Анджелина Джоли претърпя двойна мастектомия

• 56 330
  • 1 713
  •   1
Отговори
# 810
  • София
А до хората достига информация за чудодейната сила на поредното лечение или превенция...Даже за превенцията е по- лесно, т.к. никой никога няма да узнае дали ако не бе извършена, човекът е щял да се разболее или не.

Ето за тази "грешка" говори Бумър. Няма нито една грешка, защото "никой никога няма да узнае дали ако не бе извършена, човекът е щял да се разболее или не".

# 811
  • Варна
ОК засега не си мислила,
но, ако ти кажат че има 87% сигурност, че ще те сполети точно този рак, нищо ли няма да направиш?

Аз нищо няма да си ампутирам, дори да ми кажат, че има 100% сигурност да ме сполети рак. Колкото до  правене, ще направя - ще започна да се храня още по-здравословно и напълно ще изключа някои храни, които все още си позволявам. Храната, начинът на живот и начинът на мислене са най-добрата профилактика срещу рак. Човек, който е обладан от страх, че може да се разболее и е тръгнал да си прави генетични изследвания "изчисляващи" риска, е много вероятно сам да си докара болестта.

ooooh!

И аз да попитам като ЧеКа, ходиш ли на профилактични прегледи, правиш ли си цитонамазка?

Не знам дали сте наясно, но цинично казано, лечението на един онкоболен е много по- изгодно финансово за фармацевтичните компании, отколкото профилактиката на тези заболявания.
 Та в тази връзка "умната" ви теза за някаква мистериозна изгода от превантивните премахвания на рискови органи сериозно издиша.

# 812
Говорейки за рискове, всичко е въпрос на социална приемливост.
Според китайското мислене жената не е направена за бурен секс
и това даже я разболява. Съвременната медицина е открила HPV,
прави профилактика, но едва ли ще посъветва жените да правят
по-малко секс с по-малък брой партньори и да намерят алтернативна
сексуалност, с която да постигнат отимално здраве. Не, защото е
социално приемливо всяка жена да изпълнява пълната програма на
сп. Космополитън, ако не, се смята за болна.

На практика ти казват- ако си нормална и освободена, върви да се
заразиш с много висока вероятност, освен ако не си хванеш
девствен съпруг. А ние ще гледаме дали тази напълно нормална
дейност няма да причини смъртоносни проблеми.

# 813
  • София
Връщам се към едни реплики от снощи, че било трудно да се понесат критики отправени към кумира ти. На мен кумири са  ми е Кант, Ницше, Макс Вебер, Джоли няма как да ми бъде кумир. Това само за протокола.

По останалото виждам, че философския камък на живота продължава да се търси в това "всички го правят" и "аз съм мерило за нормалността и правилността в света". Пък нека имаме малко въображение за други варианти, нека дори допуснем, че не сме наистина психоаналитици и не знаем кой от какви мотиви е воден, затова е по- добре да не се опираме на чуждите мотиви като повод са се чувстваме по някакъв начин или да мислим по някакъв начин.

# 814
А до хората достига информация за чудодейната сила на поредното лечение или превенция...Даже за превенцията е по- лесно, т.к. никой никога няма да узнае дали ако не бе извършена, човекът е щял да се разболее или не.

Ето за тази "грешка" говори Бумър. Няма нито една грешка, защото "никой никога няма да узнае дали ако не бе извършена, човекът е щял да се разболее или не".

Ще те помоля да не ми слагаш думи в устата

Аз друго питах пак- кажи ми за каква "грешка" говориш, какви грешки не била допускала тази компания, за която се пише.

Айде да спреш с даскалския манталитет и да вкараш малко сиви клетки в упражнението по надприказване и броене на запетайки.

Кристално ясно е, че става въпрос за 100% сигурност при идентифицирането на BRCA мутация в гените.
Едва ли това е единствената лаборатория в света, която прави това конкретно генетично изследване

# 815
Тестьт дава 100% сигурност и гаранция,че идентифицирания ген е точно БРКА1.

Дали този ген наистина предразполага за развитие на карцином е задача за други инстанции.

# 816
Ето не било трудно да се признае факт.

При събрана информация от над 1 милион изследвания, не мислиш ли, че може да се извадят определени изводи?

# 817
Но пък имам големи зъбни проблеми- ако ми кажат, че има голям % да пукна заради тях- ми ще ги махна всичките. По-добре да щракам с протези, но спокойна. Мастектомия или махане на всички зъби- все тая. Важното е да се сведе рискът от преждевременно "гушване на букета".

Е,то и от болни зъби се умира.Като прибавим и това,че и всеки  зъб отговаря на определен орган,то нещата стават много сериозни.Та който има страх да вземе и да се обеззъби.Ако е известен,задължително да го каже на медиите,за да можем да го обсъдим тука,щото иначе няма да е интересно.

Аз имам друго питане-ако изследване за някой си ген се проведе в различни периоди от живота на човек,резултата променя ли се?

# 818
  • София
Ама вие шегувате ли се?
Освен да питам всички неразбиращи как са изчислили процента на Джоли имат ли изобщо понятие от математика и стаистика.
Или очаквате онколога ѝ да се яви в бг-мама да ви предостави базата си данни и точна формула за изчисляване на риска от този вид рак? smile3544

# 819
- "Айде да спреш с даскалския манталитет и да вкараш малко сиви клетки в упражнението по надприказване и броене на запетайки."

Отново принизено ниво на комуникация. Питам те нещо най- обикновено- какво имаш предвид под "грешка". Ако просто си приказваш ей- така- добре, хубаво е да се знае, поне. От "айде" май писах, че няма смисъл, но щом те влече... Добре. Сиви клетки се вкарват при насрещност, в случая очебийно такава липсва. Ти говориш за неща, които сама не можеш да обясниш. Аз не нося отговорност затова.
Полезно и за теб и за темата ти би било да комуникираш нормално, без подобни ексцесии. Един нормално зададен въпрос предполага нормален ясен отговор. Или това вече те изнервя?
Запетайки не броя никога, но имам право да знам какво се опитва да ми каже някой, който се обръща директно към мен.

- "Кристално ясно е, че става въпрос за 100% сигурност при идентифицирането на BRCA мутация в гените.
Едва ли това е единствената лаборатория в света, която прави това конкретно генетично изследване"

Първо не бе "кристално ясно" какво си имала предвид. Говореше общо за "грешки", а такива има всякакви.
Това, че бил идентифициран мутирал ген? В това ли въпросната компания нямала грешка? Това ли искаше да кажеш, наистина? Ако е това, то действително и други учени биха могли да го установят и вероятно го правят. Но какво от това?

Тестьт дава 100% сигурност и гаранция,че идентифицирания ген е точно БРКА1.

Дали този ген наистина предразполага за развитие на карцином е задача за други инстанции.
Peace

+ С каква честота и как е установено това.

# 820

Аз имам друго питане-ако изследване за някой си ген се проведе в различни периоди от живота на човек,резултата променя ли се?

Добре,че попита.Отговорьт е ДА.Променя се.

При събрана информация от над 1 милион изследвания, не мислиш ли, че може да се извадят определени изводи?

Изследванията дали този ген Е причина за развитие на рак на гьрдата (има няколко вида) са все още хипотеза.
Изводи могат да се вадят винаги и от всеки.На кой както му изнася.
Не се сьмнявам в точността на лабораторията и валидация/верификацията на теста им.
Сьмнявам се,че откритият ген е причина за развитие на болестта.
Но това си е мое мнение и не обвьрзвам никого с него. Peace

# 821
  • София

Изследванията дали този ген Е причина за развитие на рак на гьрдата (има няколко вида) са все още хипотеза.
Не се сьмнявам в точността на лабораторията и валидация/верификацията на теста им.
Кристиян, няма да вадя роднинства и познанства като аргумент, че тук се тълкуват като фукня, но имам данни от човек на най- високо ниво в научната йерархия в света базиран във Виена и за гените и рака има много ясна и доказана научно връзка. Вероятно знаеш, че като цяло рака се дължи на промяна в ДНК на клетката, която промяна води до промяна в програмата, пътя, по който върви живота на самата клетка. Именно в тази посока се работи най- сериозно по отношение на откриване основната причина едни клетки да мутират в ракови, а други не.

# 822
Ама вие шегувате ли се?
Освен да питам всички неразбиращи как са изчислили процента на Джоли имат ли изобщо понятие от математика и стаистика.
Или очаквате онколога ѝ да се яви в бг-мама да ви предостави базата си данни и точна формула за изчисляване на риска от този вид рак? smile3544
Без особена връзка, обаче ми се прииска да споделя ето тази статия
http://www.nytimes.com/2013/03/27/opinion/when-judges-cant-do-ma … suffers.html?_r=0
която показва как липсата на статистически познания ( очеизвадна във форума между другото) може да съсипе човешки живот.
И аз се чудя какъв е смисълът да се изискват толкова специализирани линкове с информация, която сигурно единици тук имат капацитет и познания да разберат, за да можем евентуално да преизчислим рисковия профил на човек, чиято медицинска история не познаваме. Или да открием недостатък в работата на FDA или който там сертифицира медицинските тестове в САЩ?

# 823
  • На земята, която е всъщност звезда.
Но пък имам големи зъбни проблеми- ако ми кажат, че има голям % да пукна заради тях- ми ще ги махна всичките. По-добре да щракам с протези, но спокойна. Мастектомия или махане на всички зъби- все тая. Важното е да се сведе рискът от преждевременно "гушване на букета".

Е,то и от болни зъби се умира.Като прибавим и това,че и всеки  зъб отговаря на определен орган,то нещата стават много сериозни.Та който има страх да вземе и да се обеззъби.Ако е известен,задължително да го каже на медиите,за да можем да го обсъдим тука,щото иначе няма да е интересно.

Laughing Пропускаш най- важния момент в цялата дискусия: говорим за заболяване, предаващо се генетично на поколението. "Болен зъб" не е такова. Това, че някой е умрял от зъб, не означава, че децата му са застрашени, а само и единствено, че не е имал добра зъбна култура и хигиена.

# 824

Кристиян, няма да вадя роднинства и познанства като аргумент, че тук се тълкуват като фукня, но имам данни от човек на най- високо ниво в научната йерархия в света базиран във Виена и за гените и рака има много ясна и доказана научно връзка. Вероятно знаеш, че като цяло рака се дължи на промяна в ДНК на клетката, която промяна води до промяна в програмата, пътя, по който върви живота на самата клетка. Именно в тази посока се работи най- сериозно по отношение на откриване основната причина едни клетки да мутират в ракови, а други не.
В такъв случай малко лаишки въпрос: след като един човек е носител на мутирал ген, причинител на карцином в определена тъкан в организма и органа, притежаващ тази тъкан, е отстранен превантивно, то този ген няма ли да мутира така, че да се настани в друга гостоприемна тъкан, подобна по естество на онази, която е щяла да го приюти, ако не е била махната превантивно с оглед на високия процент наличност на мутиралия ген? Т.е. високият % вероятност един индивид да се разболее от рак, защото притежава по наследство мутирал ген, остава все толкова висок.

Общи условия

Активация на акаунт