Петокласници

• 58 231
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
ПЧМГ-отчетна!

Ние също сме с две годишен опит при Киселова и въпреки домашните и ранното ставане всяка събота, дъщерята си я обича. Факта, че на 16.09. е видяла поне 7 деца от курса, за мен говори, че системата е добра. Жал ми е като я гледам колко е притеснена, но е ясно, че за да стигнеш до сериозните задачи трябва рутина.
Дъщерята повече се притеснява, че са до късно на училище и като се добавят и школите и езика, ще трябва да учи по нощите, но като чета повечето са така, все че оцелеят накак.

# 601

Впечатлих се от бройката задачи домашно при Киселова Grinning

Как ме разконспирира?

# 602
  • София
Здравейте, май досега не съм писала в темата, но я следя редовно. Големият ми син е петокласник в паралелка с разширено изучаване на математика и втори език немски. Относно домашните по математика, досега винаги съм ги проверявала, но след вчерашната род. среща (само за математика) учителят каза, че трябва да следим дали си е написал домашното, а не да го проверяваме. Така той успява да следи нивото им и ако има пропуски, да ги коригира и наблегне на тях. Лично на мен това ми остави много добри впечатления. Целта е не получаване на високи оценки, а постигане на добри знания и умения. Освен това учителят ще ги води на екскурзии, на кино, боулинг, на ски и т.н., а не им е класен. Ще ходят 2 пъти седмично на школа по математика (единият ден е събота), която е задължителна.
koe e u4ili6teto
Училището е 125 СОУ.

# 603
tzvete_das ние не сме в ПЧМГ. Киселова вече и там ли преподава?

# 604
Да, но само на една паралелка, доколкото разбрах. 

# 605
Да, затова си помислих, че сте там...Тя ще води всичките математики (ЗП ЗИП и СИП) на 5в клас.
ИЗвинявай, че съм закачила тогава за теб препратката   bouquet . Дано я видят другите мами, които са в ПЧМГ.

tzvete_das ние не сме в ПЧМГ. Киселова вече и там ли преподава?

# 606
  • София

Как ме разконспирира?

Помня, че когато лятото питах за мнение за двете математички поемащи класовете в СМГ К_Lina писа за курсовете при нея. Не съм Шерлок Холмс, но някои неща помня като слон  Laughing

Последна редакция: чт, 19 сеп 2013, 12:55 от EliG

# 607
  • ride my bike...
Айде да се отчета и аз Simple Smile
Хич не ми харесва тази втора смяна Confused От 9 или 10 - тренировки, после ядене на крак, преобличане където свари и на училище. Прибира се към 20.00. Надявам се да оцеле....

# 608
Днес направих опит да й вдигна чантата... баси, това е ненормално. Аз не бих разнасяла такова нещо, камо ли дете...

# 609
Днес ходих да я прибирам пеша, тъкмо да разходя и бебето. Като сложих раницата на гърба си ми се стори, че бебето в ерго раницата отпред е по-леко. Пък си е осем кила човече...

# 610

Как ме разконспирира?

Помня, че когато лятото питах за мнение за двете математички поемащи класовете в СМГ К_Lina писа за курсовете при нея. Не съм Шерлок Холмс, но някои неща помня като слон  Laughing

Laughing  Чак сега загрях, че това се отнасяше до К_Lina. Реших, че е за мен, тъй като съм споменала домашните по мат. Седя, мигам на парцали, и се чудя - как разбра, че сме при Киселова, като не съм писала в темата от няколко години, че и в други теми не съм споменавала  Laughing

# 611
Явно при Киселова е доста натоварено. Laughing
Моя син е при Данова. Честно казано не усещам напрежение и/ или паника. Два дни по 10 задачи за домашно. След училище почива, чете си малко, пише домашни и ходи на футбол. Ляга си нормално, става нормално. Това ми беше притеснението на мен- съня. Но бях наплашена от форума , че видиш ли много домашни се давали в СМГ. Вярно, че са минали само 3 дни, но мога да кажа, че  през това време не е имало никакво напрежение.
От 1 октомври ще се увеличат извънкласните, ще включим и школата  по математика и фотография/ надявам се. И уроците сигурно ще се увеличат. Добре, че нещата се случват постепенно.
Аз лично няма да позволя детето ми да учи по нощите. Егати и ученето. 5 клас не е чак толкова важен, че да се изтормозва. Според мен важното е да свикне с новия режим. Със самостоятелното придвижване. Както до сега ще държа на математика, български и английски.  Разказвателните по мое мнение до миналата година бяха излишно информативни. И преди и сега  му казвам, че не са важни датите и да не се притеснява за тях. Важно е да разбере основната идея, да слуша в час и да пита при неясноти . Ако получи двойка или забележка чудо голямо. Нали е учил и се е опитал да мисли . Направил е каквото трябва.

k_Lina , защо смяташ е притеснена дъщеря ти?

# 612
  • София

С количествени натрупвания, към качествени изменения! Laughing

На мен ми се струва прекалено количеството, честно казано ... надявам се да е само за стряскане в началото, защото няма никакво време за шах и едва остава време за другите спортове, а това не му е хич приятно, и се страхувам да не стане обратния ефект - да намрази математиката, понеже му е отнела удоволствието Simple Smile По принцип съм против възприемането, че точно математика се учи с огромни количества задачи, напротив.  Макар че заяви, че щал да ходи и на школа по математика Rolling Eyes Мисля, че на нищо друго няма да се запише, иначе трябва да спре шаха  Confused

Нашата чанта напротив - олекна заради ученето на блокове, а младежът доста израсна, от което съм много доволна, че я мъкне из целия град. В старото училище се мъкнеха какви ли не неща, задължително.

По английски и моят син е общо взето на училищно ниво Hello, никога не е ходил допълнително, но прегледа учебника и каза, че е лесен, а имало и други деца като него, с посредствен английски.

Деси, нямам време да се обърна напоследък, камо ли до форуми да стигна  Tired Сега покрай началото на учебната година се позачетох, мисля, че успях да ви прочета откакто не съм.

Laluni, като чета май всички са така, но пети клас си е стрес. Ще свикнат, ще наредят всичко.

# 613
Привет!
Да споделя и аз туй-онуй покрай нашето учене.Хриска е харесала всички учители,освен тази по математика,тя била"строга"!От понеделник започват входните,ще видим как ще се представи.Математичката им е дала вчера 50 задачи за упражнение за входното,което е добре,защото аз все още не съм се ориентирала какво помагало да и взема по математика.НАДЯВАМ СЕ ВИЕ ДА МИ ПОМОГНЕТЕ-ИСКА МИ СЕ ПОМАГАЛО по МАТЕМАТИКА,КОЕТО ДА ПО-СКОРО ЗА УПРАЖНЕНИЯ,А НЕ ЗА ОЛИМПИАДИ.
Вторият чужд-руски много я е впечатлил-думичките били "лесни и смешни"-"Класс готов к работе."и е най-смешно
Школата по английски мисля да я пропуснем тази година,защото няма да и остава физически време и за нея.Записа се на един проект "Успех" по приложни изкуства,ще има и 2 СИП-а,които пак са след часовете и ако реши,че и с танците продължава не знам кога ще и виждам очичките,освен вечер преди лягане.
Иска ми се да поръчам това по История http://www.book.store.bg/p61610/multimedien-disk-ucha-i-igraia-p … maria-boseva.html.Някой има ли впечатления дали ще е от помощ?Миналата с разказването и беше много трудно и затова се надявам така да я улесня.
По математика ще поръчам тези формули http://www.book.store.bg/p84810/pomagalnik-po-matematika-5-7-klas.html
Ще ви следя за още идеи.
И накрая да изкажа възхищението си от малките математици!Страхотни сте!

# 614
  • у дома
Математичката им е дала вчера 50 задачи за упражнение за входното,което е добре,защото аз все още не съм се ориентирала какво помагало да и взема по математика.НАДЯВАМ СЕ ВИЕ ДА МИ ПОМОГНЕТЕ-ИСКА МИ СЕ ПОМАГАЛО по МАТЕМАТИКА,КОЕТО ДА ПО-СКОРО ЗА УПРАЖНЕНИЯ,А НЕ ЗА ОЛИМПИАДИ.
Аз препоръчвам този - http://arhimedbg.com/3uchebni-pomagala/45kniga-za-uchenika-po-ma … ematika-za-5-klas
Предимства-точно по учебния материал си е,има група А,Б и В,последната е със задачи за състезания,които може да не решавате,накрая има тестове,които е хубаво да се решават,защото подготвят за формата на изпита в 7клас.
Недостатък-задачите са много и има и доста еднотипни и на децата им писва,та трябва да се прецени  и да не се решава всичко,но определено е един от добрите.

Последна редакция: пт, 20 сеп 2013, 13:57 от svetlaem

Общи условия

Активация на акаунт