Съпруги на военнослужещи 6

• 55 846
  • 751
  •   1
Отговори
# 660
# 661
  • Плевен/Пловдив
Здравете,

Въпроса ми е каква сума трябва да се преведе, за да си потвърдиш заявката за карта???
Може ли да не се преведе цялата сума ? И кога е последния срок за изплащане на остатъка??? newsm78

# 662
didi_bili, превежда се цялата сума.
На картата си пише до кога е срока за превеждане на парите, след това картата се връща обратно в системата и се предоставя на друг.

# 663
  • Плевен/Пловдив
didi_bili, превежда се цялата сума.
На картата си пише до кога е срока за превеждане на парите, след това картата се връща обратно в системата и се предоставя на друг.

Благодаря ти,

Аз си мислех, че има възможност за частично плащане!!!

# 664
# 665
Доста неточности има в статията, но ще бъде хубаво поне твърдението за ДМС четири пъти годишно да се окаже истина.

# 666
Коментирам статията:
Оттук нататък очаквам все повече да се засилва противоречието по веригата:

МО=>министерсво на финансите=>Национален съвет за тристранно сътрудничество

Какво означава Национален съвет за тристранно сътрудничество?
Представители на правителството, синдикати, бизнеса все повече се опитват да кажат колко армията не заслужава
социални придобивки, ранно пенсиониране, държавни осигуровки.
Аз имам въпроси към бизнеса:
1. защо прикриват реалния размер на заплатите ( и респективно на осигуровките) + неплащането на данъци и за това им е крива армията?
2. защо не казват колко български граждани се осигуряват в чужбина?
3. колко хора изобщо не се осигуряват, респектвно няма никога да вземат пенсия?
4. дава ли си сметка бизнеса, че в армията се плаща малко за високите изисквания към хората ?

Последна редакция: чт, 31 окт 2013, 20:45 от ДидиС

# 667
# 668
# 669
Добро утро момичета!Искам да попитам тези от Вас който вече са раждали на вашите мъже колко дена бащинство им се пада.По закон са 15 календарни дни,но на моя са му казали,че в армията са само 7.И след тези дни може ли да излезе болничен защото аз ще съм секцио и няма кой да ми помага.

# 670
 Да, 7 календарни доколкото помня ползва моя мъж  Peace

# 671
  • Пловдив
Добро утро момичета!Искам да попитам тези от Вас който вече са раждали на вашите мъже колко дена бащинство им се пада.По закон са 15 календарни дни,но на моя са му казали,че в армията са само 7.И след тези дни може ли да излезе болничен защото аз ще съм секцио и няма кой да ми помага.

Ами да пробва да излезе в отпуска, ако има още дни.
На теб ти пожелавам леко раждане. Ако всичко е ОК, след 7 дена в болницата, 7 вкъщи с мъжо, ще можеш да се оправяш сама с бебо през деня. Тежката работа ще оставяш за таткото вечер.

# 672
Радинка, болничен едва ли ще му дадат, но може да си ползва отпуската.

# 673
Безсмислен  е този болничен за военните татковци. По-добре отпуска за раждане на дете 7 дни и заедно с почивните дни стават 11 дни вкъщи. Като прибавим и бавенето на плащането от НОИ и загубата на пари (а в този момент ще са ви нужни доста) не си струва да го взима. А той сигурно има и друга отпуска и в такъв момент командирите не отказват.

# 674
7 дни са календарни - не работни. Wink
И варират от 3 до 7 - по усмотрение на работодателя.

Общи условия

Активация на акаунт