Хитринки за всякакъв случай - 8

• 84 777
  • 768
  •   1
Отговори
# 525
Моля за помощ.
Купох си поло  с кашмир, коприна и меринос и я метнах в пералнята.Не прочетох етикета че е за ръчно пране. Е направих я на нищо. Sick
Свих я поне с 2 номера / има на кой да я дам /, но отгоре вече не е пухкава и мека, а една спластена, и като заваляно има / не беше така като я купих /
Има ли шанс да се оправи? С какво? Да я накисна с омекотител и да я оставя.....Друго?
Опитай да разрешиш с четка за коса, с леки движения.Сплъстеното махаш.Дано поне малко добие вид.

Деликатните тъкани често и омекотител не понасят ..... майка ми наскоро спаси стара мохерна жилетка от сплъстяването чрез 24-часово накисване в дъждовна вода и после изплакване и сушене на равна повърхност на слънце.  Rolling Eyes

# 526
  • София
Моля за помощ.
Купох си поло  с кашмир, коприна и меринос и я метнах в пералнята.Не прочетох етикета че е за ръчно пране. Е направих я на нищо. Sick
Свих я поне с 2 номера / има на кой да я дам /, но отгоре вече не е пухкава и мека, а една спластена, и като заваляно има / не беше така като я купих /
Има ли шанс да се оправи? С какво? Да я накисна с омекотител и да я оставя.....Друго?
Опитай да разрешиш с четка за коса, с леки движения.Сплъстеното махаш.Дано поне малко добие вид.

Деликатните тъкани често и омекотител не понасят ..... майка ми наскоро спаси стара мохерна жилетка от сплъстяването чрез 24-часово накисване в дъждовна вода и после изплакване и сушене на равна повърхност на слънце.  Rolling Eyes
прибирам я в шакафа, пък най много да я метна на простора другия месец като завали....

# 527
И кое му е скъпото? Циф е скъп, а не 2та лимона, дето ще изстискаш. За оцета и содата няма какво да коментирам - стотинки са.

# 528
двата лимона + содата и оцета > 50ст примерно, като говорим за цена. А с Циф-а е три лева цялата бутилка, гарантиран успех и е много по-удобно, няма да изстискваш и да смесваш...

# 529
  • София
Идеята е да се почисти с продукти, които не съдържат химикали.

# 530
  • София
Моля за съвет: имам една много хубава черна туника, памук, която при пране пуска много и оцветява всичко. С какво да я третирам, за да спра това нещо?

# 531
  • в огледалото на живота
Моля за съвет: имам една много хубава черна туника, памук, която при пране пуска много и оцветява всичко. С какво да я третирам, за да спра това нещо?
Накисни в хладка вода и оцет/съотношение 3л.вода и половин бутилка оцет/
Остави за няколко часа така и после изпери.
Черни индигови дънки след няколко такива третирания спряха да пускат.
Но задължително на ръка ги препирах докато спре да пуска боята  Peace

# 532
  • София
devi4ca, благодаря, ще пробвам.   bouquet
Аз също на ръка пера туниката, но където капне, не може да се изпере и трудно се чисти.

# 533
Накисни в хладка вода и оцет/съотношение 3л.вода и половин бутилка оцет/
Остави за няколко часа така и после изпери.
Черни индигови дънки след няколко такива третирания спряха да пускат.
Но задължително на ръка ги препирах докато спре да пуска боята  Peace

Съгласна съм. Оцета върши работа  Hug

# 534
  • София
Накиснах туниката във вода и оцет, постоя доста. Не пусна черно. изплакнах и сега съхне. Дано не пуска повече. Ако се наложи, ще повторя процедурата.
Благодаря ви devi4ca и BeyondTime !
   bouquet  bouquet

# 535
  • в огледалото на живота
Накиснах туниката във вода и оцет, постоя доста. Не пусна черно. изплакнах и сега съхне. Дано не пуска повече. Ако се наложи, ще повторя процедурата.
Благодаря ви devi4ca и BeyondTime !
   bouquet  bouquet
Радвам се,че съм помогнала  Hug

# 536
Дами,
моля кажете как да изчистя смола от панталоните на мъжа ми? и от чантата на фотото?

С корселин (не съм сигурна така ли се пише). На мен ми свърши работа.

# 537
Дами,
моля кажете как да изчистя смола от панталоните на мъжа ми? и от чантата на фотото?

С корселин (не съм сигурна така ли се пише). На мен ми свърши работа.
С лакочистител също става.

# 538
  • Варна
Привет, дами.  Hug Hug Hug

Сетих се да питам за друга хитринка, особено тези от вас, които са цветарки:
Как почиствате листата на цветята в къщи най-лесно. Аз като ги напръскам с пулверизатора после като изсъхнат стават като на кални капки, и става по-грозно дори. Имам доста цветя, някои от които с не толкова големи листа и чистенето едно по едно е не толкова трудоемко, колкото отнема много време и търпение ... любопитно ми е вие как се справяте?

Благодаря и приятен ден   bouquet  bouquet  bouquet

# 539
Привет, дами.  Hug Hug Hug

Сетих се да питам за друга хитринка, особено тези от вас, които са цветарки:
Как почиствате листата на цветята в къщи най-лесно. Аз като ги напръскам с пулверизатора после като изсъхнат стават като на кални капки, и става по-грозно дори. Имам доста цветя, някои от които с не толкова големи листа и чистенето едно по едно е не толкова трудоемко, колкото отнема много време и търпение ... любопитно ми е вие как се справяте?

Благодаря и приятен ден   bouquet  bouquet  bouquet

Със студената струя на сешоара  Peace

Общи условия

Активация на акаунт