Анджелина Джоли претърпя двойна мастектомия

• 56 326
  • 1 713
  •   1
Отговори
# 1 350
  • София
Александрия, ако всички жени в семейството ти са починали от рак на гърдата, дали няма да побързаш да махнеш твоите и без да имаш ракови клетки ?

Няма да побързам дори да ми кажат, че има 100% вероятност да се разболея. Гените и наследствеността не са някаква непреодолима карма, която тегне над нас и рано или късно ни застига.

# 1 351
  • В заешката дупка
Общото, Alexandria37 е,  че и двете са въпрос на вероятности. (При това вероятността при А.Д. да се разболее от рак е много по-голяма). И това, че тук някои много смело се изказаха как не биха се рязали заради вероятност. 

# 1 352
Александрия, ако всички жени в семейството ти са починали от рак на гърдата, дали няма да побързаш да махнеш твоите и без да имаш ракови клетки ?

Няма да побързам дори да ми кажат, че има 100% вероятност да се разболея. Гените и наследствеността не са някаква непреодолима карма, която тегне над нас и рано или късно ни застига.

Чудно, а ако научиш с 87% вероятност, че кармата ти е да се разболееш от РМЖ, пак ли ще седиш със скръстени ръце и ще чакаш?

# 1 353
  • София
Чудно, а ако научиш с 87% вероятност, че кармата ти е да се разболееш от РМЖ, пак ли ще седиш със скръстени ръце и ще чакаш?

Няма такава вероятност.  Simple Smile

# 1 354

Няма такава вероятност.  Simple Smile

Аааааааах вЕрно ли, че ти си сключила сделка за безсмъртие?

Ми Джоли явно не е, като повечето от нас между впрочем  Peace

# 1 355
От наука минахте на "карма".

# 1 356
Мда, наследствеността е доста по-непоправима от кармата, чудесно сравнение.  Laughing

# 1 357
Мда, наследствеността е доста по-непоправима от кармата, чудесно сравнение.  Laughing
Сравнението не е мое.

# 1 358
Момичета, Анжделина едва ли е като нас и по всяка вероятност се е консултирала с  най големите светила в областта на медицината! Едва ли се е решила на това си действие след разговор с селския доктор!

# 1 359
Сравнението не е мое.

А ти защо реши, че се обръщам към теб?

# 1 360
  • София
По стечение на обстоятелствата, точно снощи на канала Да Винчи гледах филмче за проекта за човешкия геном, като показаха за един пример семействата на двама еднояйчни близнаци. На единия близнак му се раждат 3 деца, като първите две се развиват нормално и са вече големички, но третото започва да се държи "странно" след като става на шест месеца и установяват, че има генетичното заболяване, извинете, името му ми изхвръкна от ума (но беше от две имена с тиренце). Увреден е някакъв ген, който трябва да произвежда някакъв ензим, който да унищожава мастни (май мастни бяха) клетки в мозъка, обаче тези мастни клетки се размножават и притискат мозъка и бързо го унищожават, и децата регресират много бързо и едва доживяват до възраст от 5 години. Другият брат и снахата тръгват да четат и да помагат, и се оказва, че тяхното 6-месечно бебе също започва да проявява странните симптоми и се оказва, че и това дете носи този ген. Срещал се често при евреите Ешкенази, и двамата родителите трябва да са носители, за да се прояви. Тук очевидно не само бащите, но и майките са се оказали носители, но при единия от три деца, на двете им няма нищо. Явно не всички деца от едно и също семейство го развиват. По подобен начин едва ли всички жени с обсъждания тук ген се разболяват, но явно страх лозе пази и на хората не им се рискува, особено ако имат тежка семейна история.

Момичета, Анжделина едва ли е като нас и по всяка вероятност се е консултирала с  най големите светила в областта на медицината! Едва ли се е решила на това си действие след разговор с селския доктор!

Светилата в тази област са малко, така че преди такава сериозна интервенция едва ли само тя се е сетила за тях да я консултират. Това, че е А Д не я прави по-знаеща и по-информирана от някоя от нас, не надценявай нея толкова много и не подценявай хората тук също толкова много, че те е хванал ефектът на ореола!

# 1 361
Аз се зачудих за друго. Анджелина има билогично свое момиченце (даже май са две). Носеха се слухове, че близнаците са резултат от ин витро процедура. Чудя се дали е било уместно и дали е правила предимплантационна диагностика и дали наличието на този ген би се установило при нея.

Със сигурност е можела да разбере пола...

# 1 362
  • София
Момичета, Анжделина едва ли е като нас и по всяка вероятност се е консултирала с  най големите светила в областта на медицината!

Ми то и Майкъл Джексън по всяка вероятност се е консултирал с най-големите медицински светила и благодарение И на тях успя да гушне букета на има няма 50 год. Аз съм изненадана, че успя и толкова да доживее.

# 1 363
Момичета, Анжделина едва ли е като нас и по всяка вероятност се е консултирала с  най големите светила в областта на медицината! Едва ли се е решила на това си действие след разговор с селския доктор!

Проблемът е защо не го е консултирала предварителнос bg-mamma, с експерти по ГНМ, с кармичен специалист и накрая защо всъщност не е хвърлила боб директно по ABC, CBS, NBC, CNN, Fox и bТВ-то на народа.
А и още откъде накъде ще пише писма до НЙ Таймс, че да си прави реклама, защо оттам нататък е по кориците на жълтите списания (защото не се е случвало от месец-два) и на Тайм???

# 1 364
...не надценявай нея толкова много...

Малко ти е двоен стандарта - когато стана дума за жълтите вестници, я изкара неуязвима, сега да не я надценяваме.

Ми да не я надценяваме наистина - не е нужно всяка нейна дума да тълкуваме като нещо, дето ще промени света от утре. Нормална жена, взела тежко решение, казала го - за какво е целият тоя шум.

Общи условия

Активация на акаунт