Перилни препарати и омекотители (прахове, таблети, гелове, капсули) - 13

• 81 545
  • 730
  •   1
Отговори
# 135
Искам да попитам може и в по предни теми да сте го споделяли,но не съм го чела!Вие ползвате ли калгон и колко често го ползвате?

Джижи, при нас на вилата водата е много твърда и слагам едни таблетки Denk Mit от ДМ - кутия 50 броя е 10 лева, има и същото на прах малко по-евтино. Въпреки че пера с хубави прахове и пералнята е добра, без тия таблетки прането не се изпира  Confused. по-евтино излиза от калгона - 50 пранета за 10 лева. Всички казват, че е ненужно, но при нас водата е много твърда - от кладенец е.
Точно. Само в райони с много твърда вода е нужно да се ползват такива омекотители за вода. А ако си вземеш таблетите W5 против котлен камък на Лидл, ще ти излезе още по-евтино и от ДМ. 7 лева са 51 броя.
Джижи, щом водата е толкова твърда, по-добре ползвай такива добавки. Лошото е, че котленият камък не се натрупва само на пералнята, но и в тъканите и ги съсипва - посивяват, стават твърди на допир.
Калгонът е прекалено и неоснователно скъп, така че пробвай с нещо друго. Денкмит е собствена марка на дрогерии ДМ, затова го има само там. Но има много варианти - прах Bingon, един български на Flex (но е с фосфати) и таблетите на W5, за които споменах по-горе.
Новото Бинго като го пробвам, ще пиша. Аз го купих от карфур за 95 стотинки. Имаше още един вид - този с черната опаковка, starry night, но понеже не ми трябваше друг за цветно, не го взех. Големите пликове си бяха още от стария вид.

# 136
О, приятелю, къде се загуби толкова време?! Знаеш ли как се зарадвах като видях, че си писал.

Купил си си италиански Диксан за цветно - много хубав. Точно зелен трябва да е. В Италия всичко е наобратно и препаратите за цветно на Хенкел са зелени за разлика от други страни, където са сини. За цената - толкова върви и тук.

Аз пък в една местна верига - Болеро - открих Тайд лимон в малки кутии, който не съм го виждала от години. Много ми хареса, но можеше малко по-трайно да мирише. Confused

Hug Горещи прегръдки от Филибето, Гес. Какво да ти кажа - все повече бачкане и все по-малко свободно време, в което да седна пред компютъра, но не се оплаквам. Ти пак добре, че изобщо си успяла да видиш какъв Dixan съм си купил, че като отворих и видях каква мъгла са снимките, които съм пуснал... Laughing Tide пере учудващо добре и то без да добавям таблетка. Странна работа...

Да те питам, този Dixan multicolor има ли го в прахообразен вариант или е само течен? Също ме интересува в сравнение с този Dash кой от двата е с по-добър състав. В магазина ми ги предложиха и двата, аз избрах Dixan. Като цени бяха горе-долу едни и същи.

# 137
Добре дошъл отново! Simple Smile Правилно, човек не трябва да се оплаква от работа.
Втората снимка е размазана, но нямаше изобщо нужда да чета задния етикет. Само като го погледнеш и си личи че е италиански.
Dixan за цветно в Италия е само в течен вариант - гел и капсули - тук е цялата линия.

Сравнението с Dash е малко трудно. Честно казано, не мога да избера кой е по-добър. Все едно да сравняваш Персил и Ариел (то си е точно сравняване на Ариел и Персил Laughing). И двата са висококачествени продукти и са основни конкуренти, така че си дишат във врата нонстоп. Който и да вземеш, ще си доволен. Въпрос на предпочитание, лоялност към марка, аромат и така.

# 138
Ясно. Аз в таблицата видях, че и двата са премиум клас в Италия, само че на различни производители, но мислех, че все с нещо единият бие другия по точки. Винаги има какво да научи човек.

# 139
Момичета, чета ви отдавна и се уча. Сега искам да ви питам с какво да премахна жълти петна от един памучен бял суичар. Бях го изпрала и прибрала и след като го извадих за носене видях че има жълти петна като чели е стоял много години неносене. Изпрах го два пъти с ПЕРСИЛ но не се махнаха.  Thinking Помагайте!  bouquet

# 140
  • до най-прекрасния мъж
На каква температура го изпра и с препарат за бяло ли?

# 141
Да, с Персил за бяло и на 40 градуса.

# 142
  • в огледалото на живота
Момичета, чета ви отдавна и се уча. Сега искам да ви питам с какво да премахна жълти петна от един памучен бял суичар. Бях го изпрала и прибрала и след като го извадих за носене видях че има жълти петна като чели е стоял много години неносене. Изпрах го два пъти с ПЕРСИЛ но не се махнаха.  Thinking Помагайте!  bouquet
След пране глади ли го?
Бели дрехи не гладя ,ако няма да нося веднага.Особенно памук;пожълтява докато стои в гардероба  и няма махане на петното.
Незнам белина дали няма да помогне  newsm78

# 143
  • до най-прекрасния мъж
Да, с Персил за бяло и на 40 градуса.

Според мен температурата на пране е била ниска, затова не са излязли и петната. Ако тъканта позволява, изпери на 60 градуса.

# 144
Тук виждам, че за пране се говори, та и аз да попитам нещо малко встрани от темата. Купих на мъжа ми една блуза, но му е много голяма. Памук е. Какво ще кажете да я извъртя на 60 градуса, за да се свие малко? И евентуално след това в сушилнята? Как мислите - дали да рискувам? Досега не съм я прала, но и той не иска да я носи, защото му виси.

# 145
  • до най-прекрасния мъж
Ако е бяла, и на 90 може да я изпереш. Но ако е цветна, може да се скапят цветовете от високата Т. Но ако така или иначе няма да я носи и можеш да я прежалиш - висока Т, центрофуга на макс и сушилня  Laughing След 2-3 изпирания ще му е точна. Другият вариант, който е по-добър според мен - ако има възможност - на шивач да се стесни.

# 146
Аз сега виждам,че има нова тема Shocked Crazy
Ягода как се пере Thinking

# 147
  • до най-прекрасния мъж
Аз сега виждам,че има нова тема Shocked Crazy
Ягода как се пере Thinking
Изпрах наскоро сок от ягоди върху бяла памучна тъкан по следния начин - леко намокрих петното, изсипах отгоре веро, натърках и оставих за около час. Петното беше изчезнало и само изплакнах. Става въпрос за хавлиена кърпа, върху която беше пръснал въпросния сок - от хавлия излизат по-трудно петната по принцип, но верото се справи - най-обикновена Фея гел беше, ако има значение - жълта  Simple Smile.

# 148
Супер мерси,нашите петна са от плод и по панталон и тениска Rolling Eyes

# 149
момичета и момчета, моля похвалете цветоулавящи кърпички  Praynig последните ги купувах от Карфур, бяха добри горе долу.

Общи условия

Активация на акаунт