Хитринки за всякакъв случай - 8

• 84 716
  • 768
  •   1
Отговори
# 165
Обувките се напръскват отвътре с лак за коса.

# 166
Момичета, много ви е интересна темата, радвам се, че я открих.
Имам въпрос: черни кожени обувки, които са ми много удобни започнаха да ми боядисват краката. Мога ли да направя нещо да спрат да пускат боя?

с тънички стелки, които са светли на цвят, ако обувките позволяват.
при мен стелките не помагат, защото боята изпуска и от страни, и от горе... Ще се радвам, ако намеря решение тук Hug
Когато се боядисва нещо -после се изплаква с оцет -пробвай.За боядисани вълнени тъкани важи,не вярвам да увреди кожа -с тампон за грим може би -пък оцета гони миризми -но като цяло и той си вони  Laughing

# 167
  • Пловдив
ще пробвам с лак за коса - по-не рисково ми се струва Simple Smile

Благодаря Hug

# 168
  • София
Ще пробвам и аз с лак за коса като не-рисков вариант и ако не стане може да опитам с друг вид лак. Те са полусандали и пускат отстрани. Първите 1-2 год. нищо им нямаше. Как да ги хвърля, като освен,че са страшно удобни, не са и мръднали - все едно сега са купени.  Rolling Eyes

# 169
Ще пробвам и аз с лак за коса като не-рисков вариант и ако не стане може да опитам с друг вид лак. Те са полусандали и пускат отстрани. Първите 1-2 год. нищо им нямаше. Как да ги хвърля, като освен,че са страшно удобни, не са и мръднали - все едно сега са купени.  Rolling Eyes
С плодов оцет е вариант.

# 170
  • Пловдив
ММ ще ме бие - кубинките останаха лепкави отвътре, заради лака Embarassed

# 171
А ти оставили да изсъхне добре или краката ти се потят?
Не се сърди, но и второто е вариант Blush.

# 172
ММ ще ме бие - кубинките останаха лепкави отвътре, заради лака Embarassed
Поставяй талк в обувките тогава -може да има ефект или онези лепенки против влага дето ги има в кутиите от обувки .

# 173
  • Пловдив
А ти оставили да изсъхне добре или краката ти се потят?
Не се сърди, но и второто е вариант Blush.

Ами не съм ги обувала - пробвах с ръка. Мисля, че за 30тина минути, би трябвало да е изсъхнал лака...
Днес ММ е на работа с тях, все още не се е оплакал, та може и още време да е трябвало да мине Mr. Green Утре като се прибере, ще споделя по цвета на партенките му, дали има ефект hahaha

# 174
Дано е помогнал лака Simple Smile.

"Партенките" - умрях от смях Laughing.

# 175
Момичета, направих беля. Изпрах едни червени чорапки на детето заедно с други негови дрехи и резултатът е плачевен. Имам съсипани една бяла тениска (сега е бяла на розови петна) и два чифта чорапи. Пробвах да изчистя петната с какво ли не - обезцветител, белина (за белите дрехи), препарати за петна... НИЩО НЕ ПОМАГА! От белината петната въобще не помръднаха, което не мога да си обясня. Има ли надежда, или да ги прежаля?! Tired

# 176
  • варна
ехеееее страхотноо... записвам се и аз

# 177
Момичета, направих беля. Изпрах едни червени чорапки на детето заедно с други негови дрехи и резултатът е плачевен. Имам съсипани една бяла тениска (сега е бяла на розови петна) и два чифта чорапи. Пробвах да изчистя петната с какво ли не - обезцветител, белина (за белите дрехи), препарати за петна... НИЩО НЕ ПОМАГА! От белината петната въобще не помръднаха, което не мога да си обясня. Има ли надежда, или да ги прежаля?! Tired
Не пречи да пробваш и с прахчета, които подсилват белотата на белите дрехи. Аз съм вземала такова, мисля че беше гръцко, в зелено пликче за около 1 -1.50 от Карфур. Виждала съм и в др. хипермаркети и в магазини за препарати
Нещо от този род
http://axxon.bg/bg/view_product/?cat_id=0&brand=113&prod=294
.............
Аз искам да попитам за някоя хитринка при прането на детски сандалки. Всяка вечер търкам със стара четка за зъби ooooh!

# 178
И докато сме на тема чистене, имам следния проблем. На много стара пералня, в кошчето в което се сипва праха за пране има наслоени бог знае от кога остатъци от прах за пране. Пробвах да ги изтъркам механично, със сода, киснах го в оцет, мих го с обезмаслител, киснах го в онзи препарат за профилактика на перални и нищо не помага. Праха е добил консистенцията на хилядогодишни вкаменелости, дори и с нож не мога да го изстържа...  Tired Случайно някой сеща ли се за нещо друго което бих могла да пробвам?

Същата пералня понамирисва на мухъл. Направих и профилактика със въпросния препарат на 60 градуса и с сода и оцет на 95 градуса, но нямаше особен ефект. Мислите ли, че има някаква надежда за нея? Единственото което се сещам е да се сменят всички уплътнения, но модела е на поне 18-20 години и силно се съмнявам, че ще успея да си намеря резервни части...

# 179
И докато сме на тема чистене, имам следния проблем. На много стара пералня, в кошчето в което се сипва праха за пране има наслоени бог знае от кога остатъци от прах за пране. Пробвах да ги изтъркам механично, със сода, киснах го в оцет, мих го с обезмаслител, киснах го в онзи препарат за профилактика на перални и нищо не помага. Праха е добил консистенцията на хилядогодишни вкаменелости, дори и с нож не мога да го изстържа...  Tired Случайно някой сеща ли се за нещо друго което бих могла да пробвам?

Същата пералня понамирисва на мухъл. Направих и профилактика със въпросния препарат на 60 градуса и с сода и оцет на 95 градуса, но нямаше особен ефект. Мислите ли, че има някаква надежда за нея? Единственото което се сещам е да се сменят всички уплътнения, но модела е на поне 18-20 години и силно се съмнявам, че ще успея да си намеря резервни части...

За отделението за прах - единственото, което ми идва на ум и не си пробвала  - с едно от прахчетата за отпушване на канали. Самата пластмаса няма да се разяде, но има вероятност да се пооткъртят наслагванията. Не съм го пробвала, просто това ми изникна като идея след като прочетох поста си Peace

Общи условия

Активация на акаунт