Анджелина Джоли претърпя двойна мастектомия

• 56 328
  • 1 713
  •   1
Отговори
# 1 095
Аз съм убедена, че Джоли се е подложила на мастектомия, защото е била забаламосана от "най-добрите световни специалисти".

ooooh!

Защо? Защо биха я "баламосвали" тези лекари? Какво печелят от това? Липсва им достатъчно "материал" за рязане ли?

Най-вероятно, защото вярват, че са направили най-доброто за нея в случая... И тук решението зависи и от това - до колко медицинското лице успява да те убеди в това, в което то е убедено... От това идва и идеята за наследствено предаване на болестите, определени "развалени" гени, от които идва то, процент вероятност да развиеш или не развиеш заболяването, действията след установяване на този процент и т.н. Лекарите не са потривали ехидно ръце, докато са я лъгали, просто според тях не са я лъгали... Така мисля аз... Друг е въпросът, че не всички лекари биха предложили такава превенция при същите обстоятелства...

# 1 096
Не сте ли гледали такива случаи по американските филми и сериали? Явно там е обичайна практика. Confused

# 1 097
  • До хладилника, който обичам
Друг е въпросът, че не всички лекари биха предложили такава превенция при същите обстоятелства...

Да, някои ще й предложат лечение с медитация, диети и германска нова медицина.

Има си хора за всичко, включително и за 'алтернативни' терапии. Казвам това също и като краен потребител на някои алтернативни терапии. Но това не ги прави универсални и всемогъщи, каквото и да съобщава агенция ЕЖК.

Пънки, мило  Laughing превантивна мастектомия се практикува от много отдавна и далеч не само в американските филми и сериали, а и на живо, включително по други континенти и дори в България.

# 1 098
  • София - Рим и обратно
И тук решението зависи и от това - до колко медицинското лице успява да те убеди в това, в което то е убедено... От това идва и идеята за наследствено предаване на болестите, определени "развалени" гени, от които идва то, процент вероятност да развиеш или не развиеш заболяването, действията след установяване на този процент и т.н.
Абе хора, поспрете се малко. За какво "убеждаване" и "забаламосване" става дума? Както и Хеликаза написа - генетичните изследвания показват съвсем недвусмислено носителството на мутирал ген. И това си е наука, не е хвърляне на боб или разваляне на черна магия. Позитивно мислене няма да помогне Rolling Eyes Tired.

# 1 099
хахаха, забаламосали я, доообре бе, вкарахте зОрлем жената в поредния И филм даже. hahaha

# 1 100
  • София
Бях решила да не пиша повече в тази прекрасна тема /ТРомпеева липсва/, но понеже се чувствам длъжна да сея знания като една съща АНджелина, отговарям на Judy

Не е задължително "рязането"на бенката да е причината за усложнения, както и не е нужно да е некадърно рязано. Бенката е била злокачествена - това е карцином ин ситу - на малка дълбочина, без видими близки и далечни метастази. Лекарите тогава са длъжни да изследват регионални лимфни възли. Ако там дори в един възел се открие 1 мм зона с атипични клетки - поведението се променя и се включват всички арсенали на онкологията. Малка бенка не значи малко добричко меланомче, може да значи отвратителен инвазивен рак, което не се вижда на повърхността.
Майка ми имаше меланома ин ситу и вече 10 години е здрава, има два белега като от шрапнел, заради бенката и лимфните възли. Братът на мъжа ми имаше меланома ин ситу. Сега, осем години по-късно, се бори с рецидив, който дава само метастази, дори немогат да намерят първичното огнище. Не в България, в чужбина, където му спестиха белезите от шрапнел преди 8 години.
Хубав ден на всички и се радвайте на живота. Не съдете и няма да бъдете съдени. Не е човеку дадено да знае и да може да си обясни всичко.

# 1 101
  • Пловдив
По света има хора, които превантивно си махат и стомаха, тъй като в семействата им се предават определени гени. Ако майка ти, баща ти, леля ти, баба ти и всичките ти близки са си отишли от определена агресивна форма на рак на стомаха, ще е лудост да пренебрегнеш генетичната си обремененост и да се уповаваш на молитви и позитивно мислене.
Абе жена, може да е лудост, ама има хора, които не биха го направили. И тъй като това са си техните тела си е тяхно право. Да махат и да добавят каквото си поискат.

# 1 102
  • Варна
....... Просто методиката на изчисления им е такава - несигурна, хипотетична и хазартна.

Това го твърдиш ти, в качеството си на каква? По- голям специалист в областта?

# 1 103
  • София
По света има хора, които превантивно си махат и стомаха, тъй като в семействата им се предават определени гени. Ако майка ти, баща ти, леля ти, баба ти и всичките ти близки са си отишли от определена агресивна форма на рак на стомаха, ще е лудост да пренебрегнеш генетичната си обремененост и да се уповаваш на молитви и позитивно мислене.
Абе жена, може да е лудост, ама има хора, които не биха го направили. И тъй като това са си техните тела си е тяхно право. Да махат и да добавят каквото си поискат.

И как живеят с ампутиран стомах?

хахаха, забаламосали я, доообре бе, вкарахте зОрлем жената в поредния И филм даже. hahaha

Тя сама се е вкарала зорлем във филма. Можеше да си спести генетичните изследвания и мастектомията, при положение, че не е имала никакъв проявен проблем и е била напълно здрава. А наследсвеността я се прояви, я не.

# 1 104
  • София
Една жена преди 20 години не се доверила на лекарите да си извади сливиците, които гнояли периодично. 20 години боледува от ангини, даже не всеки път ходи на лекар, щото не си пада по лекарите. Вдигнала кръвно преди 5 години. Отишла на лекар. Дали и лекарства. Не ги е пила. Днес е с бъбречна недостатъчност. Вече се доверява на лекарите, но е късно. След пет години ще бъде на диализа. Дано да бъде след 10. Сега е на 49.
Медицината не знае всичко. Но знае доста.
Защо ви разказвам историята потърсете в нета.

Хубав ден!

PS. Живее се с ампутиран стомах, некомфортно. Но с рак на стомаха практически не се живее въобще. Открива се много късно. Дори в ранен стадий прогнозата му не е добра, зависи от хистологията но....

# 1 105
Ако не беше го направила това...  Mr. Green, щеше непрекъснато за това да мисли и да дава сили на болестта, мейби....
Може, Бу, явно е така. Да не дава Бог! Praynig Аз пък съм суеверна, всеки си има слабости.... Sad

# 1 106
Можеше да си спести генетичните изследвания и мастектомията, при положение, че не е имала никакъв проявен проблем и е била напълно здрава.

ooooh!

Т.е. ти никакви профилактични прегледи не правиш, докато нещо не те заболи?

Примерно, цялата ти рода с диабет и ти едно изследване за кръвна захара няма да си пуснеш, щом не си се строполила на улицата още?

# 1 107
....
Не е задължително "рязането"на бенката да е причината за усложнения, както и не е нужно да е некадърно рязано. Бенката е била злокачествена - това е карцином ин ситу - на малка дълбочина, без видими близки и далечни метастази. Лекарите тогава са длъжни да изследват регионални лимфни възли. Ако там дори в един възел се открие 1 мм зона с атипични клетки - поведението се променя и се включват всички арсенали на онкологията. Малка бенка не значи малко добричко меланомче, може да значи отвратителен инвазивен рак, което не се вижда на повърхността.
Майка ми имаше меланома ин ситу и вече 10 години е здрава, има два белега като от шрапнел, заради бенката и лимфните възли. Братът на мъжа ми имаше меланома ин ситу. Сега, осем години по-късно, се бори с рецидив, който дава само метастази, дори немогат да намерят първичното огнище. Не в България, в чужбина, където му спестиха белезите от шрапнел преди 8 години.

Благодаря ти.
И аз мисля, че самото отстраняване не винаги ще бъде причина, само по себе си, за поява на рак на кожата. Лично аз изобщо не се наемам да казвам кое е точно причина. Те лекарите не казват, та аз ли...При човек, болен от рак, смятам и аз, че бенката му е била злокачествена. Но как това не е било установено?

Да те питам- при отстраняването на бенките при татко не са правени, доколкото знам, последващи изследвания. Ще го питам пак довечера, обаче. Нямаме представа какви са били неговите. Минаха около 2 години при него от отстраняването. Следва ли да се направят изследвания сега и какви? Той, иначе, си следи състоянието на бенките, но при него те са толкова много по принцип.

Последна редакция: пт, 17 май 2013, 12:04 от Judy

# 1 108
  • Пловдив
PS. Живее се с ампутиран стомах, некомфортно. Но с рак на стомаха практически не се живее въобще. Открива се много късно. Дори в ранен стадий прогнозата му не е добра, зависи от хистологията но....
Да де, ама не отричаш, че има хора, които не биха го направили. И това си е тяхно право, да си носят риска и да умират от каквото им дойде. И вероятно част то споделилите тук в темата, че не биха го направили са искрени и наистина няма да го направят. И може да си умрат от рак. Но това е техен избор.

# 1 109

И как живеят с ампутиран стомах?

Тя сама се е вкарала зорлем във филма. Можеше да си спести генетичните изследвания и мастектомията, при положение, че не е имала никакъв проявен проблем и е била напълно здрава. А наследсвеността я се прояви, я не.
Александрия37, ти си една неграмотна жена.
Представи си, че имаш един пистолет. 6 патрона в цевта. Вадиш един от тях, завърташ барабана, опираш пистолета в челото си и натискаш спусъка, надявайки се да оцелееш. Горе долу това означава носителството на някои гени, BRCA-1 е такъв ген.

Общи условия

Активация на акаунт