Хитринки за всякакъв случай - 8

• 84 692
  • 768
  •   1
Отговори
# 645
  • Велико Търново
За лука не е ли проблем миризмата му, т.е. носът?  newsm78 Аз включвам абсорбатора  и режа под него  Mr. Green

# 646
  • София
Точно така, миризмата е проблемът  Peace

Аз пък знам, че ако се диша през устата люти по-малко на очите, както и ако се дъвче дъвка докато се реже лук  Peace

# 647
При рязането се "пукат" така да се каже мехурчета с лютив сок и хвърчат наоколо...

# 648
  • на Земята
Обелените глави лук оставям за 5-10 мин в съд с вода.Това е моят трик,който определено много ми помага.

# 649
Обелените глави лук оставям за 5-10 мин в съд с вода.Това е моят трик,който определено много ми помага.

Може ли само да внеса уточнението - студена вода Hug .

# 650
  • на Земята
 Grinning Разбира се!Не предположих,че някой може специално да я топли!Пускам водата от чешмата,студената,разбира се и така. Hug

# 651
Вместо плувни очила, който носи контактни лещи - не плаче;) Има си филтър защита Simple Smile
Очила не помагат  Peace

# 652
Вместо плувни очила, който носи контактни лещи - не плаче;) Има си филтър защита Simple Smile
Очила не помагат  Peace
Моите лещи явно нямат защита срещу лук Wink, плача си.

# 653
  • Пловдив
Аз от малка знам, че като се реже лук, в устата се държи парче хляб, което се смуче - помага Peace

# 654
Момичета, как да изчистя фугин от плочките?
Има един гръцки кислол с него става Аква форте -но се действа бързо.Търкаш и отмиваш - с ръкавици.

# 655
Мазни петна от дрехи махам с RAID ( спрей за хлебарки).  Пръскам в/у дрехата, чакам 10-15 мин и пускам пералнята.

# 656
  • Пловдив
Мамица, ти къде се загуби? Не съм те виждала от много време Simple Smile

# 657
  • Ланкър, планините Овнерог
Мазни петна от дрехи махам с RAID ( спрей за хлебарки).  Пръскам в/у дрехата, чакам 10-15 мин и пускам пералнята.

Бря  Shocked

# 658

Shocked

Такива отрови не бих пръскала върху дрехите си... Специално отровите за хлебарки/насекоми не трябва изобщо да се дишат, трябва да се пипа само с ръкавици и т.н.

Мазни петна от дрехи се махат с обикновен обезмаслител(на Meglio-то даже пише, че става за дрехи) или обикновено веро върху петното и по-гореща вода.

# 659
Аз от малка знам, че като се реже лук, в устата се държи парче хляб, което се смуче - помага Peace
         Това съм го чувала, но никога не съм го опитвала.
       Обаче видях нещо в един филм, прилагам го и има много голям ефект - за да не ти люти лука, беленето му трябва да става откъм перата в посока към "брадата", като нея я отстранявате последна. Обелените глави слагам в купа със студена вода, ако съм попаднала на някой суперЛукчо, но много рядко ми се налага нещо повече от изплакване, преди да го нарежа.

Общи условия

Активация на акаунт