Перилни препарати и омекотители (прахове, таблети, гелове, капсули) - 13

• 81 063
  • 730
  •   1
Отговори
# 90
  • В море от любов
Предполагам, че почти във всеки по-голям град има внос на перилни препарати от Англия. София, Варна, Бургас, Русе и т.н., за Плевен незнам. Като казвам ''Тук'' имам в предвид БГ. Peace

Последна редакция: чт, 23 май 2013, 16:00 от ivaaa

# 91
Добър отговор, Стенли  bowuu БОРН и подобни магазини се издържат само от препарати, на това разчитат, докато големите вериги магазини имат всевъзможен асортимент, който дори не са платили ( производителят принудително ги кредитира безлихвено ), и предлагат по-ниска цена, и по-добро съотношение цена / качество, затова приветствам използването на белгийски, холандски и гръцки препарати.Не може кутия холандски Ariel Super Compact да струва 18 лв в Carrefour, а в БОРН немският ѝ вариант да струва 27 лв  #2gunfire #Cussing out Аз имам някои ужасно скъпи дрехи, но пак не се вманиачавам.Дори се замислих да послушам съвета за пране на ниска температура с прах за бяло, и ще слагам минимално количество прах при 30С, за по-безобидно.

не съм съгласна с теб. Повечето препарати във веригите не са висок клас или пък са масово испански и португалски, които не знам защо са много зле. Например коментирания по-горе Скип. Пък и не са по-евтини, защото цената зависи и от доставчика, не само от веригите.  Ариел за 18-20 дози например официален внос е по-скъп от паралелния от Франция. Това в една и съща верига.
Аз пък не съм съгласна с теб. Кое смяташ за правилно - да купя Ариел от Борн голяма Кутия за 70 лв , след като същата я продават в Германия за 10-12 Е или в Карфур за 29,99 лв. Може и да не е немски, но пак е добър. При цената съотношението е 1:2,5, при качеството макс 1:1,5.
Относно испанските - споделяла съм за един концентриран течен Скип за бяло , който си донесох оттам - еми разкошен е.  Peace

съжалявам, че не си ме разбрала. Не ти препоръчвам да го купиш от Борн. И никъде не споменавам Борн. Техните цени са безкрайно надути, миналата седмица бях в Хамбург и знам цените на немските неща. А тук  пазарувам в магазинче с немска стока на много по-ниски цени от Борн. Ходя само веднъж в годината до Германия и то със самолет, не мога да се запася и магазинчето е решение.
На Stedrа казах, че цените във веригите не са ниски заради асортимент и условия за плащане, а зависят от това какво доставя доставчикът им. Ти си си донесла от Испания Скип, но не е като този в Карфур, нали? Peace

Последна редакция: чт, 23 май 2013, 13:27 от Bенито

# 92
  • Стара Загора
Здравейте! Не съм Ви чела в последно време и днес прочетох само последните три страници - за съжаление нямам време за повече. Имам един въпрос, който сигурно е коментиран, но аз ще съм благодарна да ми отговорите. Попаднах на течно ОМО с  миризма на иланг иланг и бял люляк. На опаковката пише единствено на немски, нямам идея какъв е но предполагам не е немски - цената беше 2,70 лв. за опаковка 18 пранета/ магазина за паралелн внос се ликвидираше и имаше над 50 %намамление на всичко/ . Ще го пробвам така или иначе, но имате ли идея дали е за бяло или цветно пране ? Или се води универсален тоест пак за бяло ?

# 93
Много моля да ми помогнете в борбата с едни петна  Hug
Три доста скъпи тениски на сина ми, и трите подарък и много ми е мъчно за тях.
Изцапани и третирани както следва:

1.Бяла тениска - памук, изцапана с череши - киснах я 12 часа във бял вениш, след което изпрах на 40градуса с ОМО
2.Жълта тениска - памук, изцапана с шоколадов сладолед - намазах със сапун Астониш за петна и изпрах на 40 градуса с Вайсе Райсе - от Германия.
3.Шарена тениска-памук, изцапана отново с шоколодов сладолед - намазах с немски сапун за петна и изпрах на 40 градуса с Ариел активлифт - от Германия.

И по трите има остатъци и то доста  Cry
Много моля кажете ми как да ти гретирам и едновременно с това да не скапя блузите  Sad

# 94
Карамел,
Бели дрехи, които имат петънца третирам с малко белина. Топкам клечка за уши в белината и слагам само на петното. Разтърквам и след няколко секунди, като видя, че изчезва, изплаквам с вода. Снощи отстранявах петно от бяла тениска Wink
При мен действа безотказно.
А относно цветните тениски, може да пробваш Спот.

# 95
Много моля да ми помогнете в борбата с едни петна  Hug
Три доста скъпи тениски на сина ми, и трите подарък и много ми е мъчно за тях.
Изцапани и третирани както следва:

1.Бяла тениска - памук, изцапана с череши - киснах я 12 часа във бял вениш, след което изпрах на 40градуса с ОМО
2.Жълта тениска - памук, изцапана с шоколадов сладолед - намазах със сапун Астониш за петна и изпрах на 40 градуса с Вайсе Райсе - от Германия.
3.Шарена тениска-памук, изцапана отново с шоколодов сладолед - намазах с немски сапун за петна и изпрах на 40 градуса с Ариел активлифт - от Германия.

И по трите има остатъци и то доста  Cry
Много моля кажете ми как да ти гретирам и едновременно с това да не скапя блузите  Sad

Прахче Snow. Мокря петното, сипвам малко от прахчето директно, нагъвам и после в пералнята. Досега не ми захабило на нито една дреха шарката, а петната си изчезват. Другото е Grand maximo от  Кауфланд, в кутия е. Премахвало ми е всякакви петна, с изключение едни от балончета, които няколко пъти из форумите са  обсъждани, но спасение от тях няма. В моя тараф аз съм спеца по петната, щото с моите три малки прасенца няма нещо да не съм купувала и изпробвала:)

# 96
  • Ланкър, планините Овнерог
Към тези, които ползват или са ползвали таблетките на Карфур за махане за петна за бяло или въобще подобно нещо: дали избелва и цветове, ако има разни картинки или дрехата не е точно бяло? Понеже трудно ще събера цяла пералня с чисто бяло и за това питам  Thinking

П.П. Според поста над моя няма да избели цветното  Thinking

Последна редакция: пт, 24 май 2013, 10:52 от Гита Ог

# 97
Към тези, които ползват или са ползвали таблетките на Карфур за махане за петна за бяло или въобще подобно нещо: дали избелва и цветове, ако има разни картинки или дрехата не е точно бяло? Понеже трудно ще събера цяла пералня с чисто бяло и за това питам  Thinking

П.П. Според поста над моя няма да избели цветното  Thinking

aз бях пускала тема за тези неща като добавки и подобрители. Според мен, ако ги използваш с прах за бяло или универсален ще избелят, макар и не от първия път

# 98
  • Ланкър, планините Овнерог
Не думай, че вече се върти пералнята  Crazy. Пуснах една таблетка в комбина с ОМО. Ще видим какво ще изкарам на финал. За сега дори и чисто белите не ги виждам по-бели.

# 99
Не думай, че вече се върти пералнята  Crazy. Пуснах една таблетка в комбина с ОМО. Ще видим какво ще изкарам на финал. За сега дори и чисто белите не ги виждам по-бели.

ако са качествени дрехите мисля, че няма страшно. Има и друго, тези собствените марки като на Карфур, Кауфланд и ДМ не са най-силните Hug

# 100
Диксан в Карфур докога е на промоция и за какво пране е ? Чудя се Диксан ли да взема или Ариела от Пикадили. Какво ще ми препоръчате?

# 101
Диксан в Карфур докога е на промоция и за какво пране е ? Чудя се Диксан ли да взема или Ариела от Пикадили. Какво ще ми препоръчате?

Винаги Ариел и Персил.

# 102
Някой беше писал, че този Диксан е хубав. Но по-добър ли е от промоционалния универсален на Пикадили

# 103
Този Ариел басико, който го продават тази седмица в Пикадили, сме писали 1000 пъти, че е пълен боклук. Не става за нищо. Но ваша воля.

Също така многократно през последните седмици обсъждахме, че гръцкия Диксан всъщност е Персил но под друго име, че този в Карфур е за бяло и че е хубав.

# 104
  • Стара Загора
В нашия Карфур не видях нито Диксан, нито гръцкия Ариел
Попаднах на течно ОМО с  миризма на иланг иланг и бял люляк. На опаковката пише единствено на немски, нямам идея какъв е но предполагам не е немски - цената беше 2,70 лв. за опаковка 18 пранета/ магазина за паралелн внос се ликвидираше и имаше над 50 %намамление на всичко/ .
Къде  е магазина?

Общи условия

Активация на акаунт