Петокласници

• 58 232
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте,
и нашата РС мина снощи, да ви кажа много се обезпокоих.
Първо защото половината учители не минаха и второ защото се изисква учебна тетрадка по музика , а по английски, история и география не.Това ме вкара веднага в мисли относно сериозността на обучение в новото ни училище. Също така купените от мен учебни тетрадки по математика и литература се оказаха напразно похарчени пари, защото по тях не се работело.
Притеснително е също и че няма никаква дисциплина в час, а като си записвах детето там ми обясниха как училището е по-висока летва от другите и цяло лято се побърках от притеснение дали ще се справим, а том се оказва че ние май сме по-високата летва.
Почвам сериозно да се чудя дали да не си го върна в старото училище където поне знам как се учи и на какво държат или да търся друго Shocked

# 586
  • Бургас
е, изчакай малко,  пък тетрадките може да си ги ползва в къщи за упражнение при ученето на уроците, все ще са от полза, даже устно да ги прави упражненията

# 587
Здравейте! Проверявате ли домашните на децата си? Ева е свикнала в занималнята да ги пише на чернова, учителката да провери, да и покаже ако има грешки да си поправи, и едва тогава се преписват в тетрадките за домашно. Сега иска ние да я проверяваме, обаче домашните вече са по 20 задачи вс.ден и вечер пада едно проверяване, едно преписване. Май е време да и кажа да се справя сама и да пише направо, пък ако е сбъркала, да си и поправят. Тъкмо ще свикне да внимава повече

# 588
По АЕ още не мога да си изясня новата система по която ще учим. По-запознатите от вас могат ли да ми кажат голяма ли е разликата с HELLO?
Сега ще учим по Longman.

Ние също минаваме от HELLO на LONGMAN. Не бих казала, че съм особено запозната, но дъщерята като разгледа учебниците каза, че първите уроци са елементарни и няма нищо ново, а тя досега не е учила допълнително извън училище. От други майки също съм чувала, че LONGMAN е с по-ниско ниво на трудност.

Делфин, може тя си да ги пише на белова, тък вие да хвърляте по едно око (за да е спокойна) и ако има нещо сгрешено да си поправи. Голям стрес им е сега и моята дъщеря за всичко се притеснява, а иначе от миналата година се оправя сама, ама сега шаш и паника.

# 589
  • София
LONGMAN има хубава граматична тетрадка, напълно си струва парите.
Аз миналата година не съм проверявала домашни по нищо, нито ми е разказвала уроците, но сега мисля да наглеждам разказвателните предмети в началото и разбира се английския, който мъчим от лятото. По БЕЛ и мат мисля, че сама може да си се оправя.

Впечатлих се от бройката задачи домашно при Киселова Grinning

# 590
  • Бургас
моят син до 4 клас беше на занималня и не съм надзиравала домашните, но тази година ще го правя,  през уикенда ще го карам да учи разказвателните и ще го изпитвам на въпроси,  вчера бяха взели първия урок по география и уж ми каза, че го знае, а като взех да задавам въпроси, се оказа че нищо не е запомнил, бил прочел веднъж урока само, мързел страшен е моичкият, оставя ли го без надзор, е направо пропаднал, вчера така се отплеснал на компа, че чак забравил, че трябва да тръгва на тренировка по футбол и като се сетил, вече било много късно и си останал на компа...

# 591
Аз не проверявам домашни, когато се съмнява за някоя задача идва ми каже принципа на решение дали е така, после изчислението е лесно. При грешна задача предишната госпожа им късаше листи да преписват, така че е свикнала да внимава и да мисли преди да пише. При старата класна беше железен ред и дисциплина, огромни домашни и сега като видя само 8 задачки по математика за домашна, на другия ден 3 и никаква домашна по нищо друго беше много щастлива. По литература госпожата каза, че уроците били дълги, ще ги учат на епизоди и да им помагаме да разказват.
29 деца са в клас, едно отиде в математическата, а дойдоха 5 нови. Едно от новите постоянно прекъсвало за нещо госпожите и с това дразнело останалите и вчера по едно време няколко деца едновременно му извикали "Стига!" Те са свикнали в час да се мълчи Simple Smile
По литература са правили входно ниво на текста за Хитър Петър в началото на учебника. Програмата ни е още временна и ни я казават ден за ден, но досега са имали по 6 часа и един ден 7 часа, но 7-я час беше физическо и те не карали, защото госпожата не карала седми часове.
По английски винаги сме били на Лонгман, но и ние за първа година няма да учим по лексикалната, а по граматичната тетрадка. Там било по добре обяснено и като правели упражненията ще можели да погледнат правилата, написани в самата тетрадка.
Ние живеем далече от училище и винаги сме я водили с кола, но от тази година ходи с автобуса. И на мен ми беше притеснено с пресичането, но поне не е сама, а с едно дете от класа.

# 592

С количествени натрупвания, към качествени изменения! Laughing

# 593
Здравейте и от нас Laughing......Започна вече и моето момче с уроците.....но мноооого ще му е натоварено и просто не знам как ще се оправяме ooooh!.Тренировките му са всекидневни по 2ч и половина и като сложим и пътя до там и обратно цялата сутрин е заминала.Кога ще учи просто акъла не ми го побира.Като няколко дни в седмицата има и двуразови тренировки,сутрин и вечер след училище.... ooooh!
По английски исках да ви попитам колко пъти в седмицата имате и по колко часа. ThinkingИначе и ние винаги сме били по Лонгман и от тази година вече започва да ходи и на уроци.Днес му беше първия урок....в 7.30 и явно ще е в този час защото след това от 9ч е на тренировка.И така почнаха вече и с домашните,за сега е много доволен от всички нови учители и от класната си.....Каза че всички били млади и много готини........ ThinkingИначе в клас досега бяха 20деца,но тази година имат 4нови и стават 24.

# 594
  • София
Здравейте, май досега не съм писала в темата, но я следя редовно. Големият ми син е петокласник в паралелка с разширено изучаване на математика и втори език немски. Относно домашните по математика, досега винаги съм ги проверявала, но след вчерашната род. среща (само за математика) учителят каза, че трябва да следим дали си е написал домашното, а не да го проверяваме. Така той успява да следи нивото им и ако има пропуски, да ги коригира и наблегне на тях. Лично на мен това ми остави много добри впечатления. Целта е не получаване на високи оценки, а постигане на добри знания и умения. Освен това учителят ще ги води на екскурзии, на кино, боулинг, на ски и т.н., а не им е класен. Ще ходят 2 пъти седмично на школа по математика (единият ден е събота), която е задължителна.

# 595

По английски исках да ви попитам колко пъти в седмицата имате и по колко часа. ThinkingИначе и ние винаги сме били по Лонгман и от тази година вече започва да ходи и на уроци.

Четири пъти седмично имаме английски. И ние все сме били по Лонгман.
На допълнителни уроци няма да пращам. Ако и догодина не започнат с втори западен език, тогава ще я пращам на немски или френски (още спорим в къщи кой от двата да е).

# 596
Понеже имаме двугодишен опит от курсовете при нея - няма изненади - аз много се радвам, че тя ще води всички математики на моя син, защото хем той си я харесва, хем знам, че тя е много читав и сърцат учител. Ще ги поизмъчи в началото, но после ще видят, че усилията са си стрували.

С количествени натрупвания, към качествени изменения! Laughing

# 597
  • най-шареното място
Никога не съм проверявала домашни и не съм препитвала. Не смятам да започвам.
Английският е единствен език, 4 часа на седмица по Лонгман /както и досега/. Не съм виждала повече от корицата на Hello, но няма учебник на Просвета, кокйто да съм харесала за 4 години и с чиста съвест твърдя, че даже само заради лекотата на възприемане на написаното, Energy e по-доброто нещо. Определено вземете граматичната тетрадка. Нещо като детско Murphy от едно време е.

И мен ме впечатли количеството от 72 примера. Ценя повече изберателността отколкото натрупването на онщо основание и се радвам на малките домашни дотук.

ПП Липсата на учебни тетрадки по математика и български за мен е плюс. Нивото им е ниско и само се трупа време - работят за механични умения с тях. И без тези две неща - 6кг вчера.

# 598
Здравейте, май досега не съм писала в темата, но я следя редовно. Големият ми син е петокласник в паралелка с разширено изучаване на математика и втори език немски. Относно домашните по математика, досега винаги съм ги проверявала, но след вчерашната род. среща (само за математика) учителят каза, че трябва да следим дали си е написал домашното, а не да го проверяваме. Така той успява да следи нивото им и ако има пропуски, да ги коригира и наблегне на тях. Лично на мен това ми остави много добри впечатления. Целта е не получаване на високи оценки, а постигане на добри знания и умения. Освен това учителят ще ги води на екскурзии, на кино, боулинг, на ски и т.н., а не им е класен. Ще ходят 2 пъти седмично на школа по математика (единият ден е събота), която е задължителна.
koe e u4ili6teto

# 599
Ние също сме с две годишен опит при Киселова и въпреки домашните и ранното ставане всяка събота, дъщерята си я обича. Факта, че на 16.09. е видяла поне 7 деца от курса, за мен говори, че системата е добра. Жал ми е като я гледам колко е притеснена, но е ясно, че за да стигнеш до сериозните задачи трябва рутина.
Дъщерята повече се притеснява, че са до късно на училище и като се добавят и школите и езика, ще трябва да учи по нощите, но като чета повечето са така, все ще оцелеят накак.

Последна редакция: чт, 19 сеп 2013, 11:38 от k_Lina

Общи условия

Активация на акаунт