Хитринки за всякакъв случай - 8

• 84 673
  • 768
  •   1
Отговори
# 135
Аз моя робот го слагам на плота и с грапавото на гъбичката за съдове и малко веро си го почиствам. После минавам с чиста попивка и е готов.
И аз така, ако се налага съвсем малко и циф капвам или някаква друга паста.

# 136
Мисля в тази тема преди време четох съвети за отпушване и обезмирисяване на канали. Нещо с оцет като че ли, но не запомних пропорции и точна рецепта. Моля за помощ.
За отпушване чак не знам дали ще свърши работа, но аз си правя профилактика често така : сипвам сода и почвам да пръскам с оцет. То шупва , пръскам още малко оцет и го оставям да престои малко. После пускам гореща вода и готово  Simple Smile

# 137
  • София
За отпушване чак не знам дали ще свърши работа, но аз си правя профилактика често така ...
Те това беше, много благодаря!! Ще пробвам веднага, че странни миризми се носят в банята ми. Дано помогне.

# 138
  • в сърцата на децата <3
Почистих го със Зебра. В момента съхне, ще видим, дано работи  Mr. Green
Между другото на Зебрата ми ѝ е изтекъл срока на годност преди 3 месеца. Все още си "работи" и е с нормална консистенция, цвят и "сила". Мисля да мина печката, плочките на кухненския кът, балатума на село пред печката (по принцип го чистя с А1, защото комбинацията долу винаги е "мазнина+прах+отпечатъци от обувки+...."). За почистване на загоряла скара става ли? Трябва да го употребя преди окончателно да сдаде фира...

# 139
За загоряла скара не пробвай. Ще побелее и няма да можеш да го отмиеш. Също не става и за алуминиеви съдове Peace

# 140
Искам да си измия кухненския робот - самото "тяло" на робота, електрическата част. Ако го намокря и после изсъхне хубаво (1-2 дена) дали ще гръмне?

Нали се шегуваш? Ако намокриш тялото както си решила, няма да имаш робот със сигурност.
Действай с мокра кърпа или микрофибърна кърпа+някакъв препарат от рода на Циф. После отмий препарата с внимателно с мокра кърпа.

# 141
  • София
♥snow_angel♥, скоро няма да даде фира, ако е добре затворена опаковката. Не се притеснявай. Аз лично не бих почиствала скара с него, поради невъзможността за обилно отмиване с вода. Честно казано и плочките не бих. Трудно ще го отмиеш после.

# 142
  • в сърцата на децата <3
Искам да си измия кухненския робот - самото "тяло" на робота, електрическата част. Ако го намокря и после изсъхне хубаво (1-2 дена) дали ще гръмне?

Нали се шегуваш? Ако намокриш тялото както си решила, няма да имаш робот със сигурност.
Действай с мокра кърпа или микрофибърна кърпа+някакъв препарат от рода на Циф. После отмий препарата с внимателно с мокра кърпа.

То се свърши вече  Mr. Green Не го накиснах във вода, то не беше и това идеята. Въпроса беше ако го намокря отвън дали ще се просмуче вътре вода и да не работи. Натърках с влажна гъбичка и после с кърпичка го почистих от препарата. Дано оцелее. Дъртичък е вече, но пък си ми върши много добра работа. Сега ще го изчакам до утре без да го включвам, пък да видим...

Между другото много ел уреди са доста издръжливи на намокряне, стига да изсъхнат напълно преди да бъдат включени отново. Давам пример с един партигрил, който редовно е с оклепан реотан и е дежурен под чешмата - 30 годишен е вече и още няма никакви изгледи да се предаде. Но после съхне поне 24 часа, в светлата част на деня - на слънце ако има, а ако е зимата - на радиатора. Всичко мия на мивката аз  hahaha Почти всичко оцелява  Peace

# 143
Аз също мия (почти) всичко с вода - тостер, блендер (частта с мотора), ел. кана ...
Нищо не ми е гърмяло досега, всичко си работи.  Mr. Green
Само гледам по възможност да не влиза вода вътре, там където са ел. компоненти на уредите и после оставям хубаво да изсъхнат.  Peace

# 144
И аз тук.. Hug

# 145
Сега и аз да питам нещо , че вчера не можах да се оправя с моя ширм.  Махам си филтрите за почистване, след това има една голяма дупка и там от където излиза въздуха вече има едно като решетка. Ей това не мога да го махна, за да го измия. Пластмасово е и  има много мазно по него вече. Всеки път се буткам с него, то ми е неудобно да бъркам там , не мога и не мога да го извадя....а даже имам 2  ooooh!

# 146
Момичета,дайте ми идея за средство,с което може да се неутрализира дим на заклети пушачи в  тясно и трудно проветриво помещение.

# 147
Меа, силно подсолена вода в купички и оставена в помещението. Също и винен оцет, разреден с вода и пак в купички. Това последното много помага да се обезмириси по-бързо помещение, в което е боядисвано с блажна боя.

Най-сигурното средство е и постоянното влизане на свеж въздух.

# 148
 Sourcherry,благодаря ти Simple Smile

# 149
Нека и аз да споделя мойто откритие в областта на чистенето: обезмаслител W5, продава се в Lidl, струва около 3 лева и върши чудеса (чисти както Meglio чистеше преди години). С него за нула време почистих плочки на баня, наслоена мърсотия в хладилник, порцеланови мивки, тоалетни и най-шокиращото - наслоена за 15 години всякаква мърсотия зад казанче за тоалетна. Малка уловка - задължително трябва да се работи с ръкавици, маска, и да се проветрява в последствие.

Изгорено от цигара върху ламинат се чисти фантастично с Cif. Намазва се и след една-две минути се избърсва с кухненска хартия или гъбичка. Булвално става като нов. За съжаление по други повърхности не става Grinning

Ето моя въпрос: Преди няколко теми прочетох, че някой успял да почисти петна от асфалт върху дреха с бензин. Можете ли да ми кажете от къде мога да купя въпросния бензин?  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт