Хитринки за всякакъв случай - 8

• 84 762
  • 768
  •   1
Отговори
# 555
Купих си пончо от Лидл. Много е готино, обачееееее пуска отвратително много власинки. Направи бяла блуза почти черна Joy Joy с тях. Моля, дайте идеи как да спре да пуска тези власинки, защото при това положение става направо неизползваемо. Материята е изкуствена, много мекичка.
Очаквам с нетърпение вашите идеи и предварително благодаря.

# 556
Чувала съм за следния метод, но не съм го пробвала: дрехата, изпрана и изсъхнала, се слага в найлоново пликче и после се поставя във фризера за няколко часа. Като се извади се оставя някъде да се размрази, без намеса. След това не пускала толкова власинки, а ако е вълнена се пере и със съответният препарат за вълна, за да не се наелектрезира.

# 557
Момичета , дайте идея как да изчистя нови плочки от фугировката. С гладките плочки се справих, обаче фризовете и декора не мога да изчистя втора седмица- релефни са и фугировката няма махане

# 558
  • София
Чувала съм за следния метод, но не съм го пробвала: дрехата, изпрана и изсъхнала, се слага в найлоново пликче и после се поставя във фризера за няколко часа. Като се извади се оставя някъде да се размрази, без намеса. След това не пускала толкова власинки, а ако е вълнена се пере и със съответният препарат за вълна, за да не се наелектрезира.

Преди години съм прилагала този метод. Пак пуска власини, но по -малко.
Мисля, че няма спасение от тези власинки. Sad

# 559
Момичета , дайте идея как да изчистя нови плочки от фугировката. С гладките плочки се справих, обаче фризовете и декора не мога да изчистя втора седмица- релефни са и фугировката няма махане
Оцет с вода опита ли? По принцип действа докато е прясно фугирането.

# 560
  • Свищов
? Мазно петно в/у дамаската на дивана?
Опитах да го премахна, като третирах с обезмаслител и малко веро, сега съхне, но като че ли пак го има.
Поръси го с царевично брашно. Да стои 1 нощ и после го изчеткай. Няма грешка дори и с много стари петна.

# 561
  • София
? Мазно петно в/у дамаската на дивана?
Опитах да го премахна, като третирах с обезмаслител и малко веро, сега съхне, но като че ли пак го има.
Поръси го с царевично брашно. Да стои 1 нощ и после го изчеткай. Няма грешка дори и с много стари петна.

O, много благодаря за съвета! Аз ще опитам на една блуза. Но нямам спомен от какво е петното. Мазно е, но не помня от какво

# 562

Има такива препарати във всеки специализиран магазин, но внимавай - внимателно много да не похабиш и истинската фугировка.

# 563
  • в огледалото на живота
Купих си пончо от Лидл. Много е готино, обачееееее пуска отвратително много власинки. Направи бяла блуза почти черна Joy Joy с тях. Моля, дайте идеи как да спре да пуска тези власинки, защото при това положение става направо неизползваемо. Материята е изкуствена, много мекичка.
Очаквам с нетърпение вашите идеи и предварително благодаря.
Има такива  четки с лепкава глава с които се обират мъхчетата,можеш да опиташ.
Другото за което се сещам е еко топките;с тях полепват всички излишни власинки.Слагат се в сушилнята.Но в твоя случай май не е удачно,че пончото да не стане на каренце от високите градуси... Rolling Eyes

# 564
Какви са тези еко топки  newsm78

# 565
  • в огледалото на живота
Скрит текст:
Ето тук:
http://www.shopthebest.eu/product/4365/ecozone-eko-topki-ulovite … eta-ot-drehi.html

# 566
Такива топчета виждам за първи път   Thinking
Има ли ефект от тях, или са поредната заблуда на пазара?

# 567
Момичета, мерси за идеите. На първо време ще го изпера пончото, другото ще се решава в движение, а междувременно ще го нося само върху черни блузи Joy Joy Joy
Като видях еко топките на Девичка, се сетих нещо, което може да е полезно за други. Аз нямам такива, но миналата година изпрах едно яке без ръкави на мъжа ми, което обаче се оказа, че е с пух вътре и се степа ужасно. Беше гадно, защото беше облечено 2-3 пъти, а не беше хич евтино. Тогава някой ми препоръча да пробвам да го пусна в сушилнята (моята пералня е и с сушилня, не са отделно) заедно с тенис топки. Такива поне имам вкъщи бол hahaha, та го врътнах с 3 топки-направих два пъти тази операция и го спасих-стана си предишното яке. Това не значи, че препоръчвам да перете вкъщи скъпи пухени зимни якета, но ако сбъркате, както направих аз, може да опитате да поправите грешката по описания начин.

# 568
  • Пловдив
Че то така си се пере пух по инструкция, даже доста пухени якета си имат тенис топки в джобовете. Аз си имам 10тина топки само за пране и сушене. Да предупредя - веднъж пуснати в сушилнята топките губят свойствата си и не стават за игра на тенис.

# 569
  • София
Влизам и аз с молба. Дано някой да се сети нещо.
Всичко вкъщи е от 4 години /всичко бяхме сринали и направили отново/. Все още нищо не е мръднало.
Лятото, обаче съседите решиха да сменяме щрангове. Дойдоха майстори и ми сринаха половин стена от тоалетната. Размерите на дупката бяха 1м на 2м
Сложихме сета, обаче проблемът ми е, че плочките които сложихме тогава бяха на промоция. И аз сега ако намеря плочки със същата дебелина, те не са в същата шарка и цвят и обратното....
Моля Ви, дайте ми идея с какво да запълня тази дупка  Sad
Първоначалната идея беше с камъчета - да правя пано върху стената. Но първо ние имаме най-малката тоалетна в света и ако се зазидам там да лепя камъче по камъче... ще умра от клаустрофобия и задух. А и не откривам подходящи камъчета - или са огромни, или са бели или черни и хич не ми се връзва на плочките... Та май отпадна този вариант.
Видях да продават камъчета на мрежа, с която поставянето става лесно. Но размер 30х30 струва около 30-40 лв. Като си сметна 18-20 такива мрежи, 600лв за половин стена на тоалетната не ми се дават.
И така седим с това петно и умувам какво бих могла да сложа.

Някой някакви идеи?

Общи условия

Активация на акаунт