риск от рак на яйчниците, тя казва (в свободен текст) "Почнах от гърдите заради по-високият риск", т.е. следващи са яйчниците.
ок,  аз разбрах, че заради отстраняването на гърдите й това й пречи да има деца и затова е 'извън репродуктивност"  И понеже съм чела че бременността и рака на гърдата конкретно не са несъвместими ми стана странно грубо казано каква точно важност имат млечните жлези за забременяването.

Да не напиша някоя велика глупост, но по четени материали се сещам, че има хормонозависим рак на гърдата. Затова не се препоръчва бременност при такъв вид рак. Не мисля, че има връзка между забременяване и мастектомия във връзка второто да пречи на първото. Все пак, гърдите не са детероден орган.

# 729
А,Д е една от най-резервираните за личното личности на небосклона на звездите и това не е моя констатция.  Учудвам се, че бг-маммата я смята за патетична, драматична и пиарстваща себе си.
Не знам дали сте чели статията й в НЙТ, аз я четох и не видях помен от някаква мелодрама, напротив - кратко и ясно послание към жените в нейната лодка. Спомням си, че когато роди близнаците, за които тук съфорумките се надпреварваха да спекулират със здравословното им и психично състояние, .... я бяха интервюирали с въпроси как е заченала, имала ли е репродуктивни проблеми и тн. И тогава тя каза, че ако е имала е щяла да го сподели с други жени в същата ситуация, за да бъде глас на проблема. Както сега е глас на едно решение. Аз смятам, че това е изключителна жена, много израснала , с огромен кураж, отговорност и хуманност. Жена, която от звезда е минала към иконите на днешното време  и това също не е моя констатация.
Честно казано от някои постове струи изключителна злоба , което е потресаващо.
Наясно съм, че няма женска солидарност и че да плюеш хората е храна за някои,  но чак пък толкоз ...   добре че измислиха бутона за отписване от теми Rolling Eyes

# 730
Джой, не разбирам как би си излъскала перцата на секс мацка Анджелина с тази мастектомия!
От съжаление да я боготворят ли! Случилото ѝ се, вкарвам в графата "всяко чудо за три дни". Даже е зле за приемането ѝ като секс-мацка. Мъж от съжаление да я пожелае виртуално... newsm78
О, не се притеснявай, какво съжаление??? тя си е секси и си е добре, не я мисли... как ли я коментират в някой мъжки форум  Grinning и пари си има достатъчно за няколко живота, и семейство, и имидж, и всичко, ако иска и главата ще си смени, тя може!
За упражнение изброй 10 такива като нея и се опитай и в БГ да намериш подобни, колко са?

# 731
  • Варна
Не разбрах защо ми поставяш задача за упражнение! Rolling Eyes

# 732
10 c's, не е точно така. Известна ни е връзката й с жена, гаджето й на 14 години, с което е живяла 2 години у дома, отношенията с баща й, наркотиците, самонараняванията, широкоотразяваното раждане в Намибия (нали там беше), изказването за влюбването в Брад по време на снимките на филма им заедно и когато той е още женен, заболяването на майка й. Всичко това е широк набор от лични факти, които са ни известни за уж резервирана за личното си пространство особа.

Аз също прочетох статията в НЙТ. Но друго я видях.

За злобата не мога да коментирам, аз се стремя да се придържам към факти. Simple Smile

# 733
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Отдавна вече се отказах да се опитвам да разбера защо тук, когато си на различно мнение, и автоматично те дамгосват с етикета "злобен".

# 734
Отдавна вече се отказах да се опитвам да разбера защо тук, когато си на различно мнение, и автоматично те дамгосват с етикета "злобен".

Не е само тук. Хората трудно приемат чуждото мнение. Не е леко да атакуват идеала ти, а когато си изградим такъв, трудно приемаме, че някои човешки слабости не са му чужди. Wink

Общи условия

Активация на акаунт