Перилни препарати и омекотители (прахове, таблети, гелове, капсули) - 13

• 81 105
  • 730
  •   1
Отговори
# 120
Нали го бяха пуснали преди няколко месеца този Ариел в Лидл? Тогава го бях купила и бях доволна (вече свърши). Но съставът му е същият като на течния Ариел официален внос - сравнила съм ги.

Между другото, видяхте ли новите опаковки на праха Бинго? И е с ново лого, но не знам дали е и с нов състав.
Bingo Star - отпред и отзад.
Bingo Shining Colors - отпред и отзад.

За баркода на Ариела нямам идея защо е от Германия. Странно е, защото все пак е внос от Гърция. Поне гръцки да беше. Имам оригинален немски Ариел компакт, купуван от Германия, и баркодът му е белгийски - 541.

За бебе - прах Персил експерт сензитив от супермаркета. Мисля, че в темите Karimma беше много доволна от него. Освен това, за бебешките дрехи няколко съвета, макар и непоискани - точно дозиране на перилния препарат, включено допълнително изплакване и без омекотител (дори и сензитив/бебешки). Спестете на бебето си излишна химия.

# 121
Запис да ви следя!

Ако някой отговори и на многократно задавания въпрос, за бебе какъв прах да купя, ще съм благодарен  Simple Smile

Ползвах само течен Персил Сензитив, без омекотител. Всичко се изпираше без предварително накисване, без третиране. Много лека миризма.
Етърва ми ползва Тео, много е доволна как пере, но на мен ми е много силен аромата, все пак е за малко бебе.

# 122
  • София
С какъв препарат да изпера/напръскам памучна подплата на рокля, за да не се лепи по чорапогащник?

Преди години ползвах Антистатик -спрей.Дали все още го има-не знам.

Само с антистатик!

# 123
  • Варна
  bouquet за новата тема-в момента си отмирисвам пералнята  Sick мих,търках сега я пуснах на 90 градуса с прах за бяло пране!Дано тия дни се похваля с постижение!Много сте ми полезни благодаря ви  bouquet

# 124
  • до най-прекрасния мъж
  bouquet за новата тема-в момента си отмирисвам пералнята  Sick мих,търках сега я пуснах на 90 градуса с прах за бяло пране!Дано тия дни се похваля с постижение!Много сте ми полезни благодаря ви  bouquet
Ако е по-стара, можеш да пробваш с белина - действа безотказно. Моята е на 3 години, не че съм я прежалила, но реших, че от 1 път няма какво да й стане, още повече, че не пера с прах за бяло и нямам такъв. Пуснах я с белина на 95 градуса, мигновено изчезна лошата миризма, а си намирисваше на спарено. Сега дрехите миришат на свежо, а миризмата на белина изчезна след първото пране още. Досега не бях я обезмирисявала, но явно се налагаше вече. Аз пера основно с течни, които слагам отгоре в отделението и гел-капсули, а от скоро вече минах на прахове.

# 125
  • Варна
Ако е по-стара, можеш да пробваш с белина - действа безотказно. Моята е на 3 години, не че съм я прежалила, но реших, че от 1 път няма какво да й стане, още повече, че не пера с прах за бяло и нямам такъв. Пуснах я с белина на 95 градуса, мигновено изчезна лошата миризма, а си намирисваше на спарено. Сега дрехите миришат на свежо, а миризмата на белина изчезна след първото пране още. Досега не бях я обезмирисявала, но явно се налагаше вече. Аз пера основно с течни, които слагам отгоре в отделението и гел-капсули, а от скоро вече минах на прахове.
Благодаря за съвета!Доста изчетох за този въпрос и понеже не е моя пералнята не искам да рискувам с белина newsm78Едва сега след 1 год. ползване разбрах как се сваля пластмасата с отделенията за праха и омекотителя от пералнята,понеже е с горно зареждане! CrazyПочистих я и се надявам тия дни да е ок,макар ,че винаги съм я оставяла с отворен капак след пране Peace

# 126
  • до най-прекрасния мъж
Ако переш основно с течни препарати, е нормално да замирише, дори да проветряваш. Те оставят тънък филм, който с времето се трупа и развъжда плесен. Затова и пералнята мирише.

# 127
  • Варна
Ако переш основно с течни препарати, е нормално да замирише, дори да проветряваш. Те оставят тънък филм, който с времето се трупа и развъжда плесен. Затова и пералнята мирише.
Така е да и това ,четох и наистина от многооооо време съм на течни,не знаех ,че ще се получи така. Crossing ArmsЩе си купя малко прахове сега да ги редувам поне с течните Peace

# 128
Искам да попитам може и в по предни теми да сте го споделяли,но не съм го чела!Вие ползвате ли калгон и колко често го ползвате?

# 129
  • софия
С какъв препарат да изпера/напръскам памучна подплата на рокля, за да не се лепи по чорапогащник?

Преди години ползвах Антистатик -спрей.Дали все още го има-не знам.

Само с антистатик!
Купих спрей.

Може би съм проспала - отзиви за Изи за цветно  Blush Толкова съм доволна от праха, че днес, ако можех да платя с карта, бях грабнала течен за цветно. Но сега мога да питам да не сгреша.

Последна редакция: вт, 28 май 2013, 10:45 от zvanche

# 130
  • до най-прекрасния мъж
Искам да попитам може и в по предни теми да сте го споделяли,но не съм го чела!Вие ползвате ли калгон и колко често го ползвате?
Аз не ползвам, според мен е ненужен. Хубавите прахове имат такава съставка, която играе ролята на Калгон. Забелязала съм на някои опаковки има картинки, които указват, че праха пази пералнята. Не мога да се сетя в момента за кои прахове е, нещо ми се върти Персил, Ариел и други от сорта.

# 131
Здравейте! Наскоро купих този Dixan:

http://picbg.net/pic.php?u=632517hViR&i=709685&file=.jpg
http://picbg.net/pic.php?u=632517hViR&i=709686&file=.jpg

Продавачът упорито настояваше, че е испански. Аз обаче, доколкото разбирам, смятам, че е италиански - отзад всички надписи са на италиански и си пише Хенкел Италия, но знае ли човек... Знам, че испанските са кофти, та въпросът ми е италиански ли е или испански и как е като качество?
И още нещо - забелязах, че самият препарат е зелен, а по принцип зелените са универсални или за бяло, така да се каже. Възможно ли е да съм купил само шише на Dixan, а вътре да е Бог знае какво? Simple Smile А като цена 13,90 за 28 перални добре ли е?

Тъй като от дълго време не съм писал в темите, използвам възможността да отбележа неочаквано добри впечатления от Tide за бяло. Една сутрин спешно ми се наложи да пусна пералня, а се оказа, че прахът е свършил. Наврях се в Кауфланд до нас тъй като по това време имаше промоция на Омо, но като отидох - тоя народ пакетче не оставил. Grinning Повъртях се и пред избора между Савекс, Бонукс и Рекс, взех Tide. Като се прибрах, се оказа, че и избелващите таблетки са свършили Simple Smile и пуснах пералня с неохота. Като извадих прането накрая обаче, резултатът беше удивителен - наистина видимо лъчисто бели. И така вече около месец го ползвам и съм приятно изненадан. Аз не помня преди като съм прал с Tide да съм бил толкова доволен, да не би да са му подобрили нещо рецептурата?

# 132
О, приятелю, къде се загуби толкова време?! Знаеш ли как се зарадвах като видях, че си писал.

Купил си си италиански Диксан за цветно - много хубав. Точно зелен трябва да е. В Италия всичко е наобратно и препаратите за цветно на Хенкел са зелени за разлика от други страни, където са сини. За цената - толкова върви и тук.

Аз пък в една местна верига - Болеро - открих Тайд лимон в малки кутии, който не съм го виждала от години. Много ми хареса, но можеше малко по-трайно да мирише. Confused

# 133

Джижи, при нас на вилата водата е много твърда и слагам едни таблетки Denk Mit от ДМ - кутия 50 броя е 10 лева, има и същото на прах малко по-евтино. Въпреки че пера с хубави прахове и пералнята е добра, без тия таблетки прането не се изпира  Confused. по-евтино излиза от калгона - 50 пранета за 10 лева. Всички казват, че е ненужно, но при нас водата е много твърда - от кладенец е.

# 134
Фрии аз от няколко дни съм  с нова пералня и пера в момента с Персил от  Кауфланд тия дни беше на промоция,НО....!Винаги има едно НО! При нас водата е много варовита.Когато си сложа вода в микровълновата да заври в стъклена каничка ,и когато я излея водата каничката става бяла .През времето на соца имахме режим на водата.Бях  малка ,но виждах чисто нов бързовар след две ,три ползвания и какво ставаше.Та се замислих да започна и аз да си слагам калгон.DENK MIT от ДМ дали го има в Кауфланд?Рядко ходя,защото наблизо  в населените места  нямаме  Кауфланд!
Гес това  Бинго не съм го срещала при нас,но моля те ако го пробваш пиши с какви качества е ?По- добър ли е от предишния или опаковката е сменена?
zvanche аз съм фен на  Изито! NaughtyКупувам си за цветно,защото бялото по -малко преобладава в моето семейство .Устройва ме и малка кутия напр.Ариел или някакъв друг.Течен не съм ползвала има го при нас,но предпочитам прахообразните.Все си мисля,че прахообразния ми пере по-добре .Изкл. гел капсулите на  Ариел и Персил.Но  и от тях си вземам прахообразните варианти.

Общи условия

Активация на акаунт