Отговори
# 165
  • Пловдив
Здравейте мами,
И аз много се панирам...ето тази сутрин 1 час кашлях, че да почне бебка да шава да го видя дали е добре. Е кашлях, кашлях ама мъничката неще да ме рита. Почнах да охкам и да нареждам на ММ, че не иска да мърда и той категорично ми каза, че съм луда. Е така е...преди малко ме побърка от ритничета. Постоянно ме е страх. Уж гледам да не показвам пред близки, че ме е страх, ама пак ми личи. Мисля, че всички малко или много ни е страх. Все си викам, че ей сега ще минат 4месеца Simple Smile
Аз си изпих кафето и влязах да се изкъпя. Излизам от банята, поглеждам се в огледалото преди да се намазотя с АКНЕАУТ-а ми и що да видя....около устните ми дребни, малки, червени пъпки. Ама многоооо. Боже, вече съм като крастава жаба. Целия ми гръб, гърди, рамене е в малки, червенки пъпчици. Ужасна работа. Явно така ще съм до края. Ще се изтърпя в името на принцесата ми.
Е ние с ММ се нагласихме и заминаваме да обядваме. С него имаме голяма механа и познайте дали в хладилника ми има нещо по - различно от прясно мляко(за кафето сутрин) и разни дреболиики. Готвачките в механата ми майсторят всякакви пресни манджички и от склада си поръчвам всичко, което ми се хапва.
Е хайде лек ден от мен. Отивам да нахраня бебето (както всеки ден казвам) Simple Smile)))

# 166
Чак ми е странно да се филмирате толкова..аз съм прекалено спокойна, но когато родя вече ще пея друга песен...има да се паникьосвам ежеминутно   Crazy
Ние до няколко дни почваме ремонт и обзавеждане на новото къще и ще се оглеждам вече за креватче и количка. Няма да проучвам марки....отивам и купувам, което ми допадне като цена и функции.
За килограмите, аз удържам фронта и все още съм "само" +11. Последния месец ту кача, ту сваля, но поне спрях безумното качване  Shocked Все още ми е мерак да не мина +20 кг, но накрая ще видим отчета  Mr. Green
Напоследък не спя, много кошмари, будене, WC, а последните 2 дни се позасилиха розовите сънища...но наяве никакви мераци нямам  Blush Недоспиването компенсирам със следобедна дрямка   Sunglasses
Сега излизам на разходка, че усещам преддепресивно състояние и да го разкарам докато е в начална фаза  Mr. Green

# 167
  • София
Момичета, ако отсега не се научите да се справяте с притесненията и страховете, като родите няма да ви стане по-лесно, дори напротив.  Тогава поводите за паника са много повече, а нито вие, нито детето ще имате полза от това.

# 168
Аз се върнах от кафе, а вие сте се хвърлили в мелодрами newsm78
Хераклия, споко аз съм на 22 и хич не се шашкам Mr. Green толкова съм спокойна, че направо дразня всички около мен, бебето има нужда само от мен, така че аз теябва да съм спокойна. Не ми дреме от нищо, правя забележки и се карам с хората наред, няма да се оставя да ме правят на балама #2gunfire( в смисъл да ме поучават за възпитание, имена и дрехи)
Памперс добре дошла Hug ти си много еко, как се дава мляко без биберон за непросветената ми глава baby_neutral
Локресия, чак ти завиждам за механата, аз откакто забременях забравих да готвя, само някви буламачи се получават, къде в свищов се намира?
За безсъние мога да ви кажа, че нищо не ми помага, хване ли ме край, будувам си, гледам филми и си играя на телефона и тва е , млека, медове нищо не помага само здрави нерви, при продължителен проблем, има хомеопатия за безсъние, която става за бременни, ама се консултирайте с лекар, няма да казвам имена Whistling

# 169
Здравейте, мами!
Аз отдавна си имам режим на безсъние. Лягам си около 12-01 часа. в 4 ставам до WC, носа ми е запушен и не мога да заспя. Пускам телевизията на Diva Unversal в 4 сутринта почват 2 серии на Чародейките. Гледам ги на таймер на телевизора, някъде към края на втората съм заспала - това прави към 6 часа. Спя до към 9.

Това се повтаря всяка нощ вече 3 месеца.

# 170
Здравейте мами Simple Smile
И аз се паникьосвам повече,но гледам да съм спокойна,само си повтарям,че всичко е наред с бебо щом си шава  Rolling Eyes
Трябва им спокойствие на бебоците,не истерия  Mr. Green (имах позната,която изпадаше наистина в такива истерясали състояния и после бебока като се роди й го върна тъпкано с безкрайни  безсънни нощи )
И аз се записах за лекциите в МОЛ ГАЛЕРИЯ,мисля,че ще интересно
 smile3521

# 171
Здравейте  bouquet
Веселото, честити розови гащи
Аз вчера бях на преглед и пак ми подтвърдиха, че е момченце Simple Smile Обаче шийката ми още се е скъсила, от 34 мм, е станала 27 мм. Странното е, че док каза че е добре. Предния преглед бях при друг аг и той каза че 34 мм си е късичка, трябва да е над 35 мм. Тия дни ще ходя пак да ме проверят, да видят дали това скъсяване не е инцидентно или пак ще се наложи в болница да влизам. Иначе вече тежим 699 гр. И на мен ми казаха, че сме с голяма главичка  Mr. Green Напоследък бебко е много активен, и по време на прегледа не спря да шава  Heart Eyes
Шамс, горе главата шийката ти е 37 мм, което си е добре, но щом док е казал да лежиш - почивай си.   bouquet
И аз си имам странен режим на спане  Mr. Green
Да кажа и аз за спокойствието - много е важно. При мен контракциите започнаха когато на татко му стана нещо със сърцето и започна да припада. После мама я вкараха в болница в прединсултно състояние. Слава Богу сега и двамата са по-добре. Просто напрежението в живота е толкова много понякога, че не бива да си измисляме причини за допълнителна паника.
П.С.
Сега видях, че вчера е бил денят на Семейството! Честит празник на всички! Прекрасно е когато семейството се увеличава!

Последна редакция: чт, 16 май 2013, 13:23 от Kristisha

# 172
По повод безсънието,  при мен липсва напротив лягам по кое и да е време и спя като пън, само когато акъла ми е ангажиран с дела примерно заспивам и се събуждам след няколко часа обикновен но към 3 ч. /през нощта/  и край със съня  Crazy и по цял ден  съм като пребита Tired
Иначе да ви се оплача имам страхотен пърхот, направо не знам с  какво  да се мия мажа и тн.
отгоре на всичко венците продължават да ми кървят, вече повече от месец ползвам лакалут , но без ефект .Та моля мамите вече открили нещо ефикасно за пърхота и венците да споделят  Hug

# 173
RAQSVETLINA пърхота ме следва неотклонно от самото забременяване до средата на четвъртия месец, заедно с лющене на люспи на кожата на лицето, особено на челото и носа, а ръцете ми станаха на шкурка.

Смених си шампоана с доста по-щадящ и си взех козметика за лице за бременни. И двете са на Кокона козметикс, доволна съм. Ползвам цялата им серия за бременни, всъщност нищо друго от старата ми козметика не мога да ползвам, дори парфюмите.

# 174
Може да пробваш Виши шампоан за сух скалп, скъпичък е , но много помага  Naughty

# 175
  • Пловдив
Аз пък открих за приспиване Фейшън ТВ. Докато гледам как разни восъчни мумии се движат по някакъв тъмен подиум, на монотонна тиха музика и за 20 минутки съм заспала. Преди това даже незнаех, че имаме такъв канал. И най важното е предварително да нагласите телевизора да се изключва сам след известно време. Така се отпускате без да се притеснявате, че няма кой да изключи телевизора. Препоръчвам в нашия случай едно душче - не горещо разбира се, пред чай или мляко, които ще ви събудат твърде рано за пишкане.

И аз имам пърхот направо ужас, но е локализиран само на бретона... Такова чудо не е било, явно много суха става кожата. Изкъпвам се и още на мократа коса го гледам, че се вижда. И така по миналата седмица се ядосах и си измих бретона със сапун за пране. Определено се подобри положението. И аз се замислих за Виши за сух скалп.
А за венците - аз имах проблеми и преди и зъболекаря ми каза да се мия със сенсодин за чувствителни зъби и така си карам и досега. Имаше две три прокървявания и известно време болезнени венци, но минаха. Засега ми се разминава май.

# 176
Благодаря за отговорите момичета   bouquet
Мария за Кокона козметикс не съм чувала  Embarassed признавам ,но задължително ще се поинтересувам и ще се снабдя  Hug
Маиче там е работата , че хич не ми е суха косата напротив,  но докато открия "Кокона козметикс" това ще си взема Виши  Hug, иначе умирам от срам раменете са ми постоянно в пърхот и косми   Embarassed и не се търпи вече.
Диана мила и при мен е така само  по бретона, гадна работа , но виж добре ме подсети за сензодин - Благодаря!

# 177
Здравейте "филмирани "мами  Simple Smile майтапя се разбира се  Hug
Аз преди малко се върна от дъълга разходка с братовчедката и нейния малчуган.Обаче веднага се нахвърлих на обяда,че така бях засвирила,хем тая сутрин закусих.Усещам аз ,че от 2-3 дни нещо много ми се хапва,през нощта като ставам до тоалетна минавам и до кухнята  ooooh!
За спането -този път си спя,даже много ми се спи.Но с предната и аз като DianaR открих фешън канала и по цяла нощ гледах булчински рокли на Ели Сааб  married
Напълно съгласна с Sleeping Beauty ,малеее само като си помисля и ми настрахва косата.Майка ми все викаше ,двечки дечица си е най-добре.Да ама и два мозъка да измислят всевъзможни щуротии никак не е зле  Joy
lokresiq ,с това едночасово кашляне може само контракции да си довлечеш мила.Недей,то като ще мърда,ще мърда и аз все го побутвах корема си да рита,но няма и няма.Но да си кажа и аз честно,притесних се дето не ще да шава,също че Диди по-рано се разрита  EmbarassedСега от 3-4 дни е доста активна.Даже снощи викнах мъжо и детето да видят как вече се намърдва в корема.
Аз през тази бременност съм маалко по нервна,незнам защо,но мъжо пък се променя като за по-добро.Намира време да се разхождаме и ми угажда повечко отпреди  Simple Smile
Аз си починах с вас,сега ставам да изпия хаповете и да сготвя за довечера.

# 178
Здравейте и от мен,
За венците на мен много ми помогна вода за уста парадонтакс, а зъбите си мия с елгидиум(тъмно синия срещу плака).
Локресия за пъпчиците - аз също имах подобен проблем - попринцип съм с много чиста кожа, но от както забременях ми се появиха малки червени пъпчици в областа на брадичката и деколтето. Ходих на дерматолог и ми предписа едно мазило Zynerif - на мен ми помага, но ако искаш се консултирай все пак и ти със специалист понеже кожи различни.

# 179
RAQSVETLINA Кокона козметикс е българска, няма много реклама, евтина е, на мене  с 100000-та ми алергии ми понесе много добре. Има я по аптеките.
Имат сайт, можеш да разгледаш:
http://www.kokona.net/

Общи условия

Активация на акаунт